Meniu Închide

CEL CHEMAT AFARĂ

Print Friendly, PDF & Email

E-1. Amin. (Fratele Joseph Boze spune: „Dumnezeu să te binecuvânteze. Suntem atât de fericiți să te avem cu noi”). Mulțumesc, frate Iosif. Să ne rugăm.

Doamne, Îți suntem recunoscători pentru privilegiul de a veni din nou în seara aceasta să ne închinăm Ție. Cerem ca Prezența Ta să ne binecuvânteze pe toți, și să avem privilegiul de a Te vedea că câștigi suflete în Împărăția lui Dumnezeu, aducând înapoi oaia care s-a rătăcit. O, Dumnezeule veșnic și binecuvântat, vorbește-ne prin Cuvântul Tău ca niciodată înainte și dă-ne dorința inimii noastre de a vedea copiii născuți în Împărăție. Apoi vindecă bolnavii și pe cei suferinzi; obține glorie din serviciu, pentru că o cerem în Numele sfântului și iubitului Tău Fiu, Isus. Amin. puteți să vă așezați.

E-2. În această după-amiază am fost bucuros să aflu că este pe drum un mic ajutor pentru mine, este vorba de fratele Tommy Osborn, fratele și prietenul meu bun, care ajunge aici pentru sâmbătă seara și mă va ajuta și duminică după-amiaza.

Fratele Tommy va predica și se va ruga pentru bolnavi, așa că știu că vă veți bucura de acest mare slujitor al Domnului, fratele Tommy Osborn.

În seara aceasta, dacă Domnul va voi… Eu am două Scripturi, dar nu vreau să le predic pe amândouă, ci voi lua doar una pe care vreau s-o citesc și apoi voi lua un text din altele.

E-3. În Evanghelia Sfântului Luca 17.26-30, citim:

Ce s-a întâmplat în zilele lui Noe, se va întâmpla la fel şi în zilele Fiului omului:

mâncau, beau, se însurau şi se măritau până în ziua când a intrat Noe în corabie; şi a venit potopul şi i-a prăpădit pe toți.

Ce s-a întâmplat în zilele lui Lot, se va întâmpla aidoma: oamenii mâncau, beau, cumpărau, vindeau, sădeau, zideau,

dar, în ziua când a ieșit Lot din Sodoma, a plouat foc şi pucioasă din cer şi i-a pierdut pe toți.

Tot așa va fi şi în ziua când Se va arăta Fiul omului.”

Și acum, un alt text… Citim aceasta pentru a avea un context. În Geneza 19.22 citim:

Grăbește-te de fugi în ea, căci nu pot face nimic până nu vei ajunge acolo.”

Dacă Domnul va îngădui, în seara aceasta aș vrea să iau ca subiect: Cel chemat afară.

E-4. Aseară, Domnul mi-a pus pe inimă să vorbesc despre subiectul „Scrisul de mână pe perete”, și ne-a binecuvântat. Dar nu numai că ne-a binecuvântat, ci El Și-a promovat Împărăția dându-ne voie să citim Cuvântul Său și să lăsăm Duhul Sfânt să ne descopere că lucrurile acestea sunt atât de aproape.

Făcând aceasta am comparat marele Babilon modern cu America mare și modernă. Noi am găsit aceasta în națiunea noastră astăzi, ne-am trezit în aceeași situație în care se aflau ei când au avut un scris de mână pe perete.

Apoi, am găsit că și noi avem un scris de mână pe perete și aceleași condiții, moral vorbind. Ei beau vin cu femeile rău famate din acele vremuri, numite concubine, iar astăzi numite, ei bine, vedete de film, si așa mai departe. Atunci aveau clasa lor, dar acum sunt risipite peste tot.

E-5. Păcatul este ca un ou care a fost spart într-o farfurie; păcatul este galbenul din mijloc. Cred că se numește gălbenuș. Și atunci când te duci să culegi gălbenușul acela, se împrăștie peste tot oul. Așa este păcatul. Doar mergi să-l comercializezi, reparându-l și făcându-l să arate frumos, îi dai un alt nume și îl împrăștii peste tot. Aceasta a făcut păcatul în această mare și minunată națiune a noastră. A fost atrăgător, vreau să spun seducător. Păcatul a devenit atrăgător (fascinant).

Cu ani în urmă, l-au folosit pe bătrânul Charlie BarleyCorn, o făptură oribilă, cu pălăria trasă peste urechi, care arăta ca un animal preistoric. Acesta a fost Charlie BarleyCorn de acum câțiva ani. Astăzi este totul lustruit. El este în ceea ce ei numesc bară de protecție și este popular în multe așa-numitele cutii muzicale. Acesta este adevărul. Dar el este același vechi demon rău.

E-6.  Uneori, când avea o durere de dinți bunica fuma o pipă veche de trestie. Dar, oh, cât de popular a devenit acel diavol! Fiica, mama, chiar și copiii mici fumează, și este popular, dar este tot păcat. Este doar ascuns sub alt nume. 

Odinioară era greșit ca oamenii să parieze. Aveau locuri rău famate acolo unde erau astfel de lucruri, saloane, iar oamenii respectabili nu intrau. Când femeile obișnuite veneau pe stradă, dacă era un salon, treceau pe partea cealaltă. Dar astăzi pune piciorul pe bar, lasă o dădacă mică să aibă grijă de copiii ei, iar ea a devenit un „barfly” (alcoolice) în loc de o mamă. Ea este mai populară.

Jocurile de noroc obișnuiau să fie în bârlogurile și subsolurile din lumea interlopă, dar acum, de fiecare dată când vine compania, ei scot cărțile și merg să joace. Este încă păcat. Dumnezeu te va face să plătești pentru păcatul tău. El urăște păcatul pentru că El este un Dumnezeu sfânt. Și Dumnezeul cel sfânt nu poate tolera păcatul. Dacă ar fi putut rezista păcatului, ar fi făcut-o, dar El a oprit totul când a fost comis primul păcat. Păcatul cere moarte, iar cei care fac așa ceva sunt deja morți în păcat și încălcări. Știu că doare, dar aceasta vreau să fac, să rănesc.

E-7. Am văzut că datorită acelor rele mari, este hotărâtă o măturare viitoare pentru această țară, pentru că Dumnezeu nu ne poate lăsa să înaintăm cu păcatul. El nu ar putea fi un Dumnezeu drept și să ne lase să trăim așa, fără să plătim pentru aceasta.

Cum am spus mai înainte, spun din nou: Dacă Dumnezeul cerului ne lasă să ne descurcăm cu ceea ce facem, pentru a fi drept, ar trebui să învie Sodoma și Gomora și să le ceară scuze pentru că le-a nimicit, pentru că noi suntem la fel de răi ca ei, poate mai răi. 

Și acum, oricine are cea mai mică parte de Duh real al lui Dumnezeu în el, poate simți suflarea fierbinte a judecății care se apropie. În duhul tău poți discerne și știi că există ceva hotărât să se întâmple. Întreaga lume tremură, națiunile mici, națiunile mari, deoarece în mâinile bolșevicilor, comuniștilor, nelegiuiților, culte fără sânge, fără inimă, este puterea de a trimite într-un minut această lume în cenușă.

Doar îndurarea lui Dumnezeu, fiind îndelung răbdător, este tot ceea ce îi oprește. Noi putem deveni satelitul Rusiei înainte de dimineață. Și totuși nu observăm aceasta; mergem pur și simplu mai departe și ei nu știu ce este toată această stare nervoasă, de ce lumea a devenit nevrotică. Chiar și psihiatrii înșiși sunt nervoși, surmenați.

E-8. Firescul nu va putea să interpreteze niciodată supranaturalul; nici magicienii și astrologii n-au putut citi scrisul de mână de pe perete, ci a fost nevoie de omul plin de Duhul Sfânt pentru a face acest lucru. Astrologii nu puteau citi limbi necunoscute, nu aveau darul de interpretare pentru a cunoaște supranaturalul. Prin urmare, nu au făcut-o pentru că nu știau despre ce era vorba.

Aceasta este lumea de astăzi. Ei și-au pierdut vremea cu fleacurile de la petrecerile rock-and-roll, cu mari petreceri în bisericile lor și predici formale reci despre flori și așa mai departe, iar Evanghelia a fost neglijată. Ei nu știu nimic despre supranatural.

Puteți vorbi cu ei despre acest Mesaj, despre venirea Domnului de care ar trebui să fie învățați pretutindeni, dar ei râd de el deși este cel mai necesar Mesaj din țară. Dar cei spirituali, oamenii născuți din nou, știu că este pe cale să se întâmple ceva și sunt fericiți pentru aceasta, deoarece este a doua venire a Domnului Isus pentru Biserica Sa. Dar cei nemântuiți nu știu despre ce este vorba. Pare a fi o mișcare supranaturală.

E-9. În ultimii doi ani, am avut privilegiul să țin una dintre cele mai mari întâlniri pe care mi le-a permis Domnul, în Bombay, India. Chiar înainte de a ajunge acolo, am studiat o mare parte din națiunea lor și am aflat că medo-persanii au luat Babilonul de la Beltșațar, neamul lor s-a stabilit acolo și astăzi se numesc hinduși. Apoi, am citit în ziarul lor și am găsit ceva uluitor, iar ceea ce am decupat am și astăzi. Dacă citesc ceva care pare că are o semnificație spirituală, îmi place să păstrez deoarece Dumnezeu nu Se mișcă niciodată dacă nu înseamnă ceva. Astfel, am citit în ziarul lor că tocmai au avut un mare cutremur care a zguduit o mare parte a țării lor; voi ați citit aceasta în ziarele americane, acum vreo doi ani. Ei spuneau că, cu vreo două sau trei zile înainte ca acest cutremur să lovească, s-a întâmplat un lucru foarte ciudat, că toate oile și vitele care stăteau în jurul zidurilor…

E-10. În India, în loc de garduri, ei au ziduri. Multe dintre grajdurile lor sunt făcute din piatră, iar vitele stau de jur împrejur la umbra acelor ziduri, dar deodată toate vitele și oile au plecat în mijlocul câmpului. Și păsărelele care aveau cuiburi în găurile grajdurilor, au zburat înainte de cutremur departe în pădure, pentru că zidurile ar fi căzut pe ele. Nu le-a alungat nimeni și nu a existat nici un semn literal care să arate că ar urma un cutremur, dar fiindcă Dumnezeu are grijă de ai Săi, ele au avut un simțământ. Au fost avertizate de Duhul Sfânt să plece înainte de necaz. Eu cred că oamenii, care sunt făcuți după chipul lui Dumnezeu, ar trebui să meargă în siguranță când simt că vine această mare presiune, dar ei nu o fac. Ei nu o vor asculta. Deși Glasul de avertizare al lui Dumnezeu vorbește zi de zi și noapte de noapte, oamenii vor să trăiască mai departe în păcat.

Știți, este mai târziu decât credem. Oamenii cred că au primit mult timp, dar Scripturile avertizează că este mai târziu decât credem. Isus a spus: „Cum a fost în zilele lui Noe și în zilele lui Lot, așa va fi la venirea Fiului omului.”

E-11. Să vedem ce s-a întâmplat în zilele venirii distrugerii și a judecații, în zilele lui Noe și în zilele lui Lot. Amândouă erau în legătură cu cea de-a treia distrugere. Isus a spus: „Cum a fost în acele zile, așa va fi când vine Fiul omului a doua oară.” Va fi exact ca atunci.

Noi suntem învățați că zilele lui Noe, și nu numai acelea, ci și zilele lui Lot, sunt vremuri de joncțiune… Și de fiecare dată, înainte ca judecata să vină pe pământ, Dumnezeu trimite chemarea milei. Chiar înainte de zilele distrugerii antediluviene, Dumnezeu a trimit pe pământ un profet, pe Enoh. El a trimis un Înger, a trimis un Mesaj și a făcut Supranaturalul. Dar ce au făcut oamenii? Ei mâncau, beau, sădeau, zideau; au respins chemarea Lui, Mesajul. Deci, Mesajul fiecăruia dintre acei bărbați… Amândoi, Lot și Noe, Mesajul lor a fost har, milă și eliberare. Mila, harul și eliberarea lui Dumnezeu pentru oameni a fost prezentată, dar ei au refuzat-o. Ce i-am găsit făcând? Ei râdeau, batjocoreau, făceau haz, se căsătoreau cu soții, trăiau în adulter, construiau, sădeau.

E-12. Uitați-vă la programul de construcție de astăzi. Am să spun ceva chiar aici. Priviți progresul din lumea științifică. Spun aceasta, nu ca să vă scandalizez, nici pentru a răni sentimentele cuiva; o spun doar pentru că este Adevărul. Astfel de lucrări vin din partea cealaltă. Fiii lui Cain au devenit mari constructori și mari oameni de știință, prelucrau fierul și metalele și construiau; marea lume științifică era o lume foarte religioasă, dar provenea de la Cain.

Dar descendenții lui Set erau săraci, umili, țărani care Îl credeau pe Dumnezeu; când profetul le-a propovăduit, ei l-au primit; când a fost făcut Supranaturalul, ei L-au primit, și când li s-a oferit eliberarea, au primit-o, în timp ce partea cealaltă a pierit în judecățile Domnului Dumnezeu. S-au gândit că sunt deștepți, că pot trăi cu orice femeie pe care o doresc. Pentru că erau deștepți, credeau că puteau bea și nu era treaba nimănui, dar Dumnezeu urăște păcatul și nu îl va lăsa nejudecat. Și chiar lucrul care l-a distrus pe necredincios, l-a dus pe credincios în siguranță. Apele judecății au fost cele care l-au distrus pe necredincios și aceleași ape au fost cele care l-au dus pe Noe în siguranță.

Mesajul Evangheliei este cel care îl va distruge necredincios, și tot acesta va duce Biserica în răpire înaintea judecății care lovește. Ei vor fi purtați în siguranță. 

E-13. Isus a spus: „Duceți-vă în toată lumea și propovăduiți Evanghelia la fiecare făptură.” Când se va face aceasta, atunci va fi timpul de sfârșit. Când Evanghelia a ajuns în lume, binecuvântatul nostru Mântuitor a spus: „Atunci va fi sfârșitul.” Acum, El nu a spus niciodată: când ați trimis broșuri peste tot în lume, când ați trimis Biblii peste tot în lume, sau când ați trimis misionari în întreaga lume, ci „când această Evanghelie va fi propovăduită.” Ce este atunci Evanghelia? Pavel a spus: „Evanghelia a venit la voi numai prin cuvinte, ci prin puterea și demonstrațiile Duhului Sfânt”, Duhul Sfânt făcând Cuvântul manifestat. Dacă priviți chiar versetul următor, când El a spus: „Duceți-vă în toată lumea și propovăduiți Evanghelia fiecărei făpturi”, a continuat: „Aceste semne îi vor urma pe cei ce cred. Iată, Eu sunt cu voi mereu, până la capătul lumii”, ca să Se manifeste la fel ieri, astăzi și pentru totdeauna.

E-14. De cele mai multe ori, când încercăm să aducem acest Mesaj, cuvintele noastre par lumii, așa cum a părut și Lot pentru rudele lui. Li se pare că ne batem joc de ei sau că sunt cuvinte goale. Și pastorii lor au ocolit acest mare Mesaj de eliberare sau au încercat să-l explice într-o altă generație viitoare. Dar adevărul este că Îngerul Domnului este prezent pentru a confirma și manifesta Cuvântul, iar puterea Duhului Sfânt Îl urmează prin aceste semne. Ei au încercat să-și bată joc și i-au spus lui Lot… De ce l-au făcut de râs pe Lot, propriile sale rude? Lot era un om drept. Biblia spune că păcatele lor îi chinuiau sufletul neprihănit în fiecare zi, pentru că vedea perversiunea. Și această națiune este încărcată cu ea, folosirea greșită a corpului uman. Este plină de furie, alcoolici, adolescenți drogați, delicvență juvenilă, la fel ca atunci… Și oamenii își bat joc de Ea. Când văd semnele supranaturale ale Domnului Dumnezeu, încearcă să spună că ne batem joc de religie.

E-15. Nu cu mult timp în urmă, cineva, nu mare doctor în teologie, mi-a scris o scrisoare și mi-a spus: „Domnule Branham, în curând vei rămâne singur. Tu încerci să uzurpezi Identitatea Domnului Isus. Tu faci o batjocură.” Cât de puțin știa acest biet om bătrân, că niciun om nu poate face aceasta. Este semnul timpului de sfârșit și El este aici împlinindu-l.

Dar ei l-au batjocorit pe Lot. „Oh, nu-l ascultați! Omul acesta  este nebun. Cum ar putea fi distrus acest loc minunat?”

Cum ar putea fi distrus cu foc și pucioasă, Sodoma și Gomora, cel mai mare dintre orașele pământești cunoscute? Astăzi, ei spun: „Cum ar putea fi arsă lumea? Cum ar putea fi distrusă lumea?” Iubitul meu frate, același Cuvânt al lui Dumnezeu care a vorbit-o în existență, spune că ea va dispărea în același fel în care a fost vorbită: prin Cuvântul Domnului. Amin. Acesta este adevărul. Dumnezeu să fie milostiv cu această națiune săracă, nenorocită, oarbă, și goală.

Nu spune Biblia că: „Zici: sunt bogat și am sporit în bunuri; nu am nevoie de nimic. Și să nu știi că ești mizerabil, nenorocit, orb și gol; nu știi aceasta.” Ce stare jalnică!

E-16. Vreau să observați doar pentru o clipă ceva ce mi-a venit în mintea mea. Înainte de distrugerea Sodomei și Gomorei, găsim că Dumnezeu avea în vârful muntelui un profet care se numea Avraam. El îi făcuse o făgăduință și el a fost dispus să ia calea grea și să predice adevăratul Cuvânt, decât să trăiască în păcat. Și tocmai înainte să aibă loc această mare distrugere, Îngerul Domnului l-a întâlnit.

Acum vreau să priviți. Pe vremea lui Noe a fost apa, iar în Sodoma și Gomora a fost focul; și suntem învățați de Cuvântul sfânt al lui Dumnezeu, că de data aceasta va fi focul.

Observați ce spune Scriptura. Sarah avea în jur de nouăzeci de ani, iar Avraam avea nouăzeci și nouă de ani… Atunci, Sara avea optzeci și nouă de ani și încetase să mai aibă de mulți ani rânduiala femeilor. Cu toate acestea, Avraam a crezut deoarece știa că Dumnezeu este capabil să-Și țină promisiunea. El era credincios și a rămas lângă Cuvânt, lângă Cuvântul pe care i-l spusese Dumnezeu.

Așa li se arată îngerii oamenilor; atunci când stai lângă Cuvânt, nu pe teologia făcută de om, ci pe Cuvânt, AȘA VORBEȘTE DOMNUL: Atunci apar Îngerii. 

E-17. Avraam a rămas lângă Cuvânt, iar într-o zi, în timp ce stătea sub stejar, a văzut venind trei Bărbați. El era spiritual, pentru că știa că Dumnezeu este încă Dumnezeu. Și când au apărut acești Oameni, Avraam a alergat să-i întâmpine și a zis: „Domnilor, opriți-vă o clipă; lasă-mă să-ți aduc doar puțină apă ca să-ți spăl picioarele; și vom face un mic tort. Și după ce Te împrospătezi, poți merge, căci pentru aceasta ai venit.” Mi-aș fi dorit să am timp să intru în aceste cuvinte: „Pentru aceasta ai venit”.

Și când mâncarea a fost gata, Avraam a stat în picioare, privindu-i pe acești Oameni cum mănâncă, Îngerul era cu spatele întors spre cort. Biblia spune că El era cu spatele la cort, iar Sara era în interiorul cortului.

E-18. Priviți natura acestui Înger, care aduce ultimul mesaj înainte de distrugere. El a zis: „Avraam, Eu îmi voi ține promisiunea.” Iubesc aceasta. Acesta este Dumnezeu Tatăl nostru. „Îmi voi ține promisiunea. După timpul vieții, potrivit cu timpul vieții, Eu te voi vizita în următoarele douăzeci și opt de zile și vei avea acel copil pe care l-ai așteptat în acești douăzeci și cinci de ani.” Biata Sara, cu credință slabă… Dar în zilele acelea, tăierea împrejur a bărbatului a adus și femeia înăuntru, pentru că numai tăierea împrejur putea fi recunoscută înaintea lui Dumnezeu. Dar femela nu putea fi tăiată împrejur, așa că soțul a fost ispășirea pentru ea, pentru că ei sunt una. În acea vreme, credința lui Avraam o ținea pe Sara.

E-19. Sarah era în cort, la spatele Îngerului, iar când Îngerul a spus: „Sarah va avea copilul”, ea a râs, nu cu voce tare, ci în inima ei. Și Îngerul, cu spatele la cort, l-a privit pe Avraam și i-a spus în față: „De ce a râs Sara?” Ce fel de  telepatie este aceasta? În cort… Discernând gândul ei, care era la spatele Lui. Nu vedeți cum Scriptura face acest lucru clar? Acesta a fost ultimul mesaj de avertizare înainte de distrugere. Deschideți-vă ochii! În spatele lui, în cort, nu cu voce tare, ci în inima ei, iar îngerul Domnului a deslușit ce a făcut ea. „De ce a râs?” Și a fost chemată; ea tremura și a spus: „Nu am râs.” Dar El a zis: „Oh, da, ai râs!” Acesta a fost Îngerul care a adus ultimul mesaj înainte ca focul să cadă din cer, iar Isus a spus: „Așa cum a fost în zilele Sodomei și Gomorei, așa se va întâmpla în zilele când Fiul omului Se va descoperi din ceruri.” Vedeți mesajul? „Când Fiul omului Se va descoperi din rai…”

E-20. Acum, când acest Înger a mers în Sodoma și a început să vorbească Mesajul Său prin intermediul unui om, și-au bătut joc de El, au râs de El și nu au primit Mesajul. Ei nu Îl primesc nici astăzi. Este același lucru și nu vor crede, de aceea a rămas un singur lucru, iar acesta este judecata.

Dar observați, Biblia a spus că ei vor fi așa. În 2 Timotei 3, Biblia spune că ei vor fi așa. „În zilele din urmă Duhul spune clar.” Este clar, nu doar în ziua aceea, ci în zilele din urmă.

Oamenii vor fi violenți, înțelepți, iubitori de televiziune și de lucrurile lumii.” Aceasta merge cu ea. „Iubitori de lume mai mult decât iubitori de Dumnezeu, neiubitori de bine, acuzatori mincinoși și disprețuitori ai celor care sunt buni…”

Tu spui: „Aceia sunt atei, frate Branham. Aceștia trebuie să fie comuniștii.” Sunt americani, așa-numiții creștini: „Având o formă de evlavie, dar tăgăduindu-I puterea (supranaturalul Evangheliei). Îndepărtați-vă de zidurile lor; stați departe de ei, pentru că aceștia sunt genul de oameni care merg din casă în casă, cu societăți și așa mai departe, momesc femeile ușuratice îngreuiate de păcate și frământate de felurite pofte”, cu tot felul de petreceri. Și: „Biserica mea face aceasta, noi avem atât de mult timp”, dar nu aveți timp să-L căutați pe Duhul Sfânt, noțiunea și mințile lui Dumnezeu. Ei Îl neagă. Fără timp…

  E-21. Vreau să-l observați pe Lot și, de asemenea, să-l observații pe Noe. Înainte să cadă vreodată o picătură de ploaie, înainte ca o picătură de umiditate să vină din norii judecății care se apropie… Așa cum am citit aseară și cred cu adevărat, conform Evangheliei, vedem scrisul de mână pe perete. Eu cred că cineva a fost echilibrat mental, a putut vedea aceasta; noi mai avem, au mai rămas câteva ore și poate că acesta este ultimul. Dar înainte ca o picătură din apa judecății să fi căzut, Noe a intrat în corabie.

Nu i-a spus Avraam, îngerului: „Cel ce judecă tot pământul, îl face pe nevinovat să sufere împreună cu cei vinovați?” Cu siguranță nu, Judecătorul întregului pământ va face dreptate.

Și observă, înainte să vină măcar un fir de foc din ceruri, Lot a fost scos din Sodoma.

Isus a spus: „Așa cum a fost în zilele lui Noe și în zilele lui Lot, așa va fi la venirea Fiului lui Dumnezeu”. Iar dacă scrisul de mână este pe perete, dacă timpul judecății este aproape, cât de aproape este răpirea Bisericii? Cât este de aproape în seara aceasta? Gândiți-vă la aceasta.

E-22. Noe a intrat în corabie pentru siguranță, iar Lot a ieșit din Sodoma. Unul a ieșit; celălalt a intrat. Care este tipul când sunt adunate împreună? Este tipul Bisericii care iese din lume, pentru siguranță, și intră în Chivotul Hristos pentru a merge în slavă. Unul a ieșit, celălalt a intrat. Unul a ieșit pentru a nu fi distrus cu lumea; celălalt a intrat în Chivotul siguranței. Și Hristos este Chivotul siguranței.

Si amintiți-vă. Înainte ca judecățile: grindina, focul și întunericul să cuprindă Egiptul, Israel a mers în Gosen, unde era lumină. Și Egiptul a fost lăsat să rătăcească în întuneric.

Bărbați și femei, ascultați-mă. Înainte ca nenorocirile și plăgile să fie lăsate pe acest pământ, alergați cât puteți de tare în Lumină… Lumina, Hristos Isus şi acceptați Mesajul Său de îndurare.

Grăbește-te”, a zis Îngerul, „și fugi acolo, căci nu pot face nimic până nu vei ieși,” judecățile nu pot veni.

E-23. Rusia are racheta care ne va pune pe toți în genunchi. Oamenii noștri de știință spun că suntem cu cinci ani în urma lor. Vor fi cinci ani, înainte de a ajunge în locul în care sunt ei acum. Micul nostru sputnik a zburat la vreo trei picioare de la sol. Ale lor fac călătorie după călătorie în jurul lumii.

Ce ne spune aceasta? Dumnezeu îi spune Bisericii Sale: „Vino aici, căci Eu nu pot face nimic până nu vei veni aici.” Dumnezeu așteaptă ca Biserica Sa să dărâme barierele confesionale și să vină împreună pentru o revărsare reală a Duhului Sfânt, ca s-o ridice în glorie. „Nu pot face nimic până nu vii aici”, așteaptă să venim împreună.

E-24. Isus a spus: „Când Fiul omului Se va descoperi din cer”. Permiteți-mi să închei spunând că, acum Fiul Omului este descoperit din ceruri.

„Va veni după un timp, frate Branham?”

Este acum. Sper că nu va trebui să fac aceasta atât de personal, această întâlnire, dar cu duhul din tine pe care ți-l dă Domnul, poți citi despre ce vorbesc. Fiul omului a făcut-o deja, El vine din slavă și în ultimii câțiva ani Se descoperă pe Sine Bisericii Sale, în milă, arătându-i marea Sa Prezență, făcând aceleași lucruri pe care le-a făcut când era aici pe pământ, dezvăluindu-Se pe El Însuși, așa cum a făcut  cu Avraam. Acum, înainte de distrugere, El vine în milă, dezvăluindu-Se Bisericii. Dar este luat în râs și batjocorit. Data viitoare când Se va dezvălui El, va fi în judecată asupra lumii și a națiunilor care L-au uitat pe Dumnezeu și au părăsit calea harului — ziua lor de har, mai degrabă, pentru că L-au uitat pe Dumnezeu. Ei fac același lucru pe care l-au făcut cu Îngerul Domnului, acolo în urmă, batjocorind și bătându-și joc de aceasta. Dar acum, El este aici în milă.

E-25. El va veni la judecată asupra națiunilor, dar acum, în timp ce El este aici descoperit în milă, o, grăbiți-vă! Fugiți repede, copii, scăpați din aceste ziduri teologice babiloniene, făcute de om, de necredința și formalismul rece. Fugiți de teologia creată de om! Ieși în mijlocul câmpului, în harul lui Dumnezeu, iar acolo strigați pentru milă; pentru că Sângele Său, al propriului Său Fiu, este Cel care ne dă îndurare. Îndepărtați-vă de această veche lume a îndoielii. Plecați de lângă aceste superstiții. Acceptați Mesajul îndurării lui Dumnezeu și Mesajul Lui de izbăvire, fugiți în mijlocul harului Său și acolo strigați: „O, Isuse, Fiul lui Dumnezeu, mântuiește-mă!”

Căci zidurile acestor doctrine create de om se vor prăbuși și vor pieri împreună cu lumea necredincioasă.  „Cei ce nu cred, vor pieri ca lumea necredincioasă care a pierit împreună cu cei care nu au crezut.” Dar neprihănitul Lot a fost scos afară și la fel Noe. Gândiți-vă o clipă la aceasta, în timp ce ne rugăm.

E-26. Bărbați și femei, ca slujitor al Dumnezeului Preaînalt și ca fratele vostru, în seara aceasta vă implor să plecați de lângă fiecare zid de necredință și de scepticism, care spune: „Ei bine, poate că este citirea minții.” Dacă Avraam ar fi crezut aceasta? Îndepărtați-vă de acele vechi ziduri făcute de om, care spun: „Sunt metodist; sunt catolic; sunt penticostal.” Toți sunt pereți făcuți de om.

Nu poți simți acea tragere a Duhului, care te cheamă departe de aici, în mijlocul harului lui Dumnezeu, înainte ca marele cutremur să aibă loc? Păsările acelea au simțit ceva și l-au urmat. Dumnezeu îți arată ceva. Urmați-L pe El, Domnul Isus. Cu capetele plecate…

Prietene păcătos, mă întreb dacă nu vrei să ridici în seara aceasta mâna spre Hristos și să-I spui: „Doamne, fii milostiv cu mine. Nu vreau să stau în starea aceasta la sfârșitul timpului.” Vrei să ridici mâna și să spui: „Roagă-te pentru mine, frate Branham. Cu adevărat, nu vreau să mor în starea în care sunt. Sunteți aici? Doar ridicați mâna.

Dumnezeu să te binecuvânteze, doamnă. Aceasta necesită curaj. Dumnezeu să te binecuvânteze, doamnă. Dumnezeu să te binecuvânteze, domnule. Dumnezeu să te binecuvânteze, domnule de aici. Dumnezeu să te binecuvânteze, doamnă de pe partea aceasta.

Tu spui: „Frate Branham…” Dumnezeu să te binecuvânteze, fratele meu. Fii binecuvântat. Dumnezeu să te binecuvânteze, domnule de acolo.

E-27. O, binecuvântat să fie Domnul! El deschide ochii. Nu ești fericit că El o face? Nu uitați: „Niciun om nu poate ridica mâna până când nu-l cheamă Tatăl Meu. Și toți aceia pe care i-a cunoscut mai dinainte, El i-a chemat; și aceia pe care i-a chemat El, i-a socotit neprihăniți; și toți aceia pe care i-a socotit neprihăniți, i-a proslăvit.” Voi nu ați putea să ridicați mâna dacă în voi nu ar fi Ceva mai puternic decât gravitația acestui pământ. Gravitația vă ține mâinile jos; aceasta este natural; aceasta este științific. Dar în voi există un Duh care vă spune că sunteți greșiți și că Îl vreți pe Hristos; atunci sfidați acele legi și ridicați mâinile spre Creatorul cerurilor și pământului.

Prietene păcătos, în timp ce prezența Lui este aproape, cincisprezece sau douăzeci și-au ridicat deja mâinile, nu vrei s-o ridici și tu? Dumnezeu să te binecuvânteze, micuțule. Sus în balcon?

Te-ai putea gândi: „Frate Branham, lângă mine stă cineva.”

Oh, Doamne, da, stă Cineva lângă tine. Este Îngerul Domnului. Îți mai este frică de persoana care stă lângă tine sau de pierderea poziției tale sociale, încât sfidezi Evanghelia și pleci după ce a fost predicată și dovedită? Eu nu îți cer să te atașezi la biserică; îți cer să alergi după milă. Dumnezeu îți spune: „Vino aici, căci nu pot face nimic până când nu vii aici!”

E-28. Mai este cineva care vrea să ridice mâna înainte de a ne ruga? Dumnezeu să te binecuvânteze, doamnă de aici. Dumnezeu să te binecuvânteze, doamnă de acolo. Dumnezeu să te ajute, doamnă. Dumnezeu să te binecuvânteze, domnule de acolo. Aștept puțin mai mult. Dumnezeu să te binecuvânteze, doamnă de aici. Dumnezeu să te binecuvânteze, domnule. Fii binecuvântat, tinere de acolo. Dumnezeu să te binecuvânteze, soră care stai aici. Dumnezeu să-l ajute pe tânărul acesta din primul rând.

Acum, cineva care nu a ridicat mâna, spune: „Fii milostiv cu mine, Doamne, fiindcă acum văd scrisul de mână pe perete. Ceva stă aici, pe locul meu, trage de mine și îmi spune: „Acesta este timpul tău. Știi că mărturisești că ești creștin, dar nu ești.”

„Oh, mi-ar fi rușine să…” Să nu-ți fie rușine acum. Ce va fi cu tine când va veni El? O să fie prea târziu! Vino acum! Vrea să mai ridice și altcineva mâna chiar înainte de a încheia, și să spună: „Fii milostiv cu mine, Dumnezeule, Tată, fii milostiv”? Fii binecuvântat, tinere. „Acum te accept ca Mântuitor al meu. În ziua aceea, vreau să mă iei în slavă, în răpire. Vreau să vin, fiindcă știu că nu mai poate fi mult; suntem la sfârșitul timpului.”

E-29. Există oare alunecați care ar vrea să-și ridice mâinile și să spună: „Fii milostiv cu mine, Doamne. Lasă-mă să fug imediat înapoi, în Împărăție, cât pot de repede? Am stat destul în jurul acestor ziduri vechi. Vreau să mă întorc acasă, Doamne. Sunt pe drumul meu chiar acum.” Vrei să ridici mâna? Fii binecuvântat. Fii binecuvântat. Fii binecuvântat. Aceasta este corect. El vede fiecare mână.

 Câți sunt aici care tocmai au venit și L-au acceptat pe Hristos ca Mântuitor, dar nu s-au născut din nou, și nu au primit niciodată Duhul Sfânt? Deși L-ai acceptat ca Mântuitor al tău, nu vei merge niciodată în răpire dacă nu ești umplut cu Duhul Sfânt. Aceasta spune Scriptura. Nu poți vedea Împărăția lui Dumnezeu decât dacă te-ai născut din nou. Dacă vrei ca Dumnezeu să te umple cu noua naștere, ridică-ți mâinile și spune: „Fii milostiv cu mine, Doamne. Trimite Duhul Tău asupra mea.” Aceasta este corect. O mulțime de mâini… Acum suntem gata să mergem să ne rugăm.

E-30. Doamne, venim în liniște și cu evlavie; Cuvântul de modă veche al Domnului nu Își va pierde niciodată puterea, până când toată Biserica răscumpărată a lui Dumnezeu va fi mântuită de păcat. Când acel poet a scris imnul: „Părinte,” mă întreb dacă știa exact ce scria?

Când ultimul este adus, Cuvântul nu va mai fi eficient; va fi ca și cum ai arunca mărgăritare înaintea porcilor peste tot pământul. Dar după cum vedem, națiunea călătorește sub valul judecății. Când vedem peste mare, brațele negre, galbene și maro, întinzându-se și plângând după milă, inimile noastre sunt tulburate. Fie ca oamenii care privesc această poză, sâmbăta viitoare dacă zăboviți, să prindă viziunea.

Îți mulțumim, Preasfinte Doamne pentru mila Ta față de cei care și-au ridicat mâinile în seara aceasta. Mulți dintre cei care sunt păcătoși, Doamne, au ridicat mâinile și au zis: „Doamne, fii milostiv cu mine, păcătosul.” Tu ai spus în Cuvântul Tău: „Cel ce aude Cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis, are Viața veșnică; și nu trebuie să fie judecat cu cei răi, nu vine la judecată, ci a trecut de la moarte la Viața Veșnică.” Îți mulțumesc pentru ei, Doamne, pentru că acum sunt ai Tăi.

E-31. Năvodul a fost aruncat, năvodul Evangheliei, dar nu știu ce a prins. S-ar putea să fi prins țestoase; s-ar putea să fi prins șerpi; s-ar putea să fi prins șopârle dar, cu siguranță a prins și niște pește. Tu cunoști inimile oamenilor. Eu vreau să cred că fiecare este pește, folosit acum pentru masa Stăpânului. Dă-li-L, Doamne, umple-i cu Duhul Sfânt repede, ca Biserica să se poată pregăti să meargă Acolo. Fie ca ei să scape chiar acum, Doamne, din toate crezurile și confesiunile, la pieptul Domnului Isus, Chivotul siguranței, Focul care a fost descoperit din cer pentru a-i încerca pe cei care sunt pe pământ… Dă-li-L, Doamne, și lauda va fi a Ta, fiindcă Ți-i încredințăm Ție, în Numele binecuvântat al lui Isus. Amin.

E-32. Doar continuați să cântați puțin. Oh, cât de mult îmi place aceasta! Știți, eu nu mai sunt băiat, iar într-una din zilele acestea, voi merge și voi deschide această Biblie pentru ultima dată. Sper să stau la amvon când se va întâmpla. Îl iubesc. Știu că El este real. Cât de mult îmi place să-mi spun: „Bietul frate bătrân și sora  pierduți în mila și harul Lui!”

Vechile cântece mă emoționează, mă inspiră. Când Isus era pe pământ, El s-a referit la ei și a spus: „Nu este scris în Psalmi?”, acestea sunt cântece.

O, Mielul Domnului, vin! Eu vin!

Haideți să-l cântăm o dată. La fel ca… (Vrei să ridici mâna dacă cu adevărat, ești sincer?)… o cerere,

Sângele Tău a fost vărsat pentru mine,

Și Tu mi-ai poruncit să vin la Tine,

O, Mielul Domnului, eu vin! Eu vin!

Păstrați aceasta în minte în timp ce fredonăm aceasta. Într-una din aceste zile noi vom sta în picioare și tu vei fi schimbat. Aceste trupuri muritoare, josnice, vor fi schimbate  din bătrâne în tinere și vom merge în văzduh să-L întâlnim, să fim cu El și să avem părtășie împreună pentru totdeauna.

Pentru că, eu promit, eu cred,

O, Mielule al lui Dumnezeu, eu vin! Eu vin!

E-33. O, nu va fi minunat în ziua aceea? Nu ești fericit astăzi că ești viu pentru a-L vedea pe Fiul Omului dezvăluindu-Se lui Biserică? „În ziua când se va descoperi Fiul omului…” Ce face El atunci? Mai întâi, Se dezvăluie în milă. Apoi, data viitoare, Se dezvăluie El Însuși în judecată pentru a-i condamna pe cei care disprețuiesc mila. Acum este timp. Cum este descoperit El Însuși? În milă, salvându-ți sufletul, dăruindu-ți din Viața Lui, dându-ți bucurie în loc de tristețe, credință în loc de frică, vindecare în locul bolii, dezvăluindu-Se  în Mila Sa, exact în același fel în care a făcut acolo. Și dacă El face aceasta acum, cât de departe este Răpirea și judecata? Câți înțelegeți despre ce vorbesc? Scrisul de mână, dezvăluirea Domnul Isus.

E-34. Gândiți-vă că este prima dată când se face aceasta de când a fost El pe pământ. Când S-a descoperit aici pe pământ evreilor, cum a făcut-o? Filip s-a dus și l-a găsit pe Natanael sub un copac. Când a venit la Isus, Isus i-a spus cine era și unde a fost înainte de a veni acolo; și a făcut din el un credincios. El S-a descoperit pe Sine. Este corect? După aceea, a urmat distrugerea, asediul Ierusalimului de către Titus în anul 96 d.Hr. Ce au spus evreii? „Este un duh rău.” Ce a spus El? „În zilele Mele, când Mă dezvălui acum, vă iert pentru aceasta. Dar în ziua în care Se descoperă Duhul Sfânt, un cuvânt spus împotrivă, nu va fi niciodată iertat nici în lumea aceasta, nici în lumea viitoare.”

E-35. Când El S-a descoperit samaritenilor, cum a făcut-o? A mers la femeia de la fântână și i-a spus ce era în neregulă cu ea, iar ea a zis: „Domnule, îmi dau seama că ești un profet. Noi știm că atunci când va veni Mesia, El va face aceste lucruri.” Și El a zis: „Eu, Cel care vorbește, sunt El”. Atunci ea a alergat repede în oraș și a zis: „Veniți să vedeți un Bărbat care mi-a spus lucrurile pe care le-am făcut. Nu acesta este Mesia?” Acesta este același Dumnezeu, același Înger, același Duh care era în El, Cel care S-a descoperit lui Avraam, la fel, în același fel, același Mesaj. Isus Însuși a spus că la venirea Fiului omului va fi descoperit în același mod.

E-3.6 Nu știu să spun nimic altceva. Rugăciunea mea este ca Domnul să Se descopere în mila copiilor Săi.

Doamne IeHoVaH, Doamne, le-am vorbit acestor oameni din toată inima mea deoarece îmi dau seama că în ceasul când vei veni, va trebui să dau socoteală de cuvintele mele. Cuvintele mele fie mă vor ridica, fie mă va condamna. Dar eu nu am spus cuvintele mele, am vorbit Cuvintele tale. Deci, Doamne, prin credință, Te aștept să vii, într-o zi, după mine în pace. Îmi iubesc frații și surorile, toți urmașii lui Adam, din această rasă umană, și văd că acesta este timpul final, când Evanghelia a fost propovăduită și respinsă așa cum ai spus Tu. Și acum, în această ultimă oră, Tu l-ai trimis pe același Înger să facă aceleași lucruri, dar oamenii au fost prinși în teologia creată de ei înșiși, râd și își bat joc de El. Este același lucru pe care l-au făcut și în alte zile, Doamne. Fie ca această mică adunare din seara aceasta să nu facă aceeași greșeală. A fost făcută chiar și fotografia Lui, ca o dovadă științifică, așa că nici chiar oamenii lui Cain nu vor avea nicio scuză în ziua aceea.

E-37. Doamne, îngăduie ca El să vină, să mângâie și să Se descopere pe Sine Însuși ca Fiul lui Dumnezeu din ceruri, Același ieri, azi, și pentru totdeauna, la sfârșitul acestui veac al neamurilor. Așa cum ai fost cu noi în ultimii câțiva ani și ai permis să fie făcute aceste lucruri pentru slava Ta, îngăduie să se facă din nou în seara aceasta, de dragul Evangheliei, dovedind cuvintele Domnului nostru, care a spus: „Lucrările pe care le fac Eu, le veți face și voi; ba chiar mai multe, pentru că Eu Mă duc la Tatăl Meu.

Peste puțină vreme, lumea nu Mă va mai vedea, dar voi Mă veți vedea, pentru că Eu voi fi cu voi, chiar și în voi, până la sfârșitul lumii.” Îți mulțumim, Doamne. Îți mulțumim în Numele Fiului Tău iubitor, Domnul Isus. Amin.

Vom chema câțiva oameni și ne vom ruga pentru ei; adică dacă Billy a dat numere. Ai dat numere în seara asta? În ordine. Ce ai dat? B-uri. În ordine. De unde am chemat aseară? Nu a fost… O, așa este, aseară nu am avut solicitări de rugăciune. Noi am chemat direct din public. Putem face aceasta din nou și în seara aceasta, dacă Duhul Sfânt îmi va permite, sau pot chema un rând de rugăciune. Nu vreau sa primesc prea multe numere de rugăciune, pentru că probabil fratele Osborn și cu mine îi vom chema pe toți oamenii din rând. 

E-38. Astfel, în seara aceasta voi chema câteva din numerele cu B. Cred că am chemat de la 50, de la 1 și de la 85. Cred că este corect, din câte îmi amintesc.  În seara aceasta, vom chema de la 25. Acesta este un alt număr nou. Dacă vă întrebați de ce distribuim numere de rugăciune, vă voi spune dacă sunteți străini. Câți de aici sunt bolnavi și vor ca Domnul să-i vindece? Ridicați mâinile. Cine este primul? Vedeți, trebuie să dăm numere de rugăciune pentru ca Duhul Sfânt să Se miște printre noi. Apoi, El merge prin adunare și vindecă bolnavii.

Câți sunt pe deplin convinși că Isus Hristos este același ieri, azi, și pentru totdeauna, pe deplin convins că El a promis să Se descopere la fel? El este același în principiu, același în putere, același în Duh, același în acțiune. Singura diferență este că nu are un trup corporal. Ce a spus El? „Eu sunt Vița, voi sunteți mlădițele.” Vița nu face roade. Ea dă mlădițe și acestea poartă roade. În ordine.

 E-39. Un cuvânt vine tot timpul la mine; dacă aș putea să explic. Aici este cineva care se întreabă despre Înger: „Cine a fost?” Eu L-am numit pe acest Înger „Domnul”. Avraam… Avraam L-a numit pe acel Înger care i-a vorbit, „Domnul”, care este Elohim, marele IeHoVaH Atotputernicul, care a fost descoperit într-un trup uman. Apoi, El S-a arătat în trupul propriului Său Fiu, Isus, iar în seara aceasta, El S-a manifestat în trupul fiecărui credincios care se va preda Lui. „Eu voi fi cu voi și în voi, până la capătul lumii.” În ordine. Unde am… la 25… Cine are numărul de rugăciune 25, să ridice mâna…

E-40. Aici este punctul în care Cuvântul lui Dumnezeu trebuie să fie descoperit ca Adevăr sau este găsit greșit, pentru că Isus Hristos a făcut promisiunea. Voi sunteți conștienți de aceasta. Da, pe cât este de adevărat că noi suntem în timpul sfârșitului, Hristos este aici dezvăluindu-Se, „…ai ascuns aceste lucruri de cei înțelepți şi pricepuți şi le-ai descoperit pruncilor”, celor care vor învăța. Aducând Biserica Sa, arătând manifestarea Sa, dezvăluindu-Se pe Sine înainte să fie descoperită judecata, pentru că El trimite întotdeauna un Înger al îndurării înainte de a trimite un Înger al nimicirii. Citiți Biblia, citiți istoria și vedeți dacă nu este adevărat.

Ce mai faci? Aceasta este persoana pentru care trebuie să ne rugăm? Aici stă o doamnă, o femeie de culoare. Din câte știu, nu am văzut-o pe femeia aceasta în viața mea; sunt sigur că nu o cunosc. Suntem străini unul pentru altul? Suntem, doamnă? Dacă este adevărat, doar ridică mâna ca oamenii să vadă că suntem străini.

E-41. Aceasta este o imagine frumoasă, un tablou a ceea ce s-a întâmplat în sfântul Ioan capitolul 4: o femeie și un bărbat din două rase diferite: o samariteană și un evreu acolo, un bărbat alb și o femeie de culoare aici; o femeie samariteană și un evreu în scena biblică. Dar dacă Isus S-a făcut cunoscut rasei samaritenilor în felul în care a făcut-o atunci, spunându-i acelei femei ce era în inima ei… Ea a zis: „Tu trebuie să fii un profet; dar știm că acesta este semnul lui Mesia.” Și El a spus: „Eu sunt El.” Dacă așa a fost făcut cunoscut samaritenilor ieri, El va trebui să Se facă cunoscut și rasei de culoare azi în același fel. El se dezvăluie pe Sine. Daca el… Eu nu am văzut-o niciodată în viața mea pe femeie. Ea a ridicat mâna că… Eu nu o cunosc, nu știu nimic despre ea, n-am văzut-o niciodată, nimic.

E-42. Acum, dacă Duhul Sfânt Îl va descoperi pe Isus Hristos în același putere, câți Îl vor accepta ca Mesia și vor crede? Aceasta este tot ce ar trebui să facă oamenii. Ca oameni, oameni legați de veșnicie, cu Biblia între noi, vă spun că din câte știu, până acum n-am văzut-o niciodată în viața mea pe femeie. Iată-vă! Tu spui… Ei bine, dacă s-a întâmplat, va trebui să fie supranatural; toți știm aceasta. Și acesta este felul în care Dumnezeu Se descoperă întotdeauna înainte de timpul sfârșitului, în supranatural. Înainte ca împărăția babiloniană să fie distrusă, înainte ca Noe să intre în arcă, înainte ca Moise să scoată copiii lui Israel, înainte ca Sodoma și Gomora să fie distruse, înainte ca Ierusalimul să fie distrus… Întotdeauna este prin supranatural, și El a promis că va face același lucru în această zi.

E-43. Acum, voi puteți spune așa cum au spus ei în ziua aceea: „O, este Beelzebul, un ghicitor. Este…” Dar dacă cineva știe ce este ghicirea, adică ei știu că ghicirea este o minciună a diavolului și este pe jumătate corectă. Ghicitorii nu propovăduiesc Evanghelia și nu salvează oamenii. Ați auzit vreodată de unul? Nu. Ei nu o vor face niciodată. Sunt oameni stăpâniți de diavol, cu un duh pervertit. Exact acesta este adevărul.

Îngerul Domnului propovăduiește dreptatea și pocăința, venirea Domnului, şi arată semne. „Desigur, diavolul ia un ghicitor sau un prezicător pentru a imita, dar o imitație doar mărturisește că există ceva real. Un dolar fals declară doar că există un dolar real.

E-44. Deci, doamnă, indiferent ce aș spune eu, un Cuvânt de la Dumnezeu va însemna mai mult decât aș putea spune eu în cincizeci de vieți. Tu vei fi judecătorul. Eu nu știu dacă ești aici pentru ceva. Tu știi că eu nu am cum să știu de ce ești aici, dar dacă El îmi dezvăluie, așa cum a făcut cu femeia de la fântână, prin Fiul Său, Domnul Isus, vei crede că vine de la Dumnezeu? Dacă aș spune:

 „Ești bolnavă?” Și tu ai răspunde:

„Da, domnule, sunt bolnavă”, iar eu aș spune:

„Ei bine, Domnul te va vindeca.” Ai avea tot dreptul să te îndoiești de aceasta.

E-45. Femeia de la fântână ar fi avut dreptul să se îndoiască, dacă El i-ar fi spus: „Ei bine, femeie, tu ești dintre neamuri; ești o samariteană și nu vei fi mântuită.” Dar El i-a spus care era secretul din  inima ei. Prin urmare, ea știa că aceasta trebuia să vină de la o putere spirituală; ea fusese învățată că atunci când va veni Mesia, va fi la fel ca în zilele lui Avraam și în toate timpurile. Ea era destul de spirituală, deși era o prostituată, era suficient de spirituală ca să-L prindă. Cu siguranță.

Eu nu știu cine ești, nu știu nimic despre tine, dar El știe, iar dacă El îmi va dezvălui, audiența a promis că va crede, și tu la fel.

E-46. Mi-aș fi dorit să am puțin vocabular pentru a explica aceasta chiar acum. Nimic nu o poate face. Fiecare persoană de aici este sub controlul meu. Acesta este adevărul. Duhul Sfânt este aici, ungerea. Nu mă face să sar și să țip; aceasta este binecuvântarea Domnului.

De multe ori voi, penticostalii, vă lăsați păcăliți de aceasta. Isus a avut cea mai mare ungere dintre toți oamenii, și El a citit o Scriptură, așa cum am citit eu acum. El a zis: „Astăzi această Scriptură este împlinită sub ochii voștri.” Ce a făcut El? A citit Scriptura și nu a trecut niciodată peste aceasta. El S-a așezat și din gura Lui au ieșit cuvinte prețioase, cea mai mare ungere care a existat vreodată, pentru că Scriptura spusese: „Am pus Duhul Meu peste El; El va vesti neamurilor judecata; El va vindeca bolnavii” și așa mai departe. El a spus aceasta. Acestea sunt binecuvântările mântuirii voastre, de care vă bucurați acolo, binecuvântările, nu puterea, Duhul.

E-47. Dar acum El este aici, iar această femeie nu și-ar putea ascunde viața. Corect.

Doamna are o problemă într-o parte și vrea să ne rugăm pentru aceasta. Aceasta este Așa vorbește Domnul. Ai și probleme cu pielea, o boală pentru care vrei să mă rog. Așa vorbește Domnul. Este adevărat?

Lăsați-o să judece. Mi-ai auzit glasul? Acesta nu este glasul meu, eu nu o cunosc pe femeie. Orice a fost spus, a fost El, o altă Persoană care îmi folosește glasul. Crezi că a fost Duhul Sfânt?

Acum, tu de acolo, du-te și crede, tu care nu vei fi chemat aici în seara aceasta. Începi să crezi și spune: „Doamne, descoperă-i despre mine. Lasă-mă să ating haina Ta, Doamne.” Nu fii agitat,  spune doar: „Doamne, lasă-mă să ating haina Ta. Lasă-l să se întoarcă și să-mi vorbească.” Privește ce se întâmplă.

E-48. Dacă vorbesc cu femeia puțin mai mult, s-ar putea spune mai multe. Oameni de culoare, v-ar plăcea să vorbesc cu doamna puțin mai mult? Ridicați mâinile dacă doriți aceasta. Eu nu știu dacă El va face aceasta, dar poate o va face. Ai vrea să mai vorbesc puțin cu tine, ca să văd ce va spune Duhul Sfânt?

Acum, voi nu știți dacă ceea ce a spus El este greșit sau corect. Singurul mod în care veți ști vreodată este prin aceste înregistrări care se fac aici, iar înregistrările sunt întotdeauna la birou, așa că le puteți obține de acolo.

 E-49. Acum, vreau să știu dacă audiența aude vocea mea. Femeia are ceva într-o parte. Aceasta este corect. Apoi, chiar în acest moment, ea se roagă pentru altcineva, este vorba de sora ei. Pentru aceasta te rogi, chiar acum în inima ta. Sora ta este suferindă, bolnavă. Are artrită, probleme cu inima și tușește mult. Are astm. Apoi, văd un bărbat… Este fratele tău… Nu, este cumnatul tău. El are artrită și probleme cardiace. Aceasta este „Așa vorbește Domnul.” Acum crezi? Crezi? Va fi exact cum ai crezut în inima ta. Domnul să fie cu tine și Dumnezeu să te binecuvânteze, sora mea.

E-50. Acum credeți? Fiți cu adevărat respectuoși. Ce mai faci? Din câte știu, domnișoară, este prima dată când stau în prezența ta sau tu în prezența mea. Presupun că așa este. Este adevărat? Dacă este așa, vrei să ridici mâna?

Acum, iată o femeie albă și bărbat alb. Voi, oameni albi, dacă Domnul Isus Se va face pe Sine cunoscut acestei tinere care stă aici, și pe care n-am văzut-o niciodată în viața mea… Nici ea nu mă cunoaște și nu m-a văzut niciodată, dacă nu a fost undeva la vreo întâlnire. Ai fost vreodată la o întâlnire, dar nu pe platformă? Doar aici… Bine. Atunci suntem total străini reciproc.

E-51. Acum, dacă El îmi face cunoscut pentru ce ești aici, poți fii judecătorul, indiferent dacă este așa sau nu; tu vei ști. Tu ești conștientă că se întâmplă ceva, pentru că ai un sentiment ca niciodată înainte, un sentiment cu adevărat dulce, umil. Îngerul Domnului este Lumina care stă între tine și mine. O văd pe tânăra femeie cum se ține de inimă. Are probleme cu inima; are un fel de stări de sufocare. Ea se sufocă. Aceasta este Așa vorbește Domnul. Așa este.

Văd pe altcineva cu care tocmai ai vorbit; este o rudă care este foarte fericită de ceva. Este sora ta și tocmai s-a vindecat de o tulburare de glandă și de o problemă de colon. Ea era o fată nervoasă. Apoi văd că apare altcineva, este cineva, o soră care a fost vindecată cu ceva timp în urmă în adunarea mea. Ea a avut cancer și s-a vindecat.

Nu ești din acest oraș. Ești din Detroit, Michigan, iar numele tău este Irene. Numele tău de familie este Dunn, iar numele surorii tale este ceva ca Viola. Du-te acasă, fii bine în Numele Domnului Isus, și primește ceea ce ai cerut. Amin.

Dacă poți doar să crezi, toate lucrurile sunt posibile.

E-52. Tu ce crezi, doamnă? Crezi că aceste lucruri au venit de la Dumnezeu, mila Lui fiind revelată în zilele din urmă? Doamna de culoare care stă  acolo în capăt, crezi că Dumnezeu te-a atins chiar acum? Crezi că hemoroizii pe care-i ai, au plecat?

Am fost puțin surprins că ai ridicat mâna și te-ai așezat după ea, pentru că nu te-am chemat. Crezi că sunt slujitorul lui Dumnezeu? Crezi? Tu ai probleme cu ochii. Acesta este adevărul. Aceasta este Așa vorbește Domnul. Ei bine, poți să mergi acasă și să fii bine. I-ai atins haina. Amin.

Isus este același ieri… De Cine s-a atins persoana aceea? Este la patruzeci de metri de mine. Nu m-a atins niciodată pe mine, dar L-a atins pe Marele Preot și El i-a răspuns folosind buze omenești. Vedeți?

E-53. Crezi aceasta? Crezi? Ți-e puțin frică să-mi răspunzi, dar nu pentru că ți-e frică de mine, ci din cauza vorbirii tale, pentru că ești neamț. Așa este. Tu ai artrită și vrei să mă rog pentru aceasta. Crezi că Domnul Isus te va binecuvânta, te va vindeca și te va face bine? Crezi?

Te rogi și pentru altcineva. Acesta este adevărul. Între tine și oamenii aceia este apă, multă apă. Sunt dincolo de Franța, în Germania. Te rogi pentru o soră și doi frați care sunt în Germania. Îi văd. Sora ta suferă de probleme la inimă și tulburări ale vezicii biliare; ea ți-a scris și ți-a spus aceasta. Unul dintre frații tăi are probleme la picioare, iar celălalt are deficiență mintală. Aceasta este corect. Ia batista cu care îți ștergi lacrimile și trimite-le-o lor. Nu te îndoi și Domnul îi va însănătoși. Amin. Aveți credință în Dumnezeu.

E-54. Nu te îndoi. Toate lucrurile sunt posibile. Isus Hristos este același ieri, azi și pentru totdeauna.

Presupun că ești un străin pentru mine.

Tu te rogi. Doar crede… Fiul lui Dumnezeu fiind revelat din cer, este plin de milă față de Biserica Sa.

Tu ești foarte nervos, ai avut o operație la stomac. O parte din stomac ți-a fost scoasă în timpul operației și nu poți mânca foarte mult. Crezi că El te va vindeca? Crezi?

Vrei să-ți spun și altceva, pentru că ai o povară pe inimă. Doamnă, eu nu pot să-ți cunosc povara, decât dacă mi-o va descoperi Isus Hristos. Crezi că El mi-o va dezvălui? Îi vei da slavă dacă El o va dezvălui?

Este pentru altcineva, este pentru sora ta. Sora ta nu este în statul acesta, ci este într-un stat mai cald, la sud, în Atlanta, Georgia. Eu văd ceva ciudat la femeie. Ea a fost într-o călătorie sau a fost… Ea este o slujitoare sau o misionară. A fost într-un loc unde erau oameni galbeni, China. Ea este o misionară și a revenit din China, iar acum este pe moarte cu cancer la sânul drept. Doctorul spune că nu va trăi. Ia batista pe care o ai în mână, trimite-i-o în Numele Domnului și va trăi pentru slava lui Dumnezeu. Așa vorbește Domnul: va fi așa. Du-te, crede și nu te îndoi. Dacă poți doar să crezi, toate lucrurile sunt posibile.

E-55. Presupun că suntem străini unul pentru celălalt. Dacă Domnul Isus îmi va dezvălui secretul inimii tale sau îmi va spune ceva din trecutul vieții tale, fiind un străin pentru tine, ai putea crede că am propovăduit din Cuvânt, Adevărul?

Mă întreb dacă audiența este de acord cu aceasta și spune: „Dacă Domnul îi va dezvălui acestei femei exact ceea ce este în inima ei, nu mă voi mai îndoi, ci voi crede”?

Nu-ți face griji, domnule, așază-te la capătul rândului. Dacă vei crede din toată inima ta, Dumnezeu te va vindeca de problema pe care o ai la inimă și de care ești atât de îngrijorat.

Credința ta a făcut aceasta, domnișoară de lângă el. Crede acum și trăiește.

E-56. Îți provoc credința să crezi că am predicat Adevărul din Cuvântul lui Dumnezeu! Ce a spus Îngerul? „Dacă îi vei face pe oameni să te creadă și vei fi sincer când te rogi, nimic nu va sta înaintea rugăciunii tale.

Chiar aici, în dreapta mea, stă o doamnă. Ea are un copil mic în poală. Ea doar și-a ridicat privirea și se roagă cu insistență pentru copilul ei. Este adevărat, doamnă. Dacă Domnul Dumnezeu îmi va descoperi necazul acelui copil, vei accepta ceea ce ceri? Tu strigi pentru vindecare, dar eu nu am putere să vindec. Sunt doar un slujitor al Evangheliei. Dar copilul tău mic are o erupție la cap. Acesta este adevărul. Acum, dacă vei crede din toată inima ta, vei primi ceea ce ceri.

E-57. Și micuța doamnă din spatele tău, care este foarte nervoasă, așteaptă să fie mamă în orice moment. Ea plânge pentru că inima ei bate pentru micuțul copil, se pregătește să nască imediat și este nervoasă. Dar nu te teme, soră, Dumnezeu umblă prin valea umbrelor morții și El te va elibera.

De ce te ștergi la ochi, domnule? De ce nu ai încredere în Dumnezeu că vei fi vindecat de acea tulburare la stomac și El te va face bine? Crezi că te-ai vindecat acum? Bine, atunci, du-te și mănâncă-ți cina. Amin.

Nu crezi în Domnul Isus?

Tu de jos, de la capăt, cu probleme de inimă, nu crezi că Dumnezeu te va face bine? Dacă poți crede… Aceasta te-a surprins, nu? Ridică-te în picioare. Bine, uită de problema de la inimă. Dacă crezi în Domnul Isus, mila și harul Lui te-au atins. Este Fiul lui Dumnezeu revelat din cer. Du-te și crede.

 E-58. Ești foarte fericit, domnule. Ai bucurie în inima ta, pentru că tu te-ai rugat. Dacă Domnul îmi va dezvălui pentru ce te rogi, vei crede că se va întâmpla? Te rogi pentru soția ta, care a avut două lovituri; ea are șoldul rupt. Crede și Dumnezeu va avea grijă de aceasta pentru tine. Amin.

Crezi? Tu ai suferit o operație și te-a făcut groaznic de slab; ești anemic. Tumora te-a făcut foarte slab. Dar ești aici să mă rog pentru altcineva, o soră, care are hipertensiune arterială. Îl văd pe doctor, un om puternic, cum a luat aparatul de pe brațul ei. Are și probleme cu inima. El o ascultă așa și o bate pe spate, pe o parte și pe cealaltă. Crezi? Ea se numește Sally. Numele tău este Olander și locuiești pe o stradă numită Montclair, iar numărul tău este 5526. Acum, dacă crezi din toată inima, du batista la ea și du-te în pace. Dumnezeu să fie cu tine și să-ți împlinească dorința inimii tale.

E-59. Aveți credință în Dumnezeu. Este timpul să plec; băiatul insistă. Veți crede chiar acum din toată inima? Ridica-ți-vă pentru o clipă în picioare.

O să vă rog să faceți ceva (doar o clipă) care ar putea părea ciudat. Credeți că Fiul lui Dumnezeu este descoperit din cer? Atunci puneți-vă mâinile unul peste celălalt. Puneți-vă mâinile unul peste altul. Biblia spune aceasta: „Își vor pune mâinile peste cei bolnavi și aceștia se vor vindeca.” Ei își vor pune mâinile peste bolnavi. Acum, rugați-vă așa cum mă rog eu, credeți cum cred eu și Dumnezeul cerului, care este prezent, vă va face bine. Și voi care v-ați dat viețile lui Hristos, mergeți repede la o biserică bună și fiți botezați, chemând Numele Domnului.

Dragă Dumnezeule al cerului, ai milă în seara aceasta. Suntem obosiți și slabi, dar te rog, binecuvântatule Dumnezeu veșnic, ca tocmai în acest moment să-Ți trimiți Duhul într-o asemenea explozie, încât să rupă cătușele păcatului de necredință departe de această audiență și toți să fie umpluți chiar acum cu credință și putere, ca să fie vindecați.

Satan, zilele tale sunt numărate, împărăția ta a fost numărată, tu ești cântărit în balanță și găsit ușor. Ieși afară din această audiență și pleacă departe de acest popor, în Numele Domnului Isus Hristos! Acum, ridicați și mâinile lăudați-L toți cei care credeți. Amin.

-Amin-