Meniu Închide

TOT AȘA SĂ STRĂLUCEASCĂ ȘI LUMINA VOASTRĂ ÎNAINTEA OAMENILOR

Print Friendly, PDF & Email

Acest lucru este foarte neaşteptat şi pentru mine. Trebuie să recunosc că am jucat puţin rolul unui făţarnic, deoarece am venit mai târziu gândindu-mă că fratele Neville va predica deja când voi ajunge şi astfel voi sta liniştit şi voi asculta mesajul lui.

Când am intrat, Billy mi-a spus: „Fratele Neville predică deja, aşa că ai ajuns la timp.”

„Foarte bine,” am răspuns eu.

Dar când m-a văzut, fratele Neville a spus: „Poţi să vii să vorbeşti, pentru că eu abia am început. De fapt, te aşteptam.”

Voi ştiţi cum este să predici de două sau de trei ori pe zi. Pur şi simplu te stoarce. Noi suntem însă fraţi şi ne sprijinim  unul pe altul, lucrând împreună pentru Împărăţia lui Dumnezeu.

Mie îmi place mult să fiu cu voi şi L-am rugat pe Domnul să-mi dea un text din Scriptură sau ceva cu care să încep. Încă nu ştiu de voi spune, dar orice ar fi, doresc să fiu călăuzit de El.

Pe data de cincisprezece a acestei luni, ar trebui să încep o campanie de şase zile la Fairbank, dar nu cred că voi fi în stare să merg, pentru că înainte de aceasta am o altă întâlnire la care trebuie să merg, în Columbia Britanică. Deci, nu cred că voi putea merge acum, acolo sus. Ei vor să organizeze şi o adunare a oamenilor de afaceri.

Cu siguranţă am nevoie de rugăciunile voastre pentru întâlnirile viitoare, fiindcă aşa este bine. Acum câteva zile am primit o invitaţie care suna foarte bine pentru mine, dar nu ştiu dacă vine de la Domnul sau nu. Va trebui să stau liniştit şi să aştept, pentru că atunci voi vedea.

Oamenii de afaceri m-au chemat în ianuarie la Phoenix, şi vor să merg în fiecare seară la câte o biserică din oraş, iar la sfârşit să avem convenţia. Sună interesant pentru că mi-aş dori să pot vorbi tuturor bisericilor şi tuturor predicatorilor.

De obicei se crede că eu sunt foarte pornit împotriva organizaţiilor, sau că sunt împotriva oamenilor din organizaţii, dar nu este adevărat. Eu sunt pentru oameni.

Este ca şi cum aş vedea un om venind cu o barcă pe râu, iar barca lui este plină de crăpături. Eu îl văd şi sunt convins că nu poate ajunge prea departe, pentru că barca lui se va scufunda. Ce voi face în cazul acesta? Voi striga cât voi putea de tare şi îl voi avertiza cu privire la barca în care se află. Nu voi striga împotriva omului, ci împotriva bărcii în care se află, deoarece ştiu că barca aceea ia apă şi nu va ajunge la destinaţie. Acesta este motivul pentru care i-aş cere acelui om s-o părăsească.

La fel este şi cu organizaţiile. Eu ştiu că ele nu vor ajunge la destinaţie, nu vor reuşi, dar omul din ele va reuşi cu condiţia să iasă din mijlocul lor. Vedeţi?

Este ca şi cum aţi avea o maşină veche şi mergeţi cu ea sus, în munţi, iar eu ştiu că atunci când veţi ajunge în vârf şi trebuie să începeţi coborârea pe partea cealaltă, nu aveţi frâne. Eu nu sunt împotriva omului, dar desigur, la el voi striga. Ştiu că omul va reuşi să ajungă la destinaţie, dar numai cu condiţia că va părăsi maşina aceea. Vedeţi? Dacă rămâne în maşina aceea, va avea accident şi poate muri.

Cam aşa este şi cu organizaţia.  Eu cred că oamenii care se ţin de aceste organizaţii, ca şi cum ele ar fi însuşi Dumnezeu, au pus deoparte Cuvântul lui Dumnezeu numai ca să se poată ţine de ele. Ei bine, eu cred că prin aceasta, ei fac o greşeală fatală. Nu am nimic împotriva oamenilor, dar ei sunt la fel ca omul din barca de pe râu, care ia apă. Aceea nu va rezista, dar Hristos, da.

Părăsiţi deci, barca crăpată a organizaţiei şi urcaţi-vă pe Corabia sigură a Sionului, vechea Corabie care nu a dat încă niciodată greş, Hristos.

Cred că în seara aceasta este Cina. Am auzit că a fost botez şi că va mai fi încă unul. Mie îmi place să vin aici pentru Cină. Data trecută nu am fost. Am ştiut că este în prima duminică, dar m-am pregătit să fiu aici la Cina din seara aceasta, pentru că eu cred sincer că este datoria fiecărui creştin să ia parte la Cină. Voi ştiţi ce spune Biblia: „Dacă nu mâncaţi… n-aveţi viaţa în voi înşivă.” (Ioan 6.53).

Eu cred că este un timp de cercetare pentru creştin, pentru că dacă nu ia Cina, nu are parte cu El, iar dacă o ia în chip nevrednic, se face vinovat de moartea lui Hristos. Astfel, creştinul trebuie să se roage şi să se cerceteze bine înainte de a veni la Cina Domnului.

Ar trebui să venim smeriţi, solemni, mărturisindu-ne toate greşelile şi rugându-ne unul pentru altul. Şi nu doar atât, ci ar trebui să şi simţim. Dacă printre noi este vreo soră sau vreun frate, iar noi simţim că pe undeva este puţin ieşit din linie, inimile noastre ar trebui să simtă pentru acea persoană la Cină şi s-o ajutăm să meargă înainte ca să ia Cina, astfel încât să nu fie osândită o dată cu lumea, pentru că şi ei sunt fratele şi sora noastră.

În ultimele două sau trei săptămâni nu am vorbit prea mult, pentru că acesta este un timp de odihnă pentru mine.

Auzindu-l pe fratele Neville vorbind despre previziunile făcute de politicieni şi de cei care au o înţelegere adâncă asupra consecinţelor unui eventual război atomic, mă gândesc că au dreptate. Ei îl declară şi îl pornesc, apoi trimit două bombe şi asta-i tot. Adevărul este că naţiunea n-ar putea supravieţui unui război atomic, dar acest lucru nu-i alarmează pe creştini. Mai bine zis, nu ar trebui să-i alarmeze, ci ar trebui să fie pregătiţi în fiecare clipă, aşteptând venirea Domnului.

Ceea ce spun acum nu se înregistrează, de aceea pot vorbi liber, pentru că atunci când ştii că eşti înregistrat trebuie să fii atent la ceea ce spui, dar aici suntem doar cei ai casei.

Am să vă spun ce am făcut în timpul acesta liber: am fost la vânătoare de veveriţe. Nu mi-a mers prea bine, pentru că acolo unde am fost nu prea erau veveriţe, dar voi merge în Alaska.

Vedeţi? Aceste lucruri nu se pot pune pe bandă, pentru că sunt oameni care nu-s de acord cu vânătoarea. Ştiţi ce am observat însă cu privire la împotrivitorii aceştia? Duceţi-le o bucată de carne şi vor fi foarte mulţumiţi de ea. Vedeţi?

Este la fel ca în cazul doamnei care m-a întrebat:

„Frate Branham, vrei să spui că împuşti şi iepuri?”

„Da, doamnă.”

„Dar este ridicol să faci aceasta! Nu ar trebui să împuşti iepurii!”

Însă nu se încheiase sezonul de vânătoare şi doamna aceea a venit la mine şi mi-a zis:

„N-ai putea să-mi aduci şi mie un iepure pentru că este cea mai bună carne pe care am mâncat-o vreodată.

„Păi, aceasta numesc eu cultura!”

„Ce vrei să spui cu aceasta,” m-a întrebat cineva care era prezent acolo.

„Vreau să spun că doamna aceea are cultură. Ea nu are destul nerv ca să omoare un iepure, dar poate să-l mănânce fără nici o problemă, după ce a fost omorât de altcineva. Cred că aceasta este ceea ce numiţi voi cultură.”

Eu sunt un conservator, deci nu sunt de acord cu omorârea exagerată a animalelor, şi nici cu devastarea pădurilor. Acesta este motivul pentru care întotdeauna l-am învăţat pe fiul meu şi pe cei cu care merg la vânătoare şi le-am spus: „Să nu omorâţi niciodată mai mult decât v-aţi propus să mâncaţi.”

Vedeţi? Lăsaţi animalele în pace! Nu ucideţi o pasăre numai de dragul de-a avea o ţintă, pentru că nu este corect. Vreţi o ţintă? Căutaţi o cutie sau ceva de felul acesta, puneţi-o undeva şi apoi trageţi în ea. Dar nu este corect să ucideţi animale doar ca să trageţi la ţintă. Ele nu au fost date pentru acest scop.

Adevărul este că atunci când mă duc în munţi, principalul meu motiv nu este vânătoarea, ci dorinţa de-a fi singur cu Dumnezeu. Unii dintre voi ştiu că cele mai mari experienţe cu Dumnezeu le-am avut atunci când am fost la vânătoare. Totuşi, niciuna din ele nu a fost ca experienţa pe care am avut-o în dimineaţa trecută. Am văzut multe lucruri în viaţa mea,  semne şi minuni puternice, dar aceasta m-a izbit atât de tare! Mai mult decât tot ce-am avut până acum.

Era în timpul când se făcea ziuă. Ploua şi peste tot erau nori negri. Deodată am văzut cum a apărut în faţa mea ceva ce semăna cu o cupă care era aşezată pe un deal, iar din ea se ridicau trei curcubee. Urcau tot mai sus şi mai sus, iar eu am simţit că înţepenesc şi abia mai puteam vorbi. Apoi am păşit mai aproape şi L-am auzit pe Domnul vorbind şi confirmând că Mesajul pe care Îl predicăm este Adevărul. El spunea:

 „Isus al Noului Testament este IaHVeH al Vechiului Testament. El Şi-a schimbat doar înfăţişarea!

Ce să vă spun? M-am aşezat la masa de studiu şi am găsit acelaşi Cuvânt unde este scris că El Şi-a schimbat înfăţişarea. În limba greacă aceasta înseamnă să Şi-a schimbat masca, aşa cum fac actorii. Şi ce a făcut El? Fiind Duh, Dumnezeu S-a ascuns după chipul unui Om, pentru că El nu Se poate schimba. Astfel, Duhul era Tatăl, iar Omul era Fiul, deci aceeaşi Persoană.

Dacă va fi cu voia Domnului, cam pe când se ivesc zorile voi merge la acelaşi copac şi nădăjduiesc că El mi se va arăta din nou. Cred că va face aceasta şi mă va învăţa ce trebuie să fac, deoarece am pe inimă o povară pentru oameni. Văd că se apropie ceasul şi ştiu că oamenii nu sunt gata, nici cei dragi, şi nu ştiu ce să fac şi nici ce să spun. Din cauza aceasta aş vrea să mă urc din nou pe munte, iar voi să vă rugaţi pentru mine.

Mâine dimineaţă, eu şi câţiva fraţi din biserică, vom pleca în Columbia Britanică. Va merge şi un grup de predicatori penticostali. Călătoria nu costă nimic pentru că este sponsorizată. Ei ne-au sponsorizat călătoria şi mi-au dat şi un ghid, pe un frate penticostal umplut cu Duhul Sfânt.

Acolo sunt câţiva oameni pe care trebuie să-i botez în Numele Domnului nostru Isus Hristos, nişte norvegieni care au auzit Mesajul, au văzut Lumina, şi ca urmare doresc botezul.

Sâmbătă seara, mă voi întâlni cu conducătorul Asociaţiei lucrătorilor din Columbia Britanică, la Dawson Creek, pentru că doreşte să se boteze şi el în Numele lui Isus Hristos.

Vedeţi, prieteni, eu nu mă duc la vânătoare, ci scopul meu principal este să-l botez pe acest ghid în Numele lui Isus Hristos, şi nu numai pe el, ci pe fiecare predicator care merge cu mine. Să vă rugaţi pentru mine.

Nu vreau să vă răpesc prea mult timp, de aceea vă voi învăţa doar puţin din Biblie.

(Fratele Branham vorbeşte cu cineva din adunare. Să-i binecuvântez copilul? Sigur că da, frate, aduceţi copilaşul aici sus, fiindcă ne bucurăm să facem aceasta.

Este aici fratele Arnold? („Da”). În ordine. Îl rog să vină la pian.

Înainte ca să vină fraţii cu copilul vreau să vă spun ceva. Mulţi oameni îi stropesc pe micuţi cu apă, şi numesc aceasta botez. Dacă biserica voastră face aceasta, este treaba ei, dar vedeţi voi, acest lucru este numai o poruncă omenească, deoarece nu este nici un suport biblic pentru a face aşa ceva. Nici un om din Scriptură nu a fost stropit, ci toţi cei care au crezut, au fost botezaţi prin scufundare în Numele lui Isus Hristos.

În cei-i priveşte pe copilaşii din Biblie, ei au fost închinaţi Domnului, deci au fost puşi în braţele Domnului.

În ordine, soră. Adu copilaşul aici. Aduceţi-i şi pe ceilalţi dacă mai sunt, pentru că noi suntem bucuroşi să facem aceasta.

Noi avem aici o adunare amestecată. Unii sunt protestanţi, alţii sunt catolici şi avem chiar şi evrei. Acesta este motivul pentru care ne numim inter-denominaţionali. Cu alte cuvinte, noi încercăm să fim o biserică biblică, adică să stăm doar pe Cuvânt; indiferent ce spune Biblia, noi să facem totul întocmai cum este scris.

Lucrătorii şi cei care cunoaşteţi Biblia, trebuie să recunoaşteţi că şi biserica primară a făcut la fel. Noi ştim cu toţii aceasta: ei au stat pe fiecare Cuvânt al lui Dumnezeu.

Într-o zi am vorbit cu un preot catolic care locuieşte mai sus de aici. El mi-a zis:

„Domnule Branham, tu eşti catolic sau protestant?”

„Protestant,” am răspuns eu.

„Deci protestezi faţă de noi?”

„Nu, domnule, eu nu protestez împotriva oamenilor, ci împotriva doctrinei bisericii.”

„Atunci cum te numeşti, baptist sau penticostal?”

„Nicicum, domnule. Eu sunt doar creştin.”„Şi de unde v-aţi luat doctrina aceasta? Dacă sunteţi creştini, înseamnă că aveţi o bază după care să vă formaţi învăţătura.”

„Este adevărat,” am răspuns eu. „Baza şi învăţătura noastră este Biblia.”

„Păi, Biblia este istoria Bisericii catolice.”

„Vrei să spui că apostolii au fost catolici?” l-am întrebat eu.

„Da, domnule.”

„Bine, să admitem că este cum spui, dar atunci de ce nu staţi pe Scriptură?”

„Vezi, tu,” a răspuns el, „Dumnezeu i-a dat bisericii puterea de a schimba Scriptura ori de câte ori doreşte să facă aceasta.”

„Deci, voi aţi schimbat-o şi aşa o aveţi astăzi?”

„Da, domnule.”

„Atunci aş vrea să te întreb ceva,” am spus eu. „Părerea mea este că Hristos nu este de acord cu aceste schimbări, pentru că El a turnat Duhul Sfânt peste prima biserică, aşa că ei au vindecat bolnavi, au înviat morţi, au scos draci şi au făcut multe semne şi minuni. Dacă toate aceste lucruri s-au făcut sub învăţătura primei biserici catolice, de ce a fost nevoie s-o schimbaţi? De când aţi făcut acest lucru, toate acele lucrări au dispărut.”

Vedeţi? Acum haideţi să ne întoarcem şi să fim catolici originali. Haideţi să ne întoarcem şi să fim aşa cum spune Biblia că erau ei, deoarece bărbaţii aceia, apostolii, au umblat cu Isus.

Prieteni, acesta este motivul pentru care noi nu condamnăm nici o biserică şi nici un om din biserică, deoarece acei bărbaţi apostolici au umblat cu Hristos.

Prieteni, acesta este motivul pentru care noi nu condamnăm nici o biserică şi nici un om din biserică, ci încercăm să stăm aşa cum spune Biblia că este corect.

Biblia nu vorbeşte despre nici un copilaş stropit. Dimpotrivă, ea spune că atunci când oamenii au adus copilaşii la Isus, El Şi-a pus mâinile peste ei şi i-a binecuvântat. Atunci El a spus:

Lăsaţi copilaşii să vină la Mine, şi nu-i opriţi, căci Împărăţia cerurilor este a celor ca ei.” (Matei 19.14).

Vedeţi? Acesta este motivul pentru care noi aducem copilaşii şi-i predăm din braţele mamei sau ale tatălui, în braţul Tatălui ceresc şi-i închinăm Lui cu toată sinceritatea.

Şi eu am doi copii care nu au fost încă botezaţi, ci doar binecuvântaţi. Am, de asemenea, un copil în slavă, care a fost tot binecuvântat, nu botezat.

Botezul este spre iertarea păcatelor, adică. arată că v-aţi pocăit. Dar un copil nu are pentru ce să se pocăiască. El abia s-a născut în lumea aceasta, iar când Hristos a murit pe cruce, a luat păcatele lumii. Astfel, când acest copil va face ceva pentru care să se pocăiască, sângele lui Isus face un legământ.

Mama şi tatăl copilului, au dreptul să-l aducă şi să-l închine lui Dumnezeu, adică Celui ce li l-a dat.

Ana din Templu era stearpă şi înaintată în vârstă, dar ea s-a rugat sincer la altar şi i-a cerut Domnului un copilaş. Preotul a acuzat-o că este beată, dar ea plângea şi se ruga spunând: „Dumnezeule, dacă-mi vei da un copil, îl voi aduce înapoi, în locul acesta, şi Ţi-l voi închina Ţie.”

Mamelor, aşa ar trebui să-i aduceţi şi voi pe copilaşii voştri! Dumnezeu v-a dat aceşti copii aşa cum i l-a dat Anei pe Samuel. Aşadar, aduceţi-i şi voi înapoi, în templu, aşa cum a făcut ea.

Noi îi închinăm Domnului pe aceşti copilaşi, prin rugăciune.  Şi rugămintea noastră este ca ei să fie proroci sau prorociţe, aşa cum a fost şi Samuel. Dacă audienţa vrea, să ne plecăm capetele pentru un moment de rugăciune.

Iubitule şi scumpule Dumnezeu, ne apropiem de tronul Tău de har şi îndurare, ca să ne rugăm pentru generaţia care vine după noi, pentru aceşti copilaşi micuţi care stau aici aduşi de părinţii lor.  Ei sunt sămânţa de mâine a omenirii, şi ca să fie siguri că au un început bun, aceşti părinţi îi aduc pe micuţii lor ca să le închine vieţile Dumnezeului celui viu.

Tată, eu şi păstorul păşim aici şi îi închinăm pe aceşti copii pe braţul Tău, printr-o rugăciune de dedicare. Binecuvântează-i, Tată, ca să fie slujitorii Tăi. Fie ca ei să trăiască mulţi ani pe pământ, ca să vadă venirea Domnului. Fie ca Tu să-i călăuzeşti.

Fă din ei predicatori, cântăreţi, evanghelişti, misionarii de mâine, dacă va mai fi un mâine. Îndură-Te, Doamne.

Noi Ţi-i închinăm cum ştim mai bine şi conform Scripturii pe care ne-ai lăsat-o, pentru că în ultima cartea a Bibliei este scris că Dumnezeu îl va şterge din Cartea Vieţii pe omul care scoate vreun Cuvânt din ea şi la fel va face cu cel ce va adăuga ceva, iar noi ştim că Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu. Doamne, acesta este motivul pentru care noi nici nu adăugăm, nici nu scoatem ceva din Cuvânt, ci încercăm să-L trăim aşa cum este scris.

Dacă Isus ar fi fost în seara aceasta aici, într-un trup vizibil, cu siguranţă părinţii aceştia ar fi alergat la picioarele Lui ca să-i închine pe micuţii lor, iar El Şi-ar fi pus mâinile peste ei şi i-ar fi binecuvântat.

Doamne Isuse, Tu stai la dreapta Celui Preaînalt, iar noi am fost rânduiţi ca slujitori ai Tăi, de aceea ne punem mâinile peste ei în rugăciune şi Te rugăm să iei micuţele lor vieţi şi să le foloseşti spre slava Ta, în Numele lui Isus Hristos. Amin.

 Îi iubiţi pe copilaşi? Dacă cineva nu iubeşte copiii, cu omul acela nu este ceva în ordine. Să nu uitaţi că Isus a spus: „Adevărat vă spun că, dacănu vă veţi face ca nişte copilaşi, cu niciun chip nu veţi intra în Împărăţia cerurilor.” (Matei 18.3). Ştiţi la ce se referă aceasta? Mama şi tata îi mai aplică copilului câte o bătaie dar, după câteva minute, el uită totul şi mânuţele lui sunt din nou în jurul gâtului mamei sau tatălui său. Aşa trebuie să fim şi noi.

Indiferent ce se întâmplă, trebuie să fim iertători şi buni unii faţă de ceilalţi. Să fim ca aceşti copilaşi: gata să iertăm şi să uităm, pentru că dacă suntem aşa, dovedim că Dumnezeu este în viaţa noastră.

Dumnezeu să vă binecuvânteze. Duceţi-vă, şi Dumnezeu să fie cu voi în tot ce veţi face. În ordine, frate Neville.

O, sunt atât de drăguţi! Fetele mele sunt mari acum. Obişnuiam să le port în spate, dar acum aproape că mă pot duce ele pe mine, mai ales Becky.

Acum, haideţi să deschidem Cuvântul Domnului la Matei 5.12-16. Din aceste câteva versete pe care le vom citi, voi lua subiectul. Apoi vom avea botez, Cina şi spălarea picioarelor.

„Bucuraţi-vă şi veseliţi-vă, pentru că răsplata voastră este mare în ceruri; căci tot aşa au prigonit pe prorocii care au fost înainte de voi.

Voi sunteţi sarea pământului. Dar, dacă sarea îşi pierde gustul, prin ce îşi va căpăta iarăşi puterea de a săra? Atunci nu mai este bună la nimic, decât să fie lepădată afară şi călcată în picioare de oameni.

Voi sunteţi lumina lumii. O cetate aşezată pe un munte nu poate să rămână ascunsă.

Şi oamenii n-aprind lumina ca s-o pună sub obroc, ci o pun în sfeşnic şi luminează tuturor celor din casă.

Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri.”

Aş vrea să iau ca subiect versetul 16: „Aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor.” 

Noi am văzut că doi bărbaţi din Biblie au vorbit despre neprihănire: unul a fost Pavel, iar celălalt, Iacov. Referindu-se la Avraam, Pavel a spus că el a fost socotit neprihănit prin credinţă, în timp ce Iacov spunea că neprihănirea se primeşte prin fapte.

Deci, Iacov spunea că este neprihănit prin faptele lui, în timp ce Pavel spunea că este neprihănit prin credinţă. Dar aceasta nu înseamnă că cei doi bărbaţi s-au contrazis, ci fiecare a privit problema dintr-un alt punct de vedere.

Pavel vorbea despre credinţa lui Avraam, pentru că aceasta a văzut Dumnezeu la el, iar Iacov vorbea despre faptele lui, care-i dovedeau credinţa.

Astfel, el a scris: „…Arată-mi credinţa ta fără fapte şi eu îţi voi arăta credinţa mea din faptele mele.” (Iacov 2.18).

Pavel a arătat ce vede şi ce spune Dumnezeu, iar Iacov a vorbit despre ceea ce vede omul, pentru că dacă cineva are credinţă, se va purta ca atare. Viaţa lui va arăta tuturor că crede.

Astfel, în continuare voi vorbi despre tema: „Lăsaţi lumina voastră să lumineze.”

Eu nu m-am urcat la amvonul acesta ca să fiu văzut de voi, ci pentru că mă gândesc că Dumnezeu mă va ajuta să vă vorbesc câteva minute, astfel încât cuvintele spuse să ne ajute să înţelegem că trebuie să ducem o viaţă mai curată şi să facem fapte mai bune.

Sunt sigur că de aceea am venit aici: ca să ne corectăm şi să primim o înţelegere mai bună cu privire la ceea ce am putea face ca să devenim creştini mai buni.

În ce mă priveşte, dacă doresc ceva în viaţa mea, este să fiu un creştin mai bun, şi sunt sigur că acesta este dorul fiecărui suflet din locul acesta: să fie creştin mai bun.

Cu câtva timp în urmă, mergeam cu maşina singur şi conduceam destul de repede. Eşti tare trist când mergi singur, iar dacă chiar vrei să ai o companie, poţi să asculţi radioul, cu condiţia să găseşti ceva muzică religioasă, pentru că celelalte genuri de muzică Îl scot pe Duhul Sfânt din tine.

De când am îmbătrânit, obişnuiesc ca atunci când mă duc undeva, să iau cu mine şi un teanc de hârtii. Astfel, dacă îmi dă Domnul ceva, opresc şi le scriu imediat pe hârtie.

Odată, mi-am făcut notiţe pe patul puştii, cu ajutorul unui glonţ, pentru că eram în pădure şi nu voiam să uit ideea. Mi-am notat şi pe eticheta de la haină, pentru că nu voiam să uit mesajul dat de El.

Şi cum conduceam aşa singur, am observat o tablă indicatoare mare şi frumoasă. Voi ştiţi că ei scriu tot felul de lucruri pe aceste indicatoare, dar niciodată nu am mai văzut unul ca acesta de care vă spun. Am văzut indicatoare care aveau pe ele poze cu femei pe jumătate goale, reclame de ţigări sau de whisky, dar spre surprinderea mea, indicatorul de care vă spun, nu avea nimic din toate acestea. Am oprit, apoi am dat maşina înapoi ca să-l mai privesc o dată.

Era un indicator frumos, pus într-un loc bun, imediat lângă colţ, aşa că nu aveai cum să nu-l observi. Spre marea mea surprindere, pe acel indicator era scris doar: „Ţi-e foame?” cu litere foarte mari apoi când am privit mai atent am văzut că mai era scris cu litere mici şi puţin mai jos: „Trei mile mai în faţă.”

„Ţi-e foame? Trei mile mai în faţă.”

De obicei, dacă cineva are un restaurant în faţă, încearcă să-l falimenteze pe celălalt şi prezintă poze luminoase cu fripturi mari şi aburinde, dar dacă mergi acolo, nu găseşti nimic din ceea ce-ţi arată reclama. Vedeţi? Totul este doar o reclamă.

Atunci m-am gândit: „Ce este o reclamă?” Tu trebuie să ai ceva diferit de restul lumii, pentru că dacă este ceva obişnuit, nu atrage atenţia oamenilor. Dacă pe un om l-ar interesa o maşină, desigur, ar trece pe lângă acel indicator, dar dacă ar fi flămând l-ar observa imediat.

Astfel, eu cred că creştinul este tabla indicatoare a lui Dumnezeu; cred că fiecare dintre noi este un indicator al lui Dumnezeu, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să ne frământăm atâta pentru toate lucrurile.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Trăiţi o asemenea viaţă încât să-i faceţi pe oameni să flămânzească să fie ca voi!

Ce am observat eu la indicatorul acela? De ce era pus acolo? Ca să fie văzut de fiecare trecător.

Acum fiţi atenţi! Singura cale ca lumea să-L vadă pe Hristos, sunt eu şi tu. Simţurile lor sunt îndreptate spre apusul soarelui, la strigătul păsărilor, la frunze, la iarbă, flori, muzică, etc., de care se bucură, dar înainte de toate trebuie să-L arătăm pe El.

Nu uitaţi că începând de astăzi, fiecare din voi sunteţi indicatoarele lui Dumnezeu; sunteţi agenţii lui publicitari. Aceasta înseamnă că lumea va privi la voi ca să vadă Cine este Hristos. Vom afişa o mulţime de fapte care mărturisesc lucruri pe care în realitate nu le avem? Nicidecum! Mai întâi să fim ceea ce afişăm şi atunci lumea Îl va vedea pe Hristos în mine şi în tine.

Primul lucru care trebuie avut în vedere în cazul unui indicator, este să fie pus într-un loc unde poate fi văzut de oameni.

Al doilea lucru este ca indicatorul să reflecte realitatea. Dacă eu privesc acea reclamă şi nu mă interesează, este treaba mea, dar ea nu a fost pusă acolo degeaba.

Deci, mai întâi este nevoie ca reclama să fie văzută, apoi trebuie să fie atrăgătoare. Nădăjduiesc să vedeţi ce înseamnă atracţia salvării pentru o persoană. Noi trebuie să-i atragem pe oameni la Hristos, iar Evanghelia este mijlocul prin care pot fi atraşi. Ea are tot ce le trebuie celor care flămânzesc după Dumnezeu. De fapt, pentru aceia mergem noi afară, fiindcă Cuvântul spune clar că „Nimeni nu poate veni la Mine, dacă nu este atras de Tatăl…” (Ioan 5.44).

Oh, dar sunt atât de mulţi oameni care au fost atraşi de Tatăl, care flămânzesc şi însetează după Dumnezeu, însă nu ştiu unde să-L găsească pentru că cei care ar trebui să fie indicatoare, sunt atât de murdari şi de încărcaţi cu lucruri din lume, încât bieţii oameni nu mai ştiu încotro s-o apuce.

Ei se îmbracă la fel ca lumea şi se poartă ca lumea, merg în locuri unde merge lumea şi participă la distracţiile ei. Trăiesc ca lumea şi cântă cântece pe care le cântă lumea.

Cineva mi-a vorbit zilele trecute despre un anumit lucrător. Ei îl iubesc pe bărbatul acela care, fără îndoială, este un om mare, dar omul cu care am vorbit, mi-a spus:

„Frate Branham, el a spus că tu eşti un tremurici sfânt.”

„Nu cred că sunt un om sfânt, dar doresc aceasta din toată inima, iar dacă Domnul îmi va cere vreodată să tremur, cred că mă voi scutura. Aş vrea să fiu sfânt şi să trăiesc o viaţă de sfinţenie, ceea ce înseamnă curăţie înaintea lui Dumnezeu.

„Tot bărbatul acela a spus că tu mergi peste hotare şi peste ocean şi faci pe misionarul, pentru că nu te-a trimis nici o biserică în lucrare, ci te-ai făcut singur misionar.”

„Dacă m-aş fi făcut singur misionar, acest lucru n-ar fi atras atenţia oamenilor, pentru că ei nu se uită la mine sau la pretenţiile mele, ci privesc după Hristos,” am răspuns eu.

Vedeţi, Dumnezeu are două categorii de oameni. Unii stau acasă, se îngrijesc de bolnavi, îngroapă morţii, sărută copilaşii şi căsătoresc tinerii. Mulţi dintre aceştia nu ştiu ce înseamnă să mânuieşti cu ambele mâini o sabie, pe linia întâi a frontului. Ei nu ştiu ce este o bătălie, ce înseamnă să lupţi împotriva vrăjmaşului. Aceştia sunt oameni deştepţi, teologi, care ştiu să facă o predică mişcătoare şi pot să folosească un asemenea limbaj, încât nici dicţionarul n-ar şti ce spun. Ei au diplome de facultate, dar ele sunt bune atunci când vorbeşti în faţa unui grup intelectual care caută o biserică.

Dar bărbaţii care se află pe câmpul de luptă, au nevoie de mai mult decât atât. Oamenii trebuie să vadă puterea Celui Atotputernic descoperită, pentru că altfel nu le poţi „vinde” nimic. Ei trebuie să-L vadă pe Hristos cel înviat.

Dar predicatorii aceştia „de asfalt” nu ştiu cum este să ţii o sabie cu ambele mâini şi să te lupţi faţă în faţă cu inamicul. Ei nu ştiu cum este să mergi acolo unde diavolii şi vracii stau să te provoace la fiecare pas; acolo unde oamenii care au citit că Isus Hristos este Acelaşi ieri, azi şi în veci, aşteaptă să Îl vadă făcând exact aceleaşi lucrări. Vedeţi? Tu nu poţi lua un şcolar şi să-l pui să facă acele lucruri, ci este nevoie de puterea învierii lui Isus Hristos ca să facă aşa ceva.

După aceasta însetează oamenii. Ei trebuie să vadă şi abia după aceea doresc să-L aibă.

Vedeţi, aceasta este problema naţiunii noastre. Ea L-a văzut, dar nu L-a dorit. Nu-i de mirare că avem atâtea avertismente cu privire la un război nuclear. Acesta este motivul pentru care judecata divină stă chiar deasupra ei. Noi am fost puşi în cântar.

Am văzut că domnul Kennedy a trimis în Sud, patru sute şi ceva de ofiţeri pentru războiul de segregaţie, iar când totul s-a terminat, avea exact „666”. Acest lucru a fost scris în revista „Time”. O, dacă oamenii ar fi puţin mai duhovniceşti, ar putea vedea ce înseamnă „666”, fiindcă exact aceasta au ei.

Noi am văzut că oamenii trebuie să-L dorească pe Dumnezeu, să înseteze după El, pentru că Isus a spus: „Ferice de cei flămânzi şi însetaţi după neprihănire, căci ei vor fi săturaţi.” (Matei 5.6).

Deci, voi trebuie să flămânziţi şi să însetaţi după El.

Noi suntem indicatoarele lui Hristos, iar El este Sponsorul nostru, Cel care ne dă Viaţa veşnică. Ce fel de persoane ar trebui să fim noi, ştiind că El este Sponsorul nostru; ştiind că El ne dă mântuirea, vindecarea, puterea şi tăria, pâinea cea de toate zilele, casa noastră, tot ce avem? Ştiind că suntem sponsorizaţi de Hristos?

Şi penticostalii umpluţi cu Duhul Sfânt au fost sponsorizaţi odată de Isus Hristos. Da, El le-a dat Duhul Sfânt, I-a sponsorizat ca să fie un exemplu. Cum s-ar cuveni să fie ei astăzi? Unde ar trebui să fie biserica de astăzi? Ar trebui să ducem o asemenea viaţă încât toată lumea să-şi dorească să fie ca noi. Atunci oamenii ar spune: „Uită-te la bărbatul acela! Eu nu sunt de acord cu ceea ce învaţă el, dar pot spune că este un creştin adevărat.” Dacă ar vedea o creştină mergând pe stradă, ar spune: „Poate pare puţin demodată, dar nu este ca restul femeilor, ci în toate lucrurile este o creştină adevărată.” De ce toate acestea? Pentru că suntem sponsorizaţi de Hristos. Amin.

O, ce fel de oameni ar trebui să fim noi, ştiind că suntem indicatoarele Lui? Din El ne luăm Viaţa, puterea şi tot ce avem. Totul vine de la Hristos, El este Sponsorul nostru. O, Îi sunt atât de recunoscător!

Deci, noi trebuie să fim ca El. Fiţi atenţi ce faceţi, ce spuneţi şi cum vă purtaţi în viaţa voastră de zi cu zi! Cum ar trebui să păşim noi, dacă suntem sponsorizaţi de El? Cum trebuie să reacţionăm dacă suntem sponsorizaţi de El şi cineva spune ceva rău despre noi? Trebuie să fim la fel ca Domnul nostru, este adevărat? Amin.

Şi mai este un lucru pe care trebuie să-l facem – mă refer la lucrători -, trebuie să prezentăm o Evanghelie care să-i facă pe oameni să flămânzească şi să înseteze după El.

Dacă vom predica doar o Evanghelie socială, vom spune: „Trebuie să veniţi şi să vă alăturaţi bisericii noastre.” sau: „Dacă veniţi şi vă ataşaţi la biserica noastră, vom avea grijă de voi când veţi fi bătrâni. A fi membri credincioşi înseamnă a avea o poliţă de asigurare care să vă ocrotească atunci când veţi îmbătrâni. Noi vom avea grijă de voi.”

O, dar nu aceasta este atracţia Evangheliei! Noi vrem să predicăm o Evanghelie care să fie un ajutor pentru lumea înfometată care nu ştie nici măcar de unde vine şi încotro merge; o Evanghelie care să-L prezinte pe Isus Hristos şi salvarea adusă de El. O altă cale nu există!

Dacă nu predicăm Evanghelia Lui aşa cum este ea, putem să aderăm la o lojă masonică sau la orice vrem, pentru că este tot una.

Deci, noi trebuie să predicăm Evanghelia care stâmpără foamea celor flămânzi după neprihănire: „Ferice de cei flămânzi şi însetaţi după neprihănire, căci ei vor fi săturaţi.” (Matei 5.6). Săturaţi cu ce? Cu Duhul Sfânt.

Biblia spune că Ştefan era plin… de ce? „Plin de har şi de putere; plin de dragoste şi de Duhul Sfânt.” (Fapte 6.8). Aceasta l-a făcut ceea ce era: faptul că era plin de Duhul Sfânt. El era un indicator adevărat al lui Hristos.

Astfel, în dimineaţa aceea, el a stat în faţa sinedriului care îl acuza. Ştefan stătea singur, fiind înconjurat de patru sau cinci mii de evrei furioşi care arătau cu degetul spre el.

Biblia spune că atunci când a păşit în faţa lor, faţa lui strălucea ca faţa unui înger, ceea ce înseamnă că avea o lumină peste faţă.

Un înger poate fi şi un mesager care ştie despre ce vorbeşte, iar Ştefan a păşit acolo, liniştit şi fără să se teamă de moarte, pentru că ştia bine pe ce stă.

Aşa a spus şi Pavel: „Sunt încredinţat că Acela care a început în voi această bună lucrare, o va şi isprăvi.” (Filipeni 1.6).

Şi Ştefan a păşit în faţa sinedriului, ca o oaie între lupii care urlau după sângele lui. Şi ce a făcut el? A spus:

Fraţilor şi părinţi, ascultaţi! Dumnezeul slavei S-a arătat părintelui nostru Avraam, care era în Mesopotamia, înainte ca să se aşeze în Haran.” (Fapte 7.1). El le-a adus în faţă toată istoria lui Avraam şi cum vor fi aduse şi neamurile, prin el. A continuat aşa, plin de Duhul Sfânt, iar ei abia aşteptau să pună mâna pe el ca să-l ucidă.

Atunci Ştefan le-a zis: „Oameni tari la cerbice, netăiaţi împrejur cu inima şi cu urechile! Voi întotdeauna vă împotriviţi Duhului Sfânt. Cum au făcut părinţii voştri, aşa faceţi şi voi.” (Fapte 7.51).

Vedeţi, el era indicatorul de avertizare al lui Dumnezeu. Şi atunci, când au început să arunce cu pietre în el ca să-l omoare, Ştefan şi-a ridicat privirea spre cer şi a cerut îndurare pentru proprii săi asasini. O, la fel a făcut şi Isus pe cruce!

Apoi, Dumnezeu a văzut cum tăbliţa Lui indicatoare a fost doborâtă la pământ. Dar Ştefan a privit spre cer şi a zis: „Iată, văd cerurile deschise, şi pe Fiul omului stând în picioare la dreapta lui Dumnezeu.” (v. 56). Şi a adormit în braţele lui Dumnezeu. Ştefan a fost un indicator pentru o lume flămândă.

Voi spuneţi: „Bine, tu ai spus că acolo erau patru sau cinci mii de oameni. Câţi dintre ei au fost salvaţi?”

Acolo a fost cu siguranţă un salvat. El nu L-a acceptat chiar atunci, ci câţiva ani mai târziu. Aleluia! Se pare că indiferenţa voastră nu moare imediat. Astfel, acolo era unul care a păzit hainele celor care l-au omorât pe Ştefan. Era un fariseu tânăr, care a văzut însă avertismentul puterii lui Isus cel înviat în omul acela neprihănit care nu s-a lepădat de El.

Acelaşi om, Pavel, care stătea acolo în dimineaţa aceea, a condus mai târziu zeci de mii de suflete la Hristos, pentru că un om a vrut să-şi dea viaţa pentru a fi un indicator de avertisment al lui Isus Hristos.

Ce s-ar cuveni să facem noi astăzi? Chiar dacă nu avem un auditoriu mare, chiar dacă nu predicăm la mii de oameni, de fapt nici nu trebuie să predicăm, putem fi un panou de avertizare al lui Dumnezeu.

De unde ştii că viaţa ta curată nu poate fi impulsul de a urma calea Evangheliei pentru un alt tânăr? Voi, cei bătrâni, poate faceţi să pornească pe câmpul Evangheliei, un tânăr care va câştiga mii de suflete pentru Hristos, şi aceasta numai pentru că L-a văzut pe Hristos în viaţa voastră; pentru că a văzut Cuvântul făcut viu în voi. Da.

Eu cred că avem nevoie de Hristos. Da, domnilor. Singurul mod de a-L vedea pe Hristos, este atunci când Îl reflectăm fiecare. Astfel, eu Îl văd pe Hristos în tine, iar tu Îl vezi în mine. Aşa trebuie să-L privim pe Hristos.

Eu vin la adunare şi încep să predic, dar privind peste audienţă, după câteva minute pot să-mi dau seama dacă ceea ce spun îi plictiseşte sau le place. Da, eu îi pot vedea şi atunci când se agaţă de fiecare Cuvânt pe care-L spun.  Atunci Îl văd pe Hristos în omul acela, pentru că însetează şi flămânzeşte după Dumnezeu.

La rândul lui, omul acela Îl vede pe Hristos reflectat în mine, în timp ce predic Evanghelia Da. Vedeţi? Aceasta înseamnă Isus în mijlocul nostru. Eu Îl văd în tine, iar tu Îl vezi în mine. Amin. Noi flămânzim şi însetăm după El.

Eu privesc audienţa, iar când primesc ceva de la El, mă adresez cuiva şi imediat văd ce efecte au acele cuvinte asupra tuturor. Le văd feţele luminându-se, pline de bucurie. Acela este semnalul că ei sunt gata să primească ceva. Acela este Hristos, iar eu Îl văd reflectându-Se în acea persoană, pentru că Evanghelia simplă a lui Hristos, ia loc în acea inimă care flămânzeşte şi însetează după El.

Eu am arătat aici un indicator, un avertisment. Ce fel de avertisment? Nu spre o teologie sau spre un crez făcut de oameni, ci spre Hristos, spre Puterea Sa, pentru că El este Acelaşi ieri, azi şi în veci. Amin.

Corect. Ei pot vedea puterea lui Dumnezeu mişcându-Se, privind prin clădire; o pot vedea descoperind tainele ascunse ale oamenilor, vindecând bolnavii, deschizând urechile surzilor şi făcându-i pe orbi să vadă. Ce este aceasta? Un avertisment. Este indicatorul lui Hristos. Oamenii Îl văd şi-i dau slavă lui Dumnezeu, iar eu Îl văd în ei şi mă bucur pentru aceasta.

Deci, noi Îl vedem pe Hristos reflectând Lumina Sa prin fiecare din noi. Nu contează cât de mult aş reflecta aici, dacă nu se reflectează şi în voi, înţelegeţi? Evanghelia nu ar avea nici un efect dacă nu ar fi cine s-o primească. Mulţi o vor respinge, dar cei care o vor primi, vor reflecta Lumina ei.

La uciderea lui Ştefan au fost probabil cam cinci mii de oameni, dar printre ei a fost unul în care S-a reflectat Lumina Evangheliei. Şi când s-a apropiat de sfârşitul vieţii, acest bărbat a spus: „Eu sunt cel mai neînsemnat dintre apostoli; nu sunt vrednic să port numele de apostol, fiindcă am prigonit Biserica lui Dumnezeu.” (1Corinteni 15.9). Faptul că s-a unit cu cei care l-au omorât pe Ştefan, nu i-a dat niciodată pace lui Pavel. Astfel, a spus: „Am prigonit Biserica până la moarte.”  Vedeţi? Acest lucru nu a putut fi uitat, pentru că el L-a văzut pe Hristos reflectat în acel bărbat.

Cum L-a reflectat Ştefan? El n-a făcut niciodată vreo minune, deşi ştia bine că Hristos era un Făcător de minuni. Atunci cum L-a reflectat? Prin viaţa sa. Ştefan a trăit o asemenea viaţă, încât toţi au putut să-L vadă pe Hristos în ea. Amin.

S-ar putea să nu vezi niciodată o vedenie; s-ar putea să nu-ţi pui niciodată mâinile peste vreun bolnav; s-ar putea să nu vezi niciodată puterea Dumnezeului celui Atotputernic făcând pe cineva să se întoarcă din nou la viaţă; s-ar putea să nu-L vezi niciodată stând acolo în trei curcubee; s-ar putea să nu-I auzi niciodată Glasul, nici să-I vezi chipul, dar cu toate acestea, poţi fi un indicator care Îl va reflecta pe Isus Hristos printr-o viaţă curată şi nepătată de lume. Amin.

Nu un indicator plin de lucrurile murdare ale lumii, ci unul curat şi sfânt, care va face ca acea inimă care te vede, să înseteze şi să flămânzească să fie ca tine.

Voi sunteţi sarea pământului, dar „dacă sarea şi-ar pierde gustul, la ce ar mai folosi ea?” Aşa este.

Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să-L slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri.” Înfometaţi!

Indicatoare! Reflectoare! Minunat! Da, domnilor.

Desigur, noi nu vrem să face o vânzare rapidă şi să spunem: „Păi, eu m-am convertit aseară. Aleluia!” Dacă faci aşa, înseamnă că ai făcut o vânzare rapidă şi rezultatul nu este bun.

Dacă aşteptaţi s-o duceţi numai bine şi spuneţi: „După ce m-am convertit, am trăit bine vreo două săptămâni. Atunci m-am simţit perfect.” Aceasta este tot o vânzare grăbită; este un produs hibrid în care sunt o mulţime de vitamine amestecate, dar care nu are durabilitate.

Voi trebuie să fiţi tot timpul creştini, în fiecare ceas, în fiecare zi, tot timpul anului, şi nu doar în zilele bune. Lumina voastră trebuie să lumineze în continuu.

Dacă vorbiţi cu un om şi-l invitaţi să-L primească pe Hristos, iar el râde şi nu crede, nu-l lăsaţi baltă şi nu spuneţi: „Păi, nu este nimic de el! Omul acesta nu-L va accepta niciodată!” Nu! Să nu faceţi niciodată aceasta!

Noi „vindem” Evanghelia, puterea Dumnezeului celui Viu, pe Hristos care este Acelaşi ieri, azi şi în veci. Dacă sunteţi urâţi de lume, să ştiţi că pe Hristos L-au urât înaintea voastră, pentru că aceeaşi cauză L-a tras spre cruce. Noi suntem reprezentanţii Lui; suntem indicatoarele Lui, de aceea Îl anunţăm pe El.

Nu este nevoie să aveţi o grămadă de diplome de doctorat în filozofie, în psihologie, în artă sau mai ştiu eu ce, ci trebuie să-i faceţi doar să înseteze şi să flămânzească după El. Amin.

Fiţi un indicator simplu şi curat, cu Hristos scris de-a lungul vieţii voastre: „ei să vadă faptele voastre bune şi să-L slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri.” (Matei 5.16). Aceasta-i tot.

Nu vă murdăriţi cu lucrurile lumii şi nu încercaţi să faceţi reclamă ca cei care spun: „Eu aparţin de Cutare mare biserică. Este cea mai mare din oraş!”

Noi cunoaştem o persoană care a părăsit bisericuţa aceasta micuţă şi s-a dus la una mai mare, pentru că i s-a spus că acolo merge o clasă mai bună de oameni. Ce este o clasă mai bună de oameni? Vedeţi? Ei nu ştiu, pentru că creierul li s-a prăfuit, le este plin cu lucrurile lumii.

Ce este o clasă bună de oameni? Un popor care este născut din Duhul lui Dumnezeu. Săraci care nu ştiu ce vor mânca mâine. Da, aceasta este singura clasă care merită ceva, pentru că sunt oameni născuţi din nou.

Ce clasă de oameni Şi-a ales Isus când a umblat pe pământ? Needucaţi, pescari, vameşi..

Apostolul Petru, cel căruia i-au fost dăruite cheile Împărăţiei, nu ştia nici să-şi scrie numele, puţea a peşte, a fum şi a untură.

Da, astfel de oameni Şi-a ales Isus. Dacă astăzi ar intra într-o biserică pentru a Se închina, oamenii L-ar da afară. Vedeţi?

Oamenii privesc după „clasă”. Ştiţi care a fost cauza primei bătălii din cer? Faptul că Lucifer se gândea că are o clasă mai bună de îngeri. Se gândea că poate avea o împărăţie mai luminoasă şi mai strălucitoare decât Mihail. Care a fost urmarea? A fost aruncat din cer.. Vedeţi de unde vine „clasa”? Staţi deci, cât mai departe de „clasă”.

Foamea nu se gândeşte la clasă, ci cere mâncare. Da, domnilor. Cel răcit vrea căldură, nu o fotografie care să-i arate un foc. La fel este şi cu cel care însetează şi flămânzeşte după Împărăţia lui Dumnezeu: el doreşte Evanghelia şi puterea lui Dumnezeu. Amin. Ei vor ceva real, indiferent cât de simplu sau de nepopular este acel lucru pentru lume.

Pe un om care este pe moarte şi ştie că urmează să-L întâlnească pe Dumnezeu, nu-l interesează „clasa”. El vrea să-L găsească pe Dumnezeu; vrea să ştie că atunci când va ajunge pe malul Râului, va fi aşteptat de Cineva care să-i arate calea. El vrea Ceva de care să se ancoreze, la fel ca Iov care a spus odinioară: „Ştiu că Răscumpărătorul meu este viu şi că Se va ridica la urmă pe pământ.” (Iov 19.25).

Sau cum a spus Pavel: „Sunt bine încredinţat că nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpânirile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici înălţimea, nici adâncimea, nici o făptură, nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostru.” (Romani 8.38-39).

Nu o credinţă făcută, ceva de vândut repede: „Haideţi la biserica aceasta…”, sau: „Păi, mă voi duce la biserică, se va ruga păstorul pentru mine, iar după aceea mă voi ruga în taină.” Nu, nu! Aceasta este încă o marfă vândută repede, care nu va dura mult.

Eu vreau o schimbare de modă veche, un om care să dorească să păşească în faţă şi să spună: „Am greşit. Vreau să devin ca vecinul meu. Vreau să fiu ca femeia aceea din vecini. Vreau să păşesc smerit printre oameni, ca ei să vadă în mine acelaşi lucru pe care l-au văzut în ei. Vreau să fiu ca Isus Hristos.”

În încheiere, vreau să mai spun ceva. Noi suntem agenţii Lui comerciali; suntem indicatoarele Lui, deci nu avem nimic de vândut, ci trebuie să arătăm ce este El.

Eu am lucrat pentru Compania de Servicii Publice. Se fabricau acele lămpi Mogal şi noi făceam concurs. Cine vindea cele mai multe lămpi avea un anumit procent din vânzare.  Deci, fiecare angajat trebuia să vândă acele lămpi. Atunci, eu m-am gândit la ceva: Dacă compania garantează că produsul este bun, vânzarea trebuie să se facă de la sine, dar dacă nu sunt bune de nimic, nu le voi da oamenilor ceva fals.

Eu n-am crezut niciodată în aceşti agenţi comerciali şi-n mărfurile lor. Acesta este motivul pentru care nu cred nici în aceste religii. Dacă au un produs bun, acela se va vinde singur. Aşa este.

Şi ştiţi ce am făcut? M-am dus la şeful meu şi i-am spus:

„Lămpile acestea sunt garantate?”

„Da.”

„Şi nu se schimbă?”

„Nu, domnule,” a răspuns el.

Apoi am văzut că ei au făcut nişte lămpi cu o lumină blândă, pe care orice femeie ar aprecia-o în camera ei. Şi ştiţi ce am făcut? Am luat vreo două sute de lămpi şi m-am dus pe la toţi cei pe care îi cunoşteam. Ei mă întrebau:

„Ce doreşti, Billy? Nu mi-am plătit rata?”

Eu trebuia să colectez banii pentru rate, de aceea le răspundeam:

„Nu, tu ai plătit, dar vreau să-ţi mai aduc una. Uite, ce zici de aceasta?”

„O, dar nu-mi pot permite să mai cumpăr una!”

„Stai puţin,” am spus eu, „dar nu ţi-am cerut s-o cumperi. Am la mine o grămadă şi aş vrea să descarc una şi la tine. O vei ţine vreo două săptămâni şi te vei bucura de ea, după care voi trece s-o iau. Noi trebuie să facem reclamă cu aceste lucruri, aşa că ţi-o voi instala în casă pentru un timp.”

„Nu glumeşti?”

„Nu, deloc. Doar mă cunoşti. Voi veni şi o voi lua înapoi peste două săptămâni.”

„Dar dacă se strică?”

„De aceasta voi răspunde eu.”

Ştiam că lampa se va vinde singură, pentru că era un produs bun. Şi aşa a fost. Din două sute câte am dat, am luat înapoi doar zece, şi astfel am câştigat concursul. De ce? Pentru că lămpile s-au vândut singure.”

Acelaşi lucru este şi cu noi. Noi nu trebuie să avem organizaţii mari ca să-L „vindem” pe Hristos. Nu ne trebuie oameni cu educaţie superioară, nici predicatori lustruiţi, ci avem nevoie de El, fiindcă Hristos Se va vinde singur. Desigur.

Dacă Hristos este în inima unui om, nu mai este nevoie să-i spui: „Trebuie să te alături organizaţiei cutare sau cutare”, pentru că Produsul este deja vândut.

Sunteţi flămânzi? Ferice de cei flămânzi şi însetaţi! Noi ne pregătim pentru marea Cină. Dacă eşti creştin, înseamnă că eşti flămând. Eu sunt creştin de treizeci şi unu de ani, dar de fiecare dată flămânzesc după Hristos mai mult decât am flămânzit când am pornit. El este mai dulce pe măsură ce trec zilele.

Eu am văzut micuţele Lui indicatoare. Le-am văzut mergând pe stradă, le-am văzut în spitale, le-am văzut în ceasul morţii lor, le-am văzut pe acele doamne care se păstrează ca nişte sfinte adevărate.

Aşa este. Mie îmi place să privesc acel indicator, pentru că mă face să flămânzesc, să doresc să ajung într-un loc în care să pot mânca hrană spirituală.

Petru şi Ioan l-au vindecat pe ologul de la poarta numită „Frumoasă.” El nu putea să stea în picioare multă vreme, de aceea Petru a trebuit să-l susţină puţin şi să-l ajute să facă câţiva paşi după ce omul a fost vindecat.

Pentru această vindecare, cei doi apostoli au ajuns în faţa sinedriului care le-a interzis să mai predice în Numele lui Isus. Toţi se minunau de vorbirea lor, fiindcă „ştiau că erau oameni necărturari şi de rând.” Vedeţi? Petru şi Ioan erau oameni needucaţi, oameni care nu ştiau nici o teologie. Nu ştiau nici măcar să-şi scrie numele, dar tot Biblia spune că preoţii au priceput că fuseseră cu Isus. Ce erau ei? Indicatoare.

O, şi am putea continua cu multe alte exemple, dar esenţialul este ca Dumnezeu să ne ajute şi pe noi să fim indicatoare.

Fie ca acest tabernacol micuţ, care a fost închinat lui Dumnezeu, să producă indicatoare micuţe care să trezească foamea şi setea acestei naţiuni, astfel încât toţi să alerge la Hristos. Aceasta este rugăciunea mea.

Haideţi să ne plecăm capetele pentru un moment de rugăciune.

Scumpule Tată, suntem cu adevărat un popor privilegiat, pentru că Îl avem pe Hristos în vieţile şi în inimile noastre. O, Îţi suntem atât de recunoscători pentru El!

Tată, noi ştim că El este Viaţa; ştim că nu un crez sau o carte de dogme este Viaţa, ci Isus Hristos.

Tată, Dumnezeule, Îţi mulţumim pentru că am văzut că El este Vindecătorul nostru, Mântuitorul nostru, Tăria noastră şi Ajutorul nostru, pentru că ajutorul vine numai de la Domnul.

Noi ştim că nu suntem nimic şi că nu ştim nimic, dar dorim un singur lucru: să-L cunoaştem pe Hristos în puterea învierii Lui, pentru că toţi cei care Îl cunosc pe El, au Viaţa veşnică.

Tată, rugămintea noastră este să binecuvântezi această biserică micuţă şi pe oamenii aceştia care stau în aşteptarea îndurării Tale.

Dumnezeule, fă-ne atât de însetaţi şi de înfometaţi, încât să privim după indicatoarele Tale, să vedem viaţa creştinilor. Fă ca noi să fim acele indicatoare spre Tine.

Reflectă Lumina Ta peste aceste suflete, astfel încât să devină însetate şi flămânde când văd indicatorul Tău.

Hristos, Sponsorul nostru, ne-a dat o viaţă plină de pace, o bucurie deplină şi putere, ca să trăim o asemenea viaţă încât oamenii să-şi dorească să fie la fel. Doamne, îndură-Te şi dă-ne aceasta tuturor.

Poate în seara aceasta este aici cineva care nu a găsit încă această Viaţă, care poate a privit cu nepăsare la acele mame sfinte şi la acei bărbaţi care vesteau Evanghelia la colţurile străzilor, în timp ce oamenii râdeau de ei, dar acum a înţeles că toţi aceia erau de fapt nişte indicatoare; erau nişte semne care indicau ceva.

Femeia aceea bătrână care mergea pe stradă cu părul legat la spate, era batjocorită de tinerii care o priveau râzând şi glumind pe seama ei: „Ce antichitate mai este şi aceasta?”

Dar noi ştim, Tată, că ea era un indicator spre Viaţa veşnică. Poate, odată am trecut nepăsători pe lângă un astfel de indicator, dar acum ne pare rău. Fă-ne să ne întoarcem înapoi şi dă-ne Viaţă, pentru că dorim să fim sfinţi înaintea Ta. Dorim să ne purtăm ca ei, pentru că atunci când i-am vorbit de rău sau când am râs de ei, nu au spus nimic înapoi, ci ne-au privit cu blândeţe, apoi au zis: „Nu-i nimic, Domnul să te binecuvânteze.” Amin.

– Amin –

1 comentariu

Lasă un răspuns