Meniu Închide

EXPERIENȚE

Print Friendly, PDF & Email

Mă bucur să mă aflu în dimineaţa aceasta aici. Am încercat să vin duminica trecută dar nu am reuşit. Totuşi    m-am rugat tot timpul pentru voi.

Am auzit că mai mulţi fraţi din mijlocul vostru s-au dus pe platformă şi s-au rugat pentru bolnavi, iar aceştia au fost vindecaţi. Sunt foarte recunoscător pentru aceasta.

Aceasta este a şasea duminică din seria de servicii ţinute în Phoenix şi vom avea încă două. Sunt încrezător că mulţi oameni vor primi marea binecuvântare a prezenţei lui Dumnezeu.

Am auzit că printre noi sunt oameni veniţi din diferite părţi…o doamnă din Chicago şi alţii care pot rămâne doar o zi.  Eu nu am văzut-o pe doamna aceea duminica trecută dar aş vrea ca toţi cei care nu pot sta mai mult de o zi să fie lăsaţi să vină primii pe platformă. Aşadar soră, am primit mesajul tău pe când eram în cameră, iar pe ale celorlalţi când eram afară deci, voi încerca să mă rog pentru fiecare din  voi.

Bănuiesc că mulţi dintre voi îşi amintesc ce lucru rău s-a întâmplat cu două duminici în urmă aici, la amvon. Vă amintiţi, nu-i aşa? A fost lucrul cel mai groaznic care mi s-a întâmplat vreodată în viaţă. Poate mulţi dintre voi nu aţi înţeles, de aceea m-am gândit că poate ar fi bine să vă explic aceste lucruri ca o mărturie; desigur, pe voi vă va ajuta să primiţi o mai bună înţelegere cu privire la ceea ce se petrece.

Aceea a fost o adunare mare, prea mare pentru mine, ţinută în teritoriul de nord-vest. Am ajuns într-un punct în care am căzut inconştient timp de 44 de ore. Au fost mii de oameni care mi-au cerut să mă rog pentru ei şi au fost vindecaţi.

Dar a fost un lucru pentru care m-am rugat şi am strigat: să mi se dea un semn. Pentru mine …înseamnă mai mult decât toate vindecările din lume, şi cred că este chiar motivul pentru care mă aflu pe pământ…pentru că idealul meu a fost întotdeauna să văd biserica împreună, să-i văd pe oameni închinându-se lui Dumnezeu împreună.

Săptămâna trecută am ajuns să văd oameni veniţi din Adunarea lui Dumnezeu, de la Biserica lui Dumnezeu, de la Biserica unghiulară, unitarieni, penticostali, toţi împreună. Şi am ţinut împreună treziri cu servicii de botez. O mulţime de oameni sunt adunaţi împreună cu o inimă şi un gând şi sunt salvaţi în fiecare zi. O, această mare uniune înseamnă atât de mult pentru mine!

Este un câştig mult mai mare decât toate celelalte adunări pe care le-am ţinut până acum: să Îl vedem pe Dumnezeu printre copiii Lui adunaţi împreună. Dacă lucrul acesta se poate întâmpla pretutindeni, înseamnă că Isus poate veni. Sunt câteva mici diferenţe în religiile oamenilor, care îi ţin separaţi, dar fundamentalismul evanghelic este la fel la toţi.

Mă bucur să-i văd că sunt de acord unul cu celălalt, ca să aibă loc o trezire. De asta avem nevoie.

Şi pentru că lucrul acesta s-a întâmplat pretutindeni de la Vancouver la Boise, – oamenii au fost cu o inimă şi un gând, şi predicatorii de la Adunarea lui Dumnezeu şi de la celelalte biserici…e clar că Domnul lucrează.

Toţi au venit într-o unitate cum nu mi-a mai fost dat să văd: se îmbrăţişau şi plângeau împreună. Unde se întâmplă aceasta are loc o trezire adevărată.

Ei au treziri unite. Astfel, o săptămână se vor aduna la Adunarea lui Dumnezeu, apoi la Biserica lui Dumnezeu, următoarea săptămână vor fi la penticostalii unitarieni şi aşa mai departe. Acesta este un lucru minunat. Cred că asta valorează mai mult decât orice altceva… pentru că este vindecarea Trupului lui Hristos. Aceasta este vindecarea adevărată: când Trupul lui Hristos poate fi adunat împreună. Da, aceasta este adevărata vindecare acum.

Săptămâna trecută am învăţat, din Numeri, despre ieşirea copiilor lui Israel din Egipt şi călătoria lor spre ţara făgăduită. Am avut un timp minunat. Astăzi însă o să vă rog să mă iertaţi pentru că sunt foarte vlăguit şi slăbit… voi încerca totuşi să vă aduc câteva marturii mici, apoi vom avea un rând de rugăciune.

Văd că nu mai am putere dar Îl rog pe Dumnezeu să mă ajute. În Phoenix a fost cel mai greu până acum. Cele mai mici adunări la care am participat au fost aici. Este oraşul pe care îl iubesc cel mai mult. Într-o zi aş vrea să locuiesc aici de aceea satan se luptă atât de mult cu mine în locul acesta. Aşa este. Dar voi birui prin harul lui Dumnezeu. Da, prin harul Lui voi avea tot ce am cerut.

Îl rog pe Dumnezeu să facă astfel încât şi aici în Phoenix să fie ca în bisericile din partea de nord a ţinutului: oamenii să fie adunaţi laolaltă cu o inimă şi un gând.

Putem face aceasta, aşa-i prieteni? Eu cred că Dumnezeu ne va ajuta. Noi toţi suntem creştini dar Satan este cel care încearcă să se bage între noi. Nu credeţi şi voi aşa? Da, asta face el, dar eu cred că a venit ceasul când Dumnezeu va aşeza rânduiala Lui.

Acum aş vrea să termin cu textul pe care l-am ales, pentru că duminica trecută i-am lăsat pe copiii lui Israel la prorocul Balaam. De acolo am predicat „Convingerea despre mine însumi”. Câţi din voi aţi fost aici duminica trecută? Ei bine, înseamnă că aţi văzut ce mi s-a întâmplat.

Eu am afirmat că nici un fel de boală nu va sta înaintea rugăciunii, indiferent cât de oloagă ar fi sau ce afecţiune ar avea acea persoană. Dacă îi voi acorda destul timp va fi vindecată. M-aţi auzit afirmând aceasta, aşa-i? Şi acesta este adevărul. Dar astăzi marele test s-a încheiat şi am să las ca aceasta să fie o treaptă de piatră în loc de o piatră de poticnire şi să învăţ căile Domnului mai bine ca să pot trăi mai aproape de El, pentru că cu cât trăiesc mai aproape de Domnul pot să-i ajut pe aceşti oameni să fie conduşi de Duhul Lui.

Înainte de toate aş vrea să ne rugăm, apoi vom vorbi câteva momente şi vă voi povesti câteva lucruri care s-au întâmplat, după care vom chema rândul de rugăciune şi vom acorda suficient timp pentru oricine doreşte rugăciune, în special pentru cei care nu pot veni la celelalte servicii.

Înainte de a ne ruga, aş vrea să Îi mulţumesc lui Dumnezeu că m-a adus înapoi la darul vindecării pentru un mai mare succes: au trecut câteva luni de la ultima duminică în care am făcut rugăciune pentru bolnavi. Acum a venit înapoi cu o binecuvântare mai mare decât la început.

Să ne plecăm capetele pentru rugăciune.

Tată ceresc, venim la Tine cât se poate de smeriţi, fiindcă ştim că ne apropiem de Dumnezeul cel viu. Realizez că data trecută când am stat la amvon, am fost un om condamnat; am stat acolo şi mi-am dat seama cât de neajutorat eram fără Tine. Am simţit cum am fost părăsit de Prezenţa Ta în clipa când a venit pe platformă fetiţa aceea care abia auzea, iar când s-a dat jos era complet surdă şi acel om care auzea rău a ajuns surd…

O, Hristoase, îmi dau seama că fără Tine sunt un eşec. Nu pot merge singur. Nici acasă nu vreau să merg fără Tine, pentru că aduc numai ocară asupra Ta şi nu vreau aceasta, Dumnezeule.

Ajută-mă în mărturiile pe care le voi spune astăzi şi ajută-i pe oameni să înţeleagă. Fie ca toţi cei prezenţi aici să primească binecuvântarea Ta: cel bogat, cel sărac, cel lepădat, cel alb, cel negru, toţi. Fii cu noi şi revarsă Duhul Tău cel Sfânt peste toţi.

Adună slavă din acest serviciu şi ajută-l pe slujitorul Tău istovit, pentru că Te rugăm aceasta în Numele lui Isus Hristos. Amin.

Ultima dată când Dumnezeu L-a trimis pe Îngerul Său jos…Mulţi dintre voi aţi auzit cum mi-a fost dat darul vindecării de Îngerul lui Dumnezeu. Mulţi dintre voi ştiu aceasta.

Ei bine, dragi prieteni, după ce am ieşit din starea aceea, după multe ore, am crezut că este sfârşitul vieţii mele şi chiar am luat o bucată de hârtie şi i-am scris soţiei mele ce să facă dacă se va întâmpla lucrul acesta. I-am scris şi fratelui Kidson şi altora.

Am realizat că nu mai am control asupra vieţii mele şi că pot trece oricând. Dar dacă aceasta este ultima adunare împreună cu voi, să ştiţi că vizita Îngerului este adevărată. Este adevărul. Cu Biblia lângă mine mărturisesc că v-am spus adevărul.

Natura mea este să ascult şi să ajut pe fiecare om cât pot, dar încercând să fac aceasta mă depărtez de Dumnezeu. Înţelegeţi? Dorinţele mele nu sunt întotdeauna şi voia lui Dumnezeu. Oamenii mă roagă să fac anumite lucruri şi mie îmi place să-i ajut, dar…

Odată, fiindcă nu aveam prea mulţi prieteni, eram considerat un sissy (pămpălău, fătălău). Dar după ce am ieşit dintre ei si am întâlnit oamenii lui Dumnezeu, El mi-a dat milioane de prieteni pe care îi iubesc atât de mult încât aş face orice pentru ei. Dar oricât încearcă să mă încurajeze, simt că puterile mă părăsesc. Aceasta se datorează faptului că inima mea simte cu oamenii…

Mie mi-a plăcut întotdeauna Psalmul vieţii şi doresc ca oamenii să ştie că atunci când voi pleca, am făcut tot ce am putut ca să-L slujesc pe Dumnezeu şi Biserica Lui.

După cum v-am spus, Îngerul Domnului m-a vizitat în Vandalia, Illinois. Vă amintiţi că v-am spus că va veni? Cu două săptămâni în urmă eram în cameră. Eu fusesem peste tot în Canada şi prin împrejurimi şi încă nu Îl văzusem deloc: Stăteam şi priveam într-o parte şi s-a întâmplat să văd ceva în cameră; m-am întors şi acolo stătea Îngerul lui Dumnezeu privindu-mă. Am căzut cu faţa la pământ. Fratele Lindsay, care era manager al campaniilor din nord a Adunărilor lui Dumnezeu, a intrat în cameră fiindcă m-a auzit strigând. El este un om cumsecade şi n-a vrut să facă rău dar, când a intrat, a întrerupt ceva şi Îngerul Domnului a plecat.

Apoi următoarea duminică am venit aici.  Nu am ştiut nimic, dar am ales capitolul 22 din Numeri şi am început să vorbesc despre prorocul Balaam care s-a dus să-L întrebe pe Domnul şi cum El i-a spus prima dată să nu meargă cu acei oameni. Dar el s-a rugat din nou şi în final… eu cred că a vrut să meargă cu ei din pricină că iubea banii. Nu sunt sigur; nu am ştiut aceasta până nu mi-a venit, dar cred că el a fost iubitor de bani.

Dar în cazul meu nu a fost iubirea de bani, ci simţirea pentru făptura umană. Şi indiferent dacă este o greşeală mică sau mare, orice ar fi, este greşit să nu Îl asculţi pe Dumnezeu.

Balaam s-a pornit să meargă cu acei oameni, iar Îngerul Domnului i s-a aşezat în drum. Prieteni, nu ştiu ce   s-a întâmplat, dar când am ajuns la aceasta ceva m-a mişcat profund. Apoi am avut un rând mic de rugăciune şi în acele cazuri se puteau înfăptui doar minuni. Ei bine,… şi când am ajuns la Balaam, căruia i s-a arătat Îngerul Domnului deşi nu putea să vadă…. Numai măgăriţa a putut să-l vadă. Ştiţi că a ajuns la cărarea aceea îngustă, în acel loc strâmt ca o poartă. Şi acolo Îngerul Domnului i s-a arătat din nou, dar Balaam nu l-a văzut ci doar măgăriţa. El mergea înainte în neascultare de Dumnezeu.

Şi când s-a întâmplat aceasta, am văzut ce era arătarea Îngerului şi am realizat pentru prima dată că este adevărat. Ce greşeală am făcut! Oh, am făcut o exemplificare a puterii lui Dumnezeu în faţa oamenilor, lucru pe care nu l-a făcut nici chiar Fiul lui Dumnezeu. L-am provocat pe Dumnezeu să facă minuni acolo…în faţa oamenilor.

O, ce bine a fost pentru mine că m-am lăsat dus de lucrul acesta fără să fac pe cineva să creadă; doar să se facă minuni pentru că ştiam ce putere are Dumnezeu.

Nu ştiu cum m-a lăsat Dumnezeu să trec prin asta, dar Biblia spune că nici Isus Hristos „nu a putut face multe minuni din pricina necredinţei lor.” Scrie asta în Scriptură? Sigur că da. (Matei 13.58).

Priviţi cum a fost El; priviţi la puterea pe care a avut-o şi doar cu darul vindecării a putut face ceva din pricina necredinţei lor.

Când am înţeles lucrul acesta, asta mi-a frânt inima. Am încercat să stau înaintea voastră, oamenilor, şi să predic dar nu am putut. Am simţit că mă topesc.

Am venit la amvon şi am predicat despre cum a fost Balaam, iar eu stăteam exact în papucii lui pentru că am făcut tocmai ceea ce Îngerul Domnului îmi ceruse să nu fac. Şi m-am mirat că nu m-a vizitat deloc timp de şase luni, dar El mi-a spus că mă bazez prea mult pe darul vindecării de a face minuni. S-au făcut minuni în tot rândul, dar de acum înainte Îl voi lăsa pe Dumnezeu să aleagă ce va face şi mă voi lăsa călăuzit de Duhul Lui în tot ce-mi va spune Domnul să fac. Aceasta este Biblia.

Când Isus a mers la scăldătoare, acolo erau mai mulţi ologi decât sunteţi voi în sala aceasta acum. Şi totuşi El a trecut printre ei şi a ales doar unul. De ce? Pentru că a fost călăuzit de Dumnezeu să facă aşa.

El l-a întrebat: „Vrei să te faci sănătos?”

„Doamne”, i-a răspuns bolnavul, „n-am pe nimeni să mă bage în scăldătoare…”

Şi Isus i-a zis: „Scoală-te, ridică-ţi patul şi umblă.” (Ioan 5.6-8).

Hristos ştia că nu este nevoie să-l convingă pe om pentru că avea credinţă să fie vindecat; şi omul şi-a ridicat patul şi a plecat.

Apoi a luat un alt om şi l-a dus în afara cetăţii. A vorbit cu el, apoi a făcut tină cu scuipatul Său, i-a pus-o pe ochi şi i-a spus să meargă să se spele la scăldătoarea Siloamului. El a întâlnit o mulţime de oameni în drumul Lui, dar nu i-a vindecat pe toţi. Însă când Duhul L-a călăuzit spre cineva, a simţit milă, dar nu mila pe care o simte inima omului, ci Dumnezeu vorbea prin El să meargă la acea persoană. Atunci am înţeles că eu am făcut ceva greşit şi   m-am simţit ruşinat şi mustrat.

Apoi am venit la amvon şi m-am rugat: „Dumnezeule, dacă nu este voia Ta divină şi am făcut ceva greşit, ajută-mă să fac în aşa fel încât…Dacă voi chema persoane şi nu vor fi vindecate, voi şti că  niciodată în viaţa mea nu trebuie să mai fac această provocare: să vină cineva în rândul de rugăciune ca să se facă o minune.”

Şi voi ştiţi ce s-a întâmplat, căci chiar prima persoană care a venit a fost acea fetiţă din California… Cred că astăzi este printre noi. Ea auzea rău. Mi-am pus mâinile peste ea ca să văd vibraţiile. Probabil avea timpanul spart şi asta i-a cauzat o infecţie. Înăuntru era o viaţă străină care a crescut acolo. Apoi vibraţiile s-au oprit şi eu am spus ca de obicei: „Copilul este vindecat!”

Am încercat să vorbesc cu ea, am bătut din palme, dar nu m-a auzit. I-am luat din nou mâna şi vibraţiile erau înapoi. L-am alungat, dar duhul a revenit, aşa că am lăsat copilul în pace.

Apoi a venit un altul cu auzul slab. Eu l-am întrebat: „Crezi, domnule?” Şi el a dat din cap. M-am apropiat de el şi l-am luat de mână dar nu am simţit nici o vibraţie; aceasta era o ungere a Duhului. Probabil că nervii lui erau morţi.    M-am rugat pentru el, iar când am bătut din palme nu m-a auzit.

Atunci am înţeles că eram părăsit. Da, stăteam la acest amvon şi pentru prima dată în viaţa mea am cunoscut ce înseamnă pentru un om să fie părăsit de Dumnezeu. Am fost total neajutorat. Mă ruşinez înaintea voastră, fraţilor.  Mi-e ruşine pentru lucrul acesta. Îmi pare rău că a trebuit să se întâmple aici în Phoenix, dar trebuia să se întâmple undeva. Aşa este. Şi s-a întâmplat aici.

Când am plecat eram istovit dar nu puteam dormi.  M-am urcat în avion şi am început să plâng. Stewardesa a venit şi m-a întrebat ce s-a întâmplat, dar nu am putut să-i spun pentru că oricum nu ar fi înţeles. Când am coborât din avion eram aşteptat de predicatori, care m-au condus la camera mea. Apoi am coborât în hol, iar reverendul Baxter, un om minunat al lui Dumnezeu, a intrat tiptil în cameră şi a spus:

„Frate Branham, te pot asigura că darul vindecării nu a plecat de la tine. Darurile şi chemarea sunt fără pocăinţă. Dumnezeu te va mai folosi dar vrea să fii credincios făgăduinţei Lui. Sunt sigur că nu te poate părăsi.

Samson a dormit o noapte întreagă cu o stricată iar în ziua următoare a smuls porţile cetăţii şi le-a mutat de acolo. El va mai lucra cu tine. Moise a lovit stânca deşi trebuia să-i vorbească, dar cu toate acestea apa a ţâşnit afară. Acesta-i adevărul. Da, El va lucra cu tine. Poate vei plăti pentru asta, însă darul Lui este încă acolo.”

Eu mă temeam că s-a dus pentru că nu puteam să Îl simt deloc pe Dumnezeu. Nădăjduiesc să nu mai trec niciodată în viaţa mea prin ceea ce am trecut în acele trei zile. Prieteni, a fost iadul pe pământ. Dumnezeu nu mai era cu mine. Îngerul nu mai era. Duhul Sfânt nu mai era… Nu mai aveam nimic….

…Când acea vibraţie a trecut prin mâna mea atunci când m-am rugat pentru acea fetiţă, am ştiut că El este încă acolo….Oh, aş face orice pentru voi. Aş umbla umil şi cât pot de tăcut. Micuţa aceea era surdă, mută şi avea şi tuberculoză… apoi Dumnezeu a vindecat-o şi ea a putut auzi, vorbi şi tuberculoza a plecat.

…Dumnezeu a trimis binecuvântările Sale şi  a făcut lucruri mari, iar de atunci au fost vindecaţi mai mulţi oameni, deoarece am încercat să ajung jos, acolo unde a vrut Dumnezeu să fiu. Sunt sigur că mă înţelegeţi, aşa-i? Eu nu ar fi trebuit să promovez minunile din pricina oamenilor.

Dar iată cum stau lucrurile acum, prieteni. Vibraţiile se mişcă la fel. Acesta este darul divin al lui Dumnezeu. Dacă El ar lua aceasta de la mine nici nu aş mai veni la acest amvon, fiindcă dacă nu pot fi un ajutor pentru cineva, nu vreau să mai stau aici. Am mers mai departe şi am continuat cu rândul de rugăciune şi oamenii au putut vedea că Dumnezeu face mai mute minuni, ca înainte.

Uneori ne rugam pentru ei, se duceau înapoi cu cârjele şi apoi se ridicau fără să mai aibă nevoie de ele. Puterea lui Dumnezeu trecea pe la scaunele lor şi deodată îşi aruncau cârjele şi alergau prin sală cât puteau de repede. Dacă pe o targă era cineva paralizat care tremura, în timp ce se derula rugăciunea sau poate după o jumătate de oră, se oprea din tremurat şi se ridica de pe targă complet vindecat. Alţii mergeau acasă bolnavi, iar noaptea se trezeau că sunt vindecaţi. Apoi a doua zi veneau la slujbă şi Îl lăudau pe Dumnezeu pentru că erau perfect sănătoşi.

Ce trebuie să facă oamenii? Să creadă şi Dumnezeu va lucra. Trebuie să ajungă acolo unde au ajuns Marta şi Maria când Isus le-a spus: „Daţi piatra la o parte!” Vedeţi? Trebuie să faceţi şi voi ceva. Apoi mergeţi, credeţi şi sunteţi vindecaţi.

A urmat un băieţel care a venit în rând pentru că suferea de poliomelită.  Avea o proteză legată cu curele ca să-i susţină picioarele şi a zis: „Frate Branham, vrei să te rogi şi pentru mine?” „Sigur că da”, am răspuns eu, iar mama lui, care era lângă el, a zis: „Dacă vei spune doar o rugăciune, frate…” „Sigur, soră, dar tu nu doreşti…?” Şi ea a răspuns: „Nu doresc o minune, ci doar o rugăciune.”

Ne-am rugat pentru copil, mi-am pus mâinile peste el, iar după două zile stătea la uşa pe care urma să intrăm şi îşi ţinea protezele pe umăr. Simplitatea şi smerenia mamei lui…vedeţi? Ea a spus simplu: „Eu Îl cred pe Dumnezeu. Nu trebuie să văd minuni pentru că cred.”

Slujba mea a devenit mai binecuvântată decât a fost la început. Aşa este. Aşa trebuie să se desfăşoare o vindecare, prieteni. Nu vă puneţi nădejdea în om, ci credeţi-L pe Dumnezeul cel Atotputernic pentru că altfel nu se va întâmpla nimic.

Ajungeţi la simplitatea credinţei pe care a avut-o mama acelui copil. Credeţi că aceasta este micuţa rugăciune pe care Dumnezeu vrea să o spun pentru voi şi veţi avea ceea ce aţi cerut. Credeţi şi veţi avea ceea ce cereţi.

Să vă spun ce s-a mai întâmplat. La sfârşitul săptămânii au venit o mulţime de oameni de pretutindeni. Eu nu am văzut nici un răsărit de soare până am ajuns la Phoenix. Am fost atât de bucuros să-l văd. O, prieteni, aveţi cel mai minunat loc de pe pământ! Aş vrea să putem sta împreună şi să ne rugăm… Aţi putea avea cea mai bună biserică din lume.

Înainte de a veni la adunare am fost atât de supărat încât fratele Sharrit a trebuit să mă scoată puţin afară ca să mă plimb. M-am uitat şi am zis: „Uitaţi-vă la paradisul de aici. Păi, voi sunteţi gata pentru Mileniu dacă ajungeţi împreună.” Aşa este. E foarte frumos.

Vinerea trecută mi-am făcut rezervare pentru Phoenix, pentru a veni la serviciile de aici după cum am promis, dar zborurile erau blocate pentru toată săptămâna. Atunci mi-am zis: „Voi lua un autobuz până la San Francisco şi poate între timp se va risipi ceaţa.” Uneori se duce timp de o oră, apoi se reîntoarce şi de obicei avioanele aterizează la San Francisco. Era o ceaţă grozavă, aşa că am zis: „Mă duc cu autobuzul.”

Eram tare slăbit…Domnul începea să lucreze…Oamenii trec pe lângă mine şi aşa putere iese afară în contul acelei vindecări…Oamenii aceia credeau. Nu trebuia să mă rog pentru ei. Credinţa lor s-a ridicat aşa de sus de parcă m-aş fi rugat pentru ei. Aşa se face că am devenit foarte slab în urma rugăciunii de seara trecută când aproape 3.000 de oameni au trecut pe lângă mine, doar într-o singură seară. Nu am mai rezistat şi m-am prăbuşit, iar ei m-au luat pe braţe şi m-au scos afară.

O mulţime de duhuri au ieşit din oameni şi au intrat în alţii. O femeie a înnebunit. În timp ce mă rugam pentru o femeie, ea s-a întors să vorbească cu cineva şi un duh de nebunie a venit peste ea. E încă nebună… şi mulţi au ajuns epileptici.

Apoi m-am îndreptat spre uşă pentru că voiam să merg în staţia de autobuz, dar fratele Lindsay şi alţi predicatori au spus: „Frate Branham, nu poţi pleca în starea aceasta.”

„Aş vrea să merg înapoi la Phoenix”, am răspuns eu. „Vreau să merg să le spun că Tatăl nostru ceresc mi-a mai acordat o şansă.” „Nu poţi merge în starea aceasta”. Atunci o femeia a zis: „Te duc eu cu maşina.”

„O, nu!” am răspuns, „voi lua autobuzul.” Şi m-am dus să aştept autobuzul, deoarece aveam bilet spre San Francisco. Autobuzul a avut o întârziere de trei ore din pricina ceţei – nu puteai vedea nimic. Şi în timp ce stăteam la masă, am fost atât de nervos… trecusem iar dincolo de orice simţ uman, iar ei au crezut că am adormit. Autobuzul a venit pe la ora 1.00-2.00 noaptea, iar şoferul nu a putut conduce prin munţi aşa că nu am putut ajunge în Phoenix.

După ce am ajuns acasă, am văzut cum cad foarte repede, iar în 44 de ore am devenit normal. Abia atunci mi-am dat seama cât de slăbit fusesem.

De atunci am început să mă simt slab şi istovit, dar am dorit să vin la Phoenix ca să mă rog pentru cei suferinzi şi bolnavi. Ştiu că aţi înţeles ce am spus, aşa-i? Voi veţi înţelege şi veţi crede din toată inima atunci când aceşti oameni bolnavi – nu uitaţi – se vor face bine. Nu trebuie decât să credeţi. Când veţi trece pe aici, credinţa voastră va atinge acel dar al vindecării. Veţi crede, nu-i aşa?

Şi ascultaţi-mă, oameni dragi din Phoenix: vreau ca fiecare din voi să mergeţi la păstorul vostru şi să-i spuneţi: „Haideţi să avem o trezire unită aici în Phoenix.” Credeţi că am putea avea o astfel de trezire în care fiecare om să fie mântuit şi să trăiască pentru Dumnezeu? Credeţi că aţi putea face asta? Sigur că aţi putea. Trebuie doar să credeţi. Aveţi credinţă! Credeţi în Dumnezeu pentru că El vrea să faceţi aceasta. Nu mi-ar plăcea să ştiu că oraşul Phoenix a fost lăsat afară din Program.

Acum să revenim la Scriptură. Vă amintiţi că Iosua este cel care a condus poporul Israel. El a apărut în ultima parte, este adevărat? Eu v-am explicat că copiii lui Israel au trecut prin trei etape în călătoria lor spre ţara făgăduită. Este adevărat? Şi biserica a ajuns şi ea la cea de-a treia etapă, corect?

Amintiţi-vă… iscoadele au venit înapoi cu dovada existenţei ţării făgăduite, şi acolo sunteţi voi acum. Dar vedeţi, ei nu au putut crede, s-a produs o confuzie, şi asta   i-a dus înapoi în pustie. Atunci au început să se îmbolnăvească şi astfel a apărut şarpele de aramă: darul a fost dat bisericii, este adevărat? Uitaţi-vă la biserica penticostală care s-a rupt în atâtea direcţii…apoi boala a intrat în mijlocul vostru….

Să luam seama la încă un lucru înainte de a încheia seria aceasta…dacă tot ce s-a întâmplat acolo este o umbră şi un tip pentru timpul acesta, înseamnă că totul trebuie să vină la împlinire. Aş vrea ca voi, predicatorilor, să puteţi înţelege aceasta.

Amintiţi-vă că Moise, conducătorul lor, a fost tot timpul un tip spre Hristos – Duhul, astăzi. Este adevărat? Dar Moise nu a trecut Iordanul cu poporul, deoarece urma să vină o nouă rânduială. Nu Moise a trecut poporul dincolo; nu mesagerul bisericii, ci Iosua.  Să vă amintiţi aceasta. A intrat în scenă Iosua. Aţi înţeles? Dumnezeu v-a trimis nouă daruri duhovniceşti în biserică. Acestea vor trage împreună şi biserica va trece Iordanul.

Să nu uitaţi că El a spus: „Ridicaţi-vă acum şi să trecem Iordanul!” Asta i-a spus lui Iosua. Şi eu cred că dacă în toată Istoria Bisericii a existat un timp în care Glasul Lui a spus: „Ridicaţi-vă căci acum vom trece Iordanul!”, acel timp este acum.

Aşa este. Biserica a fost trasă prin tot felul de lucruri, s-a rupt în secte şi denominaţiuni. Oh, am încercat din greu să vă arăt aceasta. Îmi place Phoenix-ul şi vă iubesc. De aceea mi-ar plăcea să vă văd pe toţi cu o inimă şi un gând. Mi-ar plăcea să vin aici şi să fac din locul acesta casa mea, să puteţi avea servicii în fiecare duminică după-amiaza până la venirea lui Isus. Dar sunt sigur că nu pot face aceasta.

Cred că este momentul să vă spun viziunea mea. Bisericile noastre nu se vor înţelege niciodată, dar este timpul ca voi, oamenii, să fiţi într-un acord unii cu alţii. Numai aşa vine darul în biserică. El îi aduce pe oameni împreună, nu îi scoate afară.

Voi veţi merge la fel. Eu nu am nimic cu biserica voastră. Este în ordine. Dar frate, să nu crezi că eşti mai bun decât altcineva şi nici să nu te gândeşti că cineva este mai jos decât tine. Să nu uitaţi că noi suntem egali înaintea lui Dumnezeu. Noi suntem fiii şi fiicele Lui. Şi dacă suntem fii şi fiice de Dumnezeu, haideţi să ne purtăm ca atare şi să vorbim ca atare.

Şi acum aceste daruri ne ajută să facem asta. Vedeţi, sistemul este schimbat. Biserica a condus lumea din timpul lui Martin Luther, este adevărat? Dar epoca bisericii se stinge acum. Aşa este. Asta este partea lui Moise. Se stinge pentru că Moise a eşuat înaintea Lui Dumnezeu, vreau să spun: denominaţiunile. Înţelegeţi ce vreau să spun? Câţi dintre voi mă înţelegeţi? Mulţumesc, prieteni.

Vedeţi, Satan îmi spune uneori că oamenii nu mă înţeleg, dar eu ştiu că înţelegeţi. Biserica a eşuat din cauză că a ajuns într-un punct în care spune că dacă nu eşti metodist, nu eşti în ordine; dacă nu aparţii de Adunarea lui Dumnezeu nu eşti în ordine, etc.

Biserica a eşuat. În loc să adune oamenii într-un singur trup, i-a separat. A făcut la fel ca Moise care, în loc să vorbească stâncii, a lovit-o şi astfel a eşuat. Deci biserica  nu-i va putea duce pe oameni peste Iordan. Aşa este.

 Dar Dumnezeu a schimbat rânduiala şi ne trimite înapoi… Cei care notaţi cuvintele mele, să ştiţi că în această lume, pe drum, sunt oameni mari. Aşa este. Sunt puteri mari pe drum în această lume. Şi va fi un popor care va fi chemat afară. Să nu uitaţi aceasta! „Ieşiţi afară, poporul Meu!” Este adevărat?

Babilon înseamnă confuzie. Şi El nu vă cheamă afară din poporul acesta, nici din bisericile noastre, ci vă cere să ieşiţi din confuzia dintre noi. Ieşiţi afară! Haideţi să Îl slujim pe Dumnezeu cu o inimă, un gând şi o simţire.  Da? Şi atunci Dumnezeu va duce Biserica Lui peste Iordan, adică peste moarte. Să credeţi din toată inima.

Aseară am avut o surpriză. Soţia mea  a aflat că am leşinat din pricina epuizării, iar lucrul acesta aproape că a distrus-o, biata de ea. Eu am vorbit cu ea la telefon cu puţin timp în urmă şi cu fetiţa mea, care are aproape doi anişori. Binecuvântată să fie inimioara ei, căci mi-a zis: „Isus să te ajute să vii acasă.”

Ei au făcut fotografii cu mine şi cu secretarul meu, fratele Cocs şi soţia lui. Sunt oameni foarte cumsecade.

Şi acolo s-a întâmplat să observ mărturia despre care vreau să vă citesc puţin…

…A venit o femeie care a fost tratată de nişte medici foarte buni, dar în final nervii ei au cedat şi a înnebunit…Puteţi să-i vedeţi fotografia aici. Este doar o fărâmă de dragoste omenească; asta-i tot. Şi Dumnezeu a vindecat-o pe loc, chiar în clipa aceea. Femeia s-a ridicat imediat din patul în care zăcuse luni de zile şi a plecat în pijama.

Păi nici nu puteai să stai în apropierea ei…căci era plină de sânge peste tot. Apoi s-a calmat dintr-o dată şi a venit în pijama şi în papuci de casă şi a băut un sifon cu mine, iar oamenii au venit în jurul nostru şi o priveau uluiţi…

Am avut aici o mărturie despre care am dorit să vă citesc. Conform programului, am la dispoziţie 50 de minute să vă aduc aceste mărturii, apoi ne vom ruga pentru bolnavi.

Aţi citit ştirile din „Azusa”? Are cineva ziarul? În ordine. Aţi citit articolul „Asfinţit în Jonesboro”? Trebuia să zbor în California să iau apoi avionul spre El Dorado pentru un caz grav de cancer, deoarece persoana respectivă era pe moarte.  Aţi citit relatarea din „ Ştirile din Azusa”? Am ţinut servicii acolo.

Pe platformă era un predicator de al cărui gât atârna un cancer aşa de mare (fratele Btanham arată), iar doctorul i-a spus că nu mai are nici o şansă. În jurul lui erau o mulţime de reporteri care făceau fotografii. Deodată cancerul s-a făcut alb, a căzut de pe gâtul lui şi s-a rostogolit până la picioarele mele. L-au păstrat în alcool, iar fotografia lui este în ziar.

Acolo era şi un bărbat care stătea într-un scaun cu rotile. Am uitat de câţi ani era aşa. Era un diacon baptist. Acel bărbat s-a ridicat din scaun şi a început să umble prin sală lăudându-L pe Dumnezeu.

De acolo am plecat spre El Dorado cu un avion Cessana, mic, să mă rog pentru fetiţa unei familii sărace, care era aşa de grav bolnavă încât toţi se aşteptau să moară în fiecare clipă. Fusese nenorocită toată viaţa din cauza poliomelitei şi avea cam 28-30 de ani. Cancerul din ea devenise fibros şi se răspândise pretutindeni. Doctorul spunea că a tăiat cam 4-6 pfunzi de cancer, aşa de mult crescuse în ea. Au cusut-o, dar după două săptămâni a fost la loc. Nu îi mai dădeau nici o şansă. Desigur, familia i-a ascuns adevărul cu privire la boala de care suferea. Nu voi uita niciodată cazul acesta. Poate pentru voi nu înseamnă nimic, dar gândiţi-vă cum v-aţi simţi dacă ar fi vorba de fiica sau de mama voastră.

Eu ştiu că într-o zi va trebui să dau socoteală pentru toate aceste lucruri. Eu am visat-o aseară pe această fată, iar acum pot citi mărturia ei în „Vestitorul adevărului”.

Am ajuns în El Dorado şi am intrat în casă. Era mai degrabă o colibă modestă. Familia mă aştepta în curte. Am intrat înăuntru şi i-am adunat pe toţi, apoi am întrebat:

„Ştie ce se întâmplă cu ea?”

„Nu. Nu-i spune nimic, frate Branham”, au răspuns ei.

„Nu vă pot promite lucrul acesta.”

„Noi i-am ascuns adevărul”.

„Primul lucru pe care vreau să-l ştiu”, am continuat eu, „este dacă credeţi cu toţii.”

Atunci tatăl fetei a spus: „Noi am auzit despre alţii…” şi bietul om, care era un bărbat solid, a început să plângă.

„Nu plânge, tată”, i-am spus eu. „Nu plânge, pentru că asta face să ţi se clatine credinţa. Tu trebuie să crezi că cererea pentru fiica ta este ascultată.”

Apoi l-am întrebat: „Eşti creştin?”

„Frate Branham”, a răspuns bărbatul, „ea este singura dintre noi care este creştină. Noi suntem prea răi şi cred că de aceea o ia Dumnezeu dintre noi, pentru că nu suntem creştini.” Şi atunci am văzut oportunitatea pe care mi-a dat-o Dumnezeu. Nu rataţi niciodată oportunitatea care vi se dă.

În bucătăria aceea micuţă erau 15-18 oameni, aşa că i-am întrebat: „Sunteţi rude?” „Da.” „Este vreunul creştin? A ridicat mâna un singur om. Aparţinea „Bisericii lui Isus Hristos”, dar era la fel de credincios ca ceilalţi. Apoi am zis: „Dacă Dumnezeu o va lăsa pe fata aceasta să trăiască, promiteţi că fiecare dintre voi se va pocăi, va deveni creştin şi se va boteza?” „O vom face”, au răspuns ei.

Am intrat în camera fetei dar nu am lăsat pe nimeni înăuntru, ci le-am zis: „Vă voi spune ce se întâmplă cu fata.”

Biata de ea zăcea acolo: mai avea doar câteva zile de trăit. Când am intrat, ea a spus: „Bănuiesc că tu eşti fratele Branham.” „Da, doamnă,” am răspuns eu. Locul operat din care i se scosese cancerul era încă deschis pentru că nu se putea vindeca. Era şi foarte umflată. Ştiţi cum este felul acela de cancer? Creşte într-una ca un surplus de carne.

Ea a spus: Înţeleg că poţi să le spui oamenilor care este problema cu ei.” În clipa aceea am ştiut că va fi vindecată, aşa că i-am spus: „Da, doamnă, prin mila şi ajutorul Domnului, pot s-o fac.”

„Frate Branham, îmi vei spune ce am? Nimeni nu vrea s-o facă, dar ştiu că venirea ta aici este cu un scop…”

„Da, doamnă”, am răspuns eu.

Apoi am luat-o de mână şi am spus: „Este cancer.”

„M-am gândit că asta este, frate Branham”.

„Dar în afară de asta, doctorul tău a spus că mai ai de trăit doar câteva zile”.

„Nu-i nimic”, a răspuns ea. „Între sufletul meu şi Mântuitor nu este nimic, iar mântuirea valorează mai mult decât orice altceva…”

Apoi mi-a zis: „Cântă…. Eu am încercat să cânt o cântare dar nu am putut.” Eu am spus: „Ai tăi te iubesc atât de mult încât au promis că dacă te vei face bine, Îl vor sluji pe Dumnezeu…”

O, prieteni! Nu uitaţi că într-o zi şi eu voi părăsi această lume. Îngerul mi-a spus ce se va întâmpla, şi s-a întâmplat chiar atunci; am simţit-o. Am îngenuncheat şi     m-am rugat pentru ea, iar vibraţiile s-au oprit. Când am încheiat, i-am spus: „Soră, tu vei fi bine.”

„Frate Branham”, a răspuns ea, „nu ştiu ce s-a întâmplat cu mine, dar ştiu că voi fi bine din nou.”

„Da, soră, vei fi bine.”

Când am ieşit afară toţi cei adunaţi în bucătărie plângeau. Eu am ieşit şi am închis uşa.

Ei m-au întrebat: „Cum este, frate Branham?”

„Aşa vorbeşte Domnul: Fata va trăi!” am răspuns eu.

Bietul tată a izbucnit în plâns. Şi iată aici, în ziar, mărturia ei. Ea a citit cuvintele mele şi a depus următoarea mărturie:

„Isus Hristos este acelaşi ieri, azi şi în veci…El face încă minuni şi în aceste zile din urmă. Pe 17 mai 1947 doctorii au spus că este necesar să mă opereze pentru că au constat că am un cancer avansat. Toţi medicii din oraş au spus că mai aveam foarte puţin de trăit, dar atunci a intrat Dumnezeu în scenă. Fratele Branham a zburat cu un avion, din Jonesboro, Arkansas,  şi s-a rugat pentru mine, iar Domnul a omorât acel germen de cancer şi a vindecat trupul meu. Nu am cuvinte să Îi mulţumesc Domnului pentru că l-a trimis pe fratele Branham să se roage pentru mine şi Îi mulţumesc pentru vindecarea trupului meu.

Semnează: Laddie Myriok, 325 West Cook Street, El Dorado.” Puteţi să-i scrieţi.

Vedeţi, acolo nu a fost o minune. Deşi ea L-a acceptat ca o minune, au trecut câteva săptămâni până când a fost perfect sănătoasă. Eu i-am spus că germenul de cancer este mort şi pentru că ea a crezut, s-a întâmplat.  Puteţi crede şi voi la fel?

Şi s-a mai întâmplat un lucru care mi-a mişcat inima. Este vorba de o mamă din Canada. Să fiţi atenţi căci voi citi acest mic articol, după care ne vom ruga pentru bolnavi   într-un serviciu de vindecare.

Titlul articolului este: „Totul este cu putinţă.”

„O umilă dedicaţie reverendului William Branham din partea unei mame din Canada. Acolo Dumnezeu a vindecat. Binecuvântată să fie inima ei. Eu nu voi uita cântarea: „Totul este posibil.” O puteţi auzi cântată pretutindeni. Ei spun că mamele o cântă chiar şi când îşi leagănă copii. Şi când merg la serviciu o cântă şi au o trezire care străbate Canada de la o coastă la alta. Biserici micuţe care au fost închise odinioară, s-au redeschis. O mulţime de misionari au plecat pe câmpul Evangheliei. Ce mişcare! Nu de asta avem nevoie, prieteni?

Acum ascultaţi cu atenţie.

„Aici sunt câţiva pe care i-ai ales, Doamne.

Scoşi afară din această lume a păcatului

Să fie gata să meargă sau să stea

După cum Învăţătorul i-a chemat.

Tu ai ales doar inimi pure

Şi doar aceia Te vor urma.

Acelora Tu le vei da un dar nepreţuit

Cum nimeni nu poate da.

O, Tată ceresc, noi Te iubim atât de mult

Căci ai trimis un Înger jos

Care a venit cu un Mesaj.

O, ce scumpă făgăduinţă „O cunună pentru acela!”

Şi Îngerul a spus: Îţi voi da

Darul vindecării divine.

Vei merge să le spui şi lor să creadă?

Aceasta este o făgăduinţă apoi este a ta.”

„Da, Doamne, voi face tot ce pot.”

În timp ce îngenunchea la tronul harului, zicea:

„Eu ştiu Doamne că toate sunt cu putinţă

Deci o voi face la porunca Ta.

Am să merg Doamne oriunde mă vei trimite

Mă voi ruga pentru muţi şi ei vor vorbi

Mă voi ruga pentru orbi şi ei vor vedea…

………………………………………………………………………

Doar să Te atingă pe Tine

Şi ei se vor alinia de o parte şi de alta.

Bolnavii sunt aduşi de la nord şi sud.

……………………………………………………………………….

Să scoată dracii din acest copil.

O, Isus, Domn şi Mântuitor

Binecuvântează-i pe ai Tăi.

………………………………………………………………………..

Binecuvântează slujitorul pe care l-ai iubit

…………………………………………………………………………

Cu putere şi dă-i tărie…

În acest ceas binecuvântat.”

Tată ceresc, Îţi mulţumesc pentru privilegiul acesta, căci după cum a spus Îngerul Domnului şi acest poet, în poezia lui, ajută-mă să fiu întotdeauna smerit. Lasă ca mutul să vorbească, surdul să audă, orbul să vadă şi copilul posedat de diavolul să fie eliberat. Doresc doar o atingere din partea Ta şi voi şti că eşti aici. Aceasta este tot ce doresc, pentru că ştiu că toţi demonii Îţi sunt supuşi.  Când mâna Ta puternică este în apropiere nimic nu poate sta împotrivă, de aceea Te rog să-i vindeci pe toţi bolnavii din Phoenix, pentru că acesta este locul în care m-ai învăţat o lecţie.

Ajută-mă să nu Te mai supăr niciodată. Te rog să faci ca dacă duminica trecută a adus o mustrare pentru mine, duminica aceasta să-mi aducă o mare binecuvântare: să văd poporul Tău din acest auditoriu vindecat pe deplin.

Te rog să ne dai toate acestea în Numele Fiului Tău iubit Isus Hristos. Amin. Să ne plecăm capetele.

Tată ceresc, Îţi mulţumim pentru această adunare. Mă aflu pe această platformă după două săptămâni de absenţă, iar aici stau oamenii aceştia scumpi care doresc să fie vindecaţi.  Eu am încercat să le spun cu umilinţă că binecuvântările Tale vor veni dacă mă vor crede; dacă vor avea credinţă.

Fie ca toţi cei care vor veni aici să fie atinşi de puterea Ta divină. Acum, când Îngerul Domnului este atât de aproape, mă rog, o, Dumnezeule, să-i binecuvântezi pe toţi şi să-i faci sănătoşi în Numele Domnului Isus Hristos.

Soră, crezi din toată inima?

Dragă Tată ceresc, femeia aceasta suferă din pricina acestui demon hidos, dar Tu eşti atât de aproape de ea ca   s-o eliberezi. Ai milă de ea, te rog. Duh al diavolului, care ai legat această femeie, te provoc prin Isus Hristos s-o părăseşti! Tu vei fi bine.

Soră, de cât timp ai această artrită? Acum să nu te mai îndoieşti de nimic. O vei face? Îl vei sluji pe Dumnezeu?

Tată, sora mea a venit a venit cu o credinţă simplă. Ea este chinuită de artrită, de tensiune mare şi are multe dureri. Trupul ei plăpând se va frânge, dar Tu l-ai trimis în acea noapte pe Îngerului Domnului la mine şi mi-ai spus să duc aceasta la oameni. Fie ca credinţa ei să atingă chiar acum acest lucru. Satan, tu ai legat-o pe sora noastră, dar eu îţi poruncesc s-o părăseşti în Numele lui Isus Hristos. Soră, totul s-a oprit atât de repede încât cred că s-a întâmplat o minune. Să nu te îndoieşti de nimic. Aş vrea să-ţi ridici piciorul şi să-l laşi jos. Mişcă-ţi mâna. Acum urcă şi coboară scările. Cu doamna s-a făcut o minune. Acum poţi merge, soră. Priviţi. Ea era înţepenită din pricina artritei.

Haideţi să spunem: „Lăudat să fie Domnul!” Prieteni, haideţi să-l lăudăm cu toţii. Vedeţi cum lucrează Tatăl? Ea era deformată din cauza artritei.

Acum plecaţi-vă cu toţii capetele şi rugaţi-vă. Fiţi cât se poate de respectuoşi, căci atunci Dumnezeu va face lucruri mari. Eu cred aceasta.

          Tată ceresc, Îţi mulţumesc pentru bunătatea şi îndurarea Ta. Te rog să arăţi îndurare faţă de fratele nostru olog, care a străbătut multe mile ca să fie vindecat. Ajută-l, Tată, în timp ce ne rugăm. Satan, părăseşte-l pe acest om şi retrage-ţi puterea de infirmitate de peste el, în Numele lui Isus Hristos! Îţi poruncesc să-l părăseşti! Domnule, ai auzit ce i-am spus doamnei de mai înainte? Ei bine, şi ţie ţi s-a întâmplat acelaşi lucru care i s-a întâmplat femeii cu cancer de mai înainte. Orice vibraţie a încetat. Dumnezeu să te binecuvânteze, domnule.

Crezi că dacă Îl voi ruga pe Dumnezeu, El îţi va reda vederea? Eu cred că ai mai mult decât un ulcer, este adevărat? Da. Există un singur mod de a afla adevărul: Dumnezeu. Este adevărat? Crede din toată inima.

Tată ceresc, Tu care descoperi tainele inimii, Te rog să fii îndurător cu sora noastră. Ajut-o să fie vindecată. Cât despre acest demon care i-a cauzat orbirea…în Numele lui Isus Hristos ieşi afară din ea!……………………………………………………

Priveşte puţin în sală. Vezi? Vezi luminile de acolo? Poţi să le numeri? Arată spre ele. Ea vede 15 lumini în sală.

Ai văzut că cineva a ridicat mâinile? Da. Deci ai văzut mâinile. Doamna cu haina verzuie şi cu părul cărunt, a ridicat un deget şi apoi toată mâna. Poţi vedea că are haină verde? Câte degete ţine ridicate? Poţi număra aşa departe? Exact. Acum spune: „Lăudat să fie Domnul!” Cu toţii. Puteţi să vă ridicaţi capetele.

Soră, vederea ta revine, deci vei fi o femeie sănătoasă. Haideţi să-L lăudăm cu toţii pe Dumnezeu.

Cineva a spus cu câtva timp în urmă: „Eu nu pot să-i înţeleg pe oamenii pentru care se roagă fratele Branham şi sunt vindecaţi. Noi penticostalii obişnuim să strigăm aşa de mult! Mă întreb dacă nu pot striga mai mult de atât.”

 Eu am spus: „Ei au fost găsiţi muţi. Şi s-a întâmplat chiar atunci. Ar trebui să mergi afară din sală, să-i vezi când ies din clădire şi vei înţelege.” În ordine. Acum să ne plecăm capetele şi să ne rugăm.

…Totul este în mâna lui Dumnezeu. În timp ce mă rugam pentru doamna, vibraţiile s-au oprit de pe mâna mea. Femeia a dorit să trăiască la fel de mult ca fiecare dintre noi.

………………………………………………………………………………………….Ea este din Phoenix. O veţi vedea pe stradă, sănătoasă. Vă mulţumesc pentru că aţi fost atât de buni şi  v-aţi plecat capetele. Aş vrea ca sora Waldrop să fie o mărturie pentru starea în care a fost. Iată o femeie din Phoenix care era pe moarte din cauza cancerului. Cei care o cunosc să ridice mâna. Vino aici, doamnă Waldrop.

Spuneţi-le să mai ţină ambulanţa încă un minut pentru că vreau să fie o mărturie pentru doamna de aici. Mulţumesc.

…………………………………………………………………………………………. Să nu uitaţi că inima mea vrea să fie sinceră cu Dumnezeu. E cel mai bine aşa, nu credeţi? Şi este mai bine să fie vindecată decât să treacă. Ea va fi ca şi doamna Waldrop, pe străzi cu voi, iar când va veni judecata veţi fi bucuroşi că aţi avut respect.

Acum plecaţi-vă din nou capetele în timp ce ne vom ruga şi pentru alţii.

Da, doamnă. Vezi, doctorii au făcut tot ce au putut pentru tine, dar Mântuitorul tău te poate vindeca. Crezi aceasta? Bine. Acum pleacă-ţi capul. Tată, noi vedem că această viaţă este aproape de sfârşit. Sora noastră ne va părăsi şi va merge undeva în eternitate. Tu cunoşti starea ei şi cunoşti şi sufletul ei şi ştii unde va merge dacă moare. Tu ne cunoşti pe toţi, Tată. Ne cunoşti pe nume. Ştii fiecare fir de păr din capul nostru; ştii totul despre noi. Doctorii noştri au făcut tot ce au ştiut, tot ce se putea face, dar cancerul înaintează constant în viaţa ei. Doar Tu poţi s-o vindeci, Tată.

Demon al Satanei, te provoc în Numele lui Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, să ieşi afară din femeie!

Rămâneţi cu capetele plecate. Unde trăieşti, doamnă? Globe, Arizona, este un ţinut frumos, aşa-i? Acum vreau să te uiţi la mine. Vreau să încerci să stai relaxată. Tu eşti căsătorită. Ai copii? Ai un băiat peste ocean. Ai vrea să-l mai vezi, este adevărat? Îl vei vedea. Acum priveşte aici. Vreau să fii sinceră cu mine, pentru că eu sunt sincer cu tine. Este ceva care te ţine ca să nu poţi obţine vindecarea. Să îţi spun ce este? Ştii că eu ştiu cauza, aşa-i? Bine.  Dumnezeu poate îndepărta cauza aceasta. Acum ascultă. În lumea aceasta nu există nici o modalitate de a şti lucrul acesta, decât prin descoperire dumnezeiască. Dar am văzut că acest cancer nu vrea să te părăsească. Ai văzut? Acesta-i motivul pentru care te ţine. Roagă-te, vrei? Dumnezeu o poate face în marea Lui îndurare. Desigur, El te va elibera.

Tată, ea doreşte să vină chiar acum la altar. Dumnezeul cerului şi al pământului, Te rog să scoţi din ea dorinţa aceasta ca să nu mai facă niciodată acel lucru. Satan, în urma mărturisirii făcute de această femeie şi pe baza dorinţei ei de a-L sluji pe Dumnezeu cu o inimă sinceră, în Numele lui Isus Hristos, şi îţi poruncesc să ieşi afară din ea! Priveşte aici, soră. Toate vibraţiile s-au oprit. Eşti eliberată de obiceiul tău. Du-te şi slujeşte-L pe Dumnezeu cu toată inima ta. Îl vei întâlni pe băiatul tău; îmbrăţişează-l şi spune-i: „Mama ta este izbăvită.” Vibraţiile s-au oprit, iar tu ai avut un simţământ ciudat, este adevărat? Acel obicei vechi a plecat, dar să te ţii departe de el cât vei trăi. Dumnezeu să te binecuvânteze.

(Fratele Branham vorbeşte cu o soră).

Aşa este, soră. Dumnezeu să te binecuvânteze. Acesta este un duh bun. Plecaţi-vă capetele puţin. Femeia aceasta a venit din Chicago şi are o hemoragie. Dumnezeule iubit, Tu priveşti la credinţă. Odinioară, în pustie a fost ridicat acel şarpe de aramă iar oamenii priveau la el deoarece ştiau că alţii l-au privit şi au fost vindecaţi. Tată, astăzi Tu nu ai ridicat un şarpe de aramă ci ai rânduit darurile Tale, iar oamenii vin de peste tot, ca şi această femeie sărmană care a venit tocmai din ţinutul meu natal să mă rog pentru ea.  Ea stă la hotelul aproape de care cineva care nu Te-a primit, s-a sinucis. Ea a auzit strigătele lor toată săptămâna.

O, Atotputernicule Dumnezeu, Tu eşti aici ca să opreşti hemoragia şi s-o faci din nou sănătoasă. Îndură-Te, Tată. Ascultă, Te rog,  umila rugăciune a slujitorului Tău, deoarece cred că această femeie va duce o viaţă dedicată Ţie şi Îţi va da toată slava şi lauda dacă îi vei face lucrul acesta. Tată, Te rog pentru vindecarea ei, în Numele Fiului Tău Isus.

Tânără, priveşte aici. Tu ai un fel de infecţie în trup. Nu pot să-mi dau seama ce este. Priveşte un moment la mâna mea. Cred că ai simţit şi tu vibraţia. Ai simţit ceva ce semăna cu un tremur. Acesta este cea mai puternică vibraţie pe care am simţit-o. E a patra oară când simt aşa ceva.

Prieteni, aş vrea să vă ridicaţi privirile pentru o clipă. Simt în mâna mea o vibraţie atât de puternică încât este percepută şi de doamna aceasta. O simţi, soră? Spune-le şi lor. Vedeţi? Ea o poate simţi. Ea suferă de o boală care îi blochează inima. Are şi probleme astmatice. Este extrem de nervoasă şi se lasă muncită de tot felul de gânduri şi se îngrijorează pentru lucruri care nici nu s-au întâmplat încă.  Aş vrea să-mi priveşti mâna, soră, ca să vezi dacă încetează vibraţiile. Tu poţi simţi aceasta pentru că ai o credinţă puternică. De unde eşti, din Superior? Asta este în Arizona, aşa-i? Pleacă-ţi capul, soră,  şi urmăreşte mâna mea. În momentul în care boala te părăseşte, va fi la fel de normală ca acealaltă. Ai să vezi că dacă simţământul acela pleacă, mâna mea va deveni normală.

Tată, Te rog s-o vindeci pe sora aceasta, iar ţie demonule, îţi poruncesc să ieşi afară din ea în Numele lui Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu.  Nu o mai simţi, aşa-i? Uită-te la mâna mea. Audienţa îşi poate ridica privirile. S-a oprit, aşa-i? Nu o mai simţi deloc, iar mâna mea este normală. Tu ai avut un simţământ prin care ai putut simţi exact ce simt eu când mă rog pentru bolnavi.

Acum aş vrea să pun o mărturie. Ai simţit mai mult decât dacă ai fi fost curentată, un fel de scuturătură. Este adevărat? În timp ce mă rugam a început să pulseze tare, apoi s-a oprit, aşa-i? Apoi când ai privit mâna mea, care fusese roşie cu pete albe, îşi revenise la normal. Vedeţi? Eu nu o cunosc pe doamna, nu am văzut-o în viaţa mea. Vii pentru prima dată aici? Deci ai venit în fiecare duminică şi ai aşteptat să-ţi vină rândul…Ei bine, soră, înseamnă că poţi merge acasă  plină de bucurie pentru că eşti vindecată. Dumnezeu să te binecuvânteze.

Haideţi să spunem cu toţii: „Lăudat să fie Domnul!” Foarte bine. Dumnezeu să fie lăudat şi mărit pentru aceasta.

Cum te numeşti? Fratele Faulkner? Crezi că starea aceasta te va părăsi dacă mă voi ruga lui Dumnezeu? Văd că mai ai şi alte probleme dar aceasta este cea mai gravă, este adevărat? Cred că ai o ruptură de nerv, aşa-i? Ai probleme şi cu urechea aceasta şi cu rinichiul. Este adevărat? În ordine. Crezi din toată inima că acum va înceta?

Tată ceresc, Tu care cunoşti toate lucrurile, vino şi arată-Ţi îndurarea faţă de fratele meu suferind. Prin Duhul Tău, prin harul Tău, am putut să-i spun ce probleme are. Cum s-ar putea îndoi când vede că este adevărat? Dar Tu eşti aici ca să-l faci bine, iar eu Te rog s-o faci chiar acum ca să-i curmi suferinţa. Îngăduie să fie eliberat chiar acum, pentru ca fratele să poată mărturisi oriunde s-ar afla despre lucrarea Ta, de marea Ta putere, astfel ca toţi cei ce vor auzi să primească credinţă pentru vindecare şi să-şi predea inimile Ţie, Doamne. Fă-l să mărturisească printre necredincioşi, pentru că mustru acest demon în Numele lui Isus Hristos. Amin.

Iată că s-a oprit, domnule. Orice vibraţie a încetat. Dumnezeu să te binecuvânteze, fratele meu. Să fii o mărturie pentru vecinii şi cunoscuţii tăi…………………………………………………

Iată o vibraţie. Vreau să te uiţi atent. Poţi vedea diferenţa dintre cele două mâini? Acesta este primul caz de surzenie şi are şi o problemă la rinichi. Aş vrea să fiţi cu toţii cât se poate de respectuoşi.

Veşnicule Dumnezeu, Autorul Vieţii veşnice şi Dătătorul oricărui dar bun, în clipa aceasta încerc să găsesc trecere înaintea Ta pentru fratele meu care suferă. Eu nu îl cunosc, dar Tu îl cunoşti foarte bine. Tată, Te rog să-l faci o mărturie în comunitatea lui şi printre oamenii cu care lucrează. Fie ca prin aceasta să Te reprezinte exact cum au făcut-o cei din trecut, când ai fost aici în Trup. Te rog să Te înduri de fratele meu.

Doamne, când m-am rugat ultima dată, pentru un surd, am simţit că nu sunt în voia Ta, dar Îţi mulţumesc pentru că acum simt că m-ai iertat şi sunt în voia Ta.     Nu Îţi cer să faci o minune, ci Te rog să faci ca aceşti oameni să ştie că slujitorul Tău a fost iertat de păcatul de a provoca necredinţă la ceea ce a spus Fiul lui Dumnezeu. Te rog să-i deschizi urechea pentru ca oamenii să ştie, Doamne, că sunt slujitorul Tău iertat.

Demon al satanei, vin împotriva ta în Numele lui Isus Hristos şi îţi poruncesc să ieşi afară din el! Părăseşte-l imediat, dracule care ai surzit urechea lui şi i-ai îmbolnăvit rinichiul!

Rămâneţi cu capetele plecate! Mă auziţi, prieteni? De cât timp nu auzi cu urechea aceasta, mă auzi? Spune că de când s-a născut. Ascultă-mă. Am să-ţi vorbesc în şoaptă. Oh, el îmi răspunde înapoi în spaniolă.

Acum aş vrea să facem o rugăciune de mulţumire lui Dumnezeu. Tată ceresc, omul acesta s-a născut surd, dar acum poate auzi. Tu ai mărturisit astăzi că ai privit spre slujitorul Tău şi m-ai iertat pentru prostia pe care am făcut-o cu două săptămâni în urmă.

Tată, ajută-mă să umblu întotdeauna cu blândeţe înaintea Ta şi să Te slujesc cât voi trăi. Iar când viaţa aceasta se va sfârşi şi ne vom alinia înaintea tronului Tău alb, fă să mă întâlnesc cu toţi aceia pentru care m-am rugat. O, dă-ne aceasta, Hristoase! Îţi mulţumesc din toată inima, Tată, şi Te rog să fii cu mine în continuare şi să-i vindeci pe cei bolnavi deoarece vezi că medicii sunt limitaţi în puterea lor, dar puterea Ta este nelimitată şi ai dat o posibilitate ca oamenii să fie vindecaţi. Noi Îţi mulţumim pentru aceasta în Numele Fiului Tău, Isus Hristos. Amin.

Îţi mulţumim pentru tot. În ordine. Să mergem mai departe.

Tinere, înţelegi engleza? Da, văd că suferi de tuberculoză. Uită-te la mâinile mele. Vezi petele care urcă pe ele? Uită-te la asta. Vezi diferenţa? Cu siguranţă, Dumnezeu a privit spre voi, spaniolii. Presupun că eşti vorbitor de spaniolă. Mulţi au fost vindecaţi. Peste câteva săptămâni voi veni şi în Mexic şi doresc să fii o mărturie acolo. Îl vei sluji pe Dumnezeu? Da.

Tatăl nostru ceresc, Tu l-ai creat pe acest tânăr şi l-ai adus pe acest pământ. Ştiu că el înseamnă foarte mult pentru Împărăţia Ta în timp ce atâţia tineri calcă pe alături. Satan l-a înrobit, dar el vrea să Te slujească şi ştiu că Tu îl vei vindeca. Ajută-l să fie un tânăr puternic…………cu o mărturie care să alarmeze poporul lui. Dă-i aceasta, Tată. Ajută-l să câştige în greutate chiar începând din clipa aceasta. Satan, demonule de tuberculoză, vin împotriva ta în Numele lui Isus Hristos şi îţi poruncesc să ieşi afară din băiat! Îţi poruncesc să-l părăseşti în Numele lui Isus Hristos!

Uită-te la mâna mea tinere. Până mai adineauri era roşie şi pulsa, iar acum a revenit la normal. Ştii ce se întâmplă? Este semnul că vei fi bine. Aşa este. Când vei merge acasă vei fi bine şi vei câştiga în greutate chiar de acum. Mănâncă bine şi dormi bine, căci eşti dărâmat.

Haideţi să-L lăudăm cu toţii pe Domnul.

Tu crezi? Vorbeşti engleza? Nu. Dar tu? Întreab-o dacă crede că Dumnezeu o va vindeca. În ordine. Plecaţi-vă capetele.

Tată ceresc, Tu eşti aici ca să-i faci pe cei bolnavi sănătoşi. Aici stă o biată mamă spaniolă, deformată de reumatism. Tată, eu nu pot vorbi cu ea căci nu mă poate înţelege şi nu înţelege rugăciunea mea, dar ştiu că  Tu o înţelegi. Tu înţelegi toate limbile şi le vorbeşti pe toate, de aceea, Te rog s-o faci să înţeleagă cumva, în inima ei că mijlocesc pentru ea, din toată inima mea, ca să fie eliberată de reumatism. Îndură-Te Tată. Dacă este voia Ta divină, dă-i vindecarea pentru că Te rog în Numele lui Isus Hristos. Demone care ai ologit această femeie, prin reumatism, părăseşte-o imediat în Numele lui Isus Hristos!

Se pare că vibraţia mi-a părăsit mâna. Te rog să-i spui să-şi ridice piciorul aşa. Să vină după mine şi să meargă cum merg eu. Haide, umblă! Puteţi să vă ridicaţi capetele.

Haideţi să spunem cu toţii: „Lăudat să fie Domnul!” femeia m-a privit şi a zâmbit ca şi cum ar fi ştiut ce am spus. Haideţi să spunem cu toţii: „Lăudat să fie Domnul!” Nu este minunat Domnul Isus? Nu este El un Vindecător minunat?

Plecaţi-vă capetele din nou.

Da, doamnă. Te-ai rănit cumva şi rana s-a transformat într-o ulceraţie. Nu ştii cum a apărut? Este posibil. Vezi cum apar vibraţiile? Este o ulceraţie. De cât timp o ai, soră? Treisprezece ani. Crezi că Domnul Isus te va vindeca dacă Îl voi ruga aceasta? Este ceva care menţine boala. O, da, este la gleznă. Câţi ani ai? Douăzeci. Ei bine, dacă mă voi ruga din toată inima  lui Dumnezeu, vei crede că rana va începe să se usuce şi că te vei face bine? Îl vei sluji pe Domnul Isus? Îl vei iubi şi Îl vei sluji din toată inima ta?

Placă-ţi capul. Aici stă o domnişoară care are de ani de zile o ulceraţie purulentă la picior. O, Tată, fără îndoială mulţi oameni au luat în mâinile lor acest picior dar nu au putut face nimic…..Ei au scris tot felul de reţete ca s-o ajute, iar acum a venit aici. Tată, eu fac tot ce pot pentru ea, dar ştiu că Tu eşti singurul care o poate ajuta. De aceea stăm de vorbă cu Tine, Doamne, din toată inima. Eu cred că această domnişoară micuţă va fi o mărturie pentru Tine şi că viaţa ei tânără Îţi va aparţine ca să Te foloseşti de ea să le spună oamenilor cum piciorul i-a puroiat ani de zile dar Tu ai vindecat-o. Tată, Te rog să mă asculţi spre slava Fiului Tău Isus.  Demone, Îţi poruncesc în Numele lui Isus Hristos s-o părăseşti pe această fată pe care o ţii legată de ani de zile!”

Micuţo, dacă îţi vei ridica privirea, vei vedea că culoarea mâinii mele s-a schimbat. Ce s-a întâmplat? Acesta este un semn. Crede din toată inima. Crezi că vei fi bine?

Unde locuieşti, soră? Miami, Arizona. Cred că am o invitaţie în ţinutul vostru. Dacă voi ajunge pe acolo, vei depune mărturie în faţa oamenilor despre vindecarea ta? Da? O vei face? Vei vedea că în câteva zile această ulceraţie se va vindeca. Înţelegi? Dumnezeu a făcut deja vindecarea, iar în câteva zile totul va fi dus. Viaţa care era acolo, acel germen care cauza infecţia, nu mai este. Tot ce trebuie să faci tu este să crezi din toată inima, pentru că credinţa ta te va salva. Dumnezeu să te binecuvânteze.

Mai sunt câţiva acolo? Poftim? Da, am văzut.

Mamă, tu înţelegi, desigur, că zilele s-au scurtat pentru tine. Prea multe nu se mai pot face, dar tu vrei să trăieşti. Noi toţi dorim să trăim, mamă. Nu plânge. Şi eu am o mamă. Ea se roagă pentru mine. Am şi o soţie şi doi copilaşi care se roagă; am o biserică întreagă care face aceasta. De aceea stau aşa cum stau. Sunt mii şi mii care se roagă pentru mine, iar Isus Hristos ascultă rugăciunile lor.

Ştii că ai cancer, aşa-i? O, dacă ai crede! Nu toţi pentru care m-am rugat s-au vindecat. Unii din ei au murit. În ce te priveşte, ori te vei face bine, ori vei muri foarte curând. Tu vrei să te faci bine iar eu Îl voi ruga pe Hristos să îngăduie să te faci bine. Crezi că zilele tale pot fi prelungite mulţi ani de aici încolo? Crezi?

Tată ceresc, în timp ce această mamă sărmană îşi ţine mâna în mâna mea, mă gândesc la mama mea care se află la multe mile depărtare de aici. Fără îndoială, această mamă a spălat o mulţime de haine pe scândură, poate chiar şi pentru bani, ca să-şi poată creşte copilaşii. Când plângeau, îi legăna şi îi mângâia aşa cum nu o putea face nici o altă mână din lume. Dar acum Tată, această mână se află în mâna mea pentru că are nevoie de atingerea mâinii Celui care a fost rănit, de bună voie, pe Calvar.

O, Hristoase, ajută-ne să credem în Tine şi să luăm numai şi numai Cuvântul Tău. Acest demon hidos şi întunecat  al cancerului o face neputincioasă şi lipsită de ajutor, Tată. Doctorii nu pot face nimic, dar Tu ai putere peste el, de aceea o aduc înaintea Ta, Tată. Vrei s-o vindeci? Dă putere slujitorului Tău să alunge acest demon de peste ea.

Demone, vin împotriva ta, cu darul uns al lui Dumnezeu, în Numele lui Isus Hristos. Iaşi afară din femeie! Îţi poruncesc s-o părăseşti în Numele lui Isus Hristos din Nazaret! Mamă, tu ai văzut ce s-a întâmplat aici. Du-te, bucură-te şi nu te îndoi de nimic, pentru că te vei face bine.

O, Doamne! Haideţi să Îl lăudăm pe Domnul. Femeia spune: „Am ştiut tot timpul că mă voi face bine dacă ajung aici.” Dumnezeu să binecuvânteze inima ei.

O, Doamne, ai milă pentru că aici este încă un caz de cancer. Doamnă, tu vii din Chicago. Voi vizita oraşul tău în una din aceste zile. Dacă voi ajunge acolo, vei veni pe platformă să depui mărturie? Da? În ordine. Aş vrea să mărturiseşti că Dumnezeu te-a vindecat. Dacă o va face, Îl vei iubi şi Îl vei sluji toată viaţa ta?

Acum fiţi respectuoşi. Aici stă o doamnă care a venit multe mile, din Chicago, și are cancer.  Soră, vezi petele care umblă pe mâna mea? Vezi cum merg în timp ce mă rog?…………………………………………………………

…Doamne, femeia aceasta suferă de cancer şi numai Tu o poţi vindeca. Tu eşti singurul care poate scoate acest demon din trupul ei, de aceea, vin la Tine, Dumnezeule iubit, şi Te rog din toată inima s-o ajuţi. Demon de cancer, îţi poruncesc în Numele Fiului lui Dumnezeu, Isus Hristos, s-o părăseşti pe această femeie! Ieşi afară din ea, în Numele lui Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu! Mâna este curată acum, aşa-i? Aceasta înseamnă că vei trăi, te vei întoarce la Chicago şi vei depune mărturie pentru Dumnezeu.

Audienţă, puteţi să vă ridicaţi capetele. Dumnezeu să te binecuvânteze, sora mea. Tot răul acela te-a părăsit.

Haideţi să Îl lăudăm pe Dumnezeu.

Vreau să-ţi mai spun ceva, soră din Chicago. Peste câteva zile vei avea o criză; te vei simţi rău la stomac. Să nu iei în seamă lucrul acesta şi să nu te sperii. Tot ce trebuie să faci este să crezi, căci ceea ce se va întâmpla este o reacţie.

Un moment, soră…

Vrei să te ridici puţin, soră Waldrop? Iată o femeie care a murit chiar în rândul de rugăciune, din cauza colonului, inimii şi a ficatului, cam cu opt luni în urmă. Este adevărat, soră Waldrop? Atunci ţi-am spus că vei avea o criza, este adevărat? Şi ai avut-o, da? Vedeţi?

Acum aveţi două femei. Una care a avut cancer la colon şi la ficat, şi pe aceasta care tocmai a fost atinsă de mâinile lui Dumnezeu. Haideţi să zicem: „Lăudat să fie Dumnezeu pentru vindecarea ei!”

Domnule, eu văd câteva lucruri care nu sunt în ordine. Văd că pe piept ai o arsură care merge până aici jos (fratele Branham arată). Văd că ai şi reumatism. Tuşeşti destul de mult, este adevărat? Din pricina aceasta nu poţi să dormi, să te odihneşti.  Există o singură modalitate prin care pot şti toate aceste lucruri despre tine: dacă îmi descoperă Dumnezeu, este adevărat? Tot ce trebuie să faci acum, frate, este să crezi. (fratele Branham vorbeşte cu bărbatul). Mulţumesc, frate. Este frumos din partea ta să gândeşti aşa.

Tată, fratele meu vine la Tine pentru că Satan l-a ologit şi l-a legat în strânsoarea lui, în închisoarea lui şi numai Tu îl poţi scoate de acolo. Tu eşti singurul care poate să îl facă bine. El a spus: „Cred în Isus din toată inima mea! Cred că El te-a trimis aici, frate Branham.” Dumnezeule, aceasta este dovada că Te iubeşte şi cred că îi vei asculta rugăciunea. Ştiu că o asculţi şi pe a mea şi că vei îngădui să se facă bine. Satan, vin împotriva ta în Numele lui Isus Hristos şi, ca slujitor uns de Dumnezeu, îţi poruncesc să-l părăseşti pe acest om şi să ieşi din el, în Numele lui Isus!

Da, domnule. Dumnezeu a văzut lacrimile şi credinţa ta. Ai fost atins de puterea Lui aşa că poţi pleca şi să fii sănătos. Dumnezeu să te binecuvânteze, fratele meu. Nu mai ai nici un motiv de îngrijorare.

Puteţi să vă ridicaţi capetele, prieteni. Haideţi să-L lăudăm pe Domnul.

Plecaţi-vă din nou capetele pentru câteva momente.

Tu eşti destul de bolnavă, este adevărat? Întreab-o dacă crede din toată inima……………………………………………………….

…Tată iubit, Satan i-a întins o cursă şi a prins-o pe sora noastră, cauzându-i o hemoragie cerebrală. Tu eşti singurul care poate dizolva acel cheag de sânge. Vrei s-o faci? Îndură-Te, Tată. Satan a făcut lucrul acesta, este lucrarea lui, dar Tu eşti aici ca s-o eliberezi pe sora noastră. Satan, îţi poruncesc prin Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, s-o părăseşti pe femeia aceasta!… Fie ca Domnul să te binecuvânteze. Uite că s-a oprit, ceea ce dovedeşte că totul va fi bine. În ordine. Mai daţi-mi încă zece minute să mă rog pentru toţi bolnavii de aici.

Tată, Te rog din toată inima să-l vindeci pe băiatul acesta în Numele lui Isus Hristos. Amin. Dumnezeu să te binecuvânteze, tinere.

Domnişoara aceasta este surdă? Eşti sora ei? Aşa s-a născut? A surzit în urma unei paralizii. Sunteţi din Phoenix? Da, înţeleg… Când va începe să vorbească va fi ca un bebeluş. Înţelegi? Nu sunt nici un fel de vibraţii din partea ei. Ea este paralizată… i-au paralizat nervii şi coardele vocale. Aici este o tânără surdo-mută, care a avut poliomelită. Aceasta i-a paralizat auzul, iar din pricina aceasta nu poate nici să vorbească. Dacă Îl voi ruga pe Dumnezeu, doamna va crede că El o va face bine pe fiica ei? El poate deschide urechile, dar nu  ştiu dacă o va face…………….. întreab-o prin semne dacă crede.

Tată, domnişoara aceasta drăguţă stă aici. Binecuvântează inima ei. Un demon a venit şi i-a tăiat auzul şi vorbirea. Fiinţa care a venit cu ea doreşte ca tânăra să se facă bine, să se poată întoarce la şcoală, să poată merge la biserică să asculte mesajul Tău şi să cânte cântări de  laudă spre Dumnezeu. O, Dumnezeule, eu mă gândesc la cei cinci copii din Idaho, care au fost vindecaţi de Tine şi astfel s-au putut întoarce la şcoală. Doctorii am mărturisit că sunt vindecaţi pe deplin şi le-au dat voie să plece acasă la cei dragi. O, Tată, ai milă şi de ea. Te rog să îngădui să se facă bine chiar acum. Îngăduie ca atunci când slujitorul Tău va mustra acest demon, Satan să plece de la ea astfel încât să poată vorbi şi auzi din nou. Noi credem că această tânără se va face bine pentru că o cerem în Numele lui Isus Hristos. Amin.

Staţi toţi cu capetele plecate. Se pare că tânăra a auzit ce am spus. Am întrebat-o dacă mă aude… Toată lumea să stea cu capul plecat. Dacă Dumnezeu nu o face acum, este în ordine, pentru că o va face oricum în scurtă vreme. Aceasta este o vindecare, nu o minune. Amin.

Mă auzi? Spune „Amin”. (fata spune „Amin”). În ordine. Ridică capul, scumpo. Mă auzi? Haideţi să Îl lăudăm cu toţii pe Dumnezeu.

Soră, ea va avea o durere de cap foarte puternică, dar după aceea va fi bine. Să nu te îngrijorezi deloc. Dumnezeu să te binecuvânteze.  Zice că aude. Sigur că aude………………………………………….

Domnule? Aici este un predicator care a adus-o pe nepoata lui surdă. Tu ştii de duminica trecută că nu voi cere minuni. Plecaţi-vă capetele cu toţii.

Tată ceresc, Tu eşti întotdeauna aproape. Domnişoara aceasta frumoasă a venit aici ca să fie vindecată. Eu cred că Tu eşti aici ca să asculţi rugăciunea inimilor noastre, să-i ajuţi pe cei bolnavi şi suferinzi: pe surzi, pe orbi, şi să-i faci sănătoşi. Fie ca ea să înceapă să audă chiar de acum.     Îndură-Te, Tată, căci Tu ai spus: „Dacă-i vei face pe oameni să te creadă, nimic nu va sta împotriva rugăciunii tale!” De aceea cred că lucrul acesta o va părăsi. Eu nu ştiu dacă lucrul acesta se va întâmpla acum sau mai încolo. Totul stă în puterea Ta, nu a mea, de aceea Te rog să-mi dai putere peste acest duh de surzenie, ca să-l alung de peste ea.

Demon de surzenie, ieşi afară din această femeie, în Numele lui Isus Hristos.

………………………………………………………………………………………Aude? Cred asta. Mă auzi? Da? Bine. Puteţi să vă ridicaţi capetele. Mă auzi? Da? Bine. Dumnezeu să te binecuvânteze. Haideţi să spunem cu toţii: „Lăudat să fie Domnul!” În ordine. Plecaţi-vă capetele din nou.

Trebuie să ne grăbim să terminăm pentru că mi s-a spus că am depăşit timpul cu zece minute.

Soră, eşti soţie de predicator? Ei bine, soţia mea ştie să simtă cu tine, draga mea, pentru că eu sunt tot plecat… Care este problema ta? Stomacul? Da, stomacul. …………………

Tată, Tu cunoşti inima tuturor oamenilor, iar predicatorul acesta tânăr este un slujitor al Tău. Îngăduie ca vieţile lor să fie roditoare pentru Tine, pentru că noi ştim că nu ne-au mai rămas foarte multe zile ca s-o facem, apoi Îl vom vedea pe Isus. Îţi mulţumim pentru tânărul predicator. Tu l-ai trimis aici pentru ca soţia lui să fie vindecată.  Ascultă, deci, rugăciunea robului Tău şi fă ca atunci când se vor întoarce în ţinutul lor, să vestească Cuvântul Tău şi să mărturisească, în acelaşi timp, că Tu eşti şi Vindecătorul nostru. Demonule, părăseşte-o pe această femeie, în Numele lui Isus Hristos.

Haideţi să vedem câţi mai sunt. Am spus că am depăşit deja timpul, iar dacă oamenii aceştia nu mai pot fi chemaţi, voi spune o rugăciune pentru ei.

În primul rând vreau să-I mulţumesc lui Dumnezeu pentru că în această după-amiază i-a vindecat pe toţi aceşti bolnavi. Acum am vrea să ne rugăm pentru toţi cei din rând şi să-i lăsăm să treacă pe aici, astfel încât să-mi pot pune mâinile peste ei.  Biblia spune că îşi vor pune mâinile peste bolnavi şi bolnavii se vor însănătoşi.

Tată ceresc, Tu ştii că timpul nostru s-a epuizat. Salvează sufletele care au auzit mesajul Tău în după-amiaza aceasta şi îngăduie ca predicatorii lor să fie unşi în seara aceasta.  Fie ca fraţii Faulkner, Outlow, Fuller şi toţi ceilalţi, să fie unşi, în seara aceasta, astfel încât puterea lui Dumnezeu să fie în mijlocul lor şi să vorbească la fel ca până acum. Îngăduie ca păcătoşii să păşească pe calea spre Calvar, iar acolo să fie ţinuţi de puterea lui Dumnezeu, astfel încât să fie salvaţi cât mai mulţi.

Tu îi cunoşti pe cei ce au venit în rândul de rugăciune. Fie ca Duhul Tău să fie atât de puternic încât atunci când le voi lua mâna, binecuvântarea Ta să se odihnească peste fiecare din ei.

Fie ca ei să părăsească această clădire plini de bucurie şi de mulţumire pentru vindecarea lor, deoarece ne dăm seama că credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, care nu se văd, nu se pipăie, nu miros și nu se gustă. Dumnezeu să vă dea aceasta şi să vă vindece pe toţi.

Tată, Îţi mulţumim şi Te lăudăm pentru tot ce ai făcut şi vei face, în Numele lui Isus Hristos. Amin.

  • Amin –
  •  

Lasă un răspuns