Meniu Închide

PREVESTITORUL

Print Friendly, PDF & Email

După 11 septembrie 2001, America s-a schimbat total. Atunci, două avioane comerciale au fost deturnate de către musulmanii radicali şi au lovit turnurile gemene aflate aici, în zona Zero, omorând mii de oameni nevinovaţi şi îngenunchind naţiunea noastră.

După 11 septembrie, America s-a schimbat radical, iar siguranţa şi sentimentul de bunăstare pe care le-am avut cândva, ca naţiune, sunt compromise. Trebuie să admit că de la 11 septembrie încoace, m-am întrebat şi m-am rugat de multe ori, încercând să înţeleg semnificaţia celor întâmplate în acea zi fatală, cât şi celelalte evenimente tulburătoare care s-au întâmplat de atunci…

 

Jimmy Evans (moderatorul): …Eşti autorul cărţii „Prevestitorul”, şi în ea ai un subtitlu pe care-l iubesc: „Vechiul mister care conţine secretul viitorului Americii.” Spune-ne despre „Prevestitori.”

Jonathan Cahn: „Prevestitorul” este preumbrirea lucrurilor care vor veni, în cazul de faţă fiind o avertizare, este, aşa cum ai spus, o taină veche care conţine secretul viitorului Americii. Este o taină veche de două mii cinci sute de ani, care se află în spate la tot: la 11 septembrie, la războiul Americii împotriva terorii, la prăbuşirea economiei, la prăbuşirea bursei de valori. Este ceva deosebit care ni se spune dinainte şi hotărăşte acţiunile liderilor americani, chiar şi cuvintele care le ies din gură. Ni se spune chiar şi despre prăbuşirea Bursei de valori până la ore, şi merge înapoi mii de ani, până la Israelul din vechime.

Astfel, vedem că în ultimele zile ale Israelului din vechime, chiar înainte de distrugerea lui, înainte de judecata lui, au apărut nouă prevestitori sau semne profetice care i-au avertizat cu privire la ceea ce urma să se întâmple. Ceea ce este straniu, uluitor sau de speriat, este că aceiaşi nouă prevestitori sau semne, au apărut acum pe teritoriul Americii, pentru America. Unii au apărut în oraşul New York, în Washington, unii au luat forma unor obiecte, evenimente sau reconstituiri, unii au implicat ceremonii, alţii au implicat lideri: pe cei mai mari lideri ai ţării, chiar şi pe preşedinte. Deci, este vorba de lucruri uluitoare, exacte şi precise, care se întâmplă chiar acum.

Moderatorul: Îmi amintesc de 11 septembrie… toată lumea îşi aminteşte acea zi. Imediat după cele întâmplate, oamenii au început să se întrebe: „Judecă Dumnezeu America?” Ştii ce înseamnă aceasta, aşa că aş vrea să ne vorbeşti despre cei nouă prevestitori, sau mai bine zis, despre cele nouă semne prevestitoare. Sunt nouă semne specifice, iar când vorbeşti despre ceea ce s-a întâmplat acum două mii cinci sute de ani cu Israel şi pui totul în legătură cu America, este clar că nu sunt superstiţii sau ceva subiectiv, ci sunt evenimente cât se poate de reale.

Vorbeşte-ne deci, despre aceste semne profetice specifice care au avut loc.

Jonathan: Ei bine, avem umbra, exemplul: o naţiune: Israelul din vechime care a fost instituit de Dumnezeu, întemeiat de Dumnezeu pentru scopurile Sale. Dar Israelul s-a întors de la Dumnezeu şi încet, încet, au început să-L îndepărteze de la conducerea lor şi din viaţa lor, au devenit imorali, au sfidat şi au încălcat tot ce le poruncise Dumnezeu şi au mers până acolo că şi-au oferit copiii ca jertfă pe altare păgâne. Atunci Dumnezeu le-a trimis profeţi prin care i-a chemat înapoi din căile lor stricate, dar ei i-au respins, i-au prigonit şi L-au sfidat în continuare.

Astfel, într-un final s-a întâmplat ceva, care este chiar primul semn prevestitor, un tipar al judecăţii divine din Biblie, al avertizării naţiunii. Acesta este ruperea punţii sau îndepărtarea barierelor de protecţie ale naţiunii.

Acest lucru s-a întâmplat înainte de distrugerea naţiunii, în anul 732 î.Hr., şi a fost un avertisment prin care Dumnezeu încerca să-i trezească.

Ceea ce s-a întâmplat, a fost că El i-a îngăduit vrăjmaşului să lovească Israelul, dar a fost ceva scurt, limitat, temporar, apoi totul s-a terminat. Au urmat un număr de ani în care naţiunea a fost pusă în cumpănă: ori se întorcea la Dumnezeu, ori Îl respingea din nou, iar atunci urma să vină judecata. Deci aceasta s-a întâmplat în anul 732 î.Hr. Ţara a primit o lovitură, dar în loc să se pocăiască şi să spună: „Haideţi să ne schimbăm viaţa!” Israel a făcut invers, a ales să-L sfideze pe Dumnezeu şi a făcut un jurământ înaintea Lui. Acest lucru a fost consemnat de prorocul Isaia, în Isaia 9.10, care devine cheia semnului prevestitor.

Iată ce au spus ei atunci: „Au căzut nişte cărămizi, dar vom zidi cu pietre cioplite, au fost tăiaţi nişte smochini din Egipt, dar îi vom înlocui cu cedri.

Deci, ce au spus ei prin cuvintele: vom înlocui cărămizile cu pietre cioplite şi smochinii cu cedrii? Cu alte cuvinte, ei au spus: „Doamne, nu ne vom smeri, nu ne vom întoarce şi nu ne vom îndrepta căile! De fapt, vom căuta să mergem împotriva Ta şi vom fi şi mai răi decât înainte; ne vom întoarce şi mai mult împotriva Ta!”

Este înfricoşător să auzi aşa ceva, deoarece aceasta pecetluieşte soarta naţiunii, hotărăşte distrugerea ei.

Deci, primul semn este ruperea punţii, îndepărtarea barierei de protecţie a naţiunii.

Aceasta s-a întâmplat în 11 septembrie 2001. Barierele de protecţie care înconjurau America au fost îndepărtate temporar. A fost o lovitură limitată, îngăduită. S-a întâmplat într-un loc restrâns, apoi s-a terminat, dar a speriat America aşa că, după 11 septembrie, oamenii s-au trezit şi au spus: „Dumnezeu să binecuvânteze America!” şi timp de aproximativ trei săptămâni s-au înghesuit prin biserici. Se părea că are loc o renaştere naţională, dar nu a fost aşa, şi aceasta pentru că nu a fost o pocăinţă, nu a fost o schimbare a căii. Adevărul este că după 11 septembrie, America s-a îndepărtat de Dumnezeu mai mult decât a făcut-o până atunci.

Ceea ce este straniu, este că acum America repetă greşeala Israelului din vechime, şi că au loc exact aceleaşi semne prevestitoare ca atunci. Cu alte cuvinte, America s-a ridicat şi a spus: „Vom sfida ce s-a întâmplat şi ne vom întoarce!”, dar problema este că au făcut-o fără Dumnezeu, fără pocăinţă. Liderii americani au început să vorbească exact ca israeliţii din vechime şi au spus: „Vom construi ceva mai puternic ca niciodată. Ne vom întoarce mai puternici ca oricând, iar semnul va fi ceea ce se întâmplă în Zona Zero.” Şi au început această campanie de reconstruire. Şi ce au construit? Un turn. Şi au jurat că va fi mai mare decât înainte şi mai puternic. „Aceasta va fi declaraţia noastră de sfidare!” Şi au luat obiceiul de a folosi tot mai des cuvântul „Sfidare, sfidare, sfidare!”

Dacă priveşti comentariile versetului 10 din Isaia 9, vezi că acesta este cuvântul cheie pe care îl foloseşte naţiunea: „sfidare.” Poţi vedea aceasta, iar şi iar, şi faptul că repetă chiar ce scrie în acest verset: „Vom reconstrui cu pietre cioplite.”

Acesta este al cincilea semn prevestitor din carte şi se numeşte: „piatra judecăţii sau piatra Gaziyth”. Ce au făcut israeliţii din vechime? S-au dus în munţii din Israel şi au cioplit o piatră. În evreieşte se foloseşte cuvântul „piatra Gaziyth, care înseamnă „piatră tăiată, cioplită, stâncă din munte, piatră dreptunghiulară masivă.” Şi ce au făcut cu ea? Au adus-o acolo unde au căzut cărămizile, la locul distrugerii; au aşezat-o şi apoi au făcut un jurământ peste ea (peste acea piatră), spunând că se vor întoarce mai puternici ca niciodată şi că vor construi mai mult ca oricând.

Ce are aceasta a face cu America?

După 11 septembrie, s-au dus în muntele din New York, lumea s-a adunat acolo, au cioplit o piatră dreptunghiulară masivă, de douăzeci de tone, – aceasta fiind piatra „Gaziyth” din Biblie -, au adus-o la New York, în zona Zero, şi au pus-o acolo; au coborât această piatră gigantică pe pavajul Zonei Zero. Primarul New York-ului, guvernatorul statului New York şi cel din New Jersey, au ţinut o ceremonie în jurul pietrei şi au jurat pe acea piatră că America se va întoarce mai puternică, mai tare ca niciodată: „Vom sfida totul!”, iar piatra a devenit simbolul sfidării lor. Ei nici nu bănuiau că reconstituiau exact drama judecăţii Israelului din vechime.

Mergând în aceeaşi linie, următorul lucru pe care l-a spus Isaia este că: „smochinii au fost doborâţi.” Ei bine, când a venit vrăjmaşul, în Israelul din vechime, nu a atacat numai oraşele, ci şi câmpurile. Semnul a fost că smochinii, copacii au fost doborâţi. Doborârea copacilor este un semn biblic al judecăţii, care vine din nou, iar şi iar; este un alt semn: dezrădăcinarea, fiindcă Dumnezeu spune: „Ascultaţi! Dacă nu vă veţi întoarce la Mine, naţiunea voastră va fi dezrădăcinată!” Sicomorul (Arbore exotic gigant cu lemn tare şi cu fructe comestibile, asemănătoare cu smochinele) este un semn specific al judecăţii naţiunii.

Dar ce are aceasta a face cu America?

Dacă te uiţi după copaci, primul loc în care te uiţi nu este nicidecum New York, iar teroriştii nu au citit aceasta în Biblie. Totuşi, acolo s-a întâmplat un lucru straniu. În 11 septembrie 2001, când s-a prăbuşit ultimul turn, unda de şoc a aruncat o grindă; a aruncat-o mai departe şi a lovit un obiect, un copac, iar copacul lovit a fost un smochin. A căzut peste un smochin, aşa cum scrie în Isaia 9.10: „…au fost tăiaţi nişte smochini…”

Oamenii din New York au făcut din el un simbol şi l-au pus la vedere, numindu-l: „Smochinul Zonei Zero.” Lumea venea de peste tot să-l vadă, ca şi cum ar fi fost un simbol de bine, dar el este de fapt simbolul judecăţii din Isaia, mergând exact pe aceeaşi linie ca Israelul. Nimeni nu a plănuit ceea ce s-a întâmplat şi nimeni nu a vrut să se întâmple aceasta. De fapt, semnul prevestitor a venit prin oameni care nu realizau, nu ştiau ce fac.

Continuând, iudeii au spus: „…au fost tăiaţi nişte smochini din Egipt, dar îi vom înlocui (halaf) cu cedri.”, acesta fiind un alt act de sfidare al Israelului din vechime.

Ceea ce au spus ei, însemna: „Doamne, nu ne vei smeri! Smochinul a căzut, dar o vom lua de la capăt şi vom planta un alt copac, chiar pe locul unde a căzut. Şi nu va mai fi un smochin, ci va fi un copac mai tare, ca să-Ţi arătăm că nu numai că ne vom reface, ci ne vom întoarce mai puternici ca oricând, asemenea cedrului!”

Cuvântul folosit în evreieşte nu este „cedru”, pentru că ei nu vorbesc engleza. Ei spun „copacul erez” care înseamnă şi cedru, dar cea mai bună traducere ar fi „pin sau conifer, orice conifer verde.”

Priviţi ce au făcut! În evreieşte, cuvântul „halaf” înseamnă „a înlocui un copac cu altul.” Dar ce are aceasta a face cu America?

La doi ani după cele întâmplate pe 11 septembrie 2001, acesta este al şaptelea semn prevestitor: a fost adus un copac suspendat de o macara şi a fost aşezat exact în locul unde fusese sicomorul (smochinul) din Zona Zero. Dar copacul plantat în locul smochinului tăiat nu era un smochin, ci era un conifer; era „copacul erez” din Biblie, copacul din Isaia 9.10.

Deci, ei au împlinit exact ceea ce spunea cel de-al şaptelea semn prevestitor şi au făcut în jurul acelui copac o ceremonie la fel ca cea pe care o făcuseră în jurul pietrei. Ei au făcut din acel copac un simbol, aşa cum au făcut cu toate semnele prevestitoare, şi l-au numit „copacul speranţei,” iar bărbatul care a ţinut discursul din cadrul acelei ceremonii, a spus: „Înlocuim smochinul cu acest copac…”, fără să bănuiască faptul că reconstituia cuvânt cu cuvânt şi pas cu pas, exact semnele judecăţii naţiunii iudaice, judecăţi care acum vin peste America.

Moderatorul: Vreau să spun că tot ce am auzit este remarcabil. Tu vorbeşti de Isaia 9.10 şi ai un video, disponibil pe Amazon, intitulat „Judecata din Isaia 9.10”. Încurajez pe fiecare să facă rost de acest video şi la fel de cartea „Prevestitorul”, care este disponibilă pretutindeni, inclusiv pe „Amazon” şi la librăria ta. Ceea ce scrie în Isaia 9.10 este răspunsul Israelului, faţă de judecata lui Dumnezeu, faţă de acea lovitură limitată pe care le-a aplicat-o. În loc să se pocăiască, ei s-au răzvrătit împotriva lui Dumnezeu şi au spus: „Cărămizile au fost dărâmate, dar vom rezidi cu pietre cioplite, cu cărămizi mai mari. Ne-ai tăiat smochinii, dar noi vom planta în locul lor cedrii!”

Acestea sunt cuvintele care au fost spuse de Tom Daschle în sala senatului, în următoarea zi de după 11 septembrie?

Jonathan: Da. Conducătorii Israelului din vechime au spus aceste cuvinte din Samaria, care în vremea aceea era capitala Israelului.

Deci ce trebuia să se întâmple? Un lider american trebuia să pronunţe efectiv acele cuvinte, trebuia s-o facă în capitală şi trebuia să fie un jurământ public, o declaraţie care să reprezinte naţiunea. Dar care lider american în toate minţile, ar spune ceva prin care să pronunţe judecata asupra naţiunii şi să identifice naţiunea americană ca naţiune sfidătoare, într-un stadiu al judecăţii pornite împotriva ei?

Ei bine, uimitor este faptul că chiar a doua zi după 11 septembrie, guvernul s-a întâlnit în capitală, ca să dea un răspuns legat de evenimentele petrecute, ceea ce este foarte important. Cel care a fost desemnat să facă aceasta era Tom Daschle, liderul Senatului. El era reprezentantul Senatului, iar Senatul reprezintă naţiunea, ceea ce înseamnă că era omul potrivit să facă aceasta. Astfel, în dimineaţa zilei de 12 septembrie 2001, el s-a ridicat în sala Senatului, iar când a ajuns la punctul culminant al discursului său, după ce a prezentat răspunsul Americii la cele întâmplate, a spus:

 

„În Isaia este un Cuvânt care cred că ne vorbeşte tuturor: „Cărămizile au căzut, dar vom reconstrui cu pietre cioplite. Smochinii au căzut, dar îi vom înlocui cu cedrii!” Aceasta este ceea ce vom face: vom construi!”

 

Nici prin cap nu i-a trecut că ceea ce spunea era de fapt un cuvânt profetic. El spunea acele cuvinte, fără să ştie că un copac fusese rupt cu o zi înainte. A spus: „Vom înlocui un copac cu altul!”, fără să ştie ce avea să se întâmple doi ani mai târziu. A vorbit despre „piatra Gaziyth”, care avea să fie aşezată în Zona Zero tot doi ani mai târziu. Acest bărbat nu ştia ce spune. A crezut că aduce un cuvânt de încurajare, dar a profeţit, a rostit semnul prevestitor, chiar din capitală, cum se întâmplase odinioară în Israel. Astfel, răspunsul Americii legat de evenimentele petrecute în data de 11 septembrie 2011, devine un cuvânt de importanţă naţională.

Moderatorul: Aceasta s-a întâmplat a doua zi, în 12 septembrie?”

Jonathan: Da.

Moderatorul: Când te-am auzit spunând pentru prima dată acest lucru, a avut un impact puternic asupra mea deoarece din treizeci de mii de versete, câte are Biblia, tocmai acesta a fost citit de reprezentantul nostru ales să dea un răspuns în numele naţiunii noastre. Pentru că nu a fost o pocăinţă, o cercetare de sine în urma căreia să se spună: „Ni s-a putut întâmpla aceasta din pricina felului în care trăim, din cauză că ne-am îndepărtat de Dumnezeul nostru? S-ar putea ca acesta să fie un semn că Dumnezeu ne cheamă la pocăinţă?”, după 11 septembrie, s-a dat un răspuns sfidător cu privire la ceea ce s-a întâmplat.

Jonathan: Da. Deşi nu a fost conştient ce spune, cu alte cuvinte el a zis: „Vom împlini Isaia 9.10!”

America va urma tiparul Israelului din vechime în ultimele lui zile, care au premers judecata:

„Vom sfida, la fel ca Israelul din vechime, vom ignora ce s-a întâmplat la 11 septembrie, şi vom merge mai departe fără pocăinţă, fără să facem vreo schimbare.” Prin aceasta, ei au stabilit cursul evenimentelor care vor urma, ce se va întâmpla în politica noastră externă, în politica noastră internă, în economia noastră; va afecta totul şi va conduce la următoarea zguduire a Americii.

Acesta este principiul, deoarece Isaia 9.10 spune clar că dacă nu te trezeşti atunci când Dumnezeu încearcă să facă aceasta, refuzi mila şi îndurarea Lui. Prin aceasta, pregăteşti scena pentru o altă nenorocire, care este o altă încercare de trezire, o altă zguduitură. Exact aceasta se va întâmpla, acest lucru fiind stabilit în ziua aceea.

Moderatorul: Aş vrea să ne ajuţi să înţelegem…

În Israel a fost dată o lovitură preventivă, apoi totul a trecut şi au venit semnele prevestitoare. Dacă nu există o pocăinţă, după prevestitori au loc alte evenimente. Dacă nu există nici un răspuns pozitiv la chemarea plină de milă a lui Dumnezeu, care chema atunci Israelul, şi acum America, la pocăinţă, are loc un alt eveniment.

Jonathan: Da. Noi am vorbit despre Tom Daschle şi despre discursul pe care l-a ţinut în ziua următoare după 11 septembrie, când a proclamat din capitală acele jurăminte vechi cu impact naţional.

Interesant este de fapt un eveniment care a declanşat această întreagă prăbuşire. În septembrie 2008, guvernul şi reprezentanţii Trezoreriei, s-au întâlnit cu conducătorii de la Wall Street şi au făcut un anunţ. Ce au spus? Era într-o zi de vineri, tot în septembrie, şi ei au spus: „Vom lăsa „Lehman Brothers” (o corporaţie de servicii financiare globale) să cadă!”

Corectă sau greşită, ideea este că această acţiune a dus la prăbuşirea întregii economii. Când a fost luată de fapt această decizie? În ziua de 12 septembrie, la a şaptea aniversare, în ziua când a fost rostit jurământul: „Ne vom întoarce mai puternici ca niciodată!”, guvernul, acelaşi guvern, a luat hotărârea care va prăbuşi economia din nou: a doua zguduire. Înseamnă că avem două zguduiri.

În Biblie există un principiu care este dat profeţilor, un principiu al judecăţii, şi anume: când este o nenorocire, când vin aceste judecăţi sau avertismente, Dumnezeu spune că va expune temelia. Şi care este temelia Americii care se înalţă ca o super-putere financiară? A fost spusă la sfârşitul secolului al optsprezecelea. Atunci a avut loc o întâlnire secretă a comercianţilor din New York, care s-au adunat împreună pe Wall Street şi au semnat un legământ pe care l-au numit „Acordul Buttonwood.”

Acesta a fost începutul ridicării Americii ca super-putere financiară a lumii. Semnul a fost „Buttonwood” şi multă lume de pe Wall Street ştie despre el. De fapt, numele original pentru Wall Street a fost Buttonwood. Acordul Buttonwood a dus la formarea Asociaţiei Buttonwood, care mai târziu s-a numit „New York Stack Exchange”, adică „Bursa de Valori New York.”

Deci cheia este Buttonwood.

De fapt ce este Buttonwood? Buttonwood este un copac; este copacul sub care au semnat ei legământul în acea zi. Acesta este simbolul ridicării Americii, temelia ei: copacul Buttonwood.

Dar ce mai este Buttonwood? Un alt nume pentru sicomor; deci este un sicomor, un smochin.

Deci prima denumire a lui Wall Street a fost Buttonwood, care înseamnă „sicomor.”

„Asociaţia Buttonwood”, adică „Asociaţia Sicomorul”, adică Wall Street.

Deci, Scriptura spune: „Principiul lui Dumnezeu este că va lovi temelia.”

În ziua de 11 septembrie 2001, semnul ridicării Americii, sicomorul (smochinul), a fost doborât. Deci, avem un copac, un smochin viu, ca simbol al ridicării Americii ca super-putere financiară. Atunci ce simbolizează doborârea smochinului?

Şi nu este numai atât! Am spus atunci când am vorbit despre unul din semnele prevestitoare. Este vorba de al şaselea. Ei au expus sicomorul la vedere şi au construit şi un monument pentru el. Au făcut o statuie de bronz care înfăţişează un sicomor dezrădăcinat, de fapt o rădăcină, semn al dezrădăcinării. Dar nu au pus-o în Zona Zero, ci la capătul Wall Street-ului, care la început a fost numită după sicomor (Buttonwood. Acum au acolo un monument al dezrădăcinării, o expunere a temeliei. Este un alt lucru pe care l-a spus Dumnezeu: „Voi dezrădăcina ce am plantat! Dacă nu te întorci la Mine, te voi dezrădăcina!”

Moderatorul: Hei, rabinule, stăm într-un loc semnificativ. Chiar în spatele nostru este Wall Street, Districtul Financiar şi Clădirea Federală. Vorbeşte-ne despre ceea ce se află în faţa noastră.

Jonathan: Acesta este memorialul sicomorului Zonei Zero. Este un memorial din bronz al semnului prevestitor, al sicomorului care a căzut pe 11 septembrie, odată cu turnurile gemene. Aşa cum am spus deja, Biblia are un principiu: „În ziua judecăţii voi expune temelia!” Totul a început în secolul optsprezece, la o întâlnire secretă ţinută la New York şi încheiată cu semnarea unui legământ. Legământul a fost numit „Acordul Buttonwood” şi a dat naştere „Asociaţiei Buttonwood” care mai târziu s-a numit „New York Stock Exchange”, adică „Bursa de Valori New York.” Deci, numele original al Wall Street-ului a fost Buttonwood, iar Buttonwood este un copac, copacul sub care au semnat ei legământul.

Moderatorul: Wow!

Jonathan: Ce fel de copac? Un sicomor. Deci, simbolul ridicării Americii a fost un sicomor sau Buttonwood. Şi ce s-a întâmplat la 11 septembrie? Dumnezeu spusese: „Voi expune temelia!” Astfel, iată că temelia, simbolul ridicării Americii reapare ca un sicomor doborât.

Ridicarea Americii a fost simbolizată printr-un sicomor viu. Atunci ce reprezintă doborârea sicomorului? Aici s-a pus un memorial al dezrădăcinării, (statuia unui copac dezrădăcinat), dar nu a fost pus în Zona Zero, ci au decis să-l pună la capătul Wall Street-ului. Acolo este locul care s-a numit înainte „Buttonwood”, adică „Sicomor.” Acolo au pus sicomorul dezrădăcinat, chiar la temelie, aşa cum a spus Domnul: „Voi expune (dezgoli) temelia! Voi dezrădăcina ce am plantat!”

Moderatorul: Este absolut uimitor!

Jonathan: Şi acum, pentru că există atâtea taine, vreau să mă refer la una care este chiar uimitoare şi anume, la „Taina Shemitah”, care este o taină pe care mulţi studenţi ai Bibliei o cunosc într-o anumită măsură.

Israel nu avea numai ziua Sabatului. Fiecare a şaptea zi din săptămână era o zi de odihnă, dar pe lângă aceasta, ei aveau şi anul Sabatic (Shemitah). La fiecare al şaptelea an, ei aveau un an de odihnă în care nu semănau, nu secerau, nu vindeau din recoltele pământului, deci era ca un repaus economic.

În ultima zi a anului Sabatic sau Shemitah, era finalul, adică ziua Shemitah. În calendarul evreiesc era 29 Elul. În ziua aceea, toate datoriile erau şterse, creditele erau şterse, evidenţele financiare ale naţiunii erau şterse. Acesta este un lucru bun, dar problema este că a devenit un semn al judecăţii. De ce? Motivul este că atunci când Israelul s-a îndepărtat de Dumnezeu, a încetat să mai sărbătorească Sabatul, a încetat să se mai odihnească. Toţi voiau mai degrabă bani decât odihnă: „Nu-L vrem pe Dumnezeu!” L-au îndepărtat din viaţa lor, şi din cauza aceasta, Shemitah s-a întors împotriva lor ca un semn al judecăţii. Este un semn împotriva naţiunii care L-a îndepărtat pe Dumnezeu din viaţa ei, care a pus banii şi idolii înainte de Dumnezeu, şi loveşte în mod specific domeniul financiar.

Să mergem mai adânc. Când Israel a fost dus în robie, a stat acolo şaptezeci de ani. De ce? Biblia spune: „Acesta a fost numărul de ani Sabatici (Shemitah) pe care nu i-au ţinut.”

Dar ce are aceasta a face cu America? America nu este sub Legea care poruncea să se odihnească în fiecare al şaptelea an. Este adevărat, dar Shemitah este un semn al judecăţii pentru naţiunea care Îl alungă pe Dumnezeu.

Deci ce s-a întâmplat?

Noi am vorbit despre două zguduiri. Când au avut loc? Una a fost în 11 septembrie 2001. Când s-a prăbuşit economia? În septembrie 2008. Este o taină, un ciclu de şapte ani. Să lăsăm deoparte calendarul vestic, pentru că tainele biblice se bazează pe calendarul evreiesc.

Deci, ce s-a întâmplat? Când a avut loc a doua prăbuşire a Americii? Exact în aceeaşi zi biblică Shemitah. Ziua în care naţiunea a fost lovită pe plan financiar este ziua judecăţii unei naţiuni care L-a îndepărtat pe Dumnezeu din viaţa ei.

Cele două lovituri, care sunt cele mai mari din toată istoria Americii până la acea vreme, au avut loc exact în ziua biblică, în ziua care este hotărâtă pentru ştergerea evidenţei financiare a lumii. Când s-au întâmplat ele? La un interval de şapte ani, aşa cum spune „taina Shemitah”. Exact la un interval de şapte ani, în aceeaşi zi evreiască şi chiar la aceeaşi oră. Şi mai este ceva: În cei şapte ani este numai un Shemitah, numai o dată este 29 Elul, când se poate întâmpla acest lucru.

Şi când s-a întâmplat aceasta? Lovitura din 2008 a avut loc exact în ziua biblică Shemitah care este o dată la şapte ani. Cealaltă lovitură, cea din 2001, a avut loc tot în ziua biblică Shemitah care este o dată la şapte ani.

Deci, când a avut loc această lovitură, în Israel, în restul lumii, în New York, erau evrei ortodocşi care păzeau Shemitah în ziua aceea. O dată la şapte ani, ei îşi anulau datoriile simbolic, în timp ce Dumnezeu şterge în acea zi datoriile financiare din întreaga lume.

Mai ciudat este că ceea ce a declanşat lovitura din 2001, a fost 11 septembrie. Deci 11 septembrie face de asemenea parte din această taină.

Mai este un lucru care este o taină, o amprentă sau un semn al ciclului de şapte ani. S-ar putea ca acest semn al ciclului de şapte ani să aibă a face cu taina acelor zile? Ei bine, are! Ziua aceea din septembrie 2008 este chiar sfârşitul celui de-al şaptelea an Sabatic. Câte procente au fost şterse pe Wall Street? Şapte procente.

Dar în 2001 câte procente au fost şterse în ziua Shemitah? Tot şapte procente. Cât a şters Shemitah în ultimii şapte ani? Bursa de valori a fost la paisprezece mii, ceea ce înseamnă că a fost şters jumătate, adică şapte mii. Mai mult, a şters toate lucrurile de la ultimul Shemitah. Câte puncte au ost şterse în ziua aceea, în 2008? Şapte, şapte, şapte.

Taina este şapte. Nu avem timp, dar aici este o taină. Dacă iei ziua şi ora din anul acela, şi iei semnul: şapte ani, şapte zile, şapte ore, şi vii de la acea zi, şapte ani, şapte zile şi şapte ore, ajungi nu numai la o altă lovitură, ci ajungi la 11 septembrie 2001, ora nouă dimineaţa, ora când a avut loc atacul.

Moderatorul: Nu este doar a spune că s-a întâmplat aceasta şi cealaltă, ci este un timp exact.

Jonathan: Da, este exact.

Moderatorul: Este semnificativ faptul că faci legătura între Israel şi America. Israel este naţiunea cea mai mozaică (monoteistă) din istoria lumii, în timp ce America este cea mai creştină naţiune din istoria lumii. Şi ambele, atât Israelul, cât şi America, au fost închinate lui Dumnezeu la începuturile lor. Acest lucru este semnificativ, nu-i aşa?

Jonathan: Da, aşa este. Aceasta ne duce la o altă taină a prevestitorului, numită „taina locului.” Iată care este principiul: Atunci când vine o nenorocire sau o judecată, este distrus locul de consacrare al naţiunii, locul în care naţiunea a fost închinată lui Dumnezeu. În Israel, acest loc a fost Muntele Templului. Când a fost zidit Templul, a fost zidită şi naţiunea (a ajuns la apogeu), iar când lucrarea a fost încheiată, împăratul Solomon a adunat naţiunea în capitală, la Ierusalim, şi acolo s-a făcut rugăciunea de închinare, de dedicare. În acea rugăciune, el a vorbit profetic despre viitor şi a spus: „Dacă poporul se va îndepărta de Tine, Dumnezeule, şi va trece prin toate aceste scenarii, iar Tu vei aduce judecată, război şi nenorociri, ai milă de ei.” În acea zi a dedicării, el s-a rugat pentru multe lucruri, acela fiind locul dedicării.

Ani mai târziu, când a venit judecata, distrugerea s-a abătut chiar asupra acelui loc, a Muntelui Templului. Faptul că judecata a lovit acolo, este un semn al ruperii Legământului, iar Dumnezeu spune: „Poporule, întoarce-te în locul de unde ai pornit!”

Ce are aceasta a face cu America? Este o paralelă uimitoare. Ziua întemeierii Americii nu a fost în 1776. Prima zi în care America a fost naţiune, aşa cum o ştim noi astăzi, cu guvern şi preşedinte, a fost ziua inaugurării. Acea zi a fost o zi de rugăciune şi de dedicare; a fost o zi în care toţi cetăţenii au fost chemaţi la rugăciune în bisericile lui Dumnezeu, iar preşedintele Washington a rostit o avertizare profetică.

Deci, aceea a fost prima zi de existenţă a Americii şi chiar de la primele cuvinte rostite, preşedintele a făcut o avertizare profetică. Nu putem intra în toate detaliile, dar ce a spus pe scurt este că, dacă America se va îndepărta vreodată de Dumnezeu, binecuvântările cerului se vor îndepărta de ţară.

Moderatorul: Domnule rabin, ne aflăm aici, chiar în acest loc semnificativ, în „Sala Federală”, unde George Washington a fost investit în funcţia de preşedinte, fiind primul preşedinte ales al Statelor Unite. Aici, în această clădire, s-a adresat Congresului şi a vorbit chiar despre ce se află în spatele nostru.

Jonathan: Da, acesta este locul în care America a început aşa cum o ştim, iar în spatele nostru se află Bursa de Valori New York, care simbolizează bogăţia Americii şi prosperitatea, şi în care multă lume îşi pune încrederea.

Şi totuşi, acesta este locul în care Washington a avertizat naţiunea şi s-a rugat cu mâinile întinse (ca în statuie), atingând Biblia. În acest loc a dat, în acea zi, un avertisment profetic, pentru ca America să nu se îndepărteze niciodată de Dumnezeu şi să nu nesocotească niciodată căile Lui, pentru că dacă o va face, binecuvântările cerului vor fi retrase de peste ea.

Este ceea ce vedem că se întâmplă acum, iar Mesajul lui Dumnezeu cheamă America să se întoarcă. Dumnezeu ne cheamă pe fiecare dintre noi să ne întoarcem la locul temeliei noastre. Acesta este mesajul: Întoarcerea!

Moderatorul: Cred că Dumnezeu l-a trimis pe rabinul Jonathan Cahn pentru noi, pentru America, pentru a ne chema înapoi la El, şi face aceasta chiar aici, în locul consacrării unui om evlavios, a primului nostru preşedinte. El a vorbit despre Dumnezeu, despre Isus Hristos, s-a rugat în Numele Domnului Isus Hristos, în Zona Zero, la câteva blocuri de aici şi a închinat America lui Dumnezeu, fiindcă am început ca naţiune a lui Dumnezeu, ca naţiune credincioasă lui Dumnezeu.

Locul în care stăm este un loc interesant, deoarece chiar în spatele meu este statuia din bronz a lui George Washington, cel care nu s-a încrezut în bani, ci s-a încrezut în Dumnezeu, şi a avertizat America să nu se depărteze de Dumnezeu pentru că dacă face aceasta, va pierde ocrotirea cerului.

Ceea ce vedem, peste umărul meu, este Bursa de Valori New York care pentru foarte multă lume reprezintă puterea financiară a Americii. Mulţi oameni au pus deoparte încrederea în Dumnezeu şi şi-au pus-o în bani. Dar spun pentru fiecare dintre noi: Numai Dumnezeu este vrednic de încrederea noastră, de devotamentul nostru şi de viaţa noastră. Banii sunt o binecuvântare, dar numai atunci când sunt predaţi lui Dumnezeu şi când Dumnezeu este pe primul loc.

Naţiunea noastră a păcătuit în multe feluri, dar cel mai mare păcat pe care l-a săvârşit este păcatul idolatriei, prin faptul că a pus banii şi alte lucruri materiale mai presus de Dumnezeu.

Jonathan: Deci, George Washington a făcut această mare avertizare pentru America şi vedem cu ochii noştri cum se întâmplă exact acest lucru. Vedem cum America se îndepărtează de Dumnezeu şi cum binecuvântările Lui sunt îndepărtate. Washington a dat această avertizare în prima zi, după care a condus primul guvern, pe jos, de la locul inaugurării, într-un loc unde urma să predea guvernul, administraţia şi viitorul Americii lui Dumnezeu. Unde a avut loc acest eveniment? În oraşul capitală. Dar oraşul capitală nu era Washington DC. Prima capitală a Americii a fost New York. Unde au făcut aceasta? În Lower Manhattan. Unde s-au dus? În Zona Zero. Acela este locul în care a fost închinată America lui Dumnezeu: în Zona Zero.

Moderatorul: Este cu adevărat uimitor.

Jonathan: Preşedintele Washington şi guvernul, au fost cu toţii în Zona Zero şi acolo I-au închinat lui Dumnezeu toate generaţiile care urmau să vină. Chiar acolo au stat în rugăciune şi s-au predat lui Dumnezeu. De fapt, în realitate Zona Zero a fost domeniu bisericesc. Vreau să spun că de fapt locul în care au intrat era o capelă mică.

Aici este vechea taină: nenorocirea se întoarce împotriva locului în care s-au predat lui Dumnezeu, aceasta fiind de fapt porţiunea de pământ cu semnul prevestitor, locul în care a crescut smochinul. Al şaselea semn prevestitor, smochinul, a crescut şi a fost doborât pe porţiunea de pământ unde America a fost închinată Domnului, în conformitate cu Isaia 9.10. Totul s-a împlinit întocmai; şi ceremonia pe care au ţinut-o pentru a pune un alt copac pe porţiunea de pământ unde naţiunea a fost închinată lui Dumnezeu.

În data de 11 septembrie, unda de şoc a mers mai departe de Zona Zero şi a lovit un alt loc, a lovit „Sala Federală”, locul unde a început guvernul Americii, unde este temelia Americii, unde Washington a rostit acea avertizare profetică cu privire la consecinţele îndepărtării Americii de Dumnezeu, şi a fisurat bazele temeliei Americii. Toate clădirile din jurul Zonei Zero, au fost distruse sau avariate şi nu mai puteau fi locuite, cu excepţia uneia singure. Una dintre ele a fost protejată şi a devenit „Miracolul din 11 septembrie.” Despre cine este vorba? Este micuţa capelă de piatră în care au închinat America lui Dumnezeu. De ce a fost protejată? Toţi au spus că a fost o cauză pentru care nu s-a prăbuşit; au spus că în 11 septembrie, un obiect a primit toată forţa undei de şoc şi a protejat capela de piatră. Ce a fost acel obiect? Al şaselea semn prevestitor: Smochinul.

Moderatorul: Zona Zero este peste drum, chiar la spatele nostru. Copacul Erez (înlocuitorul smochinului dezrădăcinat) care a fost plantat simbolic, împlinind întocmai ce scrie în Isaia 9.10: „Smochinii au fost doborâţi; îi vom înlocui cu cedrii,” este tot în spatele nostru. Da, este chiar aici. Suntem pe pământul unde George Washington a închinat America lui Dumnezeu. Vorbeşte-ne despre aceasta.

Jonathan: Da, este uimitor. După 11 septembrie, toată atenţia Americii s-a îndreptat asupra acestui loc, asupra micuţei capele Sf. Pavel. Această porţiune de pământ a devenit centru spiritual, un loc de alinare pentru ceea ce s-a întâmplat în data de 11 septembrie, dar lumea nu realizează aceasta. Acesta este cu adevărat un loc tainic, pentru că este locul în care guvernul condus de George Washington, a venit chiar în prima zi a formării naţiunii americane aşa cum o ştim, şi preşedintele s-a rugat şi a închinat guvernul şi viitorul Americii lui Dumnezeu. Acesta este locul în care America a fost închinată lui Dumnezeu.

Dar vechiul principiu biblic este că în caz de neascultare, nenorocirea, judecata se întoarce împotriva locului unde naţiunea a fost închinată Domnului, adică a locului unde ne aflăm. Aici este locul în care a apărut semnul prevestitor, unde a crescut smochinul, şi unde a fost plantat apoi copacul erez, unde s-au întâmplat toate aceste lucruri. Aşa cum am mai spus, în ziua de 11 septembrie, unda de şoc a pornit chiar de aici şi a lovit în altă parte, la câteva blocuri depărtare, la „Sala Federală”, unde a depus Washington jurământul, unde a început America, unde este temelia Americii. De asemenea, ni s-a dat o avertizare profetică prin care ni s-a arătat unde a fost fisurată temelia în acea zi de 11 septembrie.

Un alt lucru este că în ziua aceea, toate clădirile din jurul Zonei Zero au fost distruse, au fost carbonizate. O singură clădire a fost protejată: capela Sf. Pavel, locul în care America a fost închinată lui Dumnezeu încă din prima ei zi. Motivul pentru care ei spun că a fost protejată capela, este că acolo a fost un smochin mare, al şaselea semn prevestitor. Astfel, smochinul care a căzut, al şaselea semn prevestitor, a protejat capela de forţa undei de şoc, care l-a dezrădăcinat pe el.

Moderatorul: După 11 septembrie, noi am fost aici cu familiile noastre şi tot ce spune rabinul este adevărat. Toate clădirile din jur arătau ca într-o zonă de război, cu excepţia micuţei capele. Clădirea a rămas în picioare, dar smochinul aflat în curte a fost lovit.

Jonathan: Scopul semnelor prevestitoare şi a cărţii „Prevestitorul” este de a transmite mesajul de avertizare ca să salveze naţiunea. Acesta este scopul esenţial. Mesajul îşi face ciclul complet, şi totul se întoarce de unde a pornit.

Dumnezeu spune: „Întoarce-te, America! Întoarce-te, fiindcă locul tău este aici!” După acea zi, totul, întreaga naţiune şi-a îndreptat atenţia spre locul în care a fost închinată Domnului încă din prima ei zi, când a fost dată şi avertizarea.

Un alt lucru legat de aceasta, este că atunci când s-a rugat, Solomon a spus: „Doamne, ai milă de ei dacă se îndepărtează de Tine!” Dumnezeu a răspuns rugăciunii lui, şi toate s-au legat de acel loc al dedicării, în cazul nostru: de Zona Zero. El a răspuns acelei rugăciuni cu un Cuvânt pe care oamenii Îl folosesc fără să cunoască contextul. Astfel, Dumnezeu i-a spus lui Solomon:

Bine. Dacă poporul Meu, care cheamă Numele Meu, se va smeri şi se va ruga, dacă vor căuta Faţa Mea şi se vor întoarce de la căile lor rele, atunci îi voi asculta din cer. Voi ierta păcatele lor şi le voi vindeca ţara…”

Dumnezeu ne cheamă să trăim cu adevărat pentru El şi să punem la o parte din vieţile noastre tot ce trebuie pus deoparte. El ne spune: „Întoarceţi-vă de la căile voastre rele şi faceţi binele, pentru că timpul este târziu!” Să facem deci, cu vieţile noastre ce trebuie făcut şi să luăm aminte la chemarea lui Dumnezeu. Timpul este târziu, aşa că nu mai putem pierde vremea sau să ne jucăm. Acestea sunt vremuri cruciale, critice, iar Dumnezeu ne-a dovedit aceasta cu putere. Dar Cuvântul cheie pe care El Îl foloseşte aici este: „Dacă poporul Meu…”

Moderatorul: Tu eşti rabin, eşti păstor, eşti un credincios al lui Hristos şi cred sincer că Dumnezeu te-a ridicat să aduci acest mesaj de avertizare. Ştii, după 11 septembrie, mulţi oameni Îl acuzau pe Dumnezeu că este împotriva Americii, că a respins America din pricina tuturor problemelor noastre, şi alte lucruri de felul acesta. Dar mesajul tău este un mesaj al salvării şi ne spune că Dumnezeu ne cheamă înapoi plin de iubire.

Ceea ce vreau să le spun celor care ne urmăresc, este că eu cred sincer că acest bărbat, Jonathan Cahn, a fost ridicat de Dumnezeu ca să ne vorbească. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că ai adus acest mesaj, şi îţi mulţumesc şi ţie pentru că ţi-ai luat timp să vii aici. Este istovitor să aduni şi să legi toate aceste lucruri, dar cred cu adevărat că acesta este mesajul orei, şi Îl rog pe Dumnezeu să te binecuvânteze şi să te ajute să continui să transmiţi mesajul oriunde mergi.

Jonathan: Mulţumesc şi eu, Jimmy. Îţi mulţumesc pentru inima ta care bate pentru Dumnezeu şi pentru America, pentru zelul pe care îl ai pentru ca această avertizare să fie transmisă. Dumnezeu să te binecuvânteze.

Moderatorul: Dumnezeu să te binecuvânteze şi pe tine.

Jonathan: „Prevestitorul” este un mesaj de avertizare, este un mesaj decisiv pentru această oră. Poate tu asculţi si spui: „Este înfricoşător, cum aş putea fi în siguranţă?” Ei bine, în acelaşi capitol din Isaia există un verset referitor la ce vei face în ziua judecăţii. Fie că vedem sau nu judecata unei naţiuni, toţi va trebui să stăm înaintea lui Dumnezeu în ziua judecăţii, de aceea, întrebarea care se pune este: Suntem împăcaţi cu Domnul? Cum putem fi în siguranţă? Răspunsul la această întrebare este că în limba ebraică există un Cuvânt pentru siguranţă, iar acel Cuvânt este: „YESHUA”. El înseamnă salvare, înseamnă siguranţă. YESHUA este cuvântul evreiesc pentru salvare şi este Numele real al lui ISUS.

Există o singură siguranţă, iar aceea este să fii cu totul în voia lui Dumnezeu. Nu contează unde te afli, nu contează ce se întâmplă în jurul tău, dacă eşti în voia lui Dumnezeu, în voia lui YESHUA, vei fi salvat, vei fi în siguranţă, ceea ce este cel mai important lucru. Dar dacă nu eşti sigur chiar acum că eşti în voia lui Dumnezeu, dacă nu eşti sigur că eşti născut din nou, trebuie să te grăbeşti pentru că timpul este târziu. Împacă-te cu Dumnezeu, căci braţele Lui sunt deschise să te primească. Acesta este scopul Prevestitorului. Dacă nu eşti în voia lui Dumnezeu, acum este timpul să te împaci cu El.

Biblia spune că tu eşti lumina lumii, deci trebuie să fii o lumină. Dacă întunericul devine mai întunecos, înseamnă că lumina trebuie să devină mai strălucitoare.

Acum este timpul să te împaci cu Dumnezeu. Nu spune: „Mâine!”, pentru că acum este timpul să scoţi din viaţa ta tot ce trebuie scos şi să aduci în ea tot ce vrea Dumnezeu în viaţa ta. Nu amâna pe mâine! Timpul este târziu, acum este momentul!

Dumnezeu spune: „Dacă poporul Meu…”, aceasta fiind cheia. Dumnezeu te cheamă pentru că este vremea să devii o lumină. Răspândeşte Cuvântul, răspândeşte Evanghelia! Nu fi timid şi nu te ruşina! Trăieşte viaţa pe care eşti chemat s-o trăieşti! Vesteşte Cuvântul şi Dumnezeu te va binecuvânta şi te va unge. Dar fii lumina care eşti chemat să fii. Amin.

Lasă un răspuns