Meniu Închide

Suntem generatia in care…….

Print Friendly, PDF & Email

Suntem generatia in care Dumnezeu isi indeplineste promisiunea de asezare din nou a tuturor lucrurilor 

Am  fost educati  si ne-am format maturitatea  in minciuni  religioase,  stiintifice si  politice , in decursul  tuturoe celorlalte  epoci  ale  Bisericii . Dar acum,  cand  Epocile  Bisericii  s-au  incheiat, a sosit  vremea  Adevarului .

Cel ce a fost aratat in trup a fost dovedit neprihanit in Duhul, a fost vazut de ingeri, a fost propovaduit printre Neamuri, a fost crezut in lume, a fost inaltat in slava.” (1Tim.3:16)

Anuntul  acesta  a fost  facut  la  timpul trecut,  la inceputul acelor Epoci . Si noi  am fost  martori  la faptul ca  lumea  nu s-a  sinchisit  ( nu i-a pasat  deloc ) de  insemnatatea  acestuia ., cum , de altfel, nici astazi nu se  sinchiseste  de  un  alt anunt  care  ne priveste  in direct, astazi, pe  fiecare om  de pe  Planeta  :

„Evanghelia aceasta a Imparatiei va fi propovaduita in toata lumea, ca sa slujeasca de marturie tuturor neamurilor. Atunci va veni  sfarsitul. (Mat.24:14)

Responsabil  cu aceasta   propovaduire  este   SLUJBA  INCINCITA  pe care  Dumnezeu  a  asezat-o  in  oameni alesi  sa fie  madulare  ale partii  feminine  a   Trupului Sau , in care a venit  Personal pe  Pamant , in ziua  sarbatorii Jubileului  (Cincizecimii )

El  a promis ca atunci,  in ziua  aceea  cand va veni iarasi ca  Barbat  in lumea noastra  „caci Facatorul tau este barbatul tau: Domnul este numele Lui, si Rascumparatorul tau este Sfantul lui Israel. El Se numeste Dumnezeul intregului pamant, (Isa.54:5) , va fi  „proslavit in sfintii Sai si privit cu uimire in toti cei ce vor fi crezut; caci voi ati crezut marturisirea facuta de noi inaintea voastra. (2Tes.1:10)

Ce inseamna Slujba incincita ?

Inseamna ca Duhul lui Dumnezeu face o lucrare foarte importanta pentru omenire, in legatura cu Biserica
Biserica este acea samanta a lui Abraham prin care Dumnezeu binecuvinteaza toate Neamurile , este acea samanta de urmasi prin Isaac si Iacov,devenit Israel care a fost fagaduita lui Abraham si care a rodit in mod miraculos in sanul tuturor popoarelor lumii pamantene de pe toate continentele.

Apostolul Pavel a numit aceasta Samanta  : Hristos   si a spus ca daca Hristos locuieste in noi, avem nadejdea ca trupurile noastre vor fi imbracate cu slava lui Dumnezeu
„…. firea asteapta cu o dorinta infocata descoperirea fiilor lui Dumnezeu.
Caci firea a fost supusa desertaciunii – nu de voie, ci din pricina celui ce a supus-o – cu nadejdea insa, ca si ea va fi izbavita din robia stricaciunii, ca sa aiba parte de slobozenia slavei copiilor lui Dumnezeu.
Dar stim ca, pana in ziua de azi, toata firea suspina si sufera durerile nasterii.
Si nu numai ea, dar si noi, care avem cele dintai roade ale Duhului, suspinam in noi si asteptam infierea, adica rascumpararea trupului nostru.
Caci in nadejdea aceasta am fost mantuiti.”

Lucrarea incincita a Duhului lui Dumnezeu este in legatura cu rascumpararea carnii omenesti, pacatoase , sfintirea= curatirea (spalarea) de pacat facuta prin sangele lui Isus Hristos si readucerea omului la starea de la inceputul creatiei lui, in permanenta prezenta a Fetii lui Dumnezeu .

Slujba incincita o putem vedea exprimata in Cuvantul lui Dumnezeu in doua aspecte
Primul aspect este slujba duhului lui Ilie Aceasta este lucrarea facuta de-a lungul vremii prin cinci oameni , profeti pe care Dumnezeu i-a ales numai dintre urmasii fiilor lui Israel. Dumnezeu nu a vorbit niciodata prin oameni apartinand altor neamuri pagane ale Pamantului , ca sa arate cuiva voia Sa si Planul Sau cu omenirea , afara de Enoh , Noe si Iov .
Abraham a fost al patrulea ,despre care Dumnezeu a zis : ” Sa ascund eu oare de robul Meu Abraham ce am de gand sa fac ?”. Iar Ilie a fost al cincilea si slujba lui a fost iarasi impartita in cinci . Nu l-am amintit pe Moise, fiindca slujba lui Moise a fost doar pentru eliberarea poporului din robia egipteana si pentru stabilirea primului Legamant al lui Dumnezeu facut cu un popor format si ales ca sa-I poarte Numele.
Duhul lui Dumnezeu S-a adresat oamenilor prin mai multi profeti, dar prin duhul lui Ilie El a vorbit de patru ori pana acum, prin oamenii numiti Ilie Tisbitul, Elisei, Ioan Botezatorul, William Branham si depre al cincilea mesager este scris ca va face aceleasi fapte pe care le-a facut Ilie Tisbitul si ca va fi insotit de un alt profet care stie sa faca lucrarile pe care le-a facut Moise . Stiind ca Ilie a fost ridicat la cer intr-un car de foc si ca mormantul lui Moise este inexistent, moartea celor doi profeti poate sa fie ca sa se implineasca Cuvantul ca „… oamenilor le este randuit sa moara o singura data,”…
De notat ca toti acesti profeti care au reprezentat duhul si puterea lui Ilie au fost si ei din neamul lui Israel si ei implinesc o lucrare incincita pentru poporul originar al lui Dumnezeu care este sub Lege si Prooroci
Insa pentru poporul cu care Dumnezeu a facut un Legamant Nou, Domnul Isus Hristos a asezat iarasi o slujba incincita , in Biserica Lui Nou Testamentara , prin apostoli, prooroci , evanghelisti, pastori si invatatori 
Acuma insa nu mai este o slujba singulara, ci una pe care trebuie s-o faca mai multi oameni, fiindca poporul lui Israel nu mai traieste intr-o singura tara, ci este inca raspandit in toate tarile si in toate popoarele. Este adevarat ca unii s-au intors ca sa locuiasca in Tara Fagaduita, insa majoritatea traiesc in Hristos ca si Neamuri . Ei sunt oile pierdute ale Casei lui Israel , care au avut nevoie sa fie gasite prin auzirea Cuvantului Vorbit de catre ucenicii Domnului Isus si de urmasii lor , insarcinati cu aceasta lucrare pana la sfarsitul veacurilor , sfarsit de care suntem constienti ca-l traim chiar acum Domnul Isus Hristos a zis primilor lui ucenici :
” Acestia sunt cei doisprezece pe care i-a trimis Isus, dupa ce le-a dat invataturile urmatoare: „Sa nu mergeti pe calea paganilor si sa nu intrati in vreo cetate a samaritenilor; (Mat.10:5)
ci sa mergeti mai degraba la oile pierdute ale casei lui Israel.
Si pe drum, propovaduiti si ziceti: „Imparatia cerurilor este aproape!”
Vindecati pe bolnavi, inviati pe morti, curatati pe leprosi, scoateti afara dracii. Fara plata ati primit, fara plata sa dati.
Sa nu luati nici aur, nici argint, nici arama in braiele voastre,
nici traista pentru drum, nici doua haine, nici incaltaminte, nici toiag, caci vrednic este lucratorul de hrana lui.
In orice cetate sau sat veti intra, sa cercetati cine este acolo vrednic si sa ramaneti la el pana veti pleca.

La intrarea voastra in casa, urati-i de bine;
si, daca este casa aceea vrednica, pacea voastra sa vina peste ea; dar, daca nu este vrednica, pacea voastra sa se intoarca la voi.
Daca nu va va primi cineva, nici nu va asculta cuvintele voastre, sa iesiti din casa sau din cetatea aceea si sa scuturati praful de pe picioarele voastre.”

Este lesne de’nteles pentru cel ce este ales! Si acela ce citeste, pe Domnul il proslaveste fiindca a’nteles ca-i scris pentru el ce-a fost promis

Lasă un răspuns