Meniu Închide

ACUM, CREDEȚI?

Print Friendly, PDF & Email

Mulțumesc, Frate Bosworth. Bună seara, prieteni. Frate Wilson, nu știu, a reușit bine poza aceea? Dacă vrei să faci alta, păi, dă-i drumul, este în ordine. Eu mă bucur oricum. Pe Fratele Wilson, îl întâlnesc după o lungă perioadă de timp. Nu l-aș mai fi recunoscut dacă Fratele Bosworth nu mi-ar fi atras atenția. Îmi amintește de timpurile din Sion. Am avut, o dată, în Sion niște timpuri de modă veche adevărate. Cred că fratele este aici ca reporter la câteva ziare din Chicago, din jurul Waukegan şi din împrejurimi. Scuzați-mă că nu îl zăresc. Dumnezeu să te binecuvânteze, frate.

Mai era cineva acolo, i-am auzit spunând ceva, voiau poze? Ei bine, eu sunt bucuros dacă vreți… Dacă se poate opri microfonul, este bine. Motivul pentru care au cerut să facă poze acum, este că şi Îngerul Domnului este o Lumină, iar eu Îl urmăresc unde Se mișcă, iar uneori mă derutează. Cred că doamna de aici… Mă derutează ca să… așa este de obicei… Mai faci una şi îmi vine direct înapoi, aceasta-i tot.

 Prieteni creștini, spun acest lucru cu sinceritatea unei inimi umane. Aceasta a fost una dintre cele mai mici adunări pe care le-am avut vreodată, de atâta timp. Dar a fost frumos în fiecare zi. Ați fost foarte plăcuți şi amabili. Aţi răbdat împreună cu mine; ei cumva m-au dezlegat să vorbesc, iar voi aţi stat cu mine şi aţi îndurat, fiindcă acesta necesită multă răbdare, sunt sigur. Desigur, îmi pare rău că nu am putut sta măcar încă o săptămână sau două, ca să putem vedea cu adevărat cum s-au stricat lucrurile.

De multe ori, în vorbire spun lucruri care par îngrozitoare, ca și cum încerc să lovesc oamenii, dar nu intenționez aceasta… De fapt, eu nu sunt foarte inteligent, iar atunci când simt că este ceva ce El vrea să spun, eu doar spun. Eu îi dau drumul în felul acesta, fiindcă așa știu să fac. Dacă nu aș face-o, m-aș înmuia și nu aș mai putea spune nimic altceva. Astfel, eu spun doar așa cum spune El, iar voi puneți-le împreună, rugați-vă pentru ele și Dumnezeu vă poate arăta ce înseamnă.

  Acasă la mine, zăvorul de blocare este întotdeauna în partea din exterior a casei. Voi, cei din sud, știți ce înseamnă aceasta: „Haide înăuntru.” Dumnezeu să vă binecuvânteze. Cu mult timp în urmă, când eram mai la început, eu am spus adesea în adunări: „Nu va fi niciodată prea întuneric și nu va ploua niciodată prea tare, ca să mă oprească să merg la oricine mă va chema și va dori să merg.”

Ei bine, eu spun aceasta din toată inima, dar puteți să vă imaginați cum ar fi aceasta în jurul lumii. Vedeți? Într-adevăr, acest serviciu mic a fost anunțat aici, presupun, și… Dacă mă voi lungi în seara aceasta, Dumnezeu să mă ierte, nu vreau să fac aceasta. Mă tem că poate El… probabil că în jurul lumii sunt câteva milioane de oameni. Puteți să vă imaginați că acum avem aproximativ opt birouri care preiau scrisorile pentru traducere și le aduc aici. Deci, puteți să vă închipuiți ce înseamnă aceasta.

Eu am patru telefoane la care pot răspunde acasă. O, Doamne, și după o adunare mare pe undeva, sunt în jur de o sută cincizeci sau două sute de apeluri urgente de la distanță pe zi. Aceasta este când sunt mai puține, dar uneori se întâmplă să fie mai multe decât atât. Dar, de obicei aceasta este media. Deci, este destul de greu să spui că mergi undeva, deoarece când ajung acasă, mă așteaptă o duzină de bilete de avion, iar oamenii spun: „Domnul a spus să vii aici! Domnul a spus să vii acolo!” Ei bine, eu aș vrea să merg la fiecare dintre ei, dar nu pot fi decât într-un singur loc odată.

Astfel, de obicei, le iau, le pun jos, mă rog și-L întreb pe Domnul nostru ce vrea El să fac. Apoi, mă duc exact unde vrea El să merg, iar dacă uneori greșesc, nu o fac intenționat. Dacă nu Îi sunt pe plac, Dumnezeu îmi cunoaște inima și știe că vreau să mă ierte încă înainte de a pleca din locul acesta.

Ar putea fi o mulțime de lucruri pe care aș putea să le fac și să le spun, și ați putea crede că sunt puțin ciudate, dar în interiorul inimii mele știu că în seara aceasta pot fi aici oameni cu care nu ne vom mai întâlni niciodată. Acesta este adevărul. Mulți dintre acești oameni sunt în vârstă și așa mai departe; sunt oameni bolnavi pe care îi știu, iar dacă mă întorc aici peste un an, este cineva din această adunare care va fi plecat. S-ar putea să fiu eu acela, nu știu. S-ar putea să fii tu, deci există unul dintre noi, cineva va fi. S-ar putea ca cineva să moară, așa că aceasta este ultima noastră întâlnire pe pământ, apoi trebuie să mă întâlnesc cu voi acolo sus și va trebui să dau socoteală de viața mea de aici de pe pământ. Astfel, cu cea mai adâncă sinceritate, eu încerc să fiu cinstit și credincios în Isus Hristos, ca în ziua aceea să nu am niciun regret, pentru că vreau ca numele meu să fie citit clar în momentul acela.

Cu un timp în urmă m-am rugat: „Doamne, în dimineața când voi coborî la Râu, nu vreau nicio problemă, pentru că va fi mohorât și întunecat și sunt sigur că dacă este vreo problemă, vreau să fie îndreptată chiar acum, chiar aici. Deci, când voi coborî acolo, nu va mai fi nicio problemă, voi avea totul clar și voi putea să trec Dincolo.”

Raiul înseamnă mult pentru mine, am persoane dragi acolo, Tată. Mii de prieteni dragi sunt pe partea cealaltă, amici, o soție, un bebeluș drăguț, ei bine, aceasta înseamnă mult pentru mine. Și mai presus de toate acestea, dacă nu-i voi mai vedea niciodată, vreau să-L văd pe Isus. Vreau să-L văd și dacă în ziua aceea când voi păși pe poartă, El Se va uita la mine și-mi va spune: „William Branham, nu ai fost suficient de credincios, nu ești vrednic și nu te voi lăsa să intri!”

Atunci aș putea să-I spun din adâncul inimii: „Da, Doamne, acesta este adevărul, nu sunt vrednic.”

Și dacă El mă trimite în Iad, iar în Iad există dragoste, încă Îl voi iubi pe Isus Hristos, pentru că El a devenit o parte din viața mea, a devenit eu și nu pot face nimic; acolo înăuntru există ceva care mă face să-L iubesc.

Acum, dacă Îl iubesc pe El, trebuie să existe o dragoste creștină adevărată pentru voi; dar dacă nu am așa ceva, atunci nu-L iubesc pe El, deoarece, cum pot spune că-L iubesc pe Cel pe care nu L-am văzut, dacă nu-i iubesc pe cei pe care-i văd… pe ucenicii și slujitorii Lui?

Probabil am mai făcut această afirmație aici, dar adesea m-am gândit: „Ce aș face cu un vas care ar avea în el două picături din Sângele literal al lui Hristos?” Cum le-aș prețui și aș avea o umblare mai apropiată!

Dar în seara aceasta, am în ochii Lui mai mult decât Sângele Său literal. Am primit prețul Sângelui Său, așa că trebuie să fac tot ce pot pentru a vă ajuta. În inima mea vreau s-o fac. Ați fost foarte amabili, doar o mână de oameni. Cheltuielile nu au fost prea mari, dar mi s-a spus că au fost achitate toate. Mi-ați făcut o ofrandă de dragoste, pe care o apreciez din adâncul sufletului; nu sunt vrednic, nu am făcut nimic pentru o ofertă de dragoste, nu o meritam.

Însă ce voi face cu ea? Eu am trei copii de hrănit. Aproape toate hainele pe care le am mi-au fost dăruite, pentru că oamenii îmi trimit haine și așa mai departe. Astfel, ce rămâne în plus din ceea ce trebuie să cheltuiesc… și cheltuielile mele sunt foarte mari. Într-o săptămână trimit mii și mii de batiste în întreaga lume, iar cheltuielile de birou și acestea toate, trebuie să iasă bine din aceste întâlniri. Totuși, niciodată nu am lăsat pe cineva să cerșească bani. Dacă au făcut-o și am aflat, ei bine, nu i-am lăsat să mai ia bani, pentru că nu cred în așa ceva. Eu cred doar în a le spune oamenilor: „Aceasta este ceea ce avem nevoie (aceasta este adunarea lor), și sunt aici să fac tot ce pot pentru a acoperi cheltuielile.” Voi toți ați făcut aceasta, iar eu apreciez aceasta.

Cum aș putea să vă iau banii de care aveți nevoie mulți dintre voi? Poate îi folosiți pentru copilașii voștri, pentru încălțăminte și așa mai departe, pentru  mâncare,  pentru masă; nu ar fi corect să-i folosiți pentru altceva. Dumnezeu m-ar face responsabil pentru aceasta. Eu vreau să fiu un bun administrator și voi cheltui banii… Cred că ultima ofertă de dragoste a fost de două sute și ceva de dolari, iar eu voi încerca să folosesc, cum știu mai bine, banii pe care mi i-ați dat pentru Împărăția lui Dumnezeu. Am încredere că așa va fi în ziua aceea când ne vom întâlni Acolo sus.

Acum, unii dintre voi ne-ați dat portocale și grepfrut; un frate ne-a trimis o cutie de scoici, niște lămpi mici și lucruri pentru a le lua acasă, multe lucrușoare de felul acesta. Fiul meu mi-a spus că cu câtva timp în urmă, cineva i-a dăruit o mică ofertă specială, un CEC. Altcineva, ne-a trimis unul pentru a ne compensa cheltuielile. Dumnezeu a văzut toate acestea. El știe exact unde este… Mulți dintre voi ați vrea s-o faceți, dar nu puteți, iar Dumnezeu vede și aceasta. Vedeți? El știe.

Și ușierii… poliția, nu poliția, ci șeriful, ajutorul de șerif; eu am fost ieri cu el și cu un alt bărbat, un om foarte cumsecade. Ușierii, voi toți, ați fost minunați pentru mine și noi apreciem aceasta. Spun aceasta pentru fratele Bosworth, pentru mine și fiul meu. Fratele Vell, Vayle și eu m-am întâlnit cu un alt frate, Heights, unul dintre sponsori și toți ați fost atât de amabili. Unii dintre voi, slujitorii care v-ați lăsat comunitatea să vină, poate nu ați fost în colaborare pentru că nu v-au cerut-o niciodată, nu cred… cu excepția acestor două mici biserici. Eu vin aici săptămâna aceasta, probabil săptămâna viitoare, chiar aici în Birmingham, Alabama, cu o garanție de cincisprezece mii de oameni în prima seară. Templul Angelus m-a contactat prin telegramă și au spus: „Păi, nici nu am reușit să-i punem pe oameni în jurul locului.”

 O altă mare organizație a vrut să ia terenul acela, unde joacă fotbal și să transmită la televizor când voi veni aici. Dar am simțit că Dumnezeu vrea să vin aici, vedeți, de aceea am venit. Am venit aici ca să nu merg acolo.

Nu mă atrag mulțimile mari. Tot ce vreau să știu este ce vrea Dumnezeu să fac. Dacă predic unei singure persoane sau unui milion, este la fel, vedeți. Eu nu aș face diferență, ci aș face tot ce aș putea. Atunci aș simți că-I sunt plăcut Lui. Deci, Dumnezeu să vă binecuvânteze.

Acum, vreau să fiți siguri că înțelegeți corect. Aici sunt batiste puse de mulți dintre voi. Eu mă rog peste mii de batiste. Dacă nu v-ați pus batista aici, ei bine, cereți-mi una și am să v-o trimit. Eu spun că… Astăzi sunt atât de multe programe radio și alte lucruri, unde încearcă doar să vă găsească adresa, doar ca să puteți scrie. Dumnezeu știe foarte bine că eu nu fac aceasta, nu despre aceasta este vorba. Eu nu scriu înapoi oamenilor, ci doar le trimit înapoi, acesta este adevărul. Și cred că făcând aceasta, păstorul vostru are nevoie de tot sprijinul, biserica voastră, pe care îl puteți da, vedeți. Nu este aceasta, noi nu cerem oamenilor nici un ban prin scrisori sau altceva. Noi trimitem totul gratis și Dumnezeu are grijă de fiecare lucru în parte. Astfel, sunteți întotdeauna bineveniți.

Uneori pun în plic ceva, un timbru sau ceva de felul acesta, care costă… cred că de obicei cheltuim pe săptămână în jur de două până la trei sute de dolari numai pentru timbre. Aceasta este la un singur birou, la un birou. Avem două birouri în Canada și avem un birou în Mexic, avem birou în Norvegia, Suedia, Finlanda, Germania, două în Africa, vedeți, toate acestea, fiecare dintre acestea. Ei trimit… Oamenii le trimit la ei, iar acolo le traduc și le trimit aici. Apoi de aici pleacă batistele.

Acum, când primiți batista, poate nu este o batistă întreagă, deoarece aceste batiste costă zece, cincisprezece cenți bucata, de aceea, eu merg și iau sute de metri de panglică. Acum, voi veți găsi acolo o mică scrisoare, o scrisoare scrisă la mașina de scris, în care vi se spune ce să faceți, cum să vă mărturisiți păcatele și ce să faceți. Aceea este făcută la birou, dar peste fiecare dintre aceste batiste… eu m-am rugat peste ele. Când le iau, le duc la mine, stau, mă rog și Îl întreb pe Dumnezeu.

Acum, dacă copilul meu ar fi bolnav și aș chema un bărbat în care aș avea încredere că are credință, iar acesta s-ar ruga rugăciunea credinței, eu nu aș mai vrea ca un birou să facă o batistă şi să mi-o trimită, ci aș vrea s-o facă acela. Acesta este adevărul. Așadar, eu trebuie să-i fac copilului vostru ceea ce aș vrea să-i faceți voi copilului meu; trebuie să fac pentru tatăl vostru așa cum vreau să faceți pentru tatăl meu, vedeți, sau pentru mama mea. Deci, așa se face, și sunteți bineveniți oricând.

Acum, dacă sunt momente în care vă pot fi de folos, voi fi bucuros s-o fac; și îmi voi aminti de voi mereu până va veni Isus.

 Acum, dacă va fi voia lui Dumnezeu, în curând voi pleca în Africa întunecată și de acolo în India; din India peste Iordan, în Palestina; din Palestina în Luxemburg, Germania, Frankfurt şi înapoi la Londra, Anglia; în Africa, acele continente întunecate. Oh, bătrânii vraci te provocă într-o clipă, vin cu grămada. Și când trebuie să produci ceea ce vorbești, nu poți să-i păcălești. Când oamenii vin cu vrăjitoare și fac tot felul de semne și descântece, trebuie să-L cunoști pe Dumnezeul care a stat cu Moise, care poate să blesteme acele lucruri, să le arunce și să stăpânească peste ele.

Când vântul va sufla într-adevăr fierbinte, când deșerturile vor fi toride și transpirația îmi va curge pe față, când vracii mă vor provoca și milioane de oameni vor țipa, mă voi baza pe Palm Beach, Florida, că se roagă pentru mine în acele momente. Dumnezeu să vă binecuvânteze.

Și am încredere că mă voi întâlni din nou, cu fiecare dintre voi, în această viață. Iar dacă nu în viața aceasta, vreau să programez o întâlnire cu voi, să vă întâlnesc dincolo, la Poarta prin care vom intra, unde nu vom mai avea niciodată vreo rugăciune pentru bolnavi. Atunci vom fi nemuritori. Acest om din interior va fi luat afară și… vom fi ca Domnul Isus. Până atunci, rugăciunea mea este ca Dumnezeu să vă binecuvânteze. Vreau să mă rog pentru aceste batiste, înainte ca să uit.

 Tatăl nostru ceresc, aceste batiste și aceste scrisori reprezintă oameni săraci, bolnavi și suferinzi. Tu îi cunoști pe fiecare dintre ei și mă rog să-i binecuvântezi. Îmi pun mâinile peste ele, Tată, căci Tu vezi toate lucrurile. Suntem atât de fericiți să știm că oamenii au încredere în slujitorul Tău și trimit aceste batiste. Și avem încredere că vei răspunde la rugăciune. Cu toată măsura credinței, cu tot ce putem avea, Te rugăm să-i binecuvântezi pe fiecare dintre ei, și fie ca oamenii să se vindece, căci Îți cerem această binecuvântare în Numele lui Isus Hristos, ca popor al Tău. Amin.

Pe câțiva nu i-am menționat, nu le-am rostit numele, pe fratele Vayle managerul meu. Vreau să-i mulțumesc și acestei pianiste de aici, pentru amabilitatea ei și pentru tot ce a făcut foarte frumos. Și tuturor celorlalți, care ați fost foarte amabili și drăguți cu mine. Dacă l-am omis pe careva dintre voi, nu este intenționat, nu am vrut s-o fac. Vedeți?

Acum, Evanghelia din seara aceasta, pentru seara noastră de încheiere. Prin harul lui Dumnezeu, nu voi vorbi decât câteva minute, apoi voi chema rândul de rugăciune. Ca întotdeauna, aș vrea să citesc Cuvântul Său.

Vreau să vă amintiți că atunci când voi pleca, Isus va rămâne aici. Vedeți? Când eu nu sunt în biserica voastră, Hristos va fi aici la fel ca acum. Și chiar dacă vă veți îmbolnăvi, nu trebuie să așteptați până când vine cineva, una dintre aceste campanii de vindecare; acestea sunt doar pentru a stimula credința bisericii. Dumnezeu i-a dat păstorului vostru salvat aceeași autoritate de a se ruga pentru voi, pe care o am eu sau oricare alt om. Mergeți la păstorul vostru.

Dacă pastorul vostru nu crede în rugăciunea pentru bolnavi, mergeți la un creștin bun care crede. Ei au aceeași autoritate ca păstorul. „Mărturisiți-vă unii altora greșelile și rugați-vă unul pentru altul, ca să fiți vindecați.” (Iacov 5).  „Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit.” Deci, doar să credeți aceasta, aveți credință și Dumnezeu vă va vindeca. Eu mă voi ruga tot timpul ca Dumnezeu să stimuleze credința tuturor acestor oameni evlavioși și să vă binecuvânteze pe toți.

 Acum, în sfântul Ioan… Voi spuneți: „Frate Branham, cu siguranță ai citit mult din sfântul Ioan.” Este una dintre preferatele mele. Ioan este o Carte a iubirii. Și când voi… Când văd o persoană care Îl iubește pe Dumnezeu, pot avea încredere în el oriunde şi oricând.

Știți, când plec de acasă, eu nu pun o mulțime de reguli pe care doamna Branham ar trebui să le îndeplinească în timpul cât sunt plecat. Doar o sărut de rămas bun și-i spun: „Dumnezeu să te binecuvânteze, dragă.”

Eu nu-i spun: „Să nu ai alți soți! Să nu faci aceasta sau aceea!” Eu știu că ea nu o va face pentru că mă iubește. Și nici ea nu-mi spune: „Să nu-ți dai întâlnire cu altă fată și să ieșiți împreună!” Ea nu trebuie să facă aceasta. Eu o iubesc și nu aș face niciodată așa ceva. Vedeți? Așadar, noi ne iubim unul pe altul și avem încredere unul în celălalt. Dacă ne iubim unul pe celălalt, atunci avem încredere unul în celălalt. Și dacă Îl iubești pe Dumnezeu, trebuie să ai credință în Dumnezeu și să ai încredere în Dumnezeu. Acesta este motivul pentru care citesc atât de mult din Ioan.

Ioan 5. 33-37. Apoi vreau să mă citesc încă într-un loc din Ioan:

Voi ați trimis la Ioan, şi el a mărturisit pentru adevăr.

Nu că mărturia pe care o primesc Eu vine de la un om, dar spun lucrurile acestea pentru ca să fiți mântuiți.

Ioan era lumina care este aprinsă şi luminează şi voi ați vrut să vă veseliți câtăva vreme la lumina lui.

Dar Eu am o mărturie mai mare decât a lui Ioan, căci lucrările pe care Mi le-a dat Tatăl să le săvârșesc, tocmai lucrările acestea pe care le fac Eu, mărturisesc despre Mine că Tatăl M-a trimis.

Şi Tatăl, care M-a trimis, a mărturisit El Însuși despre Mine.” (Aici vorbește Isus).

Acum, sfântul Ioan 16.27-31:

Căci Tatăl Însuși vă iubește, pentru că M-ați iubit şi ați crezut că am ieșit de la Dumnezeu.

Am ieșit de la Tatăl şi am venit în lume; acum las lumea şi Mă duc la Tatăl.”

Ucenicii Săi I-au zis: „Iată că acum vorbești deslușit şi nu spui nicio pildă.

Acum cunoaștem că știi toate lucrurile şi n-ai nevoie să Te întrebe cineva, de aceea credem că ai ieșit de la Dumnezeu.”

„Acum credeți?”, le-a răspuns Isus.”

 Domnul să adauge binecuvântările la citirea Cuvântului Său.

Vorbind cu ei, Isus a spus: „Eu vin ce la Tatăl. Acum, voi ați mers la Ioan; el a fost un vorbitor puternic, un predicator, și ați stat cu el o perioadă, șase luni, mă bucur de aceasta… în lumina lui Ioan. Dar, El a spus, „Eu nu am mărturia unui om. Lucrările pe care le fac Eu, sunt mărturia lui Dumnezeu că El M-a trimis să le fac.” El le-a mai zis: „Acum credeți? Tatăl Însuși vă iubește, pentru că M-ați iubit.” Așa vă iubește Dumnezeu, când Îi iubiți pe Isus.

Atunci ei au spus: „„Iată că acum vorbești deslușit şi nu spui nicio pildă. Acum cunoaștem că știi toate lucrurile.” Credeți că El cunoaște încă toate lucrurile? În ordine. „De aceea credem că ai ieșit de la Dumnezeu.”

„Acum credeți?”, le-a răspuns Isus.”

Am încredere că aceasta va fi atitudinea fiecărei persoane de aici, în seara aceasta, că acum veți crede, și aceasta nu pentru că este încheierea întâlnirilor noastre… Noi plecăm imediat acasă, iar după întâlnire voi sta acasă cam o zi și jumătate, după care voi pleca la Chicago, unde voi sta până duminică. Apoi, nu știu exact ce urmează, poate peste ocean.

Acum, tot ce am încercat să vă prezint în seara aceasta și în toate aceste nopți, este că Același Isus Hristos care a fost ieri, este și astăzi, iar tema campaniilor mele este: „Isus Hristos este Același ieri, astăzi și pentru totdeauna.”

Este uimitor!… Mulți oameni îmi spun: „Frate Branham, aș vrea să vorbesc cu tine câteva minute.” Sigur că mi-ar plăcea să fac aceasta.  Poate că mulți mă înțeleg greșit pentru că nu merg acasă la oameni să vorbesc cu ei sau să mă întâlnesc cu ei; unii dintre ei se gândesc că nu-mi plac oamenii, dar aceasta este o greșeală, prietene. Eu îi iubesc pe frații mei, Dumnezeu știe aceasta, dar nu pot fi slujitorul omului și slujitorul lui Dumnezeu. Vedeți? Eu trebuie să fiu slujitorul lui Dumnezeu pentru a fi slujitorul omului, așa că trebuie să-mi petrec timpul cu El, vedeți, cu Dumnezeu.

Mie îmi place să vizitez oamenii. Mulți oameni vin să mă viziteze acasă, ne strângem mâinile și pleacă mai departe… Voi spuneți: „Ei bine, frate Branham, aceste viziuni se întâmplă numai când te afli în adunări?”

Nu, se întâmplă tot timpul. Le-am avut de când eram copil. Primul lucru pe care mi-l pot aminti în viață este o viziune. „Darurile și chemările sunt fără pocăință.” Mama mi-a spus că după șase, oh, după nu mai mult de cinci sau șase minute de la naștere, când m-a spălat moașa, fiind un bebeluș de două kilograme și ceva, m-a pus pe brațul mamei mele, iar când a deschis fereastra pe care o aveam la mica noastră colibă, Lumina aceea a intrat înăuntru și a stat acolo.

 Când am fost de optsprezece luni, îmi amintesc de Glasul care mi-a vorbit și mi-a spus că vom locui lângă un oraș numit New Albany. Și acolo am locuit. Eram doar un băiat mic, dar îmi pot aminti cum El mi-a vorbit și mi-a spus despre un pod care urma să traverseze râul și despre câți oameni își vor pierde viața pe acel pod. Au scris-o undeva pentru a vedea despre ce era vorba, deoarece au crezut că am visat. Eram în curte şi Ceva a venit peste mine și m-a pus jos. L-am văzut. M-am dus și i-am spus mamei, iar ea a spus: „Ai adormit, dragă.”

„Nu, mămică, nu am dormit deloc. M-am ridicat și am văzut cum a ieșit din tufișuri.”

După douăzeci și doi de ani, Podul Municipal se întindea peste râul Ohio și cei șaisprezece bărbați și-au pierdut viața pe el, așa cum a fost spus. Vedeți? Întotdeauna a fost așa. Prieteni creștini, spun acest lucru cu toată sinceritatea, pentru gloria lui Dumnezeu: eu nu am văzut nicio singură dată altceva decât în acest fel perfect, exact așa cum a spus El că va fi.

Mulți oameni vin… S-ar putea să vă gândiți: „Ei bine, frate Branham, vin doar oameni din clasa obișnuită?” Nu. Vin multimilionari, doctori; toată lumea vine. Au fost câțiva dintre cei mai buni doctori pe care această națiune îi are, au stat în casa mea și i-am condus la Hristos. Cei mai buni medici.

Mă gândesc la ceva. Poate că nu ar dura decât câteva minute să aduc o mărturie despre cineva care, cred că este unul dintre cei mai buni doctori din țara noastră. Păi, acest prieten al meu este doctorul Sam Adair. Dacă veți fi vreodată aproape de Jeffersonville, căutați-l, scrieți-i o scrisoare și aflați ce crede el despre aceasta. Este un specialist și unul dintre cei mai buni doctori pe care îi cunosc în toată națiunea. Nu spun aceasta pentru că este prietenul meu, dar este absolut… Când vine vorba de doctor, am foarte multă încredere în el, ca doctor.

 Acum câtva timp, când s-a întâmplat acest lucru, m-a sunat și mi-a spus:

„Billy, uite, tu știi că te iubesc ca pe fratele meu. Cred că n-am mai întâlnit pe nimeni atât de sincer ca tine…” Își plănuise că dacă va muri înaintea mea, va trebui să predic la înmormântarea lui. Deci, el a spus:

„Vreau ca ultimul cuvânt spus despre mine, să fie spus de cineva sincer. Poate nu voi fi mântuit, dar vreau sinceritate în ultimele cuvinte spuse despre mine.”

I-am răspuns: „Mulțumesc, doctore. Dacă voi avea vreodată nevoie de un doctor pentru a-mi pune mâna la loc sau chiar mai mult, tu vei fi omul acela, dacă vei fi prin apropiere,” pentru că este serios și sincer în munca sa.

 La mine acasă au venit o mulțime mare de oameni, erau și înăuntru și afară, așa că soția a venit şi mi-a spus:

„Dr. Adair este afară la ușă.“ Așa că

„Ei bine, du-l în sufragerie, ca să pot ajunge la el”, am răspuns eu.

 „Vrea să te vadă în particular,” a spus ea, „şi-a închis cabinetul.”

Cabinetul lui este plin, la el este înghesuială tot timpul. Deci, am intrat unde era el și i-am spus:

„Ce s-a întâmplat, doctore?” Stătea jos, cu capul aplecat și mi-a zis:

„Billy prietene, vin la tine pentru ajutor. Trebuie să primesc ajutor de la Dumnezeul cel Atotputernic. Am venit la tine să te rog să mă ajuți.”

„Cu ce, doctore Adair?” El a spus:

„Ei bine, Billy, crezi că orașul acesta are nevoie de o clinică?”

„Fiecare oraș are nevoie de o clinică, doctore.” El a continuat:

„Crezi că aș merita să am clinica aceasta?”

„Dacă cineva merită, cred că acela ești tu.”

Ceea ce-mi place la el, este că dacă te examinează și nu știe ce ai, este destul de bărbat să-ți spună că nu știe ce ai și te trimite la cineva care știe, în loc să facă presupuneri și să te îndoape cu medicamente și tot felul de alte lucruri. Mie îmi place aceasta! În orice caz, principalul lucru este să găsești cauza înainte de a da tratamentul. Întotdeauna!

Deci, dr. Adair, a spus: „Ei bine, îți voi spune ce…”

Acum, din câte știu, are câțiva oameni chiar aici, poate stau chiar aici. Voi puteți să-i scrieți și să-i spuneți lui Sam. Dacă o faceți, sunați-l și voi plăti eu pentru telefon, dacă doriți. Vedeți, el este un prieten minunat al meu și locuiește chiar vizavi de mine.

Deci, el… Stăteam acolo și el a zis: „Uite ce, vreau să cumpăr terenul vechiului liceu și să ridic acolo o clinică. Știi, pacienții mei sunt oameni săraci, Billy, și vin de pe Dealul Irlandez. Ei vin aici, nu prea au bani şi au nevoie de o operație, dar eu îi operez, fac intervenția chirurgicală şi tot ce trebuie. Dacă au bani să plătească, bine, dacă nu au, este tot bine.” Acesta este el, vedeți? El a spus: „Acesta este felul în care slujesc eu Domnului.” 

„Ei bine, Sam, aceasta nu te va mântui, dar este bine”, am răspuns eu. Vedeți? „Tu trebuie să te naști din nou, băiete. Aceasta este tot ce trebuie făcut.” El a spus:

„Ei bine, Dumnezeu nu i-ar da niciodată o șansă unui om rău ca mine.”

„Ba da”, am răspuns eu, „El o va face; dacă te întorci de la răutatea ta, El o va face cu siguranță.” Și am adăugat: „Tu nu ești rău; pur și simplu ai prea multe în față. În interiorul tău, ești un bărbat adevărat, dar te scuzi prea mult și ai mult temperament.” El își aruncă pălăria, sare pe podea de câteva ori și strigă tare, dar trece peste aceasta și apoi este în regulă. Deci este… Trebuie doar să știi cum să-l iei.

Deci, el stătea acolo și a spus: „Ei bine, Billy, am încercat în tot orașul să cumpăr un teren. Și singurul loc pe care l-am putut găsi este acolo jos. O femeie în vârstă din Louisville a cumpărat acel loc și știi ce? L-a cumpărat acum câteva săptămâni și eu i-am oferit șase sute de dolari în plus, dar nu vrea să-l dea. Pur şi simplu nu este de acord. Ea are vreo șaptezeci de ani și nu îl va folosi niciodată. De ce nu vrea să mi-l vândă să fac acolo o clinică? Vreau să te rogi lui Dumnezeu și să-I ceri ca El să facă ceva cu ea.”

Am spus: „Aceasta este în ordine.”

„Dar” a spus el: „vreau să-ţi spun ceva; am o propunere pe care vreau să ţi-o fac înainte să te rogi. Cunosc un bărbat la care îi place mult de ea; aș putea să-l mituiesc cu aproximativ o sută cincizeci de dolari, s-o facă să…”

„Atunci, nu vorbi cu Dumnezeu. Dacă vrei să mituiești, nu o face, nu poți vorbi cu El. Nu! Dacă vrei să vorbești cu omul acela despre mită, du-te şi fă-o, dar dacă vii aici, vino cu o inimă curată și cu o minte pură, pentru că Dumnezeu nu îți va răspunde niciodată în alt fel.”

„Ei bine,” a răspuns el, „tu știi ce vreau să spun, Billy. Eu cred că El ar putea…”

„Nu, dacă Îl lași pe El s-o facă, lasă-L!”

El a spus: „Ei bine, nu știu dacă o va face sau nu, iar eu am nevoie de acel teren.”

„Ei bine, Sam, scoate-ţi acel lucru din minte și haide să ne rugăm și voi vedea dacă Domnul îmi spune ceva.”

El a spus: „Bine.”

Ne-am rugat un timp. Casa era plină de oameni, dar în cameră eram numai noi doi. În timpul rugăciunii m-am ridicat și am văzut clinica, cum urma să fie, așa că i-am spus: „Dr. Adair, uită de locul acela!”

El tocmai îmi spusese: „Dacă Dumnezeu îmi va da această clinică, Îi promit acum, că voi pune un semn mare în față, că dacă oamenii nu sunt în stare să-şi plătească medicamentele, operațiile și lucrurile lor, cât timp îmi voi permite acest lucru, nu voi cere niciodată vreun ban de la o persoană săracă.”

Atunci am spus: „Ei bine, este foarte frumos, au nevoie de așa ceva. Înseamnă că ceri aceasta doar de dragul oamenilor.”

Apoi am văzut clinica şi am spus, „Dr. Adair, clinica ta nu va fi acolo, căci „Așa vorbește Duhul Sfânt, se va afla pe colțul Maple și Wall Street, în spatele acelor copaci mari. Va fi făcută din cărămidă roșie cu conuri care coboară ca…”

El a spus: „Billy, sunt multe, multe, lucruri și ţi-am trimis pacienți pe moarte.”

„Așa este și ei trăiesc astăzi , cu ajutorul lui Dumnezeu.”

„Billy, dar nu poate fi acesta! Doar de două luni m-am luptat pentru acel teren în instanță. Trebuie să aștept douăzeci și cinci de ani, ceva este blocat în Boston. Trebuie să aștept douăzeci și cinci de ani înainte de a-l primi vreodată.”

I-am spus: „Doctore Adair, eu nu știu nimic despre douăzeci și cinci de ani, dar Dumnezeu ți-a dat locul acesta. Clinica ta va fi făcută din cărămidă roșie.”

„Ei bine, Billy, eu vreau să cred aceasta.”

„Ei bine, atunci du-te și crede, pentru că așa va fi.”

„Ei bine”, a spus el, „nu poate fi curând. Îți spun că pur și simplu nu poate fi așa, pentru că totul este sigilat în instanță și chiar am avut în instanță cazuri cu avocați inteligenți.”

„Dar Dumnezeu este Dumnezeu!” Vezi? „El este Cel care a spus aceasta.”

„Ei bine, eu nu văd cum s-ar putea”, a spus el.

„Ei bine, doar du-te înainte.” 

Apoi, am intrat în cameră și după aceea… În dimineața următoare, foarte devreme, a sunat telefonul, iar doamna a răspuns la telefon şi mi-a spus: „Dr. Adair este la telefon vrea să vorbească din nou cu tine, frate Branham.”

 Am ridicat telefonul şi am spus, „Da.”

„Billy,” a spus el, „sunt mort de frică.”

„Mort de frică? Ce s-a întâmplat?”

„Știi terenul acela? Aseară au avut o ședință la Boston și în dimineața aceasta l-am cumpărat deja.”

„Am crezut că poate cândva, nu prea curând, şi ai spus că este psihologie”, i-am răspuns eu.

„Bill, eu am știut întotdeauna că există un Dumnezeu adevărat și viu.”

Aşa este. Și acum, astăzi, aceasta a fost, oh, cu aproape un an în urmă, iar astăzi, clinica de cărămidă roșie este… El a vrut s-o construiască din blocuri sau din plăci de beton, dar este făcută din cărămidă roșie, așezată exact în acel loc. O clinică medicală minunată, mare, cu mai mulți doctori care lucrează acolo, doar pentru gloria lui Dumnezeu. Dacă ajungeți vreodată în Jeffersonville, întrebați de Centrul Medical, intrați și întrebați-l pe doctorul Sam Adair și pe personalul său dacă este adevărat. Întrebați-l ce părere are despre Îngerul Domnului și descoperirea care o dă (vedeți), întrebați-l. Și vă va arăta.

 În același timp s-a mai întâmplat ceva, un lucru mărunt. Era o fată, o femeie care mergea la o biserică metodistă în New Albany, Indiana, iar păstorul ei era un prieten foarte bun al meu, (numele lui este fratele Johnson și a fost capelan în armată). El a fost în armată, a ieșit și a avut acolo o biserică minunată. Amândoi am crescut în Kentucky și el a aparținut… a mers la metodiști, iar eu am aparținut de biserica baptistă.

 Întotdeauna am fost prieteni foarte buni, dar el locuia câteva mile mai jos de mine. Și el a spus: „Billy, dacă ai veni la biserica mea nu ți-aș cere să te rogi pentru nicio persoană bolnavă în timp ce ești acasă” – pentru că îmi place să mă odihnesc puțin când sunt acasă. Aproape că trebuia să fiu prezentat familiei mele, acesta-i adevărul, pentru că, vedeți, … niciodată nu stau destul de mult acasă. Ajung acasă și când sunt acolo, n-am… Locuim în această casă de șapte ani, nu, de cinci ani, și cred că încă nu am servit niciodată o masă cu jaluzele ridicate. Oamenii stau peste tot, înăuntru și în jurul locului în felul acesta. Când mergi într-o cameră, trebuie să tragi jaluzelele în jos pentru că, ori bat la fereastră, ori intră, știți cum este, în felul acesta. Te trezesc la orice oră din noapte, se așază pe sus și pe jos, pe culoarul mic și sus în curte. Am văzut câte douăzeci, treizeci de automobile, la un moment dat. Ambulanțe și tot felul, stând în fața casei, așteptând. Când voi ajunge acasă, poimâine, vor fi acolo. În hoteluri, în moteluri și peste tot, stau prin împrejurimi şi așteaptă să se facă rugăciune pentru ei.

Tu nu poți să-i dezamăgești pe acești oameni. Dumnezeu să le binecuvânteze inima, ei cred, altfel n-ar sta așa. Dacă se poate face ceva ca să-i ajut… Dacă ar fi copilul meu sau cineva? Acesta este motivul pentru care atunci când sunt acasă mă odihnesc rareori, mai mult mă odihnesc în felul acesta, pentru că sunt protejat de oameni, vedeți, aşa mă relaxez mai mult. 

Deci, fratele Johnson a spus: „Dacă ai putea veni să predici pentru mine.”

Ei bine, în seara aceea, în biserica metodistă erau în jur de cinci sute de oameni și erau foarte înghesuiți; alții stăteau în stradă. Un om s-a întins pe fereastra din spate, m-a luat de mâini și m-a ridicat; așa am putut intra în acel loc, prin spate, pe alee. 

În seara aceea, după ce am vorbit, fratele Johnson a venit la mine și mi-a spus: „Frate Branham, vreau să-ți spun ceva. Ți-am spus că nu-ți voi cere să te rogi pentru oameni.” Erau mai mulți care-L acceptaseră pe Hristos și toți stăteau cu mâinile întinse spre ferestre și așa mai departe, cei care Îl acceptaseră pe Hristos, acolo în New Albany.

Eu i-am spus: „Este în ordine, ce ai vrea, frate?”

„Am aici o învățătoare de școală duminicală și este nevrotică. Este o persoană foarte drăguță, dar… A lovit-o nevroza şi suferă de acest lucru de aproape opt ani. Este o persoană minunată, nu ai vrea, ca în timp ce te îndrepți spre fereastră, coborând treptele, să-ți pui mâinile peste ea?”

„Sigur că da”, am răspuns eu.

Astfel, am pornit, m-am îndreptat spre trepte și ei au adus femeia acolo jos, la capătul treptelor. Din ceea ce a spus el, mă așteptam să văd pe cineva într-o cămașă de forță. Dar ea era drăguță, cu o înfățișare plăcută, curată, o femeie micuță; cum stătea acolo, părea cam de treizeci sau treizeci și doi de ani şi mi-a zis:

„Ce mai faci, Frate Branham?”

„Tu ești pacienta?”

„Da.”

„Care este problema ta, soră?

„Nu știu, frate Branham.” Mi-am pus mâinile peste ea şi I-am cerut lui Dumnezeu s-o vindece.

Ea a spus… Pur și simplu nu mai putea, s-a rugat, dar nu a reușit să scape din această stare și era tot timpul speriată de moarte. Mi-a spus:

„M-am dus la psihiatru și am luat tratamente, tratamente psihice. De fiecare dată m-au costat zece dolari. Uneori merg de două ori pe săptămână.  Fac acest lucru de ani de zile, dar sunt tot mai rău.”

 „Ei bine”, am spus eu, „Dumnezeu să te binecuvânteze, sora mea și să te elibereze de acest lucru, în Numele lui Isus Hristos.” Şi am plecat. Cam după trei zile, eram împreună cu soția mea în New Albany şi am întâlnit-o pe această doamnă pe stradă; era împreună cu o femeie. Își ținea mâinile în felul acesta, iar eu i-am zis: „Ești mai bine, soră?” A început să plângă şi a spus, „Dimpotrivă, frate Branham, sunt mai rău.” Ei bine, eram într-un loc mic, numit „Casa Albă”, unde doamnele își fac cumpărăturile. M-am retras într-un loc și m-am rugat din nou pentru ea.

După câteva zile a venit cu o mașină; au adus-o câteva femei. Au trebuit s-o țină în mașină ca să o poată aduce. Țipa şi spunea că lumea va exploda împreună cu ea și îi era frică. Credea că merge pe deasupra pământului și se va scufunda. Și oh, tot felul, știți cum sunt oamenii bolnavi cu nervii. Deci, m-am rugat din nou pentru ea.

Ea mi-a zis: „Frate Branham, când o să mai ai o adunare prin apropiere, chiar dacă trebuie să fiu pusă într-o cămașă de forță, vreau să vin când acea ungere este peste tine ca să pot… Cred că dacă te vei ruga pentru mine atunci când vine ungerea, ar scoate afară acel duh rău din mine.”

„Ești creștină, te ferești de păcat?”

„Da, frate Branham”, a răspuns ea, „sunt profesoară de școală duminicală.”

„Ei bine, mă rog ca Dumnezeu să-ți acorde aceasta.” Ea a devenit un fel de prietenă cu soția mea şi a vorbit cu ea la telefon. Ea i-a zis soției mele:

„Dacă Îngerul Domnului vine vreodată la fratele Branham în timp ce este acasă, să mă suni, soră Branham.” Ei bine, într-o dimineață, trezindu-mă după o viziune puternică, soția mea mi-a spus: „Dragă, este încă prezent?”

„Da”, am răspuns eu.

„Îmi dai voie s-o sun pe femeia aceea din New Albany, nu-i așa?”

„Care femeie?”

„Ei bine, femeia aceea bolnavă rău cu nervii. Îmi pare tare rău pentru ea, are trei copii.”

„Ei bine, sun-o.” În câteva minute au adus-o și am spus:

„Duceți-o într-o cameră.” Între timp a venit un bărbat de la biserica baptistă Walnut Street din Louisville, era pe moarte cu cancer de ficat. Au trecut aproximativ trei ani de atunci, el este încă în viață, fără nicio urmă de cancer, pe cât se poate de normal. Doctorul îi spusese: „Ficatul tău s-a uscat, s-a întărit sau așa ceva,” nu mai știu ce a fost, oh, abia că mai trăia. El este un om zdravăn, puternic și sănătos. Mulți dintre voi care mă însoțesc de la o adunare la alta, îl veți vedea chiar în adunări și îl veți auzi mărturisind. Eu mă ocupam de el când a venit soția mea şi a spus: „Au adus-o pe femeia din New Albany şi au dus-o în camera cealaltă.”

Am intrat unde era și am spus: „Vreau s-o văd şi eu.”

Când este prezentă ungerea și mergi să vorbești cu o persoană…, acum priviți, când mergi la o persoană, încep viziunile, contactezi duhul ei. Tot așa s-a întâmplat când Isus a vorbit cu femeia de la fântână, El a contactat duhul ei, vedeți? Atunci apare viziunea. Ea s-a așezat acolo și am spus:

„Cum te simți?” Ea a spus:

„Frate Branham, nu știu, sunt pe cale să înnebunesc. Nu știu cum o să… nu mai pot rezista.”

I-am zis: „Acum vreau să încerci să te liniștești, să te uiți doar un moment aici la mine și să vorbești.”

„Da, domnule. Da, domnule. Încerc să fac tot ce pot, frate Branham.”

Cam așa ceva. O persoană minunată. După ce am vorbit cu ea câteva momente, am văzut o mașină neagră care mergea în felul acesta. Apoi, viziunea m-a părăsit. I-am zis:

„Ai avut vreodată un accident de mașină?”

„Nu, domnule. N-am avut niciodată un accident de mașină.” I-am spus:

„Este ceva ciudat, am văzut o mașină neagră mergând în felul acesta.”

„Nu, nu am avut niciodată un accident de mașină”, a spus ea.

Am continuat să vorbesc cu ea şi iată că din nou a apărut o viziune. Am văzut-o cu un bărbat blond, iar ea conducea mașina cu viteză şi mai era un automobil, iar un tren aproape că le-a lovit pe amândouă. Atunci ea a început să țipe. Am auzit-o, dar eram încă în viziune, iar ea a leșinat și a căzut pe podea. Aceasta a fost viziunea. S-a căsătorit chiar înainte de război. Soțul ei împreună cu o tânără au plecat în străinătate. Fiind plecat peste ocean, ea a început să se simtă singură și a început să aibă un anturaj cu un băiat blond. Au ieșit într-o seară, iar ea și-a călcat legământul de căsătorie și l-a înșelat pe soțului ei. În acel drum, era cât pe ce să-i lovească trenul și să-i ucidă. Când soția mea a auzit-o țipând a intrat în cameră şi a ridicat-o, iar ea a început să strige:

„Frate Branham, să nu spui la nimeni, să nu spui la nimeni!”

„Vezi soră, acesta este un păcat nemărturisit.”

„Ba da am…” a spus ea.

Au fost tot felul de oameni care i-au făcut ungerea cu untdelemn și s-au rugat pentru ea, au provocat demonii şi au poruncit demonilor și tot felul de lucruri, dar demonul a rămas acolo. Și el va rămâne acolo, cât timp veți avea acel păcat nemărturisit.

 Ea a spus:

„Frate Branham, I-am mărturisit aceasta lui Dumnezeu.”

„Tu nu ai păcătuit împotriva lui Dumnezeu, ci împotriva soțului tău și trebuie să îndrepți acest lucru.

„Oh”, a spus ea, „aceasta îmi va destrăma căminul.”

„Aceasta este tot ce pot să spun, doamnă. Aceasta este cauza. Și până nu îndrepți acest lucru, nu vei putea să te simți mai bine. Aceasta a fost demult…”

„Nici nu mă mai gândesc la aceasta”, a spus ea.

„Tu nu te gândești, dar subconștientul tău se gândește mereu la aceasta. Psihiatrul nu putea scoate aceasta din tine. Tu știi că nimeni din lumea aceasta nu știe despre acest lucru decât tu și acel bărbat. Duhul Sfânt al lui Dumnezeu ți-a descoperit și ți-a spus unde este problema ta, așa că, du-te şi îndreaptă acest lucru cu soțul tău și atunci te vei face bine.”

 „Nu pot s-o fac. Aceasta ne-ar destrăma căminul, frate Branham.” Şi a început să plângă. Apoi i-a zis soției mele:

„Soră Branham, nu-l lăsați să spună nimănui acest lucru.” Soția mea i-a spus:

„Ei bine, el nu spune lucruri de felul acesta, soră. Știi că nu ar face așa ceva.”

„Oh”, a spus femeia, „soțul meu m-ar părăsi imediat. Aceasta mi-ar destrăma căminul, ce se va întâmpla cu copiii mei?” și așa mai departe. I-am spus:

„Ascultă, soră. Mai întâi, clarifică-te cu Dumnezeu și Dumnezeu va avea grijă de restul.”

„Ei bine, eu nu pot s-o fac, frate Branham.” I-am spus:

„Bineînțeles, acum aceasta este tot ce pot face, soră. Tocmai am făcut ce mi-a spus Dumnezeu, acesta este necazul tău. Oamenii pot să te ungă cu untdelemn la fiecare cinci minute pentru tot restul vieții tale, dar nu îți va face niciun bine. Ei ar putea să-şi pună mâinile peste tine, să-i poruncească diavolului și să-i spună: „Pleacă de aici, Satană!”, dar nu trebuie să strigi la el. El știe ce este credința, îţi cunoaște viața, deci nu trebuie să încerci să-l păcălești. El va rămâne acolo, și are dreptul să rămână acolo. El își cunoaște drepturile, ce poate face și ce nu poate.”

„Ei bine”, a spus ea, „eu nu pot s-o fac.”

Am dat să plec, iar ea a început să plângă. M-am uitat înapoi și lângă ea stătea un alt bărbat, într-o viziune.  Am întrebat-o:

„Soțul tău nu este un bărbat înalt?”

„Da.”

„Are părul negru?”

„Da.”

„Are cărarea într-o parte, și părul puțin ondulat.”

„Da.”

„El este diacon în acea biserică.”

„Da.” Iar eu am spus:

„Are aceeași mizerie pe care trebuie să ți-o mărturisească. Când a aterizat în Franța…” – ți-am spus despre o tânără ce era cu el. Apoi am adăugat: „Lucrează… Nu lucrează pentru compania Chevrolet?”

„Ba, da.”

„Este o doamnă brunetă care lucrează acolo, în birou.” El era într-un Chevrolet verde, pe o străduță, într-un anumit loc, cu acea femeie, care purta o rochie roz, nu mai demult decât alaltăieri. El are același lucru să-ți mărturisească.”

 „O, nu,” a spus ea, „soțul meu nu, el este diacon.” I-am spus:

„Nu-i de mirare că fratele Johnson nu poate să ajungă nicăieri cu astfel de lucruri în biserica voastră!” Așa este. Acestea sunt problemele care se întâmplă în multe biserici. Dumnezeu nu va binecuvânta niciodată peste păcat. Și i-am spus:

„Du-te, ia-ți…” Ea a spus:

„Soțul meu nu ar face aceasta.” I-am spus:

„Bine, aceasta-i tot ce știu acum. Du-te, ia-ți soțul și îndreaptă acel lucru, iar după ce vei avea viața îndreptată, Dumnezeu va fi cu tine.”

Ei bine, am continuat să văd o altă persoană. Și când m-am întors, Meda… A intrat, l-a sunat pe soțul ei la telefon să vină şi celelalte doamne și s-au dus și s-au întâlnit. Soția mea a spus:

„Crezi că se vor întoarce?”

Am spus: „Sigur, se vor întoarce.”

Nu peste mult timp, soția mea a spus:

„Privește, urcă treptele.” Veneau ținându-și mâinile unul în jurul celuilalt, plângeau, iar lacrimile li se scurgeau pe obraji. Am deschis ușa. Am spus:

„Ce s-a întâmplat?”

El a spus: „Frate Branham, m-a sunat soția mea și am luat mașina, iar ea a venit şi mi-a mărturisit acel lucru rău pe care l-a făcut. Apoi, m-a acuzat de același lucru. Eu am întrebat-o: „Unde ai fost?” Și a continuat: „Este adevărat, frate Branham. Eu nu te cunosc, dar am auzit de tine de la fratele Johnson. Nu te-am văzut niciodată, dar vreau să îţi strâng mâna și să-ţi spun: „Este absolut adevărat, sunt vinovat și nu merit să fiu numit tatăl copiilor mei sau diacon în acea biserică. Și îndată ce mă voi întâlni cu fratele Johnson, voi demisiona din slujba mea.”

„Nu face aceasta”, am spus eu, „îndreapt-o cu Dumnezeu și continuă să slujești.” Vedeți? Am spus: „Nu este nevoie să faci aceasta.”

El a spus: „Oh, Dumnezeu nu m-ar ierta.”

„Sigur că te va ierta. Acum, i-ai mărturisit soției tale și i-ai cerut să te ierte, v-ați iertat unul pe altul?”

„Da.”

„Atunci așezați-vă. Acum este momentul.” Apoi m-am aplecat și am spus:

„Tată ceresc, acest demon a chinuit această fată toți acești ani, dar acum nu mai are dreptul legal s-o țină. Pentru că s-a aflat și s-a îndreptat, ieși afară din ea, în Numele lui Isus Hristos!” Și ea este perfect normală și bine din acel moment. Vedeți? Vedeți? Ce se întâmplă? Merge încet, dar obținem chemarea. Înțelegeți ce vreau să spun? Viziunile. Acesta este motivul pentru care unii dintre voi îmi scrieți în scrisori: „Fratele Roberts se roagă pentru cinci sute până când eu mă rog pentru doi.”

Fratele Roberts se roagă pentru oameni așa cum i-a spus Dumnezeu s-o facă, iar eu o fac așa cum mi-a spus mie Dumnezeu s-o fac. Vedeți? Este cam încet, dar vreau să știu ceea ce fac. De asemenea, înainte de a condamna un duh demonic și așa mai departe, mai întâi vreau să știu dacă acel lucru este în planul legal al lui Dumnezeu. Este al lui Dumnezeu… După cum spune fratele Bosworth: „Isus a murit pentru toți.” Așa este. Atunci, dacă trăiți fără să mai aveți condamnare și faceți ce este bine, Satan trebuie să vă dea drumul. Dar dacă există ceva în trecut, poate ceva ce ar fi trebuit să faceți, poate că trăiți pur și curat, dar Dumnezeu v-a spus să faceți ceva și voi ați neglijat s-o faceți, Dumnezeu o ține asupra voastră până când vă întoarceți și îndreptați lucrul acela. Indiferent dacă este ceva ce ar fi trebuit să faceți sau este ceva ce trebuia să nu faceți. Înțelegi la ce mă refer?

Prieteni, deși am fost sincer și am lucrat pentru Împărăția lui Dumnezeu, totuși am fost numit psiholog, ghicitor, diavol sau altceva… Dar sunt fericit, mă bucur, că eu Îl pot reprezenta pe Isus Hristos și El îmi cunoaște inima. Și El știe că nu sunt psiholog sau ghicitor, ci sunt creștin, fratele vostru, încercând să-mi dau toată silința pentru Împărăția lui Dumnezeu și, prin puterea lui Dumnezeu să-i ajut pe bieții copii bolnavi aflați în suferință. Și mă rog lui Dumnezeu din toată inima, sufletul și mintea mea, să fiți în seara aceasta unul pe care El îl va ajuta. Putem să ne aplecăm capetele câteva clipe pentru rugăciune.

 Tată Ceresc, este atât de dulce să venim la Tine în numele Fiului Tău. Ca servitor al Tău, eu binecuvântez acești oameni, în seara aceasta. Tu ai spus: „Orice veți lega pe pământ, Eu le voi lega şi în ceruri.” Iartă-ne toate păcatele în seara asta, Doamne. Mă rog ca Tu s-o faci. Îngăduie, Doamne, ca fiecare persoană care este prezentă acum, să nu fie pierdută în marea zi finală, ci fă ca fiecare să fie salvat.

Dumnezeule, binecuvântează bisericile din acest oraș, păstorii lor, oamenii lor, Te rog s-o faci. Chiar dacă s-ar putea că unii dintre ei nu sunt de acord cu puterea Ta mare, totuși ei sunt copiii Tăi. Poate că Satan i-a orbit, dar cu toate acestea, Tu îi iubești, totuși Ții la ei. Te rog să-i binecuvântezi. Și poate că va veni ziua când această sămânță mică, plantată aici în acest oraș…

 Eu vin, Tată Ceresc, simțind că fac ceea ce mi-ai spus Tu să fac. Eu am mărturisit Numele Fiului Tău în mijlocul poporului și sunt recunoscător pentru că Fiul Tău a legitimat slujitorul Tău, că am spus Adevărul. Acum, oamenii nu au nicio scuză. Te rog, Dumnezeule, să-i binecuvântezi pe toți.

Și acum, Dumnezeule, așa cum stau în seara aceasta aici, în fața acestei audiențe minunate, Te rog să-i binecuvântezi. Te rog să binecuvântezi toți oamenii care au făcut ceva în această întâlnire. Binecuvântează rânduiala de aici, această sală Legionară sau Legiunea Americană. Doamne, dă-i fiecăruia dintre ei botezul Duhului Sfânt și binecuvântează promotorul acestor lupte, a acestor lupte sportive, care este aici, pe cel care ne-a ajutat să obținem clădirea. Avem în inima noastră un sentiment de pace și loialitate pentru el.

Binecuvântează acești bărbați și femei cumsecade din aceste restaurante, unde am mâncat, am vorbit și le-am mărturisit despre Împărăția lui Dumnezeu. Oamenii din benzinării, din magazine, de pretutindeni, și primește-Ţi gloria din acest serviciu. Îți încredințăm totul Ţie, ca să ne binecuvântezi în seara aceasta. Fă ca aceasta să fie cea mai măreață dintre toate serile. Acesta este timpul în care simțim presiunea, când oamenii trebuie să creadă. Acum este momentul. Te rog ca să primești gloria. Îți predăm totul și Îți dăm toată lauda și slava, în Numele lui Isus Hristos. Amin.

În seara aceasta, vă cer să-mi acordați o colaborare deplină. Rămâneți așezați, stați liniștiții și fiți respectuoși. Priviți aici, credeți cu toată inima, să acționați și să faceți exact ceea ce spune El. Eu sunt foarte obosit, este a șasea săptămână. Este aproape tot atât de mult timp ca atunci când am avut cea mai lungă pauză și am fost plecat de pe câmp timp de opt luni.

 Eu lucrez aici pentru că în inima mea este dragoste divină pentru voi. Acesta este adevărul. Și fac tot ce-mi stă în putință sub împrejurările care sunt. Dumnezeu să fie cu voi.

 Desigur, imediat va veni ungerea peste mine și intru cumva în subconștient, este o altă dimensiune. Dați-mi voie să vă explic încă o dată. Dacă te duci într-o altă lume, nu mai ești în această lume, ci ești într-o altă lume, totuși știi că ești aici, dar ești în altă parte. Puneți-vă o singură dată în această situație, în seara aceasta, pur și simplu puneți-vă o singură dată acolo, în această seară; să mergeți să dormiți și să visați ceva care ar fi chiar adevărat și ar fi chiar aici lângă voi. Păi, v-ați speria de moarte! Vedeți? Astfel, din când în când, gândiți-vă ce mi se întâmplă mie.

Câți dintre voi ați avut vreodată un vis? Să vă vedem mâinile. Ei bine, cel puțin optzeci sau nouăzeci la sută dintre voi. Câțiva dintre voi aveți dreptate, pentru că unii oameni nu visează niciodată. Ce faci când visezi? Doctorii și știința spun că se întâmplă în subconștientul tău. Este corect? Ei bine, un bărbat care are un vis, să spunem că aici este conștiința lui normală, iar aici subconștientul lui. La oamenii care nu visează, subconștientul este mult mai în spate, nu trec prin el, ei dorm adânc, dar cineva care visează nu doarme adânc.

 Dumnezeu vorbește prin visuri. Credeți aceasta? El a spus… Ei bine, El i-a vorbit împăratului Nebucadnețar, lui Iosif, dar însemnătatea nu se cunoaște decât dacă aveți un interpret. Și El a spus: „În zilele din urmă, tinerii voștri vor avea viziuni și bătrânii voștri vor avea vise.” Corect? El a promis aceasta. Aceste vise trebuie să aibă un interpret, dar omul acela nu este vinovat pentru că nu visează, iar celălalt nu este vinovat pentru că visează.

Cum ar fi dacă le-aș spune celor care au vise, să-mi viseze un vis? Ei nu ar putea face aceasta dacă ar trebui, și nici celălalt nu poate face nimic pentru că nu visează. Dar la un văzător sau profet, subconștientul lui nu este în spate, nici acolo, ci este chiar aici. El nu adoarme, ci stă cât se poate de treaz și o vede. Dar nu este meritul lui pentru că face aceasta, Dumnezeu l-a făcut așa. Nu-i meritul vostru dacă aveți un vis sau vina celor care nu pot visa. Totul este în înțelepciunea lui Dumnezeu. Credeți aceasta? Vedeți?

Acum, imaginați-vă că intri înăuntru… Să stai aici treaz şi să vezi ceva ce s-a întâmplat cu patruzeci de ani în urmă; să fii acolo cu acea persoană care vorbește, știind totuși că stai pe platformă și patru sau cinci sute de oameni te ascultă. Vedeți?  Așa este. Apoi, când ieși din aceasta, te simți slăbit… nici nu vă închipuiți. După aceea vine alta, apoi alta, apoi alta şi după o vreme obosești atât de tare încât abia te mai ții pe picioare. Tu stai acolo și apoi mai întâi, știți, te uiți şi observi cum stă peste popor acel cerc de Lumină.

Vă spun, voi, cei care aveți acea fotografie, vreau să mergeți la magazinul de zece cenți, să luați o ramă mică și s-o puneți în ea. Am avut una dintre cele mai drăguțe… Acum, eu nu sunt… Nu este a mea, îi aparține studioului Douglas. Nu că eu, nu… Ei bine, Dumnezeu mi-a interzis să le comercializez, oh Doamne, nu aş face-o niciodată, Dumnezeu știe aceasta.

 În spital era o femeie și ea a avut acea fotografie. Femeia a spus că doctorul ei a renunțat la cazul ei, am uitat ce era în neregulă cu ea, avea ceva foarte grav, mi se pare că avea boala Hodgkin. Ei au internat-o, dar nu există niciun tratament pentru aceasta prin medicină. Deci, au internat-o în spital, o fată tânără, și stătea acolo, conștientă că va trăi încă câteva zile și că… şi prima dată atacă inima, pe care o distruge. Fetița a fost prietenă cu fiul meu, erau împreună la școală, iar doctorul ei a spus: „S-a terminat.” Au făcut o biopsie din gâtul ei pentru analize și au spus: „S-a constatat că este boala Hodgkin. Mai întâi îi distruge inima şi este aproape distrusă, oricum, aceasta i se va întâmpla.”

Ea se uita la acea fotografie, nu la fotografia mea, ci la imaginea Îngerului Domnului, Stâlpul de Foc care a condus copiii lui Israel prin pustie, Același Dumnezeu. El este Același ieri, astăzi și pentru totdeauna, nu-i așa? Deci, ea se uita la fotografie și a spus: „Doamne, ai milă de mine!”

În pericolul care era, ea s-a rugat și a spus: „Parcă în fotografia aceea, Focul a început să se învârtă în imagine.” Eu nu știu, nu eram acolo și iau doar cuvântul fetei, dar ea a spus: „Focul a început să se învârtă în imagine, a ieșit din imagine și a atârnat unde stăteam eu.” A doua zi, medicul nu a găsit nimic în neregulă cu ea, așa că s-a întors la școală, încă s-a hotărât să se căsătorească cu un băiat care este soldat acum. Vedeți? Deci aceasta este…. Păstrați-o, priviți-o și credeți în Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu.

Acum, dacă există un critic sau un necredincios prin apropiere, eu nu voi fi responsabil pentru acea persoană de acum încolo. Înțelegeți? Să știți că duhurile necurate vor ieși din oameni. Ele merg de la o persoană la alta. Câți știți aceasta? Așa învață Biblia. Acum, câți ați participat la adunările mele și ați văzut întâmplându-se aceasta? Când duhul de epilepsie părăsește pe cineva şi pur și simplu umbrește întreagă comunitatea până acolo, este adevărat. Vedeți? Câți aţi participat la adunările mele și aţi văzut întâmplându-se acele lucruri, când duhurile necurate se duc de la o persoană la alta? Biblia a spus: „Fiecare Cuvânt să fie întărit prin gura a doi sau trei martori.” Așa se va întâmpla. Amintiți-vă că s-a întâmplat în vremurile biblice și se întâmplă şi acum. Așa că Dumnezeu să vă binecuvânteze.

Care a fost… B? Numărul de rugăciune B. Câți am chemat până acum? Cincisprezece. Să mai încercăm câțiva şi în seara aceasta. Ei bine, numărul de rugăciune B, s-a terminat. Să încercăm să aliniem tot grupul, și să vedem câţi putem rezolva. Ce spuneți? Câți? Cât spațiu avem? Unde se termină cincisprezece, acolo? Să încercăm B-1, cine are B, numărul de rugăciune B-1? Ridică-ţi mâna. Numărul de rugăciune B-1? Tu, doamnă? B-2, cine are 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, lăsați-i să se alinieze. Numărul de rugăciune B-1 până la B-10. Uitați-vă la doamna de aici, din scaunul cu rotile, verificați-i numărul. Ai număr, soră? Nu ai.

În ordine, de la B-1 până la B-10. Acum vom rezolva câțiva, vom vedea cum se aliniază. Problema este că dacă nu… Soră, ai vrea să ne dai un acord la pian? Dumnezeu să te binecuvânteze. În ordine.

Acum, de la B-10 la B-15. Oh, da, domnule, acesta. B-10 până la 15. B-15 până la B-20. B-20, la B-25. Să vedem cât de mulți se strâng în câteva momente. Să fie de la 1 la 25, să vedem cum funcționează. Acum, oricine dintre voi care are un număr de rugăciune sau vedeți pe cineva care se află lângă voi şi are un număr de rugăciune, vreau să vă uitați la ei, pentru că ar putea să fie surzi. Uitați-vă la cei din scaunele cu rotile și vedeți. Sunt două sau trei scaune cu rotile. Vedeți dacă au un număr menționat în aceste numere.  În ordine.

În ordine. Să mai cântăm o dată pe măsură ce se aliniază: „Crede numai…” Aţi vrea, toată lumea? Știți, mie îmi place această cântare. Când cântați această cântare, să vă gândiți la mine. Știţi, dacă voi pleca înainte de a veni Isus, ei au stabilit, când îmi vor pune corpul în pământ, prietenii mei, să cântați: „Crede numai.” O cântă în toată lumea înainte să merg la amvon, acest cântec minunat al lui Paul Rader. Cântați-o toți împreună, cântați-o spre slava lui Dumnezeu.

Crede numai, crede numai,

Toate lucrurile sunt posibile, crede numai;

Crede numai, crede numai,

(B-6 lipsește.)  

Toate lucrurile sunt posibile, crede numai.

Spun că lipsește numărul de rugăciune B-6. Cineva să se uite, poate că este cineva care nu se poate ridica. Dacă aveți numărul de rugăciune B-6 și nu vă puteți ridica, ridicați mâna. Cine are numărul de rugăciune B6? Poate fi cineva surd și mut, care nu poate vorbi, nici auzi, și are acel număr de rugăciune. Nu știm unde sunt, ei doar le amestecă și le dau oamenilor așa cum le doresc. Deci, numărul de rugăciune B-6, este în clădire? Ridicați mâna. Uitați-vă la cineva de lângă voi, verificați numărul lor, poate fi cineva, prietenul vostru, poate să îl aibă cineva care stă lângă voi. În ordine.

 Cred că am chemat prea mulți într-o serie. De obicei, când vine ungerea nu mă gândesc să chem pe nimeni când este… Acum, câte persoane nu aveți un număr de rugăciune și totuși credeți din toată inima că Isus Hristos este același ieri, astăzi și pentru totdeauna și este aici pentru a vă vindeca și doriți să vă facă bine în această seară? Ridicați mâna. În toată clădirea, oriunde, nu contează ce sunteți, metodist, baptist, catolic. Dumnezeu să vă binecuvânteze. Mulțumesc.

Priviți, eu am mărturisit în mod constant despre Isus Hristos, nu-i așa? Oricine știe că nu am nimic, nu am nici măcar o educație. Nu am personalitate și nu aş putea oferi nimic unei adunări. Singurul lucru pe care-l am, este că Îl cunosc pe Isus Hristos și puterea învierii Lui, iar prin harul suveran, mi-a dat un dar pentru a lucra pentru El. Astfel, eu fac tot ce pot pentru a vă ajuta pe voi, creștinii minunați de aici și pe păcătoși, ca să-L acceptați și să-L credeți pentru mântuirea și vindecarea voastră.

Acum, dacă mărturisesc despre Dumnezeu și spun adevărul, vreau să îmi acordați atenția pentru câteva minute. Orice om poate veni aici și să spună orice vrea. Aceasta a fost problema. Ei vin și spun: „Oh, Dumnezeu face aceasta și aceasta. Mi-a spus acest lucru și mi-a dat aceasta şi cealaltă.”

Acum, dacă un om îmi spune ceva, îl voi crede pe cuvânt, îl voi crede pe cuvânt până când s-ar dovedi că este altfel. Dacă un om spune ceva, acesta este doar cuvântul lui, dar dacă Dumnezeu Se întoarce și mărturisește că acesta este Adevărul, atunci nu trebuie să-I fiți necredincioși lui Dumnezeu. Ar trebui să-L credeți pe Dumnezeu. Corect? Credeți-L pe Dumnezeu!

Acum, eu am mărturisit despre Isus Hristos, despre învierea Lui, iar El a spus: „Lucrările pe care le fac Eu, le veți face şi voi.” Și: „Eu voi fi cu voi până la sfârșitul lumii.” Așa este? El a spus: „Lucrările pe care le fac Eu…”

 Acum, ce a făcut El? El nu a vindecat niciodată oameni, El nu a pretins aceasta, ci a spus: „Eu nu pot face nimic de la Mine; Eu fac doar ceea ce văd că face Tatăl.” Așa este? El  a făcut ceea ce I-a spus Tatăl să facă, ce I-a arătat El să facă, vedeți? Exact ceea ce Dumnezeu…

 Apoi, Sfântul Ioan 5.24. Vreau să asculți cu atenție. În Sfântul Ioan, Isus a trecut prin scăldătoarea din Betesda. Este corect? Câți cititori ai Bibliei știu că este așa? Acolo zăceau mulțimi mari de oameni neputincioși, șchiopi, ologi, orbi, slăbănogi. Este corect? Așteptând mișcarea apei, fiindcă un Înger cobora să tulbure apa și primul care avea credință și intra, era vindecat. Isus era Dumnezeu, și El a venit prin acea mare mulțime de oameni, la acel slăbănog care stătea acolo plângând, orb: „Mă ajută cineva să cobor în scăldătoare?” Și Isus, plin de compasiune pentru oameni…

Acolo erau femei cu copii bolnavi de hidrocefalie, cu malformații, orbi, șchiopi, ologi, dar El a mers pe lângă fiecare dintre ei fără să-i spună nimănui nimic. S-a dus direct la un om care zăcea pe un pat mobil şi care avea probleme de prostată sau ceva de felul acesta sau… O problemă pe care o avea de treizeci și opt de ani, nu era ceva care să-i cauzeze moartea. Și i-a zis: „Vrei să fii vindecat?”

 Acum priviți, Scripturile spun: „Isus știa că el era acolo.” Vedeți, a fost o viziune. El l-a vindecat, a plecat și a părăsit acea mulțime de oameni ologi. Este corect? Câți știți că este Scriptura, spuneți: „Amin.” Aceasta este Scriptura. Exact.

Ei bine, acum, știți ce au spus criticii din acea zi: „De ce nu a vindecat-o pe aceasta? De ce nu-l vindecă pe acesta? De ce nu-l vindecă pe acela?” Același lucru îl întâmpinăm în fiecare zi. „Vindecă-l pe acesta și voi crede.” Nu, nu ai crede. Ai crede fără să vezi, dacă ai fi un credincios. Fie că se vindecă, fie că nu, aceasta nu face nicio…. Dacă m-aş ruga în seara aceasta pentru o mie de oameni și toți cei o mie ar muri mâine dimineață, mâine seară aș predica vindecarea divină, pentru că Cuvântul lui Dumnezeu spune acest lucru. El nu se bazează pe faptul că: dacă aceasta sau cealaltă; așa a spus Dumnezeu, vedeți? Aceasta o rezolvă.

Acum, observați, atunci când evreii au început să se îndoiască de El, păi, ascultați ce a spus: „Adevărat, adevărat vă spun că Fiul nu poate face nimic de la Sine”, Sfântul Ioan 5.19, „Fiul face doar ceea ce vede pe Tatăl făcând.” Este adevărat? „Căci Tatăl Îi arată Fiului ceea ce face El. Tatăl lucrează, şi Eu lucrez, de asemenea” Este Scriptural? În ordine. Așa spune Biblia.

 Acum, dacă Isus este același ieri, astăzi și pentru totdeauna, aici este o doamnă care stă într-un scaun cu rotile. Desigur, aș vrea să mă duc la ea și s-o vindec pe această fată, aș vrea să pot, dar eu nu pot s-o fac. Nu am putut. Lăsați-L însă să-mi spună ce să-i spun și priviți ce se va întâmpla, priviți  ce se întâmplă.

Dacă spun: „Femeia aceea este infirmă”, oricine știe aceasta. Dar ce se întâmplă cu femeia aceasta care arată sănătoasă și bine? Vedeți? Nu este niciun mister ca eu să spun: „Fata aceasta este infirmă,” desigur, o vedeți că stă acolo şi este infirmă. Sigur că este. Nu este un mister. Dar ce este cu femeia aceasta de aici sau cu cealaltă, cu omul acela sau cu cel de aici, cu celălalt sau cu cel de aici, sau cu cineva care nu este infirm, ce probleme are? Acesta este un mister. Acesta este lucrul pe care Dumnezeu încearcă să vi-l aducă, vedeți? Să vă arate…

Acum, nu ar dura mult pentru această doamnă şi aș putea să-i spun, aş vorbi cu ea câteva minute şi aş ști ce s-a întâmplat. Ea nu ar putea să-și ascundă viața, dar, desigur, s-o vindec nu aş putea.

Când Simon a venit la Isus și El i-a spus, cu toate că nu l-a mai văzut sau nu a auzit niciodată despre el: „Tu ești Simon, fiul lui Bar-Iona, al lui Iona, dar vei fi numit Chifa, care tradus înseamnă, „o pietricică…” Este adevărat? El îl cunoștea, știa cine este.

 Când oamenii din audiență începeau să se gândească la ceva, El se întorcea și spunea: „De ce te gândești la aceasta?” Vedeți? El a văzut femeia de la fântână, a vorbit cu ea puțin timp și i-a spus: „Dă-Mi să beau.” El purta o conversație. Ea I-a răspuns:

Nu se obișnuiește ca voi, evreii, să ne cereți nouă samaritenilor…” Dar El i-a zis:

Dacă ai ști Cine-ți vorbește, Mi-ai cere tu să-ţi dau să bei.”

Ei bine”, I-a răspuns femeia, „fântâna este adâncă și nu ai cu ce să scoți.

Atunci El i-a zis: „Du-te şi cheamă-l pe soțul tău”, îndreptându-se direct spre problema ei.

Nu am soț.”

Ai dreptate, căci ai avut cinci.”

Atunci ea a spus: „Ei bine, văd că ești profet”, și a alergat în oraș spunând: „Veniți să vedeți un Om care mi-a spus tot ce am făcut.” Este adevărat?

 Ei bine, acum, dacă Isus este Același ieri, astăzi și pentru totdeauna, Duhul Său L-a înviat din… Din punct de vedere fizic, El a înviat din morți, iar Duhul Lui este cu noi, declarându-Se pe Sine în trupul nostru, Dumnezeu manifestat în trupul nostru, nu va produce Isus Hristos același lucru? Dacă El este același ieri și pentru totdeauna, o va face.

Vino, doamnă. A apărut cealaltă persoană? Nu-mi place să sar așa peste cineva. Numerele de rugăciune 6 și 16 și 22; 6, 16 și 22, sunt aici? Dacă sunteți, ridicați-vă mâna. Nu vă putem ajuta sau aduce aici, vom vedea dacă veți ajunge aici. Oriunde sunteți, înăuntru sau afară, 6, 16 sau 22. În ordine. Dumnezeu să vă binecuvânteze! Acum, să fiți cu adevărat smeriți, căci aceasta este ultima seară. Fiți disperați, veniți la Dumnezeu şi spuneți: „Doamne, dă-mi-o în seara aceasta, acesta este timpul; trebuie s-o am în seara aceasta sau voi muri. Trebuie s-o am în seara aceasta sau voi pieri.”

Vă provoc pe toți, în Numele Domnului nostru Isus Hristos, în care preiau duhul vostru sub controlul meu, prin Duhul Sfânt. Puneți fiecare duh de aici sub supunerea mea, prin Numele lui Isus Hristos, ca slujitor al Lui, ca să-L slăvesc pe Fiul lui Dumnezeu, fiindcă mă predau și mărturisesc despre El, ca să mărturisească şi El despre mine.

 Bine, doamnă. Eu doar iau aceasta, ca să nu se amestece cu ea. Acum, vă rog să fiți respectuoși. Din câte știu, pe doamna aceasta nu am văzut-o niciodată, este o străină. N-am văzut-o niciodată în viața mea și nu știu nimic despre ea. Este adevărat, doamnă? Suntem total străini. Bine, dacă este ceva… Ea este puțin mai în vârstă decât mine, dacă există ceva despre viața ei pe care ar trebui s-o știu, ceva ce Dumnezeu vrea să știu, El poate să-mi descopere chiar acum acel lucru, prin Duhul Său cel Sfânt. Dacă El face acest lucru, veți accepta toți cei prezenți în această clădire, știind că această femeie, că amândoi stăm aici sub autoritatea lui Dumnezeu, știind Cine stă pe platformă și că nu ne-am întâlnit niciodată în viața noastră?

 Dacă Dumnezeu L-a înviat pe Fiul Său din morți și printr-un dar divin, prin viziuni și prin harul Său, va lăsa să fie cunoscute anumite lucruri, veți spune voi toți: „Eu cred acum pentru mine?”

Câți sunteți aici pentru prima dată? Să vă vedem mâinile. Dumnezeu să vă binecuvânteze. Acum, pentru cei care sunt aici pentru prima dată, dacă Isus este același ieri, astăzi și pentru totdeauna, trăind în timpul omului, după cum a spus: „Voi fi cu voi, lumea nu Mă va mai vedea niciodată, dar voi Mă veți vedea, pentru că Eu voi fi cu voi chiar și în voi, până la sfârșitul lumii”, bineînțeles, trebuie să vorbesc cu femeia pentru un moment până când începe ungerea. Fraților, rugați-vă în seara aceasta.

Soră, vreau să vorbesc cu tine câteva clipe. Dumnezeu ne cunoaște pe amândoi. Nu te cunosc și nu mă cunoști. Suntem doar un bărbat și o femeie care s-au întâlnit aici, dar văd că ești o credincioasă, ești o creștină, pentru că imediat, prin partea noastră interioară, partea spirituală, contactul… ești o creștină bună. Tu mă crezi. Da, tu mă crezi. Aceasta este dincolo de orice urmă de îndoială. Mă crezi, dar acum, Dumnezeu va trebui să facă restul. Va trebui să facă acest lucru, bineînțeles.

Filip, Isus tocmai i-a spus că este un credincios. Și el imediat L-a recunoscut drept Fiul lui Dumnezeu. Dar știi că se întâmplă ceva. Aceasta nu este… Acesta este Duhul Sfânt. Vezi această fotografie? Acesta este exact ceea ce simți acum asupra ta. Este îngerul Domnului. Ești… văd că mergi dintr-o cameră în alta, într-o casă. Ai o stare nervoasă. Ești extrem de nervoasă și te confrunți cu o operație. Trebuie să faci această operație din cauza unei tulburări în interior, a unei glande feminine. Este adevărat? Acum doar o clipă. Am auzit un nume, soțul tău, prenumele său este Lewis, sau așa ceva, cineva a spus, „Lewis.” Este adevărat? („Așa este”). Și văd numărul tău de casă, este șase sute treizeci și unu, de pe Strada patruzeci și cinci. („Așa este”). Este chiar aici, la Palm Beach. („Amin”). Este corect? („Așa este, frate”). Vei fi bine, Isus Hristos te vindecă. Dumnezeu să te binecuvânteze, credința ta te-a salvat, doamnă.

 Fiți respectuoși și aveți credință.

Bine, doamnă. Presupun că suntem total străini. Nu te cunosc, nu te-am mai văzut în viața mea, Dumnezeu știe aceasta. Dacă te-am văzut, nu te-am recunoscut când te-am văzut. Nu ai un număr de rugăciune, nu-i așa doamnă? Ai astm, nu-i așa? Este adevărat? Am avut o viziune când stăteam aici, cineva tușea, nu arăta ca această femeie, părea o femeie mai în vârstă, cred. Nu ai număr de rugăciune? Ridică-te în picioare și acceptă-ți vindecarea. Isus Hristos te eliberează chiar acum de astm. Poți să te duci acasă și să fii vindecată. Dumnezeu să te binecuvânteze.

Viziunea arăta pe altcineva, vedeți?. Ceea s-a întâmplat a fost că Îngerul Domnului S-a mutat aici și am văzut o femeie în vârstă care tușea din greu și încerca să vină sub o lumină, una sau alta, dar nu erai tu. Știu că nu erai tu, vedeți? Duhul este în jurul meu și totul trebuie să se mute.

Văd o… E ceva pe brațul tău, este… Nu, este un doctor. Este hipertensiune arterială, aceasta este, este tensiunea arterială ridicată. Este tensiune arterială și ai… doar ce te-ai dat jos din pat… te-ai dat jos din pat ca să vii aici. Este adevărat? Acum se mișcă înapoi, în urmă, în urmă este un spital, sau a fost cu mult timp în urmă când ai avut un fel de criză de vezică biliară sau o operație acolo. Și încă te deranjează. Este adevărat? (O doamnă vorbește cu fratele Branham). Crezi că ești vindecată acum? („Ei bine, nu știu, sper. Am doar probleme cu stomacul”). Soră, speranța nu o poate face. Dacă stai atât de aproape de Dumnezeu, nu de mine, de Dumnezeu, crezi că ești vindecată? Uite, îți spun că El… Așa este, acesta este modul de-a accepta. Acum curge peste tine. Amin. Continuă, Dumnezeu să fie cu tine și să-ți dea pace. Fii vindecată acum. Dumnezeu să te binecuvânteze.

 Aveți credință, credeți cu toată inima voastră. Dumnezeu va face să se întâmple dacă veți… Acum nu vă mișcați, stați puțin liniștiți.

Ce mai faci, domnule? Presupun că noi doi suntem străini, nu-i așa? Nu ne cunoaștem, dar Dumnezeu ne cunoaște pe amândoi. Ești nervos, foarte nervos și apoi ai ceva în neregulă la… Este o problemă a vezicii biliare, în vezica biliară. Apoi ai niște dureri de cap foarte severe, care… Te văd că ții, nu, te-ai rănit, un accident, ceva de felul acesta. Parcă te-a lovit o cutie sau ceva, pe o parte a capului, cu mult timp în urmă. Este adevărat? Atunci s-a întâmplat ceva cu tine , nu-i așa? Ai fost vindecat. Dumnezeu să te binecuvânteze. Credința ta te-a făcut bine, frate. Și tu ai fost îngrijorat, nu-i așa? Te-ai gândit că aceasta ar putea da în cancer, dar nu s-a întâmplat. Dumnezeu să te binecuvânteze. Du-te, fii bine și pacea lui Dumnezeu să fie asupra ta.

 Ce mai faci, soră? Crezi din toată inima? Crezi că El este aici să te facă bine? Doamnă, Dumnezeu să fie cu tine. Ești extrem de agitată, iar această agitație vine din cauza unei persoane dragi, a unui băiat. Ai primit un fel de mesaj care te întristează. Îți lipsește mult. Aceasta era. Este corect? Nu-ţi face griji cu privire la aceasta, du-te, fii curajoasă și nu accepta niciun gând ca răspuns. Domnul să fie cu tine.

Aveți credință! Credeți din toată inima acum. Credeți?

Se pare că este cineva, o femeie… Oh, da, stă acolo. Este un…. Ai un rinichi, rinichiul de pe partea stângă, te deranjează. Este adevărat? Probleme de rinichi. Doar crede din toată inima. Dumnezeu să te binecuvânteze, du-te acasă și fii vindecată. Mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu.

 Crezi, domnule? Crezi din toată inima? Trebuie să crezi; tu ai cancer, iar cancerul este în gură. Este adevărat? Doctorul nu știe ce să facă cu privire la aceasta. Apoi, ai o soție bolnavă. Soția ta suferă de o tulburare nervoasă, de asemenea, are o stare astmatică și este diabetică. Corect? Doar ce i-a spus doctorul. Vino aici. Te voi binecuvânta pe tine și pe nevasta ta, în Numele lui Isus Hristos, pentru vindecarea voastră.

Dumnezeule Atotputernic, fie ca Duhul Tău să Se miște și să-l vindece pe acest om și pe soția lui dragă, pentru că cer acest lucru în Numele lui Isus Hristos. Amin. Dumnezeu să te binecuvânteze. Du-te și Dumnezeu să fie cu tine, fratele meu.

Aveți credință în Dumnezeu!

Tu ai probleme cu vezica biliară, nu-i așa, doamnă, care stai acolo în capăt? De asemenea, doamna de acolo are pietre la rinichi. Este adevărat? Ați fost vindecate amândouă chiar atunci, deoarece stați lângă acea doamnă. Pietrele de la rinichi au dispărut. Domnul să fie cu tine.

 Aceasta este, doar să credeți.

Vrei să scapi de acea artrită, doamnă, care stai acolo cu… Vrei să scapi de aceasta? Tu stăteai acolo, rugându-te pentru acest lucru. Te-ai rugat ca Dumnezeu să mă facă să vorbesc cu tine. Este adevărat? Aceasta este exact ceea ce ai cerut. Acum ai primit ceea ce ai cerut, așa că, du-te și fii vindecată, în Numele lui Isus Hristos. Amin.

Tu ai hernie, cea care stai chiar acolo, nu-i așa, doamnă? Crezi că Dumnezeu te va vindeca? Doamna din spatele tău, are hipertensiune arterială. Crezi că Dumnezeu te va face bine, doamnă? În ordine, ridicați-vă și acceptați-vă vindecarea. Mergeți acasă și fiți vindecate, în Numele lui Isus Hristos.

 Aveți credință în Dumnezeu!

Crezi, doamnă? Tu crezi, dar încerci să crezi pentru altcineva, nu-i așa? Este adevărat? Doamna aceea nu locuiește aici, ci în Saint Petersburg. Este adevărat? Ea… are cancer la sân. Doctorul i-a extirpat unul dintre sâni și suferă groaznic. Este adevărat? Să facem o rugăciune pentru ea în timp ce vă țin mâna.

Dumnezeule Atotputernic, Tu ești în toată această națiune, în toată această lume, prin tot Universul, de aceea, mă rog ca puterea Ta să vină asupra femeii și fie ca ea să fie vindecată și eliberată în Numele lui Isus Hristos. Amin. Nu numai pe ea, ci și problemele tale te-au părăsit. Du-te în drumul tău și fii fericită. Spune: „Mulțumesc lui Dumnezeu care ne dă biruința prin Domnul nostru Isus Hristos.”

 Tu crezi, domnule? „Da, domnule. Eu cred aceasta.” Desigur, tu ai artrită datorită unui lucru, este adevărat? „Da, domnule”. Un alt lucru, ai o problemă astmatică. „Așa este.” Corect? Ai un băiat care are și el astm, nu-i așa? („Da”). Of, of! Te rogi pentru sufletul lui, pentru că nu este destul de aproape de Dumnezeu, așa-i? Ai și un nepot care are astm. Este adevărat? („Așa este”). Bine, du-te, pune-ți mâna pe ei și se vor face bine. Domnul să fie cu tine.

 Crezi că atunci când am vorbit despre artrită, Dumnezeu te-a vindecat și pe tine? Așa se face! Plecați de pe platformă spunând: „Mulțumesc, Doamne Isuse.” Aveți credință. Crezi, soră? Tu ai probleme cu inima şi nu numai, ai o tumoare, probleme femeiești. Crezi că Dumnezeu te va face bine? Dumnezeu să te binecuvânteze! Du-te și pacea lui Dumnezeu să fie asupra ta și să te facă bine.

Să spunem: „Mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu.” Văd Sânge picurând, chiar aici. Arată alb, picură sânge în sus și în jos. Vine de la o femeie în vârstă. Ea stă chiar acolo, chiar lângă soldatul acela. Este anemică. Este adevărat, doamnă? Ești anemică și trebuie să mergi împreună cu mine, cu credință, la Calvar, pentru o transfuzie de Sânge ca să scapi de ea. Crezi că El ți-o va da?

Dumnezeule Atotputernic, fie ca ea să fie vindecată în Numele lui Isus Hristos.

 Frate soldat, ai fost foarte credincios pe aici, aducându-le oamenilor de băut și lucruri de felul acesta. Ochii tăi, urechile tale şi ceea ce te mai deranjează, starea ta nervoasă… Vei trece peste aceasta, nu te teme. Du-te și pacea lui Dumnezeu să fie asupra ta. Amin.

Vrei să poți să mergi să-ți mănânci cina? Să scapi de problemele de stomac, de acel ulcer de stomac? Crezi că sunt profetul lui Dumnezeu? În numele lui Isus Hristos, du-te, bucură-te de cină și fii bine. Amin.

 Vino. Tu crezi surioară, că sunt slujitorul lui Dumnezeu? Crezi că ceea ce voi spune este adevărul? Dacă știu ce este în neregulă cu tine, cu siguranță știu şi leacul. Este adevărat? Isus Hristos este Leacul tău, iar problemele femeiești sunt problemele tale. Este adevărat? Acum, du-te, acceptă-ţi vindecarea și fii bine în Numele lui Isus.

Vino, doamnă. Crezi că sunt profetul lui Dumnezeu? Cu siguranță, dacă știu ce s-a întâmplat greșit, dacă Dumnezeu îmi face de cunoscut ce s-a întâmplat, mă lasă să cunosc şi leacul. Isus este Leacul, iar rinichii sunt problemele tale. Este adevărat? Du-te și accept-o, este a ta; fii vindecată, în Numele lui Isus Hristos.

Tu crezi, domnule? Din toată inima ta? Și tu ai probleme cu rinichii. Ai și o problemă astmatică. Este adevărat? Du-te, primește-ți vindecarea și fii bine, în Numele lui Isus Hristos.

Aveți credință!

Dumnezeu să te binecuvânteze, doamnă. Tu ai o singură șansă de a trăi, iar acea șansă este Isus Hristos. În lume nu există niciun medicament care să-ți poată vindeca inima, dar Dumnezeu poate. Accepți acest lucru? În Numele lui Isus Hristos, du-te și fii vindecată.

Aleluia! Să nu credeți că sunt doar emoționat, știu exact ce fac. Știu exact Cine este în clădirea aceasta acum. Știu că este Fiul lui Dumnezeu care a înviat din morți. Toți acești demoni nu pot lupta pentru nimic acum, fiecare dintre ei este sub control, de aceea, vă provoc să-L credeți.

 Bine, vino, doamnă. Arată minunat ceea ce ai pe tine acolo. Tu suferi de o problemă nervoasă, deoarece ai multe necazuri. Este adevărat? Acum te-a părăsit. Du-te și fii vindecată, în Numele lui Isus Hristos. Amin.

Aveți credință în Dumnezeu!

Vrei să scapi de problemele acestea de piept, doamnă care stai aici? Crezi că Dumnezeu te-a vindecat cu puțin timp în urmă, în timp ce te rugai acolo și ai început să plângi? Este adevărat? Atunci a venit peste tine un sentiment ciudat. Corect? Atunci ai fost vindecată. Știam că ai fost vindecată, dar am vrut să fiu sigur de aceasta. Dumnezeu să te binecuvânteze! Acum du-te și fii sănătoasă.

 Să spunem: „Mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne dă biruință prin Domnul nostru Isus Hristos.” Ce părere aveți acolo în spate, pe coridoare și acolo în spate? Cineva va crede în timp ce Duhul Sfânt este aici, în timp ce Se mișcă cu puterea Lui omnipotentă. Credeți!

 Vino. Având probleme, crezi că Dumnezeu te vindecă de această nervozitate? Această nervozitate te-a făcut să crezi că ai probleme cu inima. Nervozitatea este cea care a făcut-o, dar acum te-a părăsit. În Numele lui Isus Hristos, du-te, trăiește și slujește lui Dumnezeu cu toată inima ta.

Să spunem: „Mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu.”

Ești o femeie tânără și puternică, dar ai artrită. Crezi că Dumnezeu te-a vindecat? El a făcut-o, în Numele lui Isus Hristos.

Întotdeauna obțineți ceea ce cereți.

Vrei să mergi cu acea problemă femeiască? Doar crede-L pe Dumnezeu cu toată inima și poți fi vindecată. Ceva se întâmplă în spate în direcția aceea. Oh, creștini, cât timp, cât timp? De ce vă faceți griji? Ce vă supără? Ce vă deranjează? Nimic nu vă poate face rău. Dacă Dumnezeu este pentru voi, cine poate fi împotriva voastră?

Ce crezi despre acest lucru, domnișoară? Dumnezeu nu te sperie, este chiar acum lângă tine. Tu ai probleme cu glandele, nu-i așa? Este adevărat? Crezi că El te va vindeca? Așa-i că mama ta stă acolo lângă tine? Crezi că sunt profetul Lui, soră? Crezi că El o să-ți vindece fiica? Ai și multe probleme casnice, nu-i așa? Îl accepți pe Isus ca Mediator? Crezi că te va ajuta să ieși cu bine din aceasta? Îți dai seama că știu ce este, dar nu voi spune acest lucru în fața publicului. Pune-ți mâna pe fetița ta acolo unde ești. Dumnezeule, fii milostiv, Te rog, dă-le aceste lucruri în Numele lui Isus Hristos. Amin.

 În ordine. Acesta este pacientul? Vino. Singurul lucru pe care trebuie să-l faci este să crezi, să ai credință. Crede-L pe Dumnezeu cu toată inima ta și Dumnezeu o va acorda.

Oh, cât aș vrea să vă pot face să credeți! Duhul Sfânt plânge în inima mea, chiar acum. Știu că sunteți… Ceva îmi spune că nu reușiți, prieteni. Oh, credeți-L pe Dumnezeu! Vă rog, vă implor să-L credeți. Cum se toarnă El pe Sine Însuși, pur și simplu Se golește pe Sine și se golește pe Sine Însuși, iar voi stați şi vă uitați. Nu vă uitați, credeți! Aveți credință! Doar pentru că am trecut pe lângă acești oameni din rândul de rugăciune, spunându-le un singur lucru, puterea m-a părăsit. Nu pot să vorbesc cu ei. Atâta timp cât cred că au suficientă credință pentru a fi vindecați, de ce nu o fac? Te-ai gândit acest lucru în mintea ta, tu acolo sus? Aceasta nu te-ajută cu nimic. Eu am prins aceasta din întâmplare. Cu cât vorbesc cu mai mulți cu atât se întâmplă mai multe. La ce-ți folosește să vorbești cu oamenii? Dacă sunt aici pentru a crede, vor crede sau nu vor crede. Deci eu nu-i pot face să creadă.

Dacă o persoană vine pe această platformă și Dumnezeu S-a descoperit pe Sine Însuși în Fiul Său înviat, fiecare persoană de aici ar trebui să se bazeze pe aceasta și să creadă chiar atunci. Dacă un astfel de lucru s-ar întâmpla în Africa, în India sau într-o altă țară, fiecare persoană de acolo s-ar ridica și ar pleca vindecată. Fiecare păcătos ar veni la Hristos plângând. Acesta este adevărul.

Mă scuzați, domnule. Nu vreau să fiu nepoliticos… Dar simt o presiune în inimă, vedeți? Crezi că sunt slujitorul Lui? Cred că da. Cred din toată inima că tu crezi aceasta. Ai o hernie, este adevărat? Nu ești cumva pictor sau ceva, pictezi? Tu nu ești din statul acesta. Ești de sus din nord, dar vii aici în sud în timpul iernii, pentru a picta. Te-a crescut un slujitor, tatăl tău este slujitor. Dacă nu mă înșel, felul în care arată pare să fie un predicator metodist. Este adevărat? Se pare că există o bandă neagră, a fost ceva rău în viața ta. Oh, da, ai fost cam confuz. S-a întâmplat ceva rău. O senzație rece, un duh întunecat, ceva despre duhuri sau un mediu, sau ceva în această direcție. („Da”). Este adevărat? („Așa este”). Apoi, văd ceva întunecat care se întâmpla acolo, ei bine, era un val albastru în mișcare, oh, era un băiat sau ceva de felul acesta. Nu ai pierdut pe cineva, un fiu în Marină? Este adevărat? Crezi că sunt profetul Lui? („Da”).

 Dumnezeule Atotputernic, îl binecuvântez pe acest om, în Numele lui Isus Hristos și orice nevoie are el, împlinește-o și fă ca tot răul să-l părăsească în Numele lui Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Amin. Dumnezeu să te binecuvânteze, fratele meu. Du-te și pacea lui Dumnezeu să fie cu tine.

Aveți credință în Dumnezeu!

Pentru ce te rogi, doamnă? Spune, tu, cea cu capul plecat care îi ceri lui Dumnezeu. Te gândești la… O, este o fetiță. Un copil mic. Este fiica ta, nu-i așa? Are ceva în neregulă cu urechea. Este un… s-a făcut ceva în urechea copilului, este adevărat? Da. O ciupercă, i s-a făcut o ciupercă în ureche. Acum, priviți, aici este o Lumină. Aici stă copilul, chiar aici. Este corect? Este fiica ta? I s-a făcut o ciupercă în ureche. Este un copil agitat, nu-i așa? Tot timpul este supărată și lucruri ca acestea. Liniștește-te, o va părăsi. Aleluia!

 Vino. Nu vei mai fi orb, vei primi vederea și vei fi bine. Crezi? Dumnezeu să te binecuvânteze, te binecuvântez în Numele lui Isus s-o primești. Să spunem: „Mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu.”

 Vino, domnule, crezi din toată inima? Crezi că problemele de spate te-au părăsit? Da, te-au părăsit. Dumnezeu să te binecuvânteze. Să spunem: „Mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu!”

Ce ar putea face mai mult Domnul nostru Isus? O, Doamne. Îmi dau seama, prieteni, că nu mai rezist mult aici, totul se transformă într-o minge mare de Lumină. Nu pot spune unde şi ce. Dar cu această anticipare, cu această credință, aveți credință în Dumnezeu! Acceptați aceasta. Dacă credeți, acționați pe baza credinței voastre. Acționați asupra credinței voastre și Dumnezeu va face să se împlinească. Nu credeți acest lucru? Oh, dacă aș putea să vă trezesc! Dacă ați putea ajunge în acel loc, ați face ca toți să se vindece înainte de a mai chema o altă persoană. Ai face-o, prietene. Cum te poți îndoi, când Dumnezeu stă aici, când Dumnezeu… Nu fratele tău, eu sunt doar un om, dar Mântuitorul tău este aici. Un om… Nimeni nu poate merge de aici și să spună… Dacă ai făcut-o, ești un infidel perfect. Tu nu crezi în Dumnezeu. Cum poți să te îndoiești, când Isus Hristos a spus că acest lucru va avea loc în ultimele zile și se întâmplă chiar aici? Ce vreți mai mult?

 Ce mai faci, doamnă? Tu mă crezi? Nu trebuie să te ridici din scaun. Uită-te la mine și crede că sunt profetul Său. Este ultimul pacient din rândul de rugăciune?

Credeți și nu vă îndoiți. Cam optzeci la sută din această audiență suferă de problema ta. Ești agitată și supărată. Lucrurile care îţi cauzează aceasta este timpul vieții, este menopauza. Este adevărat? Ai un sentiment de oboseală. Totul merge prost. Uneori ţi se pare că ți-ai pierdut mințile. Este diavolul care îţi spune aceasta. Este o minciună. Vei fi bine, din cauza atitudinii tale față de darul lui Dumnezeu, fiindcă ai venit cu smerenie.

 Câți oameni de aici suferă de nervozitate, ridicați mâna? Haideți, fiţi sinceri. Fiecare dintre voi poate fi vindecat chiar acum. La fel de ușor ca această femeie, poate fi vindecat fiecare dintre voi. Acesta este adevărul, toată lumea poate fi vindecată la fel cum va fi vindecată această femeie.

În jurul ei este un nor întunecat. Pare să fie cât acest pătrat, când mă uit la ea, și vine și pleacă (Fratele Branham suflă în microfon.) Acesta este un demon. Și cât de curând… Cum l-am recunoscut? Puteți simți cum trage de acolo. Ce este? Toți cei de acolo care strigă după ajutor. Și apoi simt cum apare credința voastră, a credincioșilor și se poate întâmpla, se poate întâmpla. Satana plânge: „Ajutor! Ajutor!”

Dar credința lor spune: „Se poate întâmpla, se poate întâmpla.”

Așa spun aceste lucruri, vedeți, printr-un dar al lui Dumnezeu. Ei bine, sigur, fiecare dintre voi renunțați doar la gândurile voastre, fiindcă Dumnezeul cel Atotputernic îl va vindeca pe fiecare dintre voi. Credeți acest lucru?

Vino aici, doamnă. Nu te-am văzut niciodată în viața mea, acesta este adevărul. Corect? Te simți nervoasă uneori. Cu câteva zile în urmă ai scăpat ceva pe podea, văd că te întorci să-l ridici. Este adevărat? Vezi, atâta timp cât mă uit la tine, viziunile continuă să apară. La ce folosește arătarea acestor viziunile, când Hristos este aici şi a dovedit poporului lucrările Sale? Acum mă întorc… Crezi că Dumnezeu mi-a dat autoritatea să le iau de la tine? Bine, vino aici și crede.

 Dumnezeule Atotputernic, care ni L-ai dăruit pe Isus Hristos ca răscumpărare, această biată femeie de aici trebuie să treacă prin aceste umbre și stă aici, cu inima înfricoșată, Doamne. Dar Tu poți s-o vindeci pe ea și pe toți cei care sunt aici. Și acum, Satan, ai făcut destul rău; îți poruncesc în Numele lui Isus Hristos să ieși afară din femeie! Pleacă de la ea, Satan!

Acum, ridică-ți mâna și spune: „Laudă Domnului!” („Laudă Domnului!”) Ești vindecată! Du-te înainte, pentru că este exact așa. Și ceilalți sunteți vindecați. Toți sunteți vindecați. Mă credeți? Atunci, ridicați-vă și acceptați aceasta. Ridicați-vă în picioare! Vă provoc să faceți aceasta, trebuie s-o faceți acum. Ridicați mâinile, lăudați-L pe Dumnezeu și spuneți: „Mulțumesc, Doamne pentru că m-ai vindecat.” Virtutea lui Dumnezeu, aceasta este…

-Amin-