Meniu Închide

AVEȚI CREDINȚĂ ÎN DUMNEZEU !

Print Friendly, PDF & Email

Mulțumesc, frate Iosif. În timp ce rămânem în picioare, să ne plecăm capul pentru un moment de rugăciune.

Doamne, este bine să fim aici, în această părtășie a Duhului Sfânt, pentru a sluji Cuvântul lui Dumnezeu celor care flămânzesc și așteaptă. Inimile noastre sunt nespus de bucuroase datorită privilegiilor pe care ni le-ai dat, iar acum Te rugăm să hrănești turma pe care Duhul Sfânt ne-a dat-o s-o priveghem. Fie ca în această seară, mulți să fie mântuiți și vindecați pentru slava lui Dumnezeu. O cerem în Numele lui Isus. Amin.

2. Sunt puțin răgușit deoarece am vorbit mult și vocea mi-e schimbată, dar aștept cu nerăbdare deschiderea în această săptămână a campaniei noastre în Chicago. Așteptăm ca anul acesta Domnul să facă pentru noi cel mai mare lucru pe care l-a făcut vreodată. Aștept aceasta cu nerăbdare.

Sunt fericit că în seara aceasta văd în adunare frați fini care stau aici pe platformă, slujitori ai Evangheliei, ca să se roage pentru mine în timp ce încerc să vă aduc Cuvântul lui Dumnezeu în felul meu smerit. Voi toți cei care sunteți aici, sunteți crema recoltei pentru mine, și mă bucur să fiu aici pentru a sluji în Numele Lui.

După cum știți deja, eu nu sunt predicator de mult timp, dar îmi place să spun ceea ce pot despre Cuvântul lui Dumnezeu. Nu voi lua prea mult din timpul vostru și mă voi grăbi chiar și în serviciile de vindecare, pentru că avem multe servicii care urmează în această săptămână. Vă vom aștepta în fiecare noapte. Acum, să punem umerii la treabă.

3. Aceasta este singura dată când suntem muritori și este singura dată când avem privilegiul de a câștiga un suflet. Să o facem în această săptămână. Dacă fiecare persoană de aici va încerca din toată inima să câștige în această săptămână un suflet pentru Hristos, atunci clopotele bucuriei vor suna în ceruri. Să ne amintim acest lucru și să facem tot ce putem. Aduceți aici bolnavii și suferinzii. Cum pot ei fi vindecați dacă nu sunt aici ca să-L vadă? Credința vine prin auzire, auzind Cuvântul.

Acum, în această după-amiază am predicat despre, „De ce trebuie să ne naștem din nou?”, iar cu voia Domnului, în această seară vreau să vorbesc despre, „Aveți credință în Dumnezeu.

4. În săptămâna aceasta am pe inimă câteva mesaje din Scripturi: „Scrisul de mână pe perete,” „Va pleca Biserica  înaintea necazului?” „Sunt profeții” și așa mai departe, despre care doresc să vorbesc, dacă Domnul va voi.

Voi, iubitorii de casete, cei care luați casetele, băieții mei, bunii mei prieteni, frații, fratele Leo Mercier și Gene Goad, sunt aici. Ei au benzile și le vând pentru o sumă mică. Sunt frații și partenerii mei, așa că… Ei nu fac foarte mult pe ele, doar suficient pentru a face față, doar puțin… pentru că primesc puțin, trei dolari și ceva, cred. Nu cu mult timp în urmă, cineva a comandat de la un anumit evanghelist și l-a costat nouă dolari pentru a obține banda. Noi vindem aceeași bandă cu aproape trei, dar… Duminica nu sunt de vânzare. Duminica nu vindem nimic, ci doar luni sau în restul săptămânii.

Deci, veți fi bineveniți! Ei le vor avea la… Cred că vor avea standul de contact sau… „Frate, Leo, unde va fi standul tău?” (Fratele Leo răspunde). Da, au luat câteva cărți cu ei și vor fi în fața clădirii, după seara aceasta. Domnul să vă binecuvânteze acum. Rugați-vă pentru mine în timp ce citesc.

5. Cartea Sfântului Marcu, capitolul 11. În această seară vreau să încep de la versetul 20, voi citi o parte. Apoi, vreau să citesc din traducerea originală, aceasta este King James.

Marcu 11.20-23:

Dimineața, când au trecut pe lângă smochin, ucenicii au văzut că era uscat din rădăcini.

Petru și-a adus aminte ce se întâmplase, și a zis lui Isus: „Învățătorule, iată că smochinul, pe care l-ai blestemat, s-a uscat.”

Isus le-a zis: „Aveți credință în Dumnezeu!

Adevărat vă spun că, dacă va zice cineva muntelui acestuia: „Ridică-te și aruncă-te în mare,” și dacă nu se va îndoi în inima lui, ci va crede că ce zice se va face, va avea lucrul cerut.”

Acum vreau să citesc aceasta din original, ultimul verset:

Adevărat vă spun că: „Oricine va spune acestui munte să fie înălțat și aruncat în mare, și va crede în inima lui că se face, va avea ceea ce a spus.

Subiectul meu este: „Aveți credință în Dumnezeu.” Cuvântul binecuvântat al lui Dumnezeu ne învață că credința vine prin auzire, prin auzirea Cuvântului sau din Cuvânt.

De asemenea, credința este o experiență, și de multe ori când ai crezut printr-o experiență anterioară, aceasta face ca credința să crească. Și credința este substanța lucrurilor nădăjduite, dovada lucrurilor care nu se văd. Sunt atât de mulți oameni care nu reușesc să găsească sensul real a ceea ce este credința. Unii oameni cred că credința este o senzație sau o anumită emoție, dar Biblia spune că credința este substanța lucrurilor nădăjduite.

6. Unii cred că este o concepție mentală a Cuvântului, dar nu este corect. Credința este o substanță, credința nu este un mit, credința este substanța lucrurilor nădăjduite, dovezile… Pentru a avea o dovadă, trebuie să fie o substanță.

Deci, nu este doar ceva ce vă imaginați în mintea voastră, ci este ceva ce ai. Absolut. Este dovada lucrurilor la care ai sperat, dovada lucrurilor pe care încă nu le ai, dar ai autoritatea lui Dumnezeu să spui că le ai. Este o dovadă, ceva ce ai în inima ta.

7. Acum, ea nu este ceva ce atragi cu ușurință la tine. În întâlnirile mele, eu am observat de multe ori că oamenii încearcă să se descurce singuri în ceva, să-i facă să creadă, dar nu se poate face aceasta. Doar bați aerul. Credința este ceva cât se poate de calm și de așezat, este a-L lua pe Dumnezeu pe Cuvântul Său, având în inima ta asigurarea că Dumnezeu este capabil să păstreze ceea ce a spus că va face, și că va face tot ceea ce a spus.

Eu am observat de multe ori că oamenii cred că trebuie să se roage cineva pentru ei, ceea este în ordine; noi ar trebui să ne rugăm unii pentru alții. Sau că mâinile lor ar putea fi… sau că trebuie puse mâinile unui evanghelist peste cineva ca să slujească. Aceasta este în ordine, aceasta vă aduce asocieri de credință și așa mai departe, dar credința adevărată, nealterată, Îl ia pe Dumnezeu pe Cuvântul Său. Acesta este principalul lucru.

8. În cadrul întâlnirilor mele, eu nu am încercat niciodată să-i fac pe oameni să creadă că a existat ceva puțin mai special ce Dumnezeu mi-a dat pentru vindecarea cuiva. Aceasta este o eroare.

Dumnezeu nu a dat nimănui nicio putere să vindece pe cineva. Vindecarea vine numai prin credință, credința într-o lucrare care a fost deja făcută, o lucrare terminată  pe care Hristos a făcut-o la Golgota.

Acest lucru înseamnă atât de mult încât, dacă aș muri de foame, iar o bucată de pâine mi-ar salva viața, și tu ai trece pe undeva prin zonă, m-ai vedea înfometat și mi-ai spune: „Frate Branham, ți-e foame?” „Voi muri în scurt timp dacă nu voi avea o pâine.” Iar tu îți bagi mâna în buzunar, îmi dai douăzeci și cinci de cenți și spui: „Frate Branham, aceasta este puterea de cumpărare a unei pâini.”

9. Eu întind mâna și primesc douăzeci și cinci de cenți. Dar dacă tu doar îmi spui aceasta și eu îmi imaginez că am douăzeci și cinci de cenți, numai mă înșel, deoarece trebuie să am douăzeci și cinci de cenți în posesia mea. Cei douăzeci și cinci de cenți sunt credința pe care trebuie s-o avem.

Acum, douăzeci și cinci de cenți nu sunt o pâine, ci sunt puterea de cumpărare a pâinii. După ce am primit douăzeci și cinci de cenți, eu pot fi la fel de fericit cu cei douăzeci și cinci de cenți, ca și cum aș putea fi dacă aș avea pâinea în mână. Când îmi dai douăzeci și cinci de cenți, mă pot bucura la fel de mult ca și cum mi-ai da pâinea, deoarece eu am puterea de cumpărare a pâinii și știu că este multă pâine de vânzare.

10. Tot așa, când am credința că Dumnezeu Își va ține Cuvântul Său, deși nu sunt vindecat în prezent, știu că Dumnezeu are o mulțime de putere de vindecare, și am credință că o va aduce la mine. Eu sunt la fel de fericit cu credința care spune: „O să te faci bine!”, cum aș fi dacă aș fi sănătos și bine în acel moment. Aceasta nu face nicio diferență, pentru că tu deții deja aceasta. Credința este o substanță, nu o pretindere a ceva ce nu este real. Tu o ții, nu în mână, ci este în posesia inimii tale, tu ai puterea de cumpărare a vindecării tale.

11. Cu acești douăzeci și cinci de cenți, s-ar putea să trebuiască să merg câțiva kilometri pentru a obține pâinea, iar în timp ce merg, devin din ce în ce mai slab, dar mă bucur tot timpul deoarece știu că imediat ce voi ajunge la locul respectiv, voi avea pâinea. S-ar putea să trebuiască să trec peste deal, și în jos prin desiș, peste pârâu și peste buturugi; înainte de-a ajunge acolo, s-ar putea să-mi fie atât de foame încât să am chiar am crampe în stomac, dar chiar dacă sunt din ce în ce mai rău, mai slab, mai flămând, mă bucur pentru că am în posesia mea puterea de cumpărare a acelei pâini. Când un om se uită cu adevărat la Dumnezeu, cu credința nealterată că Dumnezeu este capabil să facă ceea ce a promis, se poate bucura indiferent cât este de bolnav sau cât de rău suferă.

Toate durerile pe care le are, fie că s-a făcut rugăciune pentru el, fie că nu s-a făcut rugăciune pentru el, este un lucru stabilit când primește credința.

Este un vechi proverb pe care îmi place să-l citez din când în când: „Un laș moare de zece mii de ori, dar un erou nu moare niciodată.” Un laș este mereu speriat, fuge la fiecare lucru mic; cum ar spune vânătorul: este speriat tot timpul. Îi este frică de fiecare umbră mică.

12. Așa este un om care vine și mărturisește că are credință, dar se sperie de fiecare sperietoare mică pe care diavolul o pune în fața lui. Se gândește: „Oh, Doamne, nu sunt mai bine! Pur și simplu nu sunt mai bine ca ieri.” Ce diferență este?

Dacă ai în inima ta credința adevărată că Dumnezeu Își va ține Cuvântul, toate rănile și slăbiciunea, durerile și umbrele nu vor putea face nimic. Tu crezi în inima ta! Este a ta și nimic nu o poate lua de la tine. Este a ta! Este un dar pe care ți l-a dat Dumnezeu; asigurarea binecuvântată că El este capabil să împlinească ceea ce ai cerut, pentru că El a promis-o. Există o credință reală!

13. De aceasta este nevoie pentru a birui. Dacă observați, Isus nu a spus: „Acest munte va fi aruncat  repede în mare!” Dar, „Dacă vei cere ca acest munte să fie ridicat și aruncat în mare, și vei crede în inima ta că se face, vei avea ceea ce spui.

Vai! Când te duci la munte și spui: „Munte, aruncă-te în mare!”, apoi spui: „Uite! Oh, nu s-a întâmplat nimic! Cred că nu am credință.”…

Dar când spui: „Munte, ridică-te și aruncă-te în mare!”, iar obiectivul tău este corect și motivul tău este corect, s-ar putea să nu vezi nicio diferență în acel munte. Poate doar un bob mic de nisip s-a mutat atunci când ai spus, dar este în curs de mutare; oricât de mică ar fi, are loc.

14. Când ridici mâna către Hristos și spui: „Te primesc ca  Vindecător al meu și cred că mă vei face bine!”, s-ar putea să nu fie un lucru fizic pe care l-ai putea vedea, dar în interiorul tău se întâmplă ceva, pentru că Dumnezeu a spus că se va întâmpla. Pur și simplu nu îți poți imagina, dar trebuie să crezi că are loc. Și cum crezi? Uite Cine a spus-o: Hristos.

În Biblie, noi găsim multe personaje la care ne-am putea referi, dacă ne-ar permite timpul. 

Să luăm de exemplu armatele lui Israel când au fost chemate la arme împotriva filistenilor. Ei au avut o mulțime de războaie. Și au fost… Mai întâi au mers într-un fel, apoi în altul. Odată a câștigat unul, apoi altul, și ei au plătit tribut și zeciuieli sau tribut în bani mai degrabă, mulți ani. Și atunci, avea să se ridice și să biruiască cealaltă armată.

15. Într-o zi, când ei au fost chemați la luptă, a existat un uriaș preistoric, măreț, numit Goliat, degetele lui fiind de aproximativ treizeci și șase de centimetri  și avea o suliță lungă ca sulul de țesut. Avea multe picioare înălțime. O, el era un uriaș pe lângă oricare dintre israeliți sau pe lângă orice om din cealaltă parte și a făcut o provocare sau o propunere împăratului Saul și oștirii lui Israel. El a spus: „Alege un om din armata ta și să vină să lupte cu mine. Dacă îl biruiesc, atunci ne slujiți. Dacă mă biruiește, atunci vă slujim noi, și nu vom mai avea vărsare de sânge.” Cum îi place diavolului să facă aceasta când se crede în avantaj! 

Dacă în întreaga armată a lui Israel exista vreun om care era capabil fizic să facă față acestei mari provocări, acela era Saul însuși, pentru că în primul rând, el era un războinic bine instruit. Și mai mult, era cu capul și umerii deasupra oricărui bărbat din armată; un om mare cu umeri largi, cu aspect atletic, bine pregătit, instructor de oameni. Deci, dacă era cineva care să conteste sau să accepte provocarea, acela trebuia să fie Saul. Dar el era la fel de galben ca un dovleac, fiindcă îi era frică să lupte cu acest filistean.

16. Dar într-o zi, a venit un om cu aspect cam copilăros care nu a avut niciodată în viața lui o armură. Era un cioban mic, cu o haină mică de lână pe el. Avea niște plăcinte cu stafide pentru frații săi, pe care tatăl său, Isai, îi trimisese acolo sus.

Dar acel uriaș și-a făcut provocarea prea des. Acest om mic nu știa nimic despre manevrarea unei sulițe sau cum să lupte o armată, dar avea o experiență cu Dumnezeul Cel viu, iar acea experiență vie pe care o avusese mai înainte cu Dumnezeul Cel viu, a crescut în el când a văzut binele și răul în conflict.

Când vrei să știi dacă ai dreptate sau nu, uită-te la obiectivul tău și vezi dacă este bun sau rău. Vedeți dacă este corect să ne rugăm pentru bolnavi sau nu. Vedeți dacă este corect să-L acceptăm pe Dumnezeu pe baza Cuvântului Său și să numim acele lucruri care nu sunt ca și cum ar fi. Vedeți dacă Dumnezeu a făcut o promisiune: „Orice lucru cereți când vă rugați, credeți că îl primiți și îl veți avea.”

17. Poate David nu a mai văzut înainte o armată, dar el știa un lucru: că acolo în câmpurile cu pășuni verzi și jos la apele liniștite, a venit personal în contact cu Dumnezeul cel viu, și avea credință în acel Dumnezeu care a vorbit cu el, pentru că a avut experiența de a vedea marea Lui putere. 

Iată ce încerc să spun prin aceasta: când vedeți demonstrată marea putere a lui Dumnezeu, aceasta ar trebui să învieze în voi o credință nealterată pentru a-L crede pe Dumnezeu pe Cuvânt, pentru a crede că Dumnezeu va face ceea ce a spus. Dacă este Dumnezeu, El Își ține Cuvântul. 

Deci, Saul era ca mulți oameni de astăzi, ca mulți membri ai bisericii, bine pregătiți în teologie, doctori în divinitate, dar care nu au avut niciodată o experiență de a-și arăta credința la o provocare adevărată. Astăzi, sunt mulți slujitori bine pregătiți la amvon și în școli, doctori mari și așa mai departe, care sunt bine pregătiți, mai bine pregătiți decât mulți dintre oamenii care fac provocări, dar ei nu au avut niciodată experiența de a-L vedea pe adevăratul Dumnezeu mișcându-Se. Ei știu aceasta doar teoretic, din ceea ce au învățat.

18. Saul reprezintă bine acest lucru astăzi, sau biserica îl reprezintă pe Saul. Dacă cineva ar fi capabil să iasă și să-l provoace pe diavolul împotriva relelor sale, acela este un om care este un mare învățător al Bibliei, un om care cunoaște toate cuvintele grecești, care cunoaște toate marile doctrine ale Bibliei, dar îi este frică. Ei vor vorbi împotriva Ei așa cum a făcut Saul, care a spus: „Tu nu ești în stare să mergi împotriva acestui lucru, fiindcă ești un om mic rumen. Acest om este instruit și este războinic din tinerețe, iar tu nu ești altceva decât un tinerel. Vino aici și îți voi da o parte din teologia mea.” Astfel, și-a pus armura și diploma pe micul David, dar a trebuit să afle că vesta lui ecleziastică nu se potrivea pe un om al lui Dumnezeu.

Și David a spus: „Ia lucrul acesta de pe mine și lasă-mă să merg în felul cum L-am întâlnit pe Dumnezeu.” Așa vrem să mergem. Nu cu o învățătură mare de seminar, ci cu experiența pe care am avut-o atunci când Dumnezeu ne-a umplut viața cu Duhul Sfânt și ne-a schimbat din păcătoși în creștini. Să mergem cu acest fel de credință. Cineva care are acest fel de experiență, nu ar putea fi un mare grup instruit și să aibă această experiență.

Poate fi mica misiune roșie de la colț. S-ar putea să nu fie cei care sunt oameni mari, nici cei cu catedrale mari, capele și clopoței, un sunet; poate fi o mică gospodină bătrână care abia și-a putut semna numele pe o hârtie, dar a avut o experiență că Dumnezeu Își ține Cuvântul.

19. Ar putea fi un băiețel care nu a putut citi un text dintr-o Biblie, dar a avut o experiență, L-a întâlnit pe Dumnezeu și s-a născut din nou din Duhul Sfânt și este capabil să-l provoace pe diavol în mijlocul celor mai întunecați, la o confruntare cu Cuvântul Său. Desigur.

Dacă bărbații de felul acesta și femeile de felul acesta, care fac provocarea, care primesc ceva de la Dumnezeu…De multe ori vor stabili o întâlnire și vor spune: „Acesta este doctorul așa și așa. El a fost bolnav de ceva timp.” Apoi vezi că el pune la punct o femeie bătrână, neîngrijită, poate de culoare, care poate nu cunoaște nici ABC-ul, dar este vindecată de cancer. Dumnezeu vrea ca oamenii să creadă aceasta: „Dacă vei spune în inima ta și vei crede că se face, vei avea ceea ce spui.”

20. După ce Abraham L-a întâlnit pe Dumnezeu, în țara Caldeenilor, în cetatea Ur, când avea șaptezeci și cinci de ani, el a putut numi acele lucruri care nu sunt ca și cum ar fi fost, pentru că L-a crezut pe Dumnezeu după ce a avut o experiență când s-a întâlnit cu Dumnezeu.

Cu toată pregătirea pe care o avusese de la mama lui și cu toată înțelepciunea egiptenilor care era în sânul lui, Dumnezeu l-a trimis pe Moise în spatele deșertului ca să uite totul. Și Moise, un laș care nu s-a simțit apt fizic sau mai degrabă spiritual, să conducă această mare oaste de oameni, a devenit apt după ce a intrat în contact cu Rugul, cu acel Foc care ardea, și L-a văzut pe Cel ce este invizibil. Cinci minute după ce L-a întâlnit pe Domnul în Rugul aprins, el a fost mai bine calificat pentru poziția lui, având o experiență mai bună decât a avut în toți cei optzeci de ani de formare.

21. Bărbații și femeile care Îl întâlnesc pe Dumnezeu, care știu despre ce vorbesc, sunt felul de persoană de care Se poate folosi Dumnezeu. De aceea nu trebuie să avem școli și să ne lustruim, aceasta nu este.

Eu am făcut de multe ori această remarcă nepoliticoasă, aparent ridicolă, dar este adevărată: „Hristos nu este cunoscut prin teologie, dar El recunoaște rugăciunea pe genunchi, inima sinceră și credința.” Hristos este cunoscut pe măsură ce vă apropiați de El cu o inimă sinceră și-L credeți. Așa Îl cunoașteți pe El.

22. Acum vom lua un exemplu din Biblie… Când Filip s-a dus și l-a găsit pe Natanael rugându-se sub un copac, i-a zis: „Natanael, vino să vezi pe Cine am găsit. Pe Isus din Nazaret, Fiul lui Iosif.”  Și acel israelit, fiind foarte devotat, un credincios drept, cu toată cunoștința și învățătura lui, a zis: „Acum, ar putea veni ceva bun din Nazaret?”

Știți, Filip avusese o experiență, Îl văzuse pe Isus în bătăliile anterioare, așa că i-a zis: „Vino și vezi!” Acesta este cel mai bun lucru pe care știu să i-l spun unui om: „Dă-te jos pentru o vreme și vino!”, iar dacă există Viață în tine, ea va apărea atunci când te afli în prezența lui Isus cel înviat.

23. Și îl vedem cum vine. Filip ar fi putut să-l instruiască și să-i spună: „Acum, nu voi fi surprins, dacă atunci când stai în prezența acestui Profet… Știu că ești un om bun și știu că dacă ești odată convins, ei bine, vei ști Adevărul. Și știi ce a spus Biblia că se va întâmpla când va veni Mesia, așa că sunt sigur că vei fi convins. Acum vreau să vii cu inima deschisă. De ce? Știi, nu aș fi deloc surprins dacă atunci când stai înaintea Lui, El ți-ar spune cine ești.” De ce? „L-am văzut cu numai câteva zile în urmă, când un pescar bătrân care era numit „ignorant și neînvățat”, a venit în prezența Sa și El i-a spus: „Numele tău este Simon, iar numele tatălui tău, este Iona, de acum înainte, vei fi numit Petru.” De ce? Nu voi fi surprins dacă El îți va spune cine ești.

El avea să-L vadă pe Isus, dar Filip a avut o experiență; el știa ce ar putea face Isus pentru că a avut o experiență și știa Cine era în El.

24. Deci, în timp ce Natanael se apropia de locul unde Se afla Isus, El Și-a întors capul, l-a privit, și a spus: „Iată un israelit în care nu este nicio viclenie!” El a crezut că „Aceasta este doar ceea ce I-a spus Filip.” Și a zis: „Rabi, de unde mă cunoști?” Și El i-a zis: „Înainte să te cheme Filip, te-am văzut când erai  sub copac.”

După ce a văzut puterea lui Hristos, acel om, un drept credincios, a putut să cadă în genunchi și să spună aceste cuvinte nemuritoare: „TU EȘTI HRISTOSUL! TU EȘTI ÎMPĂRATUL LUI ISRAEL!” El a putut spune acele cuvinte, după ce a văzut lucrarea marelui Duh Sfânt în El. El nu a putut să le spună mai înainte, dar acum putea pentru că a stat și a văzut pentru el însuși, și atunci, a știut că Dumnezeul cel viu, Se odihnea în Om. Era timpul ca Mesia să vină, de aceea el a putut spune: „Tu ești Mesia! Tu ești Împăratul lui Israel! Tu ești Fiul lui Dumnezeu!” După ce a avut acea experiență, credința a crescut în el când a văzut slava lui Dumnezeu.

25. Nu este de mirare că Samson a putut lua maxilarul unui catâr și să bată o mie de filisteni. După ce a simțit puterea lui Dumnezeu în el, odată a prins un leu și l-a ucis..

Acesta a fost motivul pentru care David a putut avea o astfel de credință împotriva lui Goliat. El i-a spus lui Saul: „Robul tău, păstorea odată oile tatălui său. Și în timp ce eram acolo, un urs a venit și a luat unul dintre mieii mei mici; și eu am ieșit după el și l-am doborât. Apoi un leu a venit și a luat un miel și l-am doborât cu praștia mea. Apoi, când s-a ridicat împotriva mea, l-am apucat de falcă și l-am ucis cu o singură mână.”

El a spus: „Dumnezeul meu, care m-a izbăvit din ghearele leului și de urs, mă va izbăvi cu atât mai mult de acest filistean netăiat împrejur.” El a avut o experiență, o experiență anterioară; el văzuse puterea lui Dumnezeu de a izbăvi și știa că era Dumnezeu.

26. Micuța femeie cu probleme în sânge, care își cheltuise toți banii la medici și niciunul din ei nu a putut s-o ajute,  s-a strecurat prin mulțime pentru că în inima ei mică era credință, doar credință. Credința este substanța lucrurilor nădăjduite. Credința ei era că dacă va putea atinge vreodată haina acelui Om sfânt, va fi vindecată de problema ei de sânge. Ea nădăjduia acest lucru, iar când a ajuns acolo și a atins haina Lui, credința ei a fost satisfăcută, împlinită. Isus S-a întors. Nu-L văzuse niciodată în acțiune; auzise, credința vine prin auzire. Auzise că El poate face aceasta. Deci, când s-a atins de haina Lui, El S-a întors și a zis: „Cine s-a atins de Mine?”…

Petru a zis: „Doamne, toți se ating de Tine.” El a spus: „Dar, am devenit slab, cineva M-a atins.” Stătea în mulțime întrebându-Se; iar după puțin, acei ochi mari albaștri, sclipitori s-au plimbat peste mulțime până când a găsit-o pe acea femeie mică stând în mijlocul a mii de oameni, și a spus: „Tu ești aceea care M-a atins.” Atunci, ea a putut să cadă în genunchi și să recunoască Cine era El.

27. Femeia de la fântână se afla în… O femeie rea, așa cum i-am spune noi, o femeie cu faimă rea. Dar ea avea o pregătire biblică pentru că putea să discute cu Isus din Nazaret, neștiind Cine era El; ea nu știa dacă trebuie să se închine lui Dumnezeu la Ierusalim sau pe munte. Ea a fost bine instruită că într-o zi va veni Cineva care va fi Mesia și lucrurile pe care le va face El. Când vorbea cu El, ea stătea acolo, o prostituată vinovată vorbind cu Maestrul. Dar El S-a uitat la ea și i-a zis: „Femeie, du-te ia-ți soțul și vino aici!” „Nu am nici un soț.”

El a spus: „Acesta este adevărul. Ai avut cinci, iar cel pe care-l ai acum, nu este soțul tău.”

Ce? Atunci au auzit-o spunând: „Tu trebuie să fii Profet! Știm că atunci când va veni Mesia, acesta va fi semnul lui Mesia. Dar nu știm Cine ești Tu.”

El a spus: „Eu Sunt EL, Cel care vorbește cu tine.”

După acea experiență, când L-a văzut făcând ceva în acest fel, ea a putut să alerge în cetate și să spună: „Veniți să vedeți un Om care mi-a spus tot ce am făcut.” Aceasta a fost după ce ea a avut o experiență când L-a văzut pe Dumnezeul cel viu mișcându-Se și lucrând.

28. Era în ziua Cincizecimii, când o sută cincizeci de iudei se aflau într-o cameră de sus, așteptând cu ușile închise promisiunea; erau lași, temându-se să depună mărturie, cu ușile închise de teama amenințărilor iudeilor. A fost după ce Hristos înviat a venit la ei în forma Duhului Sfânt și le-a dat o experiență, când limbile de foc au stat deasupra capului lor. Atunci, ei au putut alerga în stradă, iar Petru a putut spune: „Voi, bărbați ai lui Israel, și voi care locuiți în Iudeea, să vă fie cunoscut acest lucru și să ascultați de cuvintele mele.”

După ce au avut experiența primirii Duhului Sfânt, Petru a putut depune o mărturie neînfricată și și-a pecetluit mărturia cu propriul său sânge, fiind răstignit cu capul aplecat spre pământ. După ce a avut o experiență…

29. Înainte ca Isus să le spună să mute muntele cu credința lor, înainte de a face acest lucru, El le-a cerut acest lucru. El Își arătase puterea pe un copac mic și bătrân. Gândiți-vă la toate lucrurile pe care le-ar fi putut face cu această putere, dar trecând pe lângă copac, El nu a văzut niciun rod și a spus: „Nimeni să nu mai mănânce rod din tine în veac.”

Și a doua zi, când au trecut pe lângă smochin, au văzut puterea lui Dumnezeu manifestată. Ei au avut o experiență că El avea puterea de a vorbi în existență sau de a vorbi din existență. Atunci Isus le-a spus: „Aveți credință în Dumnezeu! Căci dacă veți spune acestui munte să se ridice și să se arunce în mare, și nu vă îndoiți, ci credeți că ceea ce spuneți se va întâmpla, puteți avea ceea ce rostiți.”

30. Eu nu vă cunosc aici în această seară; în această clădire nu prea este cineva pe care să-l cunosc, dar există un lucru sigur: Dumnezeu vă cunoaște pe fiecare dintre voi. Și după această întâlnire veți fi vinovați, dacă Dumnezeu va face aceleași lucrări aici, în această seară, după ce ați avut o experiență că El Își ține Cuvântul. El a spus înainte de plecarea Sa: „Lucrările pe care le fac Eu, le veți face și voi.” Dacă El a făcut această promisiune și o ține, veți fi vinovați de păcat, iar păcatul este necredința, dacă Dumnezeu Se va arăta viu în seara aceasta în clădire și veți ieși de aici cu îndoială în inimă. Dumnezeu să-Și arate puterea că Își ține promisiunea!

În seara aceasta, după o mie nouă sute de ani, El este la fel de viu ca atunci când a făcut acea minune cu femeia de la fântână. Fie ca El să Se arate viu în această seară, astfel încât în curând, când sosește epoca atomică, sau când timpul vostru pe pământ este terminat și veți sta înaintea Lui, să fiți fără scuză. Să ne rugăm.

31. Din toate timpurile, Tu ești Dumnezeu! Înainte de a exista o Lumină, Tu ai fost Dumnezeu! Înainte de a exista un cer, Tu ai fost Dumnezeu! Și dacă toată viața se va termina, dacă stelele nu vor mai străluci, dacă sistemul solar ar dispărea, Tu vei fi în continuare Dumnezeu! Cum se face atunci că noi, oameni mici și neînsemnați încercăm să înțelegem cu mintea noastră sau îl lăsăm pe Satan să ne înșele încercând să facă să ne îndoim de ceea ce ai spus că este Adevărul? Cu siguranță, Tu Îți păstrezi Cuvântul. Tu privești și cauți cu sârguință, pe tot pământul, să găsești pe cineva prin care să-Ți arăți slava, fiindcă ești atât de nerăbdător să-i lași pe oameni să vadă că marele Dumnezeu care a făcut făgăduința Își ține promisiunea, se împlinește în această seară. Atotputernicule Dumnezeule, Tu ești Suveran chiar și peste necredință, harul Tău trece peste necredința noastră. Noi credem că Tu ești un Dumnezeu Omnipotent, Omniprezent, Atotștiutor și Infinit; și în această seară Îți cerem să ne ierți de păcatele și neajunsurile noastre, de toate îndoielile și necredința noastră.

32. Dumnezeule etern și binecuvântat, pentru slava lui Dumnezeu și împlinirea Cuvântului Tău, arată încă o dată marea Ta putere suverană, astfel ca în acea zi, oamenii să nu aibă niciun cuvânt de spus împotriva Lui, pentru că acum pot să-și facă alegerea lor: fie o cred, fie o resping. Așa cum ai făcut de-a lungul veacurilor, fă și în această seară, acum, la închiderea acestei dispensații a neamurilor. Doamne, dacă suntem neamuri nepăsătoare, indiferente, cu capul sus, cu mintea trufașă, îndreaptă-ne ochii la Cuvântul Tău, ca să ne dăm seama, Doamne, cine suntem și cât de mici suntem. Dar noi credem că Tu ne-ai dat o zi de har prin Isus, Domnul nostru.

Doamne, împlinește acum Cuvântul Tău, intră în această biserică mică în această seară și arată aceeași putere a Ta, așa cum ai făcut când ai fost pe pământ. Noi ne vom pleca în smerenie capul și Îți vom da slavă, pentru că o cerem în Numele lui Isus. Amin.

33. În acest moment nu am de gând să fac o chemare la altar. Voi aștepta doar câteva momente cu un singur obiectiv, și anume, cu credința care este în inima mea, căci prin har, Dumnezeu S-a așezat acolo, și El Se va arăta aici în seara aceasta și va face același lucru pe care L-a mai făcut. Nu vă împietriți inima! Nu fii leneș, ci fii gata! Necazul cu oamenii de acum… ei au văzut atât de mult slava lui Dumnezeu, încât aceasta devine un lucru obișnuit.

Cu ceva timp în urmă, un om mergea spre malul mării pentru că voia să se relaxeze; el citise multe povești despre mare, așa cum ai citi despre Dumnezeu. El a zis: „Tânjesc să fiu pe malul mării. Nu am mai văzut-o. Tânjesc să miros apă sărată; tânjesc să aud pescărușii de mare țipând în timp ce trec prin aer; tânjesc să văd marile valuri albe, în timp ce se ridică și dansează de bucurie și cum marea sare pe mal în mânia ei. Știu că Dumnezeu a făcut Luna ca să vegheze asupra ei, să-i stabilească limitele pe care nu le poate trece. Oh, vreau să văd tot ce îmi va oferi marea.”

Cum ar trebui să fii dispus în seara aceasta, cu dorința de a vedea tot ceea ce va oferi Dumnezeu.

34. În timp ce se ducea, el a întâlnit un marinar bătrân care venea de pe mare. El i-a spus: „Unde mergi?” „Merg la mare să văd tot ce îmi va oferi: valurile sale, apa sărată a mării în timp ce izbucnește și sare în aer”, a răspuns el.

Bătrânul marinar i-a zis: „De ce? Nu este nimic atractiv în aceasta. Am navigat pe acele valuri de când eram copil; am mirosit sare până când am simțit că sunt murat. Am auzit  pescărușii Holler atât de mult, încât nici nu-i mai bag în seamă. Nu este nimic atractiv în aceasta.”

Care era problema? Bărbatul o văzuse atât de mult, până când a ajuns atât de comună încât nu-i mai putea prinde frumusețea.

Și voi, oamenilor penticostali ai Evangheliei depline, care participați la astfel de adunări, ați văzut slava lui Dumnezeu atât de mult și a devenit atât de comună, încât nu-I mai prindeți adevărata putere și slava Ei. Acum, acest lucru este adevărat. Dumnezeu să vă dea în această seară putere să realizați privilegiul pe care-l aveți de a fi chemați ca popor și de a vă pune în prezența lui Dumnezeu pentru a vedea puterea Sa manifestată.

35. Doamne Isuse, restul Îți aparține. Udă Cuvântul, Doamne, ca să nu se întoarcă fără rod, și fie ca El să realizeze tot pentru ce este destinat. Tu cunoști obiectivele inimii mele și știu ce ai vrut să spui când ai predicat Cuvântul. Acum, confirmă-L, Doamne, și va fi complet. În Numele lui Isus, ne rugăm. Amin.

Billy, în cazul în care…Este Billy Paul? Vreau ca Gene Goad să vină aici doar o clipă. Vreau ca Billy și Gene să stea aici jos  pentru a scoate oamenii pentru care s-a făcut rugăciunea. Și cred că a existat…Scuzați-mă, nu am…Ce este aceasta? (Cineva vorbește cu fratele Branham-Ed.)

De la unu la o sută? În ordine. Cum? De la unu la o sută, numerele pentru rugăciune.

36. Cum facem cu cartonașele (numere), de rugăciune? Le aducem jos, le amestecăm pe toate în fața poporului și dăm un număr de rugăciune oricui dorește unul. Aceasta este singura…Și atunci am putea începe de la unu; am putea începe de la cincizeci, sau putem începe de la treizeci. În fiecare seară încercăm să pornim de la ceva diferit.. Aceasta nu contează. S-ar putea să primești numărul unu, iar următorul să fie numărul cincizeci, iar cel de acolo primește numărul șaptezeci și cinci. Apoi, după ce se face aceasta, chemăm de undeva; și atunci, unul se ridică aici, unul aici, și unul înapoi acolo; unul sus în balcon coboară. Ce se întâmplă? Ei primesc un contact pentru a prinde duhul, pentru a prinde o persoană izolată. De îndată ce începe să Se miște, de îndată ce vorbesc cu ei așa cum a făcut-o fericitul nostru Mântuitor  în lucrarea Sa, și apoi în public…

37. Câți cred că Biblia, Noul Testament, Cartea Evrei, ne învață că Isus Hristos astăzi este un Mare Preot care poate fi atins de sentimentul infirmității noastre? Desigur, El este. Cum vei ști că te-ai atins de El? Din același motiv, Biblia explică: când femeia s-a atins de El, El S-a întors și a spus: „Cine s-a atins de Mine?” Și i-a explicat ce s-a întâmplat. El este și astăzi la fel. Și când Filip l-a găsit pe Natanael și El a făcut minunea asupra lui Natanael, Natanael a știut că Acela era Mesia. Și acela era evreu. Iar când femeia de la fântâna din Samaria, când s-a făcut minunea asupra ei, a recunoscut semnul lui Mesia.

Apoi, Biblia ne învață, în Evrei 13.8, că Isus Hristos este Același ieri, astăzi și în vecii vecilor. Iar tot Biblia ne învață în sfântul Ioan 14.8, că Isus Hristos a spus: „Lucrările pe care le fac și Eu...” Apoi El Se manifestă la fel. El a spus în sfântul Ioan 5.19: „Eu nu fac nimic afară de ceea ce îmi arată Tatăl Meu să fac.” Atunci El este la fel. A înviat din morți! Prezența Lui este aici! Și dacă El Se manifestă după făgăduința Sa din Cuvântul Său, atunci dacă vă îndoiți de ea, este propria voastră necredință.

38. Să începem cu numărul unu, în seara aceasta, fiind prima noapte. Cine are cartonașul de rugăciune cu numărul unu? Poți ridica mâna dacă ești undeva în clădire? Cartonașul de rugăciune cu numărul unu. (Loc gol pe bandă-Ed.)

Acum este…Vino, doamnă. Doamna de aici. Acum, să fim cu adevărat respectuoși și voi cere ca publicul meu să nu plece, mai ales până când voi putea obține această linie sau să întâlnesc pe cineva, cel puțin trei persoane. Apoi, dacă Dumnezeu face aceasta, atunci eu sunt liber, și Dumnezeu este liber. Restul se așază doar pe umerii tăi. Și dacă nu-ți vine să crezi, nu există nici un lucru pe pământ pe care îl cunosc, și care să te poată ajuta. Dacă Dumnezeu nu te poate ajuta, cine poate? Așadar, haideți să fim smeriți și să credem.

Acum, din câte știu, această doamnă este o… Suntem străini unul de celălalt, nu-i așa? În ordine. Acum, aici este o imagine la fel cum a fost în Biblie. Iată o femeie care este o rasă diferită de mine. Și dacă… Capitolul 4, cred că este din cartea lui Ioan. Isus a întâlnit o femeie care era dintr-o rasă diferită de El, și El i-a spus: „Dă-mi să beau!” Ce făcea El? Voia să-i contacteze duhul. Și când a aflat unde era necazul ei, El i-a spus care era necazul ei: o viață imorală. Și când i-a spus, ea a zis: „Acum cred că Tu ești Profet. Știm că atunci când Mesia va veni, El va face aceste lucruri.”

El a spus: „Eu sunt EL !” Apoi ea a alergat și le-a spus și altora că L-a întâlnit pe Mesia. Acum, dacă El este Același ieri, astăzi și pentru totdeauna, El este obligat să Se declare la fel.

39. Acum, doamnă, nu vă cunosc și nu v-am văzut niciodată în viața mea, din câte știu, ci doar ne-am întâlnit aici. Dar dacă Domnul Isus, într-un fel, îmi va spune ce-I ceri, ai crede că este la fel, așa cum a spus femeia din Samaria: „Știm că Acesta este Mesia prin acest semn.” Vei crede aceasta?

Publicul va crede aceasta? Ca să știți sinceritatea femeii și a mea, aici este Biblia: eu nu am văzut-o niciodată pe această femeie, nu-i așa? Nu ne cunoaștem, este adevărat? Ridică mâna pentru ca ei să vadă. Nu ne cunoaștem. Și dacă El va… Eu nu spun, „dacă El va face”, ci eu cred că El o va face. Eu cred că El o va face, dacă El vrea și acest caz se va rezolva exact, atunci este pentru tine înainte.

Câți dintre voi nu ați fost la vreuna din aceste întâlniri până acum? Ridicați mâna. Cine nu a fost niciodată într-una din aceste întâlniri? Acum, la fel unul care și-a ridicat mâinile că nu a fost niciodată într-una din aceste întâlniri și știe că aceasta este Scriptura, ceea ce a promis Isus, ridicați din nou mâinile. În ordine. Aceasta ar rezolva-o.

Acum, ea și tu, dacă El o va face, va trebui să știi că este o putere supranaturală. Acum depinde de ceea ce crezi că este. Știți ce au spus fariseii, când i s-a făcut aceasta lui Filip? Ei au spus: „El este Beelzebul, diavolul. Este un spiritist, un ghicitor.”

Isus a spus: „Vă voi ierta pentru aceasta, dar când va veni Duhul Sfânt și va face același lucru, un cuvânt spus împotriva Lui, nu va fi iertat niciodată în această lume, nici în lumea care va veni.” Dumnezeu să fie milostiv! Nu te joci cu biserica. Aceasta este ultima oră a acestei rase a neamurilor. Și aceasta este Suveranitatea lui Dumnezeu!

40. Permiteți-mi să spun acest lucru: cauți ceva care să se întâmple, care este deja aici; trece peste tine și nu știi aceasta. Încerci să o plasezi într-un viitor. Puțini știau că Ilie era Ilie, până când a murit. Puțini știau că era Elisei, până când el a plecat. Ei nu știau că era Ioan, nici măcar ucenicii nu știau; ei chiar i-au spus lui Isus: „De ce spune Scriptura că mai întâi trebuie să vină Ilie?

El a spus: „Ilie a venit deja și nu l-ați cunoscut” Nu știau cine este  sfântul Francisc din Assisi; nu știau cine este sfântul Patrick. Biserica catolică îl pretinde, dar el a fost la fel de catolic ca mine. El a protestat împotriva bisericii, la fel și sfântul Francisc din Assisi. Ce zici de Ioana D,Arc? O femeie duhovnicească care a văzut viziuni și tot, și biserica catolică a ars-o pe rug, fără să știe cine este; iar sute de ani mai târziu, au dezgropat trupurile preoților și au făcut o pocăință aruncându-le în râu. Acum, ea este o sfântă; a trecut pe lângă ei înainte ca ei să-și dea seama.

Nu lăsa acest lucru să treacă pe lângă tine! Nu sunt eu, ci este El. Nu lăsa să treacă prezența Lui binecuvântată și înviată, când este chiar aici, acum, în timp ce te uiți, diavolul arătându-te în viitor.

41. Doamnă, dacă aș ști un lucru care să vă ajute, aș face-o. Dar printr-un dar dumnezeiesc, care este rânduit de Dumnezeu, prin îngăduința Lui, pentru ca noi, neamurile nevrednice să ne bucurăm, dacă El îmi va descoperi ceea ce-I ceri, atunci Îl vei crede? Cred că ai spus cu ceva timp în urmă că Îl vei accepta. Nu am cum să vă cunosc, ci doar prin Duhul, Duhul Etern al lui Dumnezeu. Dar eu îți vorbesc doar ție, așa cum a făcut-o El femeii de la fântână.

Am predicat, apoi… De obicei managerul face predicarea, apoi intru sub ungere și pot sta mai mult, mai repede, mai repede, dar aceasta este o ungere diferită. Una este predicarea Cuvântului, iar cealaltă lucrează printr-un dar; același Duh, două manifestări diferite.

Dar femeia care stă în fața mea, este conștientă că se întâmplă ceva; femeia suferă de o afecțiune extrem de nervoasă. Și văd cum sângele picură. Are sângerări, și sângerări interne. Aceasta este adevărat. Ai fost la spital pentru o operație, una, două, de trei ori și nu a reușit. Este, Așa vorbește Domnul!

Tu poți să judeci dacă este adevărat sau nu. Este? Dacă este, ridică mâna, dacă este adevărat. Crezi că ești în prezența Lui, Același care a putut spune femeii? Nu știu ce am spus. Singurul mod în care pot ști, este pe înregistrare. Îl crezi acum? Accepți ceea ce ai cerut? Îl accepți ca Vindecător al tău, sau orice ai cere, crezi că ai primit acum? În inima ta o crezi? Apoi, du-te! Pacea lui Dumnezeu se odihnește pe această femeie, pe care o binecuvântez în Numele lui Isus Hristos. Amin.

Acum, există un lucru de care îmi amintesc. Era un duh de întuneric peste tine, și acum nu este acolo. Credința ta te-a vindecat, propria ta credință în Dumnezeul Cel viu. Acum, du-te bucurându-te și fii fericită.

42. Necunoscându-vă, domnule, mi-ar fi total imposibil să știu pentru ce stai aici, doar dacă Cineva mi-ar dezvălui acest lucru. Acel Cineva este Prezența Lui, iar tu ești conștient acum că El este prezent. Și dacă Marele Duh Sfânt va confirma Cuvântul veșnic al lui Dumnezeu, și vei crede așa cum o facem noi că El o va face, ai accepta ceea ce ceri? Tu nu ești aici pentru tine, ești aici pentru altcineva, este un bărbat, cred că arată mai tânăr decât tine. Este rudă cu tine prin căsătorie, un ginere, și nu este aici. El nu este nici măcar în acest stat, în acest oraș, sau în acest stat; el este într-un stat în care există multe lacuri mari, Michigan. Este într-un spital și suferă de o tulburare psihică și are artrită. Este, Așa vorbește Domnul! Crezi? Atunci să ne rugăm: Dumnezeule veșnic și binecuvântat, Steaua dimineții, Trandafirul din Sharon, Crinul din vale, Te rugăm să ai milă de acest om, așa cum am pus mâna pe el în Numele Fiului Tău, Domnul Isus. Amin. Domnul să te binecuvânteze, domnule, și să îți împlinească cererea.

43. Nu am de unde să te cunosc sau să știu care sunt condițiile tale, și pentru ce ești aici, dar Domnul Dumnezeu Atotputernic, îți cunoaște inima și dacă îți va descoperi lucrurile care sunt în inima ta…Acum, de exemplu, ai nevoie de vindecare și aș spune…dacă mi-aș pune mâinile peste tine și aș spune: „Diavole, pleacă!”, și boala dispare, ai avea tot dreptul să te îndoiești de asta, pentru că nu știi dacă va fi așa în viitor. Dar dacă El va dezvălui care este trecutul, atunci știi dacă este adevărat sau nu. Aceasta este minunea.

Ești extrem de nervoasă pentru că ai fost obosită. Și tu ești…Te văd ținându-te de piept ca într-o sufocare. Nu, este o durere. Ai dureri în piept. Și te văd și într-un spital, aceasta fiind cauza unei operații pentru o afecțiune a vezicii biliare, cu ceva timp în urmă. Aceasta este, Așa vorbește Domnul. Crezi acum că Hristos, Fiul lui Dumnezeu este prezent lucrând prin vița de vie sau prin…cum aș spune, prin mlădițe, și dragostea Lui este pentru tine ca să-ți dea ceea ce ceri? Crezi aceasta? Atunci, Doamne, Dumnezeule Atotputernic, ne rugăm ca Tu să arăți binecuvântările Tale acestei femei și să-i dai, și să o răsplătești după credința ei, prin Numele lui Hristos, o cerem. Amin. Domnul să te binecuvânteze sora mea. Și după cum ai crezut, așa va fi și pentru tine, și Dumnezeu să fie cu tine.

44. Acum, ce mai faci, domnule? Presupun că tu și cu mine suntem total străini unul pentru altul. După cum știu, nu te-am întâlnit niciodată în viața mea, dar ești conștient că ceva se întâmplă și acesta este sentimentul pe care îl ai acum. Nu obții aceasta stând lângă un om, ci este Prezența Lui. Pentru ca publicul să știe, ridică mâna dacă există un sentiment dulce și umil în jurul tău? Simți Duhul Domnului? Ridică mâna!

Există ceva legat de acest om de peste ape sau peste mare; și văd lângă el și o femeie; în viziune este și o femeie. Ea stă chiar aici, cu o pălărie roșie. Și văd ape iar ea se roagă pentru cineva. Este o rudă, un bărbat, este fratele ei, iar omul este bolnav de moarte, dacă Dumnezeu nu-l vindecă, pentru că are o tumoare în piept. Nu trăiește aici, ci locuiește peste mări, în Norvegia, este o țară mare noduroasă, deluroasă. Aceasta este, Așa vorbește Domnul. Aveți credință în Dumnezeu și spuneți acestui munte: „Ridică-te și aruncă-te în mare!” Nu vă îndoiți! Și dacă veți crede chiar acum, ceva se va elibera.

Acest om este în legătură cu un fel de apă de peste mări, dar el se roagă pentru altcineva; este un bărbat, un frate. Și fratele a fost într-un spital iar doctorii sunt încurcați de starea lui, nu știu dacă este respirația lui sau dacă inima lui este cea care o face. Nu este niciuna. Sunt nervii lui. Dacă vei crede din toată inima chiar acum, și nu te îndoiești, poți avea ceea ce ceri. Crezi? Atunci primește ceea ce ai cerut, în Numele Domnului Isus.

45. Nu te cunosc, micuță doamnă, dar dacă poți crede…Doamna, doamna de culoare care stă chiar aici în spate, acolo este acea Lumină, iar femeia se roagă pentru soțul ei. Are o problemă la gât, s-ar putea să știți despre cine vorbesc, el este, de asemenea, un regres. Aceasta este corect. Crezi că ai atins ceva? Nu te-am văzut niciodată; tu doar stai acolo, dar l-ai atins pe Marele Preot, care poate fi atins de sentimentul neputințelor noastre. Și după cum ai crezut, așa va fi și pentru voi.

Ai căzut pe gheață, și aceasta nu a fost mai de mult decât ieri, ai căzut pe gheață și ți-ai schilodit brațul, mâna stângă, și nu poți să-ți piepteni părul. Aceasta este adevărat. Bine, acum o poți face. Du-te, Domnul Isus te-a făcut bine. Credința ta te-a vindecat. Dumnezeu să te binecuvânteze. Dacă poți crede că toate lucrurile sunt…

46. Ce crezi, domnișoară? Cealaltă femeie te-a atins chiar atunci. Te rogi și ai un lucru oribil care este pe cale să provoace niște probleme familiare. Se numește, boala ta este epilepsia. Aceasta este adevărat. Doamna aceea mică cu părul înfundat, blondă sau roșcată, crezi că sunt profet sau slujitor al Domnului? Tu nu ești din acest oraș, ci ai venit dintr-un oraș la est de aici. Este în Ohio, se numește Youngstown, Ohio. Acea femeie de lângă tine, care este foarte interesată de tine, este mama ta, și are ceva pe față, o afecțiune a pielii de care vrea să fie vindecată. Ea nu este din Youngstown, ci este din Michigan, Detroit. Ai fost în vizită la ea și v-ați înțeles să veniți aici pentru vindecarea Domnului. Credeți, și după cum ați crezut, așa să fie. Oh, crezi?

47. Sunt un străin pentru tine, domnule. Nu te-am văzut niciodată, dar Dumnezeu te cunoaște. Dacă El îmi va descoperi ce este în inima ta sau ceva ce ai făcut, vei crede atunci că El ți-a auzit rugăciunea sau că îți cunoaște cauza? Ești aici pentru o excrescență care este pe spatele tău. Și vrei, de asemenea rugăciune pentru soția ta, care este aici. Are ceva în neregulă cu fața ei, cauzată de ceva de genul unei stomatologii sau ceva. Are și probleme cu ochii și are probleme la spate. Și tu te lupți cu un obicei; vrei să renunți și la țigări, nu-i așa? Încerci să o faci. Crezi că ești în prezența Dumnezeului Omnipotent? Atunci poți avea ceea ce ceri. Du-te, și fie așa cum ați crezut, în Numele Domnului Isus. Amin.

Nu vă mișcați. Fiecare din voi  sunteți un duh care te mișcă să intervii. Aveți credință!

48. Vino, doamnă. Vrei să treci peste această afecțiune de anemie și să te faci bine? Apoi mergi de aici și crede din toată inima ta, iar Isus Hristos să-ți dea sângele de care ai nevoie. Amin.

Vino, domnule. Crezi că Dumnezeu te poate vindeca de această problemă a inimii? Apoi du-te, și crede cu tot ce este în tine, și vei primi ceea ce ai cerut.

Vino, doamnă. Vrei să treci peste acea problemă de stomac cauzată de o afecțiune nervoasă, care provoacă o afecțiune peptică? Du-te, mănâncă și crede; și după cum ai crezut, așa să fie pentru tine, în Numele lui Hristos. Doar un minut, doamnă. Du-te înainte acum.

Este doamna care stă chiar aici la capătul scaunului, doamna de culoare. Și ea suferă de o problemă la stomac. Așa este, doamnă. Așa vorbește Domnul: „Dacă vei crede, poți avea ceea  ce ceri.” Bătrâna care se află lângă tine cu artrită, crezi că și tu te vei face bine, doamnă? Atunci, primește ceea ce ai cerut, în Numele Domnului Isus.

Crezi că Dumnezeu te-a vindecat, domnule, când El a stat lângă acel scaun? Apoi, du-te și primește vindecarea ta în Numele Domnului Isus.

49. Credeți în toată clădirea? Câți vor să-L primească pe Hristos și câți vor să primească Duhul Sfânt? Vrei să te ridici în picioare? Spune: „Eu sunt un candidat. Acum cred.” Doar stai în picioare acum. „Vreau ca Duhul Sfânt binecuvântat, să-mi dea experiența nașterii din nou. Cred că acum stau în prezența Domnului Isus.”

Câți păcătoși pot să se ridice în picioare și să spună: „Eu sunt un păcătos, și acum cred în Domnul Isus. Aceasta este prima dată când văd cum puterea Sa se mișcă. Sunt convins, după ce El Însuși S-a manifestat, că El este aici și a înviat din morți. Vreau să-L accept ca Mântuitor al meu!” Ridicați-vă în picioare.

Tu membru al bisericii, să-ți fie rușine. S-ar putea să fii într-o formă de crezuri care slujesc pe Hristos, dar nu știi niciodată ce înseamnă să te naști din nou. Vei spune: „Acum sunt dispus să-mi predau crezurile pentru experiența nașterii din nou, pentru a lăsa acest Duh care Se mișcă în clădire în seara aceasta, să fie Mântuitorul meu, Isus Hristos?” Vrei să te ridici în picioare?

50. Voi, cei ce sunteți bolnavi și suferinzi, vreți să credeți că Domnul Isus vă va vindeca, și acum Îl acceptați ca Vindecător al vostru? Acesta este momentul în care Îl vedeți lucrând. Și poate L-ați mai văzut înainte, și a devenit un lucru zadarnic pentru voi, ca apa sărată, dar acum s-a întâmplat o nouă experiență și doriți ca El să vă vindece, vrei să stai în picioare și să spui: „Acum, Îl accept pe Isus Hristos ca Vindecător al meu?” Toți, peste tot, sus în balcoane, stați în picioare și credeți în El chiar acum. Toți creștinii care cred, să stea și ei în picioare, punându-și mâinile peste cei care stau lângă ei, pentru ceva.

Ce se poate întâmpla chiar acum? Marele Dumnezeu viu care S-a manifestat ca fiind Omniprezent pe platformă, în public, în jurul cercului, peste tot unde este prezent. Acum, îți vei îndrepta credința către El, și vei spune: „Doamne Binecuvântat, Te primesc acum pentru nevoia pe care o am în trupul meu.” Dacă vrei, ridică mâinile…(Loc gol pe bandă-Ed).

51. O, Dumnezeule veșnic și Binecuvântat, care ai vorbit cu Iov și ai zis: „Unde erai tu, când am pus temeliile lumii, când stelele dimineții cântau împreună, și fiii lui Dumnezeu strigau de bucurie?”, umple fiecare inimă de aici chiar acum, cu o credință suficientă. Fie ca ei să nu se așeze doar și, așa cum a spus marele poet: „Nu fiți ca vitele mute mânate, care trebuie adunate pentru propria lor mâncare și li se pune un jug la gât ca să le țină suficient de mult, până când vor putea mânca mâncarea.”, ci ei să se poată înălța în credința și în puterea învierii și să fie vindecați și mântuiți chiar acum, în timp ce leapădă duhul îndoielii, care ține această clădire în această seară. Să meargă în Numele  lui Isus Hristos, pentru slava lui Dumnezeu.

Poporul să-și ridice mâinile acum și să se bucure în Domnul; să fie mântuit și umplut cu Duhul Sfânt, și vindecat pentru slava lui Dumnezeu. Amin.