Meniu Închide

Mesajul orei este Mesajul celor SAPTE TUNETE

Print Friendly, PDF & Email

Mesajul orei este Mesajul celor sapte tunete

Publicat pe Octombrie 19, 2014 de behaitul oilor si Glasul Pastorului

Am scris intr-un articol precedent despre cerinta de a prezenta lucrarile lui Dumnezeu in cuvinte biblice , fara a adauga sau a scoate idei din context dar, despre CE AU ZIS GLASURILE CELOR SAPTE TUNETE nu gasim referinte stricte , ca sa le putem cita, fiindca este scris ca aceasta taina va fi aratata doar cand ingerul al saptelea va suna din trambita lui .

Si LUMEA inca mai asteapta sa vina vremea aceea, fara sa stie ca A SI VENIT .

Taina lui Dumnezeu a fost dezvaluita, si noi am vazut ca nu era NIMIC ASCUNS, ci se afla LA VEDERE, chiar in CUVINTELE BIBLIEI

Fara sa realizam acest lucru, am trecut deseori cu vederea pe deasupra descoperirii ei, pana cand Dumnezeu a trimis un profet care sa ne predea lectia despre NASTEREA DIN NOU, in cele trei capitole : neprihanire, sfintire si botezul Duhului Sfant .

Am realizat ca este adevarata afirmatia apostolului Pavel : „Si oricine nu se hraneste decat cu lapte nu este obisnuit cu cuvantul despre neprihanire, caci este un prunc. (Evr.5:13)

Am stiut atunci ca suntem nascuti din nou, chiar in acea pruncie spirituala, care a fost subiectul epocilor trecute ale Bisericii, insa acum avem nevoie de hrana tare , ca sa ne maturizam ” Dar hrana tare este pentru oamenii mari, pentru aceia a caror judecata s-a deprins, prin intrebuintare, sa deosebeasca binele si raul. ”

Am fost nascuti din nou chiar dupa ce am acceptat propovaduirea faptului ca neprihanirea se capata prin credinta, ca sfintirea se face numai prin Cuvantul lui Dumnezeu, si am putut sa aducem lui Dumnezeu MARTURIA UNUI CUGET CURAT , prin invierea lui Isus Hristos, la care am fost facuti partasi la botezul in apa facut in NUMELE DOMNULUI ISUS HRISTOS .

Am primit apoi putere de marturisire a Cuvantului inaintea oamenilor din jurul nostru, si am inceput sa crestem ca madulare ale Trupului Sau, care este Biserica .

Am fost invatati ca „Acel ce S-a coborat este acelasi cu Cel ce S-a suit mai presus de toate cerurile ca sa umple toate lucrurile.

Si El a dat pe unii apostoli; pe altii, proroci; pe altii, evanghelisti; pe altii, pastori si invatatori,. pentru desavarsirea sfintilor, in vederea lucrarii de slujire, pentru zidirea trupului lui Hristos, pana vom ajunge toti la unirea credintei si a cunostintei Fiului lui Dumnezeu, la starea de om mare, la inaltimea staturii plinatatii lui Hristos; ca sa nu mai fim copii, plutind incoace si incolo, purtati de orice vant de invatatura, prin viclenia oamenilor si prin siretenia lor in mijloacele de amagire; ci, credinciosi adevarului, in dragoste, sa crestem in toate privintele, ca sa ajungem la Cel ce este Capul, Hristos. ”

Prin oameni care sunt calificati si justificati de Dumnezeu in aceste cinci slujbe sau meserii duhovnicesti , am fost invatati lectiile care se cer la examenul de maturitate ce trebuie sustinut pentru diploma cu pecete a Duhului Sfant .

Cea mai inalta distinctie ce poate sa fie obtinuta de un muritor , si singura valabila pentru angajarea directa in lucrarea adevarata a lui Dumnezeu . ( Toti cei angajati de catre intermediari, care nu cer aceasta diploma, ci doar una de seminar teologic sunt supusi la munci auxiliare, care insa nu privesc mantuirea sufletelor, nici a lor si nici a altora , si intr-o zi vor vedea ca au muncit gratuit, fara sa capete vre-o rasplata divina, ci doar banii cu valoare trecatoare ai enoriasilor )

Cuvantul ne-a spus ca va fi o zi pe care o pregateste Dumnezeu , cand „veti vedea din nou atunci deosebirea dintre cel neprihanit si cel rau, dintre cel ce slujeste lui Dumnezeu si cel ce nu-I slujeste.(Mal.3:18)

Cat de aproape este ziua aceea , sau cat de departe, noi putem sa stim numai daca recunosatem in ce zi a calendarului divin traim noi . Eu va voi da in continuare cateva citate din Mesajul orei, sa vad daca veti recunoaste glasul unuia din cele sapte tunete si cuvintele prin care Duhul Sfant ne-a facut ” sa intelegem Scripturile care sunt cu privire la El.

„, Dumnezeu era in Hristos, impacand lumea cu Sine, netinandu-le in socoteala pacatele lor, si ne-a incredintat noua propovaduirea acestei impacari. „(2Cor.5:19) Dumnezeu este Duh .

El nu a avut maini pana cand El a devenit ISUS =Yahshua = Iehova Salvatorul . El este Iehova Creatorul Cel existent prin Sine insusi , ca Spirit , pretutindeni in timp si in afara timpului , nemarginit in cunostinta si putere .

Dar El nu a avut picioare si simturi trupesti pana cand El a devenit Isus , pana cand S-A MANIFESTAT in lumea pamanteasca Nici un om , niciodata nu L-a vazut pe Tatal, pana cand Singurul Lui Fiu nascut L-a facut cunoscut .El, Dumnezeul Duh , care S-a dezbracat de haina de slava si a coborat sa locuiasca in pielea si carnea si oasele , adica in trupul Omului Isus Hristos , pe care L-a format in pantecele Fecioarei Maria si prin care a facut caratarea pacatelor . Omul Isus Hristos si numai El este oglindirea slavei Lui si intiparirea fiintei Lui

Ar trebui sa fie evident, ar trebui sa faca pe oameni sa se minuneze ! El ar fi putut sa vina jos din ceruri, pe un coridor imprejmuit de o escorta de ingeri ,daca ar fi voit .

Ar fi putut sa faca sa se nasca un om matur . De asemenea, El ar fi putut sa Se coboare in toata maretia si gloria cereasca , si toti pacatosii ar fi fost nimiciti atunci .

Dar El a ales mijlocul cel mai potrivit pentru a ne arata cat este de bogat in mila .El nu a venit in palatul celor care imparatesc peste muritori , ci a venit la un staul , sa fie nascut in grajd si culcat in iesle .

Micul Iehova plangand infasat in scutece, micul Iehova jucandu-se pe ulitele satului Nazaret, cu ceilalti copii saraci , micul Iehova lucrand alaturi de parintii umani , ca sa poata supravietui pe pamant . Si-a trait viata lui impreuna cu noi, cu oamenii din generatia Lui .

DUMNEZEU A DEVENIT OM . El a lucrat si S-a trudit, si a simtit sentimentele unui om adolescent , a trecut prin toate ispitele prin care trecem noi la varstele anilor vietii trecatoare si a facut aceasta PENTRU CA SA POATA TINE O JUDECATA DREAPTA .

Daca nu ar fi cunostinta a motivelor reale si a sentimentelor care au generat divergenta , nu ar putea sa fie o judecata dreapta si nici motiv intemeiat de pedeapsa . si nici unul de judecata macar .

Dar, pentru ca El le-a trait in firea umana , a putut sa condamne pacatul lumii si sa ia pedeapsa judecatii Sale proprii si sa moara ca un pacatos, in locul nostru , pentru ca sa ne salveze pe noi , incat dreptatea Lui sa ne poata reconcilia , fara sa ne indeparteze de fata Lui, fara sa ne lipseasca definitiv de prezenta=partasia Lui ., asa cum era in Eden , cand se intalnea cu omul in racoarea serii , dandu-i odihna sufletului lui .

” Si prin faptul ca El Insusi a fost ispitit in ceea ce a suferit, poate sa vina in ajutorul celor ce sunt ispititi ” (Evrei 2.18) . Dumnezeu nu putea sa sufere in Duh . El a trebuit sa se imbrace in trup omenesc, sa simta ispita pacatelor trupesti, ispita foamei, a setei, a dorintelor dupa lucruri vazute, a poftelor , sa simta separarea cauzata de puterea mortii .

Si sa se infatiseze cu toate acestea la tronul de judecata , luand pozitia de MIJLOCITOR . Pentru ca El a stiut cum vin si se desfasoara toate aceste trairi omenesti , a putut sa ridice pretentia de ABSOLVIRE DE VINA PLATIND PRETUL DE CAUTIUNE PENTRU NOI, SUPORTAND PEDEAPSA IN LOCUL NOSTRU . Locuind in sfintenie, dupa ce omul a pacatuit in trup , si acest pacat cu geneza in Eden a fost dezvaluit de ap. Pavel : ” fugiti de curvie !

Orice alt pacat pe care-l face omul este un pacat savarsit afara din trup, dar cine curveste pacatuieste impotriva trupului sau „( 1Cor.6.18 ) Dumnezeu a condamnat omul fiindca a ales calea gresita de inmultire .

El nu mai putea sa revina cu decizia Lui, fara sa inteleaga vreodata ce l-a determinat pe om sa procedeze asa, cand el avea la indemana implinirea poruncii de inmultire prin Cuvantul vorbit . Si singura posibilitate ca El sa justifice omenirea cazuta prin nasterea din femeie ( care a cunoscut barbatul ) a fost aceea ca El insusi sa devina om, prin NASTERE FARA PACAT , aducand la viata UN TRUP CURAT , PRINTR-O FECIOARA CARE NU A CUNOSCUT VIATA SEXUALA CU BARBATUL EI .

Fecioara a fost astfel preaumbrita si a zamislit de la Duhul Sfant, Duhul Cel Vesnic care Si-a inceput LUCRAREA NOII SALE CREATII , prin Cel Intai Nascut intre mai multi frati . Dumnezeu S-a INRUDIT cu omul prin Singurul Sau Fiu , prin Fiul Omului , devenit SALVATORUL INRUDIT , conform cu Legea Lui data poporului semintei lui Abraham nascut prin FAGADUINTA = Cuvantul vorbit .

Trupul zamislit in pantecele Fecioarei era samanta din Dumnezeu, care da celula de sange, nu sange de evreu,cu viata trecatoare in el, ci PROPRIUL SAU SANGE purtand viata vesnica , sangele noii creatii a lui Dumnezeu, care mosteneste Imparatia .

Si acest SANGE a fost varsat pe pamantul din care se hraneste trupul nostru, ca sa poata fi sfintit = curatit , pentru ca viata fara pacat sa poata veni iarasi IN NOI , pentru ca sa putem sa mancam TRUPUL LUI si sa bem SANGELE LUI . Si noi ne impartasim cu el PRIN CREDINTA , SUBSTANTA CARE FACE VIZIBIL NEVAZUTUL , DOAR PRIN CUVANTUL VORBIT DE DUMNEZEU

Astfel, cand te imbolnavesti , El stie cum te simti . Cand tu esti ispitit, El simte ca si tine , si POATE SA LUPTE IN LOCUL TAU cu oricare duh rau care incearca sa te stapaneasca .

Cand noi suntem NASCUTI DIN NOU, acea viata nu mai este cea veche, a noastra, ci este VIATA DUHULUI SFANT in noi, care ne face CRESTINI .Fiecare fibra a unui crestin nascut prin Duhul Sfant este controlata de El . Asa sunt ochii tai,, ei nu mai poftesc cu privirea, nu mai pot comite adulter .

Duhul Sfant te face sa-ti intorci capul de la femeile dezbracate de pe strada si din pozele cu reclame lumesti . Tu poti fi tentat= ispitit , dar numai luand in seama ispita , ascultand de ea, pacatuiesti . Isus a fost ispitit, ca si noi, dar El n-a pacatuit . Niciuna dintre porunci n-a fost simtita de El ca o greutate .

Asa este si pentru tine fiindca ” ROADA DUHULUI este dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia ,blandetea INFRANAREA POFTELOR . Impotriva acestor lucruri nu este lege ” ( Galateni 5.23)

In incheiere, doresc sa va fac aceasta urare biblica : ” FITI PLINI DE DUH ” si inchei cu aceasta dorinta ; DUMNEZEU SA FIE CU NOI cu toti . AMIN !

A inceput Revelatia Glasurilor celor sapte Tunete , data in Mesajul orei

Lasă un răspuns